Skip to main content

Flodkrydstogt på Dourofloden

-
Flodkrydstogt gennem Europas smukkeste vinområde

Douro flodkrydstogt

Dourofloden slynger sig gennem vindistriktet, som mange kalder Europas smukkeste. Ombord på det 4-stjernede skib MS Infante Don Henrique sejler vi ad den majestætiske flod ind i hjertet af Nordportugals enestående vinområde, hvor druerne til den berømte portvin også dyrkes. Her er dybt skårne slugter omgivet af terrasser med næsten endeløse vinmarker. Undervejs oplever vi historiske landsbyer, smager på den lokale vin og der bliver også tid til en afstikker ind i Spanien, hvor vi oplever den berømte universitetsby Salamanca. Vores krydstogt starter og slutter i portvinens hovedstad Porto, der fremstår både elegant og idyllisk med sine stejle gader og farverige huse.

Vi flyver fra Billund. Der er mulighed for at tilkøbe transfer fra Nordjylland til Billund Lufthavn t/r.

Se også vores afgang med afrejse fra Aalborg Lufthavn her.

Inkluderet i rejsens pris

 • Fly Billund - Porto tur/retur
 • 7 overnatninger på MS Infante Don Henrique
 • Indkvartering i kahyt på hoveddæk
 • 7 x morgenmad ombord
 • 5 x frokost ombord
 • 1 x frokost i Spanien
 • 7 x aftensmad ombord
 • 1 x portvinssmagning
 • 1 x vinssmagning
 • Velkomstdrink ombord
 • All inclusive ombord
 • Udflugter ekskl. entréer
 • Dansk rejseleder

Kort

Skib

 • Dag 1-8

  MS Infante Don Henrique

  MS Infante Don Henrique er bygget i 2003, og i 2014 blev skibet renoveret. Ombord er der 71 udvendige kabiner med vindue fordelt på 3 dæk. Skibet har en hyggelig panoramarestaurant, reception, elevator, loungebar med dansegulv samt soldæk med pool, solsenge og mulighed for morgen-fitness. Hoveddækket er placeret lige over vandlinjen (inkl. i prisen). Kabiner på øvre dæk har stort vindue. Alle kabiner er rummelige og indrettet med TV, badeværelse med bruser og toilet, safeboks, aircondition, 220 volts strømforsyning og har Wi-Fi.

  All inclusive ombord. Frokost og aftensmad: Øl, vand og skibets vine. Fra baren: Øl, vand og dagens vine samt kaffe, te, drinks m.m. i tidsrummet kl. 11- 23

  ReceptionJa
  RestaurantJa
  SwimmingpoolJa
  TvJa
  ElevatorJa
  InternetJa

Dagsprogram

 • Der tages forbehold for ændringer i sejlplanen som følge af vandstanden og strømforholdene på Dourofloden. Vær desuden opmærksom på, at udflugterne kan køres i en anden rækkefølge end den ovennævnte.

 • Dag 1: Udrejse

  Vi flyver med Lufthansa fra Billund via Frankfurt til Porto. Herfra kører vi en kort transfer til Vila Nova de Gaia, hvor vi går om bord på MS Infante Don Henrique. Fra skibet er det udsigt til Portugals næststørste by, Porto, som ligger på den modsatte flodbred. Efter indkvartering i kahytterne serveres rejsens første middag i skibets stemningsfulde restaurant.

 • Dag 2: Porto

  Vi udforsker magiske Portugals næststørste by Porto. Byen hæver sig malerisk fra bredden af Douro-floden, og fra balkonerne på de farvestrålende huse hænger blomster og vasketøj. Byens historiske centrum er på UNESCO’s Verdensarvsliste. Vi ser byen til fods og skal se en af verdens smukkeste boghandlere, Lelloboghandel.

  Vi oplever desuden den imponerende domkirke og den overvældende kakkel-udsmykkede São Bento-station, og slutter af langs den stemningsfulde Ribeira-promenade langs Douro-floden. Vi skal naturligvis også til portvinssmagning i et af de mange portvinshuse.

  Porto
 • Dag 3: Aveiro

  Vi kører en formiddagstur til Aveiro, Portugals Venedig. Byen er fyldt med smukke kanaler og der er mulighed for at komme ud og sejle med de kendte Moliceiros-både, som tidligere blev brugt til at indsamle tang.

  Der er meget at se og opleve i byen, som også er kendt for Portugals ”kongelige porcelæn” Vista Algra. Ved middagstid er vi retur på skibet, hvor vi skal nyde frokosten samt eftermiddagen ombord, imens vi sejler mod Regua, som vi når i løbet af aftenen.

  Aveiro
 • Dag 4: Pilgrimsbyen Lamego

  Vi skal opleve den smukke, historiske by Lamego, som ligger midt i vindistriktet Beira Alta. Køreturen byder på en uforglemmelig udsigt over landskabet, og i byen ser vi den kendte pilgrimskirke Nossa Senhora dos Remédios, hvor en smuk baroktrappe med 700 trin fører op til indgangen.

  Frokost og eftermiddagen nydes ombord, mens skibet sejler mod Vega de Terron. Middag med flamencoshow om aftenen.

 • Dag 5: Salamanca

  Dagens udflugt går til Spanien. Vi kører over den spanske højslette til Salamanca, hvor vi skal på byrundtur og blandt andet se Spaniens ældste universitet, barokkirken La Clereria, katedralen og ”muslingeskalshuset” Casa de las Conchas, som var hjem for dronning Isabelas livlæge. Frokosten nydes i Salamanca.

  Salamanca
 • Dag 6: Portvinsruten

  Vi tager på en smuk bustur ad de snoede veje, hvor vi ser en del af den kendte ”Portvinsrute”. Vi oplever det smukke udsigtspunkt Miradouro de São Salvador do Mundo og passerer gennem de små idylliske landsbyer, som ligger i vinområdet Rio Torto. I området besøger vi en traditionel portugisisk vingård, hvor vi skal smage på vinen. Eftermiddagen nyder vi ombord på skibet.

  Portvinsruten
 • Dag 7: Pinhão

  Vi sejler videre til Pinhão. Den maleriske by er berømt for sin togstation, som er udsmykket med over 100 år gamle kakkelbilleder, der viser hvordan vinen blev høstet dengang. Midt på eftermiddagen lægger skibet fra kaj og sejler mod Regua . Middag ombord på skibet.

 • Dag 8: Hjemrejse

  Vi tager afsked med besætningen på MS Infante Don Henrique og kører med bus til lufthavnen, hvorfra vi flyver fra Porto med Lufthansa via Frankfurt til Billund.

Flytider

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
Dybvad Falkevej 25 05:30 01:55
Bouet Kvickly, P-plads 06:00 01:25
Aalborg Frakørsel 26, Vendeplads, Th. Sauersvej 06:10 01:15
Haverslev Industriparken 2, Circle K 06:45 00:50
Hobro Frakørsel 35, Skivevej, P-plads, Hobro V. 06:55 00:30
Randers Rasteplads Gudenåen Vest, P-plads 07:15 00:10
Århus Frakørsel 47, Tilst, Borumvej, OK-tank 07:45 23:40
Skanderborg Banegård 08:05 23:20
Horsens Frakørsel 56, Q8/Burgerking, Horsens V. 08:15 23:10
Billund Lufthavn, terminal 09:15 22:35

Vi tager forbehold for ændringer og forsinkelser i afgang- og hjemkomsttider. Tider på rejsebevis er gældende.

Afrejser og bestilling

AfrejseVarighedRejsemålLedige pladserPris
7/8-20238 dageDouro flodkrydstogt0Kr. 16.195Forespørg
21/8-20238 dageDouro flodkrydstogt0Kr. 16.195Forespørg

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Hvad er temperaturen i Porto?

  Gennemsnitstemperatur: maj 22° - 24°, august 26° - 28°.

 • Forbehold flodkrydstogter

  Ændringer i vandstanden på floderne efter afrejse fra Danmark kan i enkelte tilfælde gøre sejlads på floderne umulig. Således kan sejlads på floderne og overnatning på skibet helt eller delvist erstattes med hhv. buskørsel til besøgssteder og seværdigheder samt overnatning på hotel. Ændring af anløbshavn kan ligeledes forekomme. Denne ændring giver ikke ret til efterfølgende kompensation.

 • Hvordan forholder det sig med drikkepenge?

  For flodkrydstogter og krydstogter er drikkepenge ikke inkluderet i rejsens pris. Drikkepenge er ikke obligatorisk, men det anbefales at betale cirka € 10 pr. person/pr. dag til fordeling blandt skibets personale.

 • Bliver der serveret mad ombord på flyet?

  Det afhænger af flyselskabet og længden på rejsen. Se mere i rejsebeskrivelsen og i den praktiske information, som vi udsender 6-8 dage inden afrejse.

 • Bus på flyrejser

  På mange rejsemål med fly benytter vi lokale busfirmaer. Bussens indretning og standard kan variere og forekomme lavere end på øvrige rejsemål.

 • Flytider og ændringer

  De flytider, som fremgår af din ordrebekræftelse, er baseret på foreløbig bekræftelse fra flyselskabet. Det er vigtigt, at du er forberedt på, at afgangstider og ruter kan blive ændret – det er desværre uden for NILLES Rejsers kontrol.

  Vær opmærksom på, at programmet også er vejledende og at ændringer kan forekomme.

 • Kan jeg reservere sæde på flyet?

  På nogle af vores flyrejser er det muligt at reservere siddepladser i flyet. Det vil fremgå af rejsen. Er du i en situation, hvor du behøver en speciel siddeplads, så kontakt os og vi vil gøre vores bedste for at hjælpe.

 • Er der regler for håndbagage på flyrejsen?

  På flyrejsen kan vægten af tilladt håndbagage variere fra selskab til selskab. Tilladt vægt og størrelse for håndbagagen fremgår af den praktiske information, som vi sender til dig 6-8 dage inden afrejse.

 • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

  Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud til din rejse. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med andre rabatter.

  Regneeksempel:
  Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

  Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

  Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

 • Min bagage er ikke kommet frem, hvad gør jeg?

  Hvis din bagage ikke når frem eller bliver beskadiget under flytransporten, skal dette meddeles til det aktuelle flyselskab umiddelbart efter ankomst. Vær opmærksom på at rejseforsikringen normalt ikke dækker almindelig slitage på bagage (på fly, bus eller lignende).

 • Hvad gør jeg, hvis jeg har glemt noget i lufthavnen?

  Har du glemt noget i lufthavnene eller på flyet, skal du kontakte lufthavnens «Lost and found», som findes i alle lufthavne.

 • Hvilken valuta bruger man i Portugal?

  I Portugal bruger man Euro (EUR)

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu