Skip to main content

Rejse til Gotland

-
Sveriges smukkeste øer og fantastiske Stockholm

Gotland og Øland - øhop i Sverige

På denne rejse forenes Sveriges smukkeste øer i skøn samhørighed med et besøg i hovedstaden Stockholm. Gotland, med den fortryllende hovedby Visby, er som taget ud af et eventyr med bymur, krogede gader og en fantastisk historie. Allerede i 900-tallet var byen et internationalt handelscentrum, og Gotland har spillet en hovedrolle i både Sverige og hele Skandinaviens historie. Glæd dig også til at besøge Øland med den unikke natur, fantastiske udsigter og mange møller.

Inkluderet i rejsens pris

 • 4-stjernet bus
 • Færgeoverfarter Danmark-Sverige tur/retur
 • Færger til Gotland tur/retur
 • 3 x overnatninger i Visby
 • 1 x overnatning i Kalmar
 • 1 x overnatning ved Stockholm (kun Jylland, 6 dage)
 • 5/4 x morgenmad på hoteller
 • 5/4 x aftensmad på hoteller
 • Forplejning på udrejse
 • Forplejning på hjemrejse
 • Udflugter ekskl. entréer
 • Dansk rejseleder

Kort

Hoteller

 • Calmar Stadshotell

  Calmar Stadshotell er et charmerende hotel i jugendstil beliggende lige ved Storetorvet og rådhuset i Kalmar. Man kan ganske enkelt ikke bo mere centralt i Kalmar. På hotellet findes bl.a. elevator og restaurant. Alle værelser er med bad, toilet og gratis Wi-Fi. Opholdet er med morgenbuffet, og om aftenen er der buffet eller 3-retters menu.

  ReceptionJa
  InternetGratis Wi-Fi
  RestaurantJa
  TvJa
  ElevatorJa
  AktivitetFitnessafdeling
  AndetJa
  BarJa
 • Benyttes på afgangen 9/7

  Scandic Alvik

  Pænt hotel beliggende ca. 7 km vest for Stockholm centrum. Alle værelser er med bad og toilet. Forplejningen består af aftenmenu eller buffet samt morgenbuffet.

  BarJa
  ElevatorJa
  InternetJa
  ReceptionJa
  RestaurantJa
  TvJa
 • Benyttes på afgangen 9/7

  Scandic Kalmar Väst

  Det nyrenoverede hotel ligger kun 5 minutters kørsel fra både Kalmar Hovedbanegård og Lufthavn. Hotellet råder over reception, restaurant, bar, elevator, swimmingpool, sauna, jacuzzi, udendørs terrasse, samt gratis Wi-Fi. Alle værelser er med bad og toilet, hårtørrer, TV, gratis Wi-Fi. Opholdet er med morgenbuffet og om aftenen er der buffet eller 3-retters menu

  www.scandichotels.dk

  ReceptionJa
  InternetGratis Wi-Fi
  RestaurantJa
  SwimmingpoolJa
  SaunaJa
  TvJa
  ElevatorJa
  AndetHårtørrer
  BarJa
  SolterrasseJa
 • Scandic Talk

  Scandic Talk er et moderne hotel syd for Stockholm. Alle værelser er med bad og toilet. Forplejningen består af aftenmenu eller buffet samt morgenbuffet.

  ReceptionJa
  InternetGratis Wi-Fi
  RestaurantJa
  SaunaJa
  TvJa
  ElevatorJa
  AndetHårtørrer
  BarJa
  SolterrasseJa
 • Scandic Visby Gotland

  Scandic Visby ligger lige over for færgeterminalen i Visby og i gåafstand til den historiske bymidte. Hotellet råder bl.a. over restaurant, fitnessrum, udendørs pool (juni - september) og sauna. Alle værelser har eget bad og toilet, TV samt gratis Wi-Fi. Opholdet er med morgenbuffet og om aftenen er der buffet eller 3-retters menu.

  ReceptionJa
  InternetGratis Wi-Fi
  RestaurantJa
  SwimmingpoolJa
  SaunaJa
  TvJa
  ElevatorJa
  AndetHårtørrer og køleskab
  BarJa
  SolterrasseJa

Dagsprogram

 • Afrejse fra København den 28/7 og 24/8 via Helsingør-Helsingborg. Se rejsebeskrivelse under dagsprogram.

 • Dag 1: Stockholm

  Vi sejler med Stena Line fra Frederikshavn til Göteborg og får morgenmadsbuffet ombord. Undervejs mod Stockholm gør vi holdt i Vadstena ved Vättern.

  Overnatning og middag ved Stockholm.

 • Dag 2: Stockholm byrundtur og Gotland

  Dagen starter med en byrundtur, hvor vi til fods skal opleve den hyggelige ”Gamla Stan”, der er Stockholms mest charmerende bydel med velbevarede huse og snævre gader. Vi oplever Stortorget, der emmer af historien om det stockholmske blodbad og ikke mindst Kongeslottet, hvor vi skal opleve vagtskiftet.

  Vi sejler dernæst fra Nynäshamn til Visby på Gotland, hvor vi ankommer sidst på aftenen. Ombord får vi dagens ret. Allerede når færgen lægger til i havnen, kan man i mørket se den skønne ringmur, der omgiver byen.

  Denne mur er i øvrigt Sveriges største og bedst bevarede bygningsminde fra 1200-tallet. Vi indkvarteres på hotel beliggende over for færgeterminalen og i gåafstand til den historiske bymidte.

 • Dag 3: Visby og Gotland

  Dagen begynder med en byvandring i den gamle hansestad Visby, der i 1995 kom på UNESCO’s Verdensarvsliste. Mange omtaler Visby som ”Rosernes og ruinernes by”, og der er noget om snakken. I Visby finder man nemlig hele 12 kirkeruiner og mange flotte roser. Bymuren vidner om tidligere storhed, og i de krogede gader med smukke stenhuse lader man uvilkårligt tankerne vandre tilbage til en svunden tid. Der er mulighed for et besøg i Gotlands Fornsal, hvor der bl.a. findes en utrolig fin kulturhistorisk billedstenssamling.

  Over middag kører vi syd for Visby, hvor smukke landskaber og ruiner præger omgivelserne. Første stop er Stockviken, hvor vi fra fugletårnet kan være heldige at se adskillige fuglearter, bl.a. kobbersnepper og havørne. Vi passerer flere fiskerlejer, og i Öja gør vi stop ved kirken og præsteengen, der er kendt for sine mange orkidéer. I kirken ser vi ringkorset samt en type krucifiks, som næppe forekommer andre steder.

  Vi fortsætter til Hoburgen på sydspidsen af øen. Her findes en af øens mest kendte rauker – Hobburgsgubben. På vej tilbage til Visby besøger vi Asger Jorns grav i Gröttlingbo.

 • Dag 4: Nordturen

  Vi kører til raukerne på Fårö. Det er en stor oplevelse at studere disse fantastiske kalkstensformationer. På Fårø boede Ingmar Bergman, og Oluf Palme havde sit sommerhus her.

  Herefter besøger vi frilandsmuseet i Bunge med bl.a. nogle interessante billedsten men også gårde fra 1600-1800-tallet. Tiden tillader desuden besøg i et par af Gotlands 100 kirker. Hen på eftermiddagen er der mulighed for at gå på opdagelse på egen hånd i Visby.

 • Dag 5: Øland

  Fra morgenstunden sejler vi til Oskarshamn, hvor vi er fremme sidst på formiddagen. Vi kører over Ölandsbroen til Øland, og kan se frem til at opleve øens charme. Vi ser bl.a. kalkstensletten Store Alvaret og Eketorps Borg, som er en rekonstruktion af en ringborg fra 300-tallet. Afhængig af, hvad tiden tillader, gør vi stop i en af de smukke landsbyer på sydsiden, inden vi igen vender tilbage til fastlandet. Overnatning i Kalmar.

 • Dag 6: Kalmar

  Efter morgenmaden går vi en lille byrundtur i Kalmar, hvor vi bl.a. ser domkirken, rådhuset og de tre nabohuse fra 1600-tallet, som i folkemunde går under navnet ”tripp, trapp, trull”.

  Vi forlader dernæst Kalmar og kører mod Göteborg. Vi kommer bl.a. gennem Småland, hvor landskaberne er præget af de karakteristiske røde huse og mange søer. Med Stena Line sejler vi til Frederikshavn. Ombord får vi aftensmad.

 • Afrejse fra København: 28.07 og 24.08

 • Dag 1: Udrejse

  Afrejse fra Fyn og Sjælland til Helsingør, hvorfra vi sejler til Helsingborg. Vi kører via Vättern - Sveriges næststørste sø, spiser frokost og når vi frem til det sydlige Stockholm.

  Vi sejler fra Nynäshamn til Visby på Gotland, hvor vi ankommer sidst på aftenen. Ombord får vi dagens ret. Allerede når færgen lægger til i havnen, kan man i mørket se den skønne ringmur, der omgiver byen. Denne mur er i øvrigt Sveriges største og bedst bevarede bygningsminde fra 1200-tallet.

  Vi indkvarteres på hotel beliggende over for færgeterminalen og i gåafstand til den historiske bymidte.

 • Dag 2: Visby og Gotland

  Dagen begynder med en byvandring i den gamle hansestad Visby, der i 1995 kom på UNESCO’s Verdensarvsliste. Mange omtaler Visby som ”Rosernes og ruinernes by”, og der er noget om snakken. I Visby finder man nemlig hele 12 kirkeruiner og mange flotte roser. Bymuren vidner om tidligere storhed, og i de krogede gader med smukke stenhuse lader man uvilkårligt tankerne vandre tilbage til en svunden tid.

  Der er mulighed for et besøg i Gotlands Fornsal, hvor der bl.a. findes en utrolig fin kulturhistorisk billedstenssamling. Over middag kører vi syd for Visby, hvor smukke landskaber og ruiner præger omgivelserne.

  Første stop er Stockviken, hvor vi fra fugletårnet kan være heldige at se adskillige fuglearter, bl.a. kobbersnepper og havørne. Vi passerer flere fiskerlejer, og i Öja gør vi stop ved kirken og præsteengen, der er kendt for sine mange orkidéer. I kirken ser vi ringkorset samt en type krucifiks, som næppe forekommer andre steder.

  Vi fortsætter til Hoburgen på sydspidsen af øen. Her findes en af øens mest kendte rauker – Hobburgsgubben. På vej tilbage til Visby besøger vi Asger Jorns grav i Gröttlingbo.

 • Dag 3: Nordturen

  Vi kører til raukerne på Fårö. Det er en stor oplevelse at studere disse fantastiske kalkstensformationer. På Fårø boede Ingmar Bergman, og Oluf Palme havde sit sommerhus her.

  Herefter besøger vi frilandsmuseet i Bunge med bl.a. nogle interessante billedsten, men også gårde fra 1600-1800-tallet. Tiden tillader desuden besøg i et par af Gotlands 100 kirker.

  Hen på eftermiddagen er der mulighed for at gå på opdagelse på egen hånd i Visby.

 • Dag 4: Øland

  Fra morgenstunden sejler vi til Oskarshamn, hvor vi er fremme sidst på formiddagen. Vi kører over Ölandsbroen til Øland, og kan se frem til at opleve øens charme. Vi ser bl.a. kalkstensletten Stora Alvaret og Eketorps Borg, som er en rekonstruktion af en ringborg fra 300-tallet. Afhængig af, hvad tiden tillader, gør vi stop i en af de smukke landsbyer på sydsiden, inden vi igen vender tilbage til fastlandet. Overnatning i Kalmar.

 • Dag 5: Kalmar

  Efter morgenmaden går vi en lille byrundtur i Kalmar, hvor vi bl.a. ser domkirken, rådhuset og de tre nabohuse fra 1600-tallet, som i folkemunde går under navnet ”tripp, trapp, trull”.

  Vi forlader dernæst Kalmar og kører mod vest. Vi kommer bl.a. gennem Småland, hvor landskaberne er præget af de karakteristiske røde huse og mange søer. Vi spiser frokost inden vi sejler fra Helsingborg til Helsingør.

Afgange- og ankomsttider

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
Randers Juventusvej, bag ved Bauhaus 05:00 22:15
Hobro Frakørsel 35, Skivevej, P-plads, Hobro Vest 05:15 22:00
Haverslev Industriparken 2, Circle K 05:30 21:45
Aalborg Thomas Boss Gade, v/Sauers Plads 06:05 21:15
Bouet Kvickly, P-plads 06:15 21:10
Hjallerup Frakørsel 16, P-plads, Hjallerup/Dronninglund 06:30 21:00
Dybvad Falkevej 25 06:50 20:40
Frederikshavn Sydhavnsvej 4, P-plads 07:15 20:15

Gyldig : 09-07-2022, 09-08-2022

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
Middelfart Frakørsel 58, Skovsvinget, P-plads 03:00 21:00
Nørre Åby Frakørsel 57, Assensvej 9, P-plads 03:05 20:55
Odense Frakørsel 53, pendlerplads v. lyskryds, Middelfartvej 03:25 20:35
Nyborg Rutebilstation 04:00 20:00
Halsskov Frakørsel 43, Storebæltsvej, Q8 04:25 19:35
Slagelse Frakørsel 39, Trafikcenter Alle, Cirkel K 04:40 19:20
Ringsted Klosterparks Allé v. Falck 05:00 19:00
Ølby Ølby Station, Ølbycenter 05:10 18:50
København Banegårdspladsen v/hovedindgangen 06:00 18:00
Holte Station, Stationsvej 06:35 17:25
Hillerød Station, v. Nord Jernbanevej 07:05 16:55
Helsingør Station, Sundsiden 07:30 16:30

Gyldig : 24-08-2022

Vi tager forbehold for ændringer og forsinkelser i afgang- og hjemkomsttider. Tider på rejsebevis er gældende.

Afrejser og bestilling

AfrejseVarighedRejsemålLedige pladserPris
9/7-20226 dageGotland og Øland - øhop i Sverige - Jylland0Kr. 7.395Forespørg
9/8-20226 dageGotland og Øland - øhop i Sverige - JyllandMere end 8Kr. 7.395Bestil
24/8-20225 dageGotland og Øland - øhop i Sverige - Fyn og SjællandMere end 8Kr. 5.995Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Hvor meget skal jeg regne med til ekstra entréer på turen til Gotland?

  Entréer udgør: Gotlands Fornsal ca. SEK 150. Frilandsmuseet i Bunge ca. SEK 100. Eketorps Borg ca. SEK 50.

 • Hvilken valuta bruger man i Sverige?

  I Sverige bruger man svenske kroner. Det er en god ide at have nogle kontanter med hjemmefra. 

 • Hvor kan jeg stige på bussen?

  Vi tilbyder opsamling i eller ved større byer i Nord-, Øst- og Sønderjylland. Mange steder samler vi op ved motorvejen, hvilket giver dig en hurtigere rejse gennem Danmark på vej mod dit feriemål.

  Se vores opsamlingsruter

 • Gratis langtidsparkering

  Der er gratis langtidsparkering ved NILLES garageanlæg i Dybvad og i Vinding ved Vejle. Desuden forefindes offentlige parkeringspladser i f.eks. Haverslev.

  Gratis langstidsparkering Dybvad:


  Gratis langstidsparkering Haverslev:

  Gratis langtidsparkering Vejle/Vinding:

 • Påstigning - afstigning

  Vi vil gerne samle op i så mange byer som muligt, men vi ønsker samtidig, at opsamlingen og hjemkørslen skal foregå så smidigt og kortvarigt som muligt. Til glæde for de gæster, der står på i yderpunkterne, har vi derfor valgt at placere nogle af påstignings- og afstigningsstederne ved frakørslerne på motorvejen.

  Er der for få tilmeldinger til et på- og afstigningssted, kan vi anvise et alternativt på- og afstigningssted. På- og afstigningstidsplan er vejledende og berettiger ikke til prisreduktion ved forsinkelser eller ændringer. Busskifte i forbindelse med opsamling og hjemkørsel kan forekomme og må forventes. Man bør huske på, at opsamling og hjemkørsel kun gælder busrejser.

 • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

  Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud til din rejse. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med andre rabatter.

  Regneeksempel:
  Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

  Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

  Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

 • Kan man reservere fast plads i bussen?

  Hos os kan du bestille fast plads i bussen, så du fra starten ved, hvor du skal sidde resten af rejsen.

  Prisen for pladsreservation pr. person er:

  • Bus og flodkrydstogter: DKK 15-25 pr. person/dag. Se mere her
  • Flyrejser: DKK 10-20 pr. person/dag.

  Bestiller du online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind at bestille din rejse og lave pladsreservationerne ved samme lejlighed. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen. Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

  Der er fire bustyper. Prisen på pladsreservation afhænger af valget af række.

 • Bliver der serveret mad på ud- og hjemrejser ved busrejser?

  Det er en fast tradition hos NILLES Rejser at vi så ofte, som det lader sig gøre på udrejsen og hjemrejsen, har inkluderet forplejning på rejsen i prisen. Det betyder, at du ikke skal ind at stå i kø efter maden på en rasteplads eller cafeteria, for vi har bestilt maden hjemmefra. Det kan ikke altid forventes, at der kan være special kost tilrådighed såfremt der er allegener eller andet. Her må man selv tage supplerende mad med. På spisestederne kan du naturligvis benytte toiletforholdene gratis. Se mere i rejsebeskrivelsen for den pågældende rejse.

 • Køre- og hviletidsbestemmelser

  De gældende køre- og hviletidsbestemmelser overholdes.

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu