Skip to main content

Rejse til Gotland

-
Sveriges smukkeste øer

Gotland og Øland - øhop i Sverige

På denne rejse forenes Sveriges smukkeste øer i skøn samhørighed. Gotland er med den fortryllende hovedby Visby som taget ud af et eventyr med bymur, krogede gader og en spændende historie. Allerede i 900-tallet var byen et internationalt handelscentrum, og Gotland har spillet en hovedrolle både for Sverige og hele Skandinavien som helhed. Glæd dig også til at besøge Øland som med sin særprægede natur, fantastiske udsigter og mange møller indbyder til at gå på opdagelse.

Inkluderet i rejsens pris

 • 4-stjernet bus
 • Færge Frederikshavn - Göteborg tur/retur
 • Færger til Gotland tur/retur
 • 1 x overnatning i Kosta
 • 3 x overnatninger i Visby
 • 2 x overnatninger på Øland
 • 6 x morgenmad på hoteller
 • 4 x aftensmad på hoteller
 • 1 x morgenbuffet (udrejse)
 • 1 x aftensmad (hjemrejse)
 • Udflugter ekskl. entréer
 • Dansk rejseleder

Kort

Hoteller

 • Dag 1-2

  Kosta Lodge

  Kosta Lodge ligger midt i Glasriket i Småland bakkede landskab. Dette område er kendt for svenske glasværker, de naturlige omgivelser, vandreture og vandaktiviteter såsom fiskeri. Samtlige værelser er simpelt indrettet, har eget badeværelse med bruser samt kabel-tv. Gæsterne kan nyde den fælles tv-stue med sofaer og en pejs. Der tilbydes desuden gratis WiFi i hovedbygningen.

 • Dag 2-5

  Best Western Solhem Hotel

  Best Western Solhem ligger lige uden for Visbys bymur fra det 13. århundrede. Der er gratis wi-fi, fitnesscenter, sauna, terrasse og have på stedet. Værelserne er moderne indrettet og har tv og eget badeværelse. Der serveres dagligt morgenbuffet.

  InternetJa
  ReceptionJa
  RestaurantJa
  TvJa
 • Dag 2-5 - Kun på afrejse 3/8

  Visby Strand Hotel

  Best Western Strand Hotel er et førsteklasses hotel beliggende midt i verdensarvsbyen Visby, lige inden for ringmuren. Hotellet er omringet af smukke middelalderlige omgivelser, og det er kun et stenkast fra havet på denne magiske ø. Hotellet ligger i det gamle Visby Bryggeris lokaler fra 1854. Bryggeriet blev omdannet til et hotel i 1982 og startede som et lille familiehotel med kun 13 værelser. Her tilbydes du en afslappet atmosfære med fri adgang til et meget hyggeligt afslapningsområde. Tillige kan du nyde udsigten til havet og Visby centrum fra tagterrassen. Hotellet råder over reception, restaurant, bar, Wellnessområde med lille swimmingpool og sauna. Alle værelser er med bad og toilet, TV, gratis Wi-Fi samt te- og kaffefaciliteter.

  InternetJa
  ReceptionJa
  RestaurantJa
  TvJa
 • Dag 5-7

  Hotel Strand Borgholm

  Hotel Strand ligger centralt ved Borgholms gæstehavn, med flot udsigt over Borgholm eller Kalmarsundet. Om sommeren er Borgholm en underholdningsmetropol med flere populære barer, perfekt til de lange, varme sommernætter. Hotellet råder over reception, restaurant, bar, elevator, swimmingpool, sauna samt afslapningsområde. Alle værelser har bad og toilet med hårtørrer, TV, gratis Wi-Fi samt safeboks.

  InternetJa
  ReceptionJa
  RestaurantJa
  TvJa

Dagsprogram

 • Turen kan være krævende for gang­besværede. Forbehold for færgeændringer mellem Gotland, Øland og fastlandet.

 • Dag 1: Udrejse og ankomst til Kosta

  Vi sejler med Stena Line fra Frederikshavn til Göteborg og får morgenmadsbuffet ombord. Undervejs gør vi holdt ved Kleva Gruva, som er Sveriges ældste kobber- og nikkelmine. Overnatning og middag ved Kosta, som emmer af liv om sommeren.

 • Dag 2: Oskarshamn - Visby

  Vi kører til Oskarshamn, hvor vi stiger ombord på færgen, der sejler os til Gotland. Efter ankomst i Visby, tager vi på byvandring i den gamle hansestad, der i 1995 kom på UNESCO’s Verdensarvsliste. Mange omtaler Visby som ”Rosernes og ruinernes by”, og der er noget om snakken. I Visby finder man nemlig hele 12 kirkeruiner og mange flotte roser. Bymuren vidner om tidligere storhed, og i de krogede gader med smukke stenhuse lader man uvilkårligt tankerne vandre tilbage til en svunden tid.

  Der er mulighed for et besøg i Gotlands Fornsal, hvor der bl.a. findes en utrolig fin kulturhistorisk billedstenssamling.

 • Dag 3: Nordturen

  Vi kører til raukerne på Fårö. Det er en stor oplevelse at studere disse fantastiske kalkstensformationer. På Fårø boede Ingmar Bergman, og Oluf Palme havde sit sommerhus her. Herefter besøger vi frilandsmuseet i Bunge med bl.a. nogle interessante billedsten men også gårde fra 1600-1800-tallet. Tiden tillader desuden besøg i et par af Gotlands 100 kirker. Hen på eftermiddagen er der mulighed for at gå på opdagelse på egen hånd i Visby.

 • Dag 4: Sydturen

  Denne dag skal tage os sydover hvor smukke landskaber og ruiner præger omgivelserne. Første stop er Stockviken, hvor vi fra fugletårnet kan være heldige at se adskillige fuglearter, bl.a. kobbersnepper og havørne. Vi passerer flere fiskerlejer, og i Öja gør vi stop ved kirken og præsteengen, der er kendt for sine mange orkidéer. I kirken ser vi ringkorset samt en type krucifiks, som næppe forekommer andre steder.

  På vej tilbage til Visby besøger vi Asger Jorns grav i Gröttlingbo. Tid på egen hånd i Visby.

 • Dag 5: Visby og Oskarshamn

  Fra morgenstunden sejler vi til Oskarshamn, hvor vi er fremme sidst på formiddagen. Vi kører sydover, mod Kalmar, og over den 6 km lange bro til Øland, Sveriges næststørste ø. Her kan vi se frem til at opleve øens charme.

  Vi besøger den nordlige del af øen, hvor vi skal nyde den meget smukke natur, rækkerne af sten, vindmøller og små landsbyer. Fra Byxelkrok passerer vi naturreservatet Neptuni Åkrar, tager kurs mod raukerne ved Byrum, et naturfænomen, hvor havet gennem 490 millioner år har eroderet den bløde kalk væk. På en 600 meter lange kyststrækning, ser vi hundrede af rauker. Herfra ser man også den ”Blå Jungfrun”, en mytisk, usædvanlig og isoleret ø med en storslået silhuet.

  Vi forsætter mod Borgholm, Ølands mest kendte by. Her besøger vi Borgholms slotsruin samt den svenske kongefamilies sommerresidens, slottet Solliden.

 • Dag 6: Øland

  Vi skal helt ned til Ølands sydspids og se ”Långe Jan”, som med sine 42 meter er Sveriges højeste fyrtårn. Næste stop er Eketorps Borg, som er beliggende i Store Alvaret og omkranser en fortidsby med rekonstruerede huse fra jernalderen og middelalderen.

  Vi fortsætter nordpå og stopper på vejen ved Möckelmossen, midt i Store Alvaret, som er på UNESCO’s verdensarvsliste. Naturområdet er en kalkstenslette på over 500 km² og har en stor variation af blomster, mos og orkidéer.

 • Dag 7: Hjemrejse

  Efter morgenmaden forlader vi Øland og kører over broen til Kalmar og videre mod Göteborg. Vi kommer bl.a. gennem Småland, hvor landskaberne er præget af de karakteristiske røde huse og mange søer. Med Stena Line sejler vi til Frederikshavn.

  Vi spiser aftensmad på en restaurant tæt på Göteborg.

Afgange- og ankomsttider

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
Randers Viborgvej 141, ved ny Pendlerplads 05:00 01:50
Hobro Frakørsel 35, Skivevej, P-plads, Hobro Vest 05:15 01:30
Haverslev Industriparken 2, Circle K 05:30 01:15
Aalborg Frakørsel 26, Universitetsboulevarden, Pendlerplads 06:05 00:45
Bouet Kvickly, P-plads 06:15 00:35
Hjallerup Frakørsel 16, P-plads, Hjallerup/Dronninglund 06:30 00:15
Dybvad Falkevej 25, NILLES Busser 06:50 23:55
Frederikshavn Sydhavnsvej 4, P-plads 07:15 23:30

Vi tager forbehold for ændringer og forsinkelser i afgang- og hjemkomsttider. Tider på rejsebevis er gældende.

Afrejser og bestilling

AfrejseVarighedRejsemålLedige pladserPris
3/8-20247 dageGotland og Øland - øhop i Sverige4Kr. 10.295Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Hvor meget skal jeg regne med til ekstra entréer på turen til Gotland?

  Entréer udgør: Gotlands Fornsal ca. SEK 170. Frilandsmuseet i Bunge ca. SEK 110. Eketorps Borg ca. SEK 100.

 • Hvilken valuta bruger man i Sverige?

  I Sverige bruger man svenske kroner.

 • Hvor kan jeg stige på bussen med NILLES?

  Vi tilbyder opsamling i eller ved større byer i Nord-, Øst- og Sønderjylland. Mange steder samler vi op ved motorvejen, hvilket giver dig en hurtigere rejse gennem Danmark på vej mod dit feriemål. Vi har også enkelte rejser med afrejse fra Fyn og Sjælland. Se nærmere i dagsprogrammet for rejsen.

  Se vores opsamlingsruter

 • Hvor er der påstigning og afstigning?

  Vi vil gerne samle op i så mange byer som muligt, men vi ønsker samtidig, at opsamlingen og hjemkørslen skal foregå så smidigt og kortvarigt som muligt. Til glæde for de gæster, der står på i yderpunkterne, har vi derfor valgt at placere nogle af påstignings- og afstigningsstederne ved frakørslerne på motorvejen.

  Er der for få tilmeldinger til et på- og afstigningssted, kan vi anvise et alternativt på- og afstigningssted. På- og afstigningstidsplan er vejledende og berettiger ikke til prisreduktion ved forsinkelser eller ændringer. Busskifte i forbindelse med opsamling og hjemkørsel kan forekomme og må forventes. Man bør huske på, at opsamling og hjemkørsel kun gælder busrejser.

 • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

  Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud til din rejse. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med andre rabatter.

  Regneeksempel:
  Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

  Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

  Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

 • Kan man reservere fast plads i bussen?

  Hos os kan du bestille fast plads i bussen, så du fra starten ved, hvor du skal sidde resten af rejsen.

  Prisen for pladsreservation pr. person er:

  • Bus og flodkrydstogter: DKK 15-25 pr. person/dag. Se mere her
  • Flyrejser: DKK 10-20 pr. person/dag.

  Bemærk:    Der gælder andre priser for rejserne skabt i samarbejde med Gislev Rejser. Se mere på den specifikke rejse.

  Bestiller du online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind at bestille din rejse og lave pladsreservationerne ved samme lejlighed. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen. Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

  Der er fire bustyper. Prisen på pladsreservation afhænger af valget af række.

 • Bliver der serveret mad på ud- og hjemrejser ved busrejser?

  Det er en fast tradition hos NILLES Rejser at vi så ofte, som det lader sig gøre på udrejsen og hjemrejsen, har inkluderet forplejning på rejsen i prisen. Det betyder, at du ikke skal ind at stå i kø efter maden på en rasteplads eller cafeteria, for vi har bestilt maden hjemmefra. Det kan ikke altid forventes, at der kan være special kost tilrådighed såfremt der er allegener eller andet. Her må man selv tage supplerende mad med. På spisestederne kan du naturligvis benytte toiletforholdene gratis. Se mere i rejsebeskrivelsen for den pågældende rejse.

 • Køre- og hviletidsbestemmelser

  De gældende køre- og hviletidsbestemmelser overholdes.

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu