4 gode grunde til at tage på safarirejse
“Carpe diem”. “There is no time like the present”. “Hvorfor udskyde til i morgen, hvad man kan gøre i dag?” Alle sprog her en term for at kaste sig ud i eventyret. For at forfølge drømmene og krydse store som små oplevelser af på listen, før det er for sent.
For rigtig mange danskere er en safari i Afrika netop sådan en oplevelse. Men for alt for mange bliver det ved drømmen. For er det ikke bøvlet? Er det ikke farligt? Og er det virkelig så stor en oplevelse at stå ansigt til ansigt Afrikas vilde dyr, som naturprogrammerne og ham den rejselystne kollega fra kontoret prædiker? Svarene på de tre spørgsmål er nej, nej og et rungende ja. Og hvis du ikke allerede har været inde at lure på vores safariside, så får du her fire gode grunde til at gøre det.
Du bliver ét med naturen
Det kan lyde som en kæmpe kliché. For hvad vil det egentligt sige at ”blive ét med naturen”? Er det ikke bare noget, rejseselskaber skriver for at få dig til at investere i en naturoplevelse, du kunne få til en brøkdel af prisen i Rold Skov, på Himmelbjerget eller ved Råbjerg Mile? Måske. Der er ved Gud dejligt i den danske natur, og vi arrangerer også selv at hav af rejser rundt i Danmark. Men prøv alligevel at lukke øjnene og forestil dig dette scenarie:
Du befinder dig midt på Serengeti-sletten i Tanzania. Tusmørket har sænket sig over græsarealerne på størrelse med Fyn, der hvert år lægger jord til ”den store vandring” af 200.000 gnuer på jagt efter føde og ynglepladser. Efter en lang dag i safarijeep på de støvede grusstier sætter du dig til rette i stolen foran dit telt. Alt ånder fred. Du har en kold øl i hånden, og du er træt i bagdelen af de bumlede veje og i hovedet efter at have spejdet efter løver, zebraer og elefanter det meste af dagen. Men ikke så træt at du blunder hen. For nu begynder lydene at stige op mod himlen. Lydene af den begyndende afrikanske nat der vækkes til live gennem løvens brøl i det fjerne, gnuens forsigtige skridt ved flodbredden nedenfor teltet og millioner af cikader i græsset. Højt over dig er månen blevet synlig på den snart kulsorte, afrikanske nattehimmel, og mens du for dit indre øre hører tonerne af ”Elefantens vuggevise”, og citrusduften fra det nærtstående baobabtræ kilder i dine næsebor, priser du dig lykkelig for at være til stede netop her. Netop nu.
Lyden af en lille klokke ovre fra restaurantteltet river dig ud af din drømmetilstand og minder dig om, at du faktisk er skrupsulten efter en dag fyldt med oplevelser og masser af tilbagelagte kilometer i nogle af verdens mest betagende landskaber. Og mens du stille følger duften af kød, der er blevet tilberedt på det åbne ildsted midt i lejren, tænker du tilbage på den sætning, der i sidste ende overbeviste dig om at tage på safari – ”du bliver ét med naturen”. Den sætning viste sig at være sand.
Safari er for alle
I forrige århundrede var en safari noget, der skulle planlægges minutiøst. Der var forbeholdt de få at rejse om på den anden side af jorden, alliere sig med lokale og begive sig ud i naturen med en muskedonner over skulderen og forråd nok til at fare vild og finde tilbage igen. Sådan er det heldigvis ikke længere.
I dag flyver du med et enkelt stop undervejs til internationale lufthavne i det sydlige og østlige Afrika. Du er i trygt selskab af danske og lokale guider fra start til slut, og transporten rundt i de spektakulære landskaber forgår i gode firhjulstrækkere med reservehjul og rigeligt vand. Maden bliver tilberedt af dygtige kokke på hotellerne eller i de restauranttelte, der findes i de forskellige camps rundt omkring i nationalparkerne. Og når du går til ro, så lægger du hovedet på puden i et afkølet hotelværelse eller i en god seng i dit eget private telt midt i naturen.
Safari er for alle. Også dem med gråt hår og knæ, der ikke helt virker, som de gjorde engang. Og selvom turene i firhjulstrækker rundt på savannen kan give øm bagdel, og en ti-timers flyvetur aldrig har været befordrende for den mest rolige nattesøvn, så er alder bestemt ikke nogen hindring for at tage på safarieventyr i Afrika.
Du er i selskab med Kenya Claus
Uanset om du tager på en kombineret safari- og daseferie ved det Indiske Ocean i Kenya eller udforsker Tanzanias vilde natur i nationalparkerne Tarangire, Serengeti og Ngorongoro, så får du glæde og gavn af Danmarks bedste safariguide, Kenya Claus.
Kenya Claus, som i virkeligheden hedder noget så jordnært som Claus Jensen, har boet i Kenya siden 1998. Han har været på et utal af safariture i hovedsageligt Kenya og Tanzania, og han kender landene, nationalparkerne, de lokale og alle smutvejene som sin egen bukselomme. Samtidig er han en historiefortæller ude lige, og er du i selskab med Claus, så får du også et indblik i et liv og nogle eventyr, som er uendeligt langt fra de fleste danskeres hverdag.
I NILLES har vi i flere år allieret os med Kenya Claus på vores safarirejser til Afrika. Således også denne sæson hvor Claus er med fra start til slut på alle afgange til både Kenya og Tanzania. Det er vores tryghed for, at du får det absolut maksimale ud af din rejse, og at du er i trygt selskab fra start til slut.
Du glemmer det aldrig
Vi danskere rejser meget. Det har vi gjort siden 50’erne, og det kommer vi helt sikkert til at gøre i fremtiden. Men med hyppige rejser opstår også noget af et luksusproblem. For hvor var det lige, den der kirke med de mange spir stod? Var det i Barcelona? Eller Sevilla? Og var det i ’17 eller ’21, vi var ved Gardasøen?
Sådan er det ikke med en safari i Afrika. En safarirejse sætter sig i huden og i hukommelsen. Der er et før og efter, at du har kigget en løve i øjnene fra ti meters afstand og set solen gå ned bag Mount Kilimanjaro. Og så længe du lever, vil synet af rødligt grus, duften af citrus, lyden af cikader og smagen af kød tilberedt på bål minde dig om en rejse, der rent faktisk kan købes for penge. Carpe diem.
Hvis du er blevet nysgerrig på vores safarirejser til Afrika, så klik ind på vores safariside, hvor du kan læse meget mere om vores rejser til Kenya og Tanzania, tjekke afrejsedage og blive yderligere inspireret til at tage afsted.