Skip to main content

Busrejse fra Sjælland til Småland

-
Håndblæst glas og julehygge i Astrid Lindgren-land

Julestemning i Glasriket

Stig på bussen mange steder på Sjælland, når vi tager på en hyggelig tredages julerejse til eventyrlige Småland, hvor røde træhuse og hyggelige småbyer, som vi kender så godt fra Astrid Lindgrens fortællinger om Emil, Pippi og børnene i Bulderby, ligger som perler på en snor i det bakkede og skovklædte landskab. På vejen hen over et Skåne klædt i hvidt besøger vi det imponerende IKEA-museum i byen Älmhult, hvor verdens første IKEA-varehus så dagens lys, og hvor man kan se en tro kopi af stifteren Ingvar Kamprads minimalistiske kontor. Vi slår også vejen forbi det store julemarked i Huseby, hvor det næsten er umuligt ikke at købe en lille ting med til træet derhjemme, inden vi ankommer til vores hyggelige hyttehotel Kosta Lodge.

Vi bor to nætter på Kosta Lodge, som ligger et stenkast fra det verdensberømte glaspusteri Kosta Boda Glasbruk, der i november og december pyntes efter alle julekunstens regler. Her kommer vi helt tæt på de unikke glaskreationer, der har givet hele området omkring Kosta det sagnomspundne kaldenavn Glasriget, ligesom der bliver tid til shopping i Kosta Outlet og besøg i den flotte safaripark samme sted.

Glæd dig til en rejse, hvor de gamle børnefortællinger bliver vakt til live. Hvor vi kommer helt tæt på de imponerende, skånske glaspustertraditioner. Og hvor Småland viser sig fra sin hyggeligste side.

Inkluderet i rejsens pris

 • 4-stjernet bus
 • 2 overnatninger på Kosta Lodge
 • 2 x morgenmad
 • 1 x velkomstmiddag på Kosta Lodge
 • 1 x Jul-hyttsill med glasblæsning & musikunderholdning
 • Elgsafari
 • Entre og rundvisning på Ikea Museum inkl. frokost
 • Entre til Huseby julemesse
 • Entre Kosta Julemarked inklusive besøg på Glasværket + Kosta Art Gallery.
 • Alle nævnte udflugter ekskl. entréer
 • Dansk rejseleder

Hotel

 • Kosta Lodge

  Kosta Lodge ligger midt i Glasriket i Småland bakkede landskab. Dette område er kendt for svenske glasværker, de naturlige omgivelser, vandreture og vandaktiviteter såsom fiskeri. Samtlige værelser er simpelt indrettet, har eget badeværelse med bruser samt kabel-tv. Gæsterne kan nyde den fælles tv-stue med sofaer og en pejs. Der tilbydes desuden gratis WiFi i hovedbygningen.

Dagsprogram

 • Dag 1: Oplevelser hen over Skåne

  Vi har opsamling flere steder på Sjælland, (se specifikke steder nedenfor) inden vi kører over Øresundsbroen til Sverige. På vej hen over Skåne stopper vi i byen Älmhult, hvor vi både skal opleve det imponerende IKEA-museum inkl. frokost og kaffe i restauranten, grundlæggeren Ingvar Kamprads private hjem og kontor og på rundtur i selve Älmhult. Om eftermiddagen kører vi videre mod Sveriges største julemarked i Huseby, hvor 170 boder med ægte håndværk og lokalproducerede råvarer fylder den store plads. Herefter sætter vi kursen mod Glasriket og Kosta Lodge, hvor vi indtager en dejlig vildtinspireret middag umiddelbart efter ankomst.

  Oplevelser hen over Skåne
 • Dag 2: Glasriket

  Efter morgenmaden kører vi til Kosta Boda Glasbruk og Art Gallery, hvor vi skal på rundvisning i galleriet og på glasværket, hvor det verdenskendte Kosta Boda-glas fremstilles. Vi besøger også det hyggelige julemarked, der ligger i forlængelse af de gamle fabrikshaller, og så har vi god tid til at shoppe i Kosta Outlet, hvor butikker med tøj, sport, jagt, fiskeri, kunstglas, brugsglas og boligindretning fylder et område på 20.000 kvm. Aftenen afsluttes med traditionen hyttsill, hvor vi som de gamle glaspustere mødes om aftenen for at spise salte sild og andre svenske specialiteter, mens musikken spiller og stemningen er hjertelig og varm. For dem der har lyst samles vi efter frokost til en øl- og ginsmagning (tilkøb: 295 dkk).

  Glasriket
 • Dag 3: Safaripark, byrundtur i Lund og hjemrejse

  Efter morgenmaden pakker vi bussen med vores gode indkøb og kører ind i Kosta Safaripark for at komme helt tæt på de vilde dyr. Hvis vi er heldige, ser vi både elge, bisoner, kronhjorte, muflonfår, dådyr og vildsvin strejfe frit i deres naturlige miljø. Lige inden Øresundsbroen stopper vi i Lund for at gå en byrundtur og spise frokost (ikke inkluderet). Herefter kører vi retur til København. 

  Safaripark, byrundtur i Lund og hjemrejse

Afgange- og ankomsttider

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
Ringsted Station Banegården/Rutebilstationen 05:15 19:00
Ølby Station Søndre Centervej 05:45 18:30
Valby Station Lyshøjgårdsvej 73 (busholdeplads) 06:25 17:35
Taastrup Station, Selsmosevej 5 06:50 18:00

Vi tager forbehold for ændringer og forsinkelser i afgang- og hjemkomsttider. Tider på rejsebevis er gældende.

Afrejser og bestilling

AfrejseVarighedRejsemålLedige pladserPris
16/11-20243 dageJulemarked i SmålandMere end 8Kr. 4.295Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Hvilken valuta bruger man i Sverige?

  I Sverige bruger man svenske kroner.

 • Hvor kan jeg stige på bussen med NILLES?

  Vi tilbyder opsamling i eller ved større byer i Nord-, Øst- og Sønderjylland. Mange steder samler vi op ved motorvejen, hvilket giver dig en hurtigere rejse gennem Danmark på vej mod dit feriemål. Vi har også enkelte rejser med afrejse fra Fyn og Sjælland. Se nærmere i dagsprogrammet for rejsen.

  Se vores opsamlingsruter

 • Hvor er der påstigning og afstigning?

  Vi vil gerne samle op i så mange byer som muligt, men vi ønsker samtidig, at opsamlingen og hjemkørslen skal foregå så smidigt og kortvarigt som muligt. Til glæde for de gæster, der står på i yderpunkterne, har vi derfor valgt at placere nogle af påstignings- og afstigningsstederne ved frakørslerne på motorvejen.

  Er der for få tilmeldinger til et på- og afstigningssted, kan vi anvise et alternativt på- og afstigningssted. På- og afstigningstidsplan er vejledende og berettiger ikke til prisreduktion ved forsinkelser eller ændringer. Busskifte i forbindelse med opsamling og hjemkørsel kan forekomme og må forventes. Man bør huske på, at opsamling og hjemkørsel kun gælder busrejser.

 • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

  Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud til din rejse. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med andre rabatter.

  Regneeksempel:
  Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

  Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

  Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

 • Kan man reservere fast plads i bussen?

  Hos os kan du bestille fast plads i bussen, så du fra starten ved, hvor du skal sidde resten af rejsen.

  Prisen for pladsreservation pr. person er:

  • Bus og flodkrydstogter: DKK 15-25 pr. person/dag. Se mere her
  • Flyrejser: DKK 10-20 pr. person/dag.

  Bemærk:    Der gælder andre priser for rejserne skabt i samarbejde med Gislev Rejser. Se mere på den specifikke rejse.

  Bestiller du online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind at bestille din rejse og lave pladsreservationerne ved samme lejlighed. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen. Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

  Der er fire bustyper. Prisen på pladsreservation afhænger af valget af række.

 • Bliver der serveret mad på ud- og hjemrejser ved busrejser?

  Det er en fast tradition hos NILLES Rejser at vi så ofte, som det lader sig gøre på udrejsen og hjemrejsen, har inkluderet forplejning på rejsen i prisen. Det betyder, at du ikke skal ind at stå i kø efter maden på en rasteplads eller cafeteria, for vi har bestilt maden hjemmefra. Det kan ikke altid forventes, at der kan være special kost tilrådighed såfremt der er allegener eller andet. Her må man selv tage supplerende mad med. På spisestederne kan du naturligvis benytte toiletforholdene gratis. Se mere i rejsebeskrivelsen for den pågældende rejse.

 • Køre- og hviletidsbestemmelser

  De gældende køre- og hviletidsbestemmelser overholdes.

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu