Skip to main content

Rejse til Gotland

-
Sveriges smukkeste øer og fantastiske Stockholm

Gotland og Øland - øhop i Sverige

På denne rejse forenes Sveriges smukkeste øer i skøn samhørighed med et besøg i hovedstaden Stockholm. Gotland, med den fortryllende hovedby Visby, er som taget ud af et eventyr med bymur, krogede gader og en fantastisk historie. Allerede i 900-tallet var byen et internationalt handelscentrum, og Gotland har spillet en hovedrolle i både Sverige og hele Skandinaviens historie. Glæd dig også til at besøge Øland med den unikke natur, fantastiske udsigter og mange møller.

Kort

Hoteller

 • Dag 1-2

  Scandic Hotel Kungens Kurva

  Hotel Scandic Kungens Kurva er beliggende i hjertet af et voksende forretnings- og indkøbsdistrikt, ca. 10 minutter kørsel fra centrum af Stockholm. Værelserne er indrettet med bad, toilet, hårtørrer, telefon, trådløst internet og tv. Hotellet råder over restaurant, bar, swimmingpool, fitnessrum samt elevatorer. Forplejningen består af en righoldig morgenbuffet og en 3-retters menu/buffet om aftenen.

  ReceptionJa
  InternetJa
  RestaurantJa
  TvJa
  ElevatorJa
  AndetHårtørrer
  BarJa
  SwimmingpoolJa
  SaunaJa
  AktivitetFitness
 • Dag 2-5

  First Hotel Kokoloko

  First Hotel Kokoloko er et nyt hotel på Gotland. Hotellet åbnede i juni 2019 og råder over reception, restaurant, swimmingpool, spabad, sauna, udendørs bar og en lækker tagterrasse. Hotellet ligger 800 meter fra færgeterminalen, og i gåafstand til Visby indre by, som er blevet kåret som en af de bedst bevarede middelalderlige hansestæder. Alle værelser råder over bad og toilet, gratis Wi-Fi og har udsigt over gaden eller pool området, og er helt nye og moderne indrettet med enten en dobbeltseng, eller to enkeltsenge.

  ReceptionJa
  InternetJa
  RestaurantJa
  TvJa
  ElevatorJa
  AndetHårtørrer
  BarJa
  SwimmingpoolJa
  SaunaJa
  AktivitetFitness
 • Dag 2-5 - Kun på afg. 22.07.23

  Visby Strand Hotel

  Best Western Strand Hotel er et førsteklasses hotel beliggende midt i verdensarvsbyen Visby, lige inden for ringmuren. Hotellet er omringet af smukke middelalderlige omgivelser, og det er kun et stenkast fra havet på denne magiske ø. Hotellet ligger i det gamle Visby Bryggeris lokaler fra 1854. Bryggeriet blev omdannet til et hotel i 1982 og startede som et lille familiehotel med kun 13 værelser. Her tilbydes du en afslappet atmosfære med fri adgang til et meget hyggeligt afslapningsområde. Tillige kan du nyde udsigten til havet og Visby centrum fra tagterrassen. Hotellet råder over reception, restaurant, bar, Wellnessområde med lille swimmingpool og sauna. Alle værelser er med bad og toilet, TV, gratis Wi-Fi samt te- og kaffefaciliteter.

  ReceptionJa
  InternetJa
  RestaurantJa
  TvJa
  ElevatorJa
  AndetHårtørrer
  BarJa
  SwimmingpoolJa
  SaunaJa
  AktivitetFitness
 • Dag 5-7 - Kun på afg. 03.06.23

  Hotel Skansen

  Hotel Skansen ligger centralt i Färjestaden omgivet af en grøn park. Hotellet råder over reception, restaurant, bar, udendørs pool med liggestole og terrasse, indendørs, jacuzzi, sauna samt en skøn spaafdeling med egne behandlere. Alle værelser er med bad og toilet, TV samt gratis Wi-Fi.

  ReceptionJa
  InternetJa
  RestaurantJa
  TvJa
  ElevatorJa
  AndetHårtørrer
  BarJa
  SwimmingpoolJa
  SaunaJa
  AktivitetFitness
 • Dag 5-7

  Hotel Strand Borgholm

  Hotel Strand ligger centralt ved Borgholms gæstehavn, med flot udsigt over Borgholm eller Kalmarsundet. Om sommeren er Borgholm en underholdningsmetropol med flere populære barer, perfekt til de lange, varme sommernætter. Hotellet råder over reception, restaurant, bar, elevator, swimmingpool, sauna samt afslapningsområde. Alle værelser har bad og toilet med hårtørrer, TV, gratis Wi-Fi samt safeboks.

  ReceptionJa
  InternetJa
  RestaurantJa
  TvJa
  ElevatorJa
  AndetHårtørrer
  BarJa
  SwimmingpoolJa
  SaunaJa
  AktivitetFitness

Dagsprogram

 • Dag 1: Stockholm

  Vi sejler med Stena Line fra Frederikshavn til Göteborg og får morgenmadsbuffet ombord. Undervejs mod Stockholm gør vi holdt i Vadstena ved Vättern.

  Overnatning og middag ved Stockholm.

  Stockholm
 • Dag 2: Stockholm byrundtur og Gotland

  Dagen starter med en byrundtur, hvor vi til fods skal opleve den hyggelige ”Gamla Stan”, der er Stockholms mest charmerende bydel med velbevarede huse og snævre gader. Vi oplever Stortorget, der emmer af historien om det stockholmske blodbad og ikke mindst Kongeslottet, hvor vi skal opleve vagtskiftet.

  Vi sejler dernæst fra Nynäshamn til Visby på Gotland, hvor vi ankommer sidst på aftenen. Ombord får vi dagens ret. Allerede når færgen lægger til i havnen, kan man i mørket se den skønne ringmur, der omgiver byen.

  Denne mur er i øvrigt Sveriges største og bedst bevarede bygningsminde fra 1200-tallet. Vi indkvarteres på hotel beliggende over for færgeterminalen og i gåafstand til den historiske bymidte.

  Stockholm byrundtur og Gotland
 • Dag 3: Visby og Gotland

  Dagen begynder med en byvandring i den gamle hansestad Visby, der i 1995 kom på UNESCO’s Verdensarvsliste. Mange omtaler Visby som ”Rosernes og ruinernes by”, og der er noget om snakken. I Visby finder man nemlig hele 12 kirkeruiner og mange flotte roser. Bymuren vidner om tidligere storhed, og i de krogede gader med smukke stenhuse lader man uvilkårligt tankerne vandre tilbage til en svunden tid.

  Der er mulighed for et besøg i Gotlands Fornsal, hvor der bl.a. findes en utrolig fin kulturhistorisk billedstenssamling.

  Over middag kører vi syd for Visby, hvor smukke landskaber og ruiner præger omgivelserne. Første stop er Stockviken, hvor vi fra fugletårnet kan være heldige at se adskillige fuglearter, bl.a. kobbersnepper og havørne. Vi passerer flere fiskerlejer, og i Öja gør vi stop ved kirken og præsteengen, der er kendt for sine mange orkidéer. I kirken ser vi ringkorset samt en type krucifiks, som næppe forekommer andre steder.

  Vi fortsætter til Hoburgen på sydspidsen af øen. Her findes en af øens mest kendte rauker – Hobburgsgubben. På vej tilbage til Visby besøger vi Asger Jorns grav i Gröttlingbo.

  Visby og Gotland
 • Dag 4: Nordturen

  Vi kører til raukerne på Fårö. Det er en stor oplevelse at studere disse fantastiske kalkstensformationer. På Fårø boede Ingmar Bergman, og Oluf Palme havde sit sommerhus her.

  Herefter besøger vi frilandsmuseet i Bunge med bl.a. nogle interessante billedsten men også gårde fra 1600-1800-tallet. Tiden tillader desuden besøg i et par af Gotlands 100 kirker. Hen på eftermiddagen er der mulighed for at gå på opdagelse på egen hånd i Visby.

  Nordturen
 • Dag 5: Visby og Oskarshamn

  Fra morgenstunden sejler vi til Oskarshamn, hvor vi er fremme sidst på formiddagen. Vi kører sydover, mod Kalmar, og over den 6 km lange bro til Øland, Sveriges næststørste ø. Her kan vi se frem til at opleve øens charme. Vi skal helt ned til Ølands sydspids og se ”Långe Jan”, som med sine 142 meter er Sveriges højeste fyrtårn.

  Næste stop er Eketorps Borg, som er beliggende i Store Alvaret og omkranser en fortidsby med rekonstruerede huse fra jernalderen og middelalderen.

  Vi fortsætter nordpå og stopper på vejen ved Möckelmossen, midt i Store Alvaret, som er på UNESCO’s verdensarvsliste. Naturområdet er en kalkstenslette på over 500 km² og har en stor variation af blomster, mos og orkidéer. Overnatning på Øland.

  Visby og Oskarshamn
 • Dag 6: Øland

  Da vi overnatter på Øland, giver det os mulighed for at besøge hele den nordlige del af øen. Vi nyder den meget smukke natur, rækkerne af sten, vindmøller og små landsbyer.

  Vi sætter kurs mod raukerne ved Byrum, et naturfænomen, hvor havet gennem 490 millioner år har eroderet den bløde kalk væk. På en 600 meter lange kyststrækning, ser vi hundrede af rauker. Herfra ser man også den ”Blå Jungfrun”, en mytisk, usædvanlig og isoleret ø med en storslået silhuet. Næste stop er ved vraget Swiks. Her ude på kysten ligger vraget efter en stranding i 1700-tallet.

  Vi går langs kysten op til Ølands nordlige odde, hvor vi har udsigt til fyrtårnet ”Långe Erik”. Vi passerer naturreservatet Neptuni Åkrar, en udbredt sten og kalkslette nord for Byxelkrok. I Byxelkroks hyggelige havn er det tid til frokost på egen hånd.

  Vi forsætter mod Borgholm, Ølands mest kendte by. Her ser vi vi Borgholms slotsruin udefra samt den svenske kongefamilies sommerresidens,slottet Solliden.

  Øland
 • Dag 7: Hjemrejse

  Vi spiser tidlig morgenmad og forlader Øland, Vi kører over broen tilbage til Kalmar, hvor vi går vi en lille byrundtur.

  Gåturen starter ved Kalmar Slot, som har spillet en afgørende rolle i Sveriges historie. Vi går videre forbi domkirken, rådhuset og de tre nabohuse fra 1600-tallet, som i folkemunde går under navnet ”tripp, trapp, trull”.

  Vi forlader dernæst Kalmar og kører mod Göteborg. Vi kommer bl.a. gennem Småland, hvor landskaberne er præget af de karakteristiske røde huse og mange søer. Med Stena Line sejler vi til Frederikshavn. Ombord får vi aftensmad.

  Hjemrejse

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Hvor meget skal jeg regne med til ekstra entréer på turen til Gotland?

  Entréer udgør: Gotlands Fornsal ca. SEK 170. Frilandsmuseet i Bunge ca. SEK 110. Eketorps Borg ca. SEK 100.

 • Hvilken valuta bruger man i Sverige?

  I Sverige bruger man svenske kroner. Det er en god ide at have nogle kontanter med hjemmefra. 

 • Hvor kan jeg stige på bussen?

  Vi tilbyder opsamling i eller ved større byer i Nord-, Øst- og Sønderjylland. Mange steder samler vi op ved motorvejen, hvilket giver dig en hurtigere rejse gennem Danmark på vej mod dit feriemål.

  Se vores opsamlingsruter

 • Gratis langtidsparkering

  Der er gratis langtidsparkering ved NILLES garageanlæg i Dybvad og i Vinding ved Vejle. Desuden forefindes offentlige parkeringspladser i f.eks. Haverslev.

  Gratis langstidsparkering Dybvad:


  Gratis langstidsparkering Haverslev:

  Gratis langtidsparkering Vejle/Vinding:

 • hvor er der påstigning og afstigning?

  Vi vil gerne samle op i så mange byer som muligt, men vi ønsker samtidig, at opsamlingen og hjemkørslen skal foregå så smidigt og kortvarigt som muligt. Til glæde for de gæster, der står på i yderpunkterne, har vi derfor valgt at placere nogle af påstignings- og afstigningsstederne ved frakørslerne på motorvejen.

  Er der for få tilmeldinger til et på- og afstigningssted, kan vi anvise et alternativt på- og afstigningssted. På- og afstigningstidsplan er vejledende og berettiger ikke til prisreduktion ved forsinkelser eller ændringer. Busskifte i forbindelse med opsamling og hjemkørsel kan forekomme og må forventes. Man bør huske på, at opsamling og hjemkørsel kun gælder busrejser.

 • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

  Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud til din rejse. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med andre rabatter.

  Regneeksempel:
  Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

  Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

  Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

 • Kan man reservere fast plads i bussen?

  Hos os kan du bestille fast plads i bussen, så du fra starten ved, hvor du skal sidde resten af rejsen.

  Prisen for pladsreservation pr. person er:

  • Bus og flodkrydstogter: DKK 15-25 pr. person/dag. Se mere her
  • Flyrejser: DKK 10-20 pr. person/dag.

  Bestiller du online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind at bestille din rejse og lave pladsreservationerne ved samme lejlighed. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen. Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

  Der er fire bustyper. Prisen på pladsreservation afhænger af valget af række.

 • Bliver der serveret mad på ud- og hjemrejser ved busrejser?

  Det er en fast tradition hos NILLES Rejser at vi så ofte, som det lader sig gøre på udrejsen og hjemrejsen, har inkluderet forplejning på rejsen i prisen. Det betyder, at du ikke skal ind at stå i kø efter maden på en rasteplads eller cafeteria, for vi har bestilt maden hjemmefra. Det kan ikke altid forventes, at der kan være special kost tilrådighed såfremt der er allegener eller andet. Her må man selv tage supplerende mad med. På spisestederne kan du naturligvis benytte toiletforholdene gratis. Se mere i rejsebeskrivelsen for den pågældende rejse.

 • Køre- og hviletidsbestemmelser

  De gældende køre- og hviletidsbestemmelser overholdes.

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu