Skip to main content

Flodkrydstogt på de russiske floder

Russiske floder

Fra Moskva til Skt. Petersborg ad Zarens vandveje

Igennem århundreder har det været en drøm i Rusland at kunne sejle fra Moskva til Skt. Petersborg, og med konstruktionen af Volga-Baltiske kanalen blev drømmen en realitet.

På dette fantastiske flodkrydstogt sejler vi på et net af floder, søer, kanaler og gennem sluser og oplever de store kontraster mellem land og by. En del af sejladsen foregår på floden Volga, som er selve hovedpulsåren i det mægtige rige. Vi kommer helt tæt på den russiske folkesjæl, oplever naturen og kulturen samt besøger flere verdenskendte attraktioner.


Inkluderet i rejsens pris

 • Fly Billund – Moskva
 • Fly Skt. Petersborg – Billund
 • Transfer til flodskib tur/retur
 • 10 overnatninger i standard-kahyt hoveddæk
 • 10 x morgenmad
 • 9 x frokost (ombord eller på udflugter)
 • 10 x aftensmad
 • 1 x velkomstdrink
 • Udflugter ekskl. entréer
 • Dansk rejseleder

Kort

Skib

 • MS Shostakovitch

  Komfortabelt skib bygget i 1983 i Tyskland og gennemrenoveret i 2010/2011 med plads til 196 passagerer. Skibet består af hoveddæk, øvre dæk og båddæk samt et soldæk. Ombord finder man bl.a. to restauranter, to barer, frisør, et lille bibliotek og stort soldæk med liggestole. Der er engelsktalende læge ombord. Krydstogtet er med helpension (morgenmad, frokost og aftensmad) og flere aftener er der musik, dans og underholdning. Indkvartering sker som udgangspunkt i standardkabine med 2 enkeltsenge på hoveddæk (ca. 9 m2). Det er muligt mod tillæg at opgradere til standardkabine på øvre dæk og båddæk samt til større Premium kabiner (ca. 11-12 m2) på alle dæk. Ønsker man endnu mere plads, kan man mod tillæg opgradere til Junior suite (ca. 16 m2). Alle kabiner er udvendige med vindue, der kan åbnes og udstyret med bad, toilet, aircondition, hårtørrer, tv og safeboks. Junior suiter og Premium kabiner har desuden minibar.

  Gratis opgradering til premium-kahyt
  Bestil dit krydstogt på de russiske floder inden 1. januar 2021 og få gratis upgrade til premium-kahyt.

  ReceptionJa
  RestaurantJa
  TvJa
  SafeboksJa
  BarJa

Visum til Rusland

 • Visum til Rusland er påkrævet og ikke inkluderet i rejsens pris. NILLES Rejser er behjælpelige med ansøgning om visum. Læs mere om visum under praktiske oplysninger.

 • Dag 1: Udrejse

  Udrejse og indkvartering på flodskib
  Bustransfer fra Nordjylland med opsamling til Billund Lufthavn. Med AirBaltic via Riga til Moskva. Fra lufthavnen kører vi til flodskibet, hvor vi indkvarteres. Velkomstdrink og middag ombord.

 • Dag 2: Moskva

  Moskva er noget ganske særligt. Her i en af Ruslands ældste og smukkeste storbyer bor omkring 10,5 millioner mennesker. Vi tager på byrundtur og ser bl.a. de kendte gader Leninggradskaya og Tverskaya, Novodevichy-klostret, KGB-hovedkvarteret, Vor Frelser-kirke og Den Røde Plads. På Den Røde Plads viser rejselederen de største attraktioner frem, hvorefter det vil være tid på egen hånd til at besøge de mange caféer eller butikker. Du kan f.eks. besøge et gigantisk underjordisk varehus eller det århundredgamle varehus GUM. Om aftenen kan du opleve det verdensberømte og traditionsrige, russiske cirkus med lang og stolt tradition for forestillinger på allerhøjeste niveau. Cirkus i Moskva koster 600 kr. og skal bestilles ved tilmelding.

 • Dag 3: Moskva - Kreml

  Vi besøger hjertet af Rusland, nemlig Kreml – den store fæstning i den centrale del af Moskva, hvor landets herskere gennem århundreder har udøvet deres enorme magt over folket og det store rige. Ivan den Grusomme, Stalin og flere har styret Rusland med hård hånd fra denne fæstning. Kreml i Moskva er byens ældste kerne med bygninger, der går tilbage til 1400-tallet. Resten af dagen er til fri afbenyttelse, inden vi tager afsked med Moskva og begynder vores sejlads.

 • Dag 4: Uglich

  Uglich er en af de smukkeste og mest elskede byer i det gamle Rusland og spiller en vigtig rolle i landets sagnomspundne historie. Vi besøger Uglich Kreml samt den lille og meget fine Dmitri-blodskirke, som ligger ved bredden af Volga. Det er efter sigende her, Ivan den Grusommes 10-årige søn Dmitri blev fundet død i 1591. Vi ser også Forklarelseskirken, der med sin flotte akustik og overvældende ikonostase er noget ganske særligt. Der bliver også tid til at gå en tur rundt i den lille by, inden vi vender tilbage til skibet.

 • Dag 5: Jaroslavl - Den Gyldne Ring

  Vi anløber Jaroslavl, som ligger på begge sider af floden Volga. Ved Volga ligger den berømte gyldne Ring - en række russiske, gamle byer, som alle har bevaret deres middelalderlige præg. Af disse byer er Jaroslavl den største. Byen er et overflødighedshorn af kirker, klostre og flot, russisk arkitektur. Byen blev ikke besat under 2. verdenskrig og har derfor bevaret sin originale atmosfære og stil. Vi ser bl.a. byens kloster, Guvernørens hus, hvor vi ser en kunstudstilling, Elias-kirken og Skt. Nikolaj-kirken. Der bliver også mulighed for at afprøve sit handelstalent på byens lokale marked.

 • Dag 6: Goritzi

  Goritzi ved Sjeksna-floden er en typisk russisk landsby, hvor livet foregår i et roligt tempo. Her fornemmer man virkelig de enorme kontraster, der er mellem storbyernes hektiske hverdag og landbefolkningens simplere livsstil. Vi kører til Krillo - Belozersky klosteret, som er anlagt af munken Krillo for mere end 600 år siden. Vi hører om klostrets interessante historie, inden vi sejler videre

 • Dag 7: Museumsøen Kizhi

  Skibet anløber øen Kizhi kendt for sit frilandsmuseum med huse i gammel russisk byggestil, som står på UNESCOs Verdensarvsliste. De fine, gamle træhuse ligger spredt ud på en lille ø, der befinder sig midt i Onegasøen, Europas 2. største sø. En af de mest kendte bygninger er Forklarelseskirken med sine 22 glimtende kupler, den eneste kirke i verden udelukkende opført i træ. Der bliver god tid til at se øen.

 • Dag 8: Mandrogui eller Svirstroy

  Vi lægger til land i Mandrogui eller i Svirstroy, som begge er rekonstruktioner af en gammeldags landsby. Vi besøger landsbyen med butikker og arbejdende værksteder. Der vil være mulighed for at besøge det finurlige vodkamuseum (entré ikke inkluderet). Midt på eftermiddagen fortsætter vi sejladsen.

 • Dag 9: Skt. Petersborg og Petershof

  Skibet anløber Skt. Petersborg, som man med rette kalder for Nordens Venedig. Byen ligger på 42 øer forbundet med mere end 500 broer. En yndefuld og elegant by med pastelfarvede huse og prangende paladser fra zartiden, men også en travl storby, hvor udviklingen aldrig står stille. På byrundturen kommer vi forbi bl.a. zartidens imponerende paladser, kirker og det myldrende liv på hovedgaden Nevskij Prospekt, Isak katedralen med den enorme guldkuppel og Blodskirken med de farvestrålende løgkupler. Byrundturen slutter ved Peter og Paul Fæstningen med den berømte Peter og Paul Domkirke, hvor danske Dagmar ligger begravet. De, som har lyst, kan besøge Domkirken. Vi tager metroen retur til skibet. Der vil senere være mulighed for at tilkøbe udflugt til Petershof, Peter den Stores sommerslot, som ligger 30 km. vest for Skt. Petersborg ud mod den finske bugt. Udflugt til Petershof koster 580 kr. og skal bestilles ved tilmelding.

 • Dag 10: Hermitagen og Katarina paladset

  I dag besøger vi Eremitagen, som er et gigantisk museum med 400 sale og næsten 3 millioner kunstgenstande. Der er senere mulighed for at tilkøbe en udflugt til Katarina-paladset som ligger uden for byen i Tsarskoje Selo. Den kejserlige sommerresidens med den 306 meter lange facade og de porcelænsblå mure er restaureret efter 2. Verdenskrigs ødelæggelser. Paladset kan beskues i sin oprindelige pragt med silketapeter, stukrelieffer og forgyldte udskæringer og ikke mindst det verdensberømte ravværelse.

 • Dag 11: Hjemrejse

  Hjemrejse med AirBaltic fra Skt. Petersborg via Riga til Billund. Bustransfer til Nordjylland.

Flytider

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
Dybvad Falkevej 25 09:10 17:10
Bouet Kvickly, P-plads 09:30 16:50
Aalborg Frakørsel 26, Vendeplads, Th. Sauersvej 09:40 16:40
Haverslev Shell / McDonald 10:05 16:15
Hobro Frakørsel 35, Skivevej, P-plads, Hobro V. 10:15 16:05
Randers Juventusvej, bag ved Bauhaus 10:35 15:45
Århus Frakørsel 47, Tilst, Borumvej, OK-tank 11:05 15:15
Skanderborg Frakørsel 51, Shell, Stilling/Skanderborg N. 11:20 15:00
Horsens Frakørsel 56A, Q8/Burgerking, Horsens V. 11:30 14:50
Billund Lufthavn, terminal 12:20 13:40

Vi tager forbehold for ændringer og forsinkelser i afgang- og hjemkomsttider. Tider på rejsebevis er gældende.

Afrejser og bestilling

AfrejseVarighedRejsemålLedige pladserPris
20/6-202111 dageRussiske FloderMere end 8Kr. 13.595Bestil
30/7-202111 dageRussiske FloderMere end 8Kr. 13.795Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Visum til flodkrydstogt på de russiske floder

  Tilmelding senest 10 uger før afrejse af hensyn til visumansøgning. 

  NILLES Rejser er behjælpelige med ansøgning om visum. Ønsker du at bestille visum via NILLES skal du tilvælge dette i forbindelse med din bestilling. Herefter fremsendes ansøgningsformular mv. forventet pris på visum ca. DKK 1.200.

 • Drikkepenge til turen på de russiske floder

  Drikkepenge til lokalguider og chauffører ca. EUR 20. Drikkepenge til skibets personale ca. EUR 70. Drikkepenge er ikke obligatorisk, men anses som god tone.

 • Forbehold flodkrydstogter

  Ændringer i vandstanden på floderne efter afrejse fra Danmark kan i enkelte tilfælde gøre sejlads på floderne umulig. Således kan sejlads på floderne og overnatning på skibet helt eller delvist erstattes med hhv. buskørsel til besøgssteder og seværdigheder samt overnatning på hotel. Ændring af anløbshavn kan ligeledes forekomme. Denne ændring giver ikke ret til efterfølgende kompensation.

 • Flytider og ændringer

  De flytider, som fremgår af din ordrebekræftelse, er baseret på foreløbig bekræftelse fra flyselskabet. Det er vigtigt, at du er forberedt på, at afgangstider og ruter kan blive ændret – det er desværre uden for NILLES Rejsers kontrol.

  Vær opmærksom på, at programmet også er vejledende og at ændringer kan forekomme.

 • Kan jeg reservere sæde på flyet?

  På nogle af vores flyrejser er det muligt at reservere siddepladser i flyet. Det vil fremgå af rejsen. Er du i en situation, hvor du behøver en speciel siddeplads, så kontakt os og vi vil gøre vores bedste for at hjælpe.

 • Er der regler for håndbagage på flyrejsen?

  På flyrejsen kan vægten af tilladt håndbagage variere fra selskab til selskab. Tilladt vægt og størrelse for håndbagagen fremgår af den praktiske information, som vi sender til dig 6-8 dage inden afrejse.

 • Bliver der serveret mad ombord på flyet?

  Det afhænger af flyselskabet og længden på rejsen. Se mere i rejsebeskrivelsen og i den praktiske information, som vi udsender 6-8 dage inden afrejse.

 • Bus på flyrejser

  På mange rejsemål med fly benytter vi lokale busfirmaer. Bussens indretning og standard kan variere og forekomme lavere end på øvrige rejsemål.

 • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

  Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med evt. grupperabat.

  Regneeksempel:
  Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

  Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

  Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

 • Gratis langtidsparkering

  Der er gratis langtidsparkering i Aalborg Lufthavn.

 • Min bagage er ikke kommet frem, hvad gør jeg?

  Hvis din bagage ikke når frem eller bliver beskadiget under flytransporten, skal dette meddeles til det aktuelle flyselskab umiddelbart efter ankomst. Vær opmærksom på at rejseforsikringen normalt ikke dækker almindelig slitage på bagage (på fly, bus eller lignende).

 • Hvad gør jeg, hvis jeg har glemt noget i lufthavnen?

  Har du glemt noget i lufthavnene eller på flyet, skal du kontakte lufthavnens «Lost and found», som findes i alle lufthavne.

 • Hvilken valuta bruger man i Rusland?

  I Rusland bruger man russiske rubler (RUB). Det anbefales at veksle russiske rubler hjemmefra.

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu