Skip to main content

Kenya rejse

-
Uforglemmelige oplevelser i selskab med Danmarks mest erfarne safariguide.

Kenya – Safari, savanner og strandliv

Safari i Kenya

Kenya er et af verdens bedste safarilande med nationalparker og dyreliv i en klasse for sig. Men Kenya er meget mere end safari. Her er kultur og historie, hvor danske Karen Blixen spiller en hovedrolle, en hjertevarm lokalbefolkning, som tæller alt fra storbymennesker til stammefolk samt en fantastisk kyststrækning med gyldne strande og svajende palmer. På denne rundrejse kan du se frem til at komme helt tæt på savannens dyr, sove i luksustelt på sletten, en smuk togtur på tværs af Kenya og afslutningsvis tre dage med All Inclusive på stranden ved det Indiske Ocean. Du rejser i selskab med Claus Jensen, også kaldet Kenya Claus, som er Danmarks mest erfarne safariguide.

Mød din safariguide

Kenya Claus har boet i Kenya i to årtier og kender landet og det afrikanske kontinent bedre end de fleste. Claus er mester i at spotte dyr, og din garanti for en vellykket Kenya-rejse. Se hilsen fra Claus herunder.

Safari og dyr

Med på safariturene er udover Kenya Claus også vores kenyanske engelsktalende safariguider.
Safaribilerne er 4x4 landcruiser med plads til 6 deltagere i hver. Alle har vinduespladser, og når taget på bilen løftes kan man stå op - så tager oplevelserne for alvor fart. Vi har udvalgt de bedste nationalparker og de bedst beliggende indkvarteringssteder for at give dig en spændende, tryg og indholdsrig safari. På trods af de gunstige faktorer kan vi dog ikke give garanti for, hvor mange og hvilke dyr vi oplever på safarierne.

Inkluderet i rejsens pris

 • Fly Aalborg/København – Nairobi t/r
 • 9 overnatninger i Kenya
 • Forplejning på fly t/r
 • Morgenmad, frokost og aftensmad på safari
 • All inclusive på Voyager Beach Resort
 • Safari-program jf. rejsebeskrivelse
 • Besøg i Maasai-landsby (USD 20 ej inkluderet)
 • Øvrige udflugter jf. rejsebeskrivelse
 • Togbillet på 1. klasse Mombasa-Nairobi
 • Safariguide ”Kenya” Claus Jensen alle dage i Kenya

Hoteller

 • Dag 1-2

  Tamarind Tree Hotel

  Dejligt hotel beliggende i udkanten af Nairobi på den rute, hvor Blixen kørte i hestevogn til byen. Karen Blixen Museum ligger desuden i kort afstand fra hotellet. Værelserne er rummelige, lyse og velindrettede, og er alle med aircondition, wifi, safeboks, kaffe/te station, TV og dejligt stort badeværelse. Hotellet blev opført i 2017, og fremstår overalt lyst, indbydende og bogstaveligt talt med højt til loftet. I såvel receptionsområdet som i de omkringliggende lounge-, bar- og restaurantområder ses mange former for traditionel og moderne kenyansk kunst, hvor alt fra portrætter, natur-, stemnings- og dyrebilleder minder dig om, at du er i Afrika.

  AndetAircondition
  InternetJa
  ReceptionJa
  SafeboksJa
  TvJa
 • Dag 2-4

  Kibo Safari Camp

  Kibo Safari Camp i Amboseli National Park, ligger med udsøgt udsigt til Kilimanjaro. Campen er en af de mest velrenommerede bopladser i Amboseli. Lodgen vi bor i, er udstyret med eget bad & toilet. Selve campen råder over swimmingpool, lounge bar, restaurant, kunstgalleri og en souvenirbutik. Fra restauranten har man udsigt udover Kilimanjaro og der serveres både lokale- og internationale retter. Om aftenen er der mulighed for at nyde en lækker drink i Campens Lounge-bar. En sand perle byder jer velkommen.

  AndetAircondition
  InternetJa
  ReceptionJa
  SafeboksJa
  TvJa
 • Dag 4-5

  Kilaguni Serena Lodge

  Kilaguni Serena Lodge er en af Tsavos mest populære lodges og med rette. Her får du en enestående udsigt til såvel Kilimanjaro i Tanzania samt en smuk udsigt ud over Chyulu Hills. Dertil ligger der et frodigt vandhul, hvor der naturligt tiltrækkes masser af dyr. Således kan du også opleve Afrikas vildt direkte fra lodgen. Du finder desuden også en dejlig pool, hvor man kan køle ned efter en safari. Værelserne, som alle er med bad og toilet, har alle udsigt til vandhullet eller til Chyulu Hills.

  BarJa
  InternetJa
  RestaurantJa
  SwimmingpoolJa
 • Dag 5-7

  Aruba Ashnil Lodge

  Ashnil Aruba Lodge ligger i hjertet af Tsavo Øst National Park. Dens placering er fremragende, blot et par timer fra kysten af Mombasa. Der er flere vandhuller nær lodgen, der tiltrækker dyrene og det gør det dermed ofte nemt at spotte dyrene, da lodgens park ligger med udsyn til den flade savanne. På lodgen finder man bl.a. en lille pool samt en loungebar, der serverer velsmagende cocktails. Alle lodgens værelser er udstyret med bl.a. bad, toilet, hårtørrer og terrasse. Restauranten er i hovedbygningen og er åben med udsigt til savannen. Oftest serveres der buffet til frokost og middag samt morgenbuffet.

  AndetTerrasse
  BarJa
  InternetJa
  RestaurantJa
  SwimmingpoolJa
 • Dag 7-10

  Voyager Beach Resort

  Voyager Beach Resort, som ligger på Nyali Beach nord for Mombasa, er et af kystens mere pulserende hoteller. Her bor du med Det indiske Ocean som nærmeste nabo og lige ud til den dejlige palmebeklædte strand. Hotellet byder på 3 forskellige poolområder, én til sjov og leg, én til afslapning og én til sport og svømning. Opholdet på Voyager Beach Resort er med All Inclusive, hvilket omfatter følgende:

  Morgenmad: 06.30-09.30
  Frokost: 12.30-14.30
  Aftensmad: 19.00-21.30
  Snaks: 10.00-16.00

  Lokale drikkevarer med og uden alkohol er desuden inkluderet. Nogle internationale mærker er ikke omfattet af All Inclusive.

  På Voyager Beach Resort bor man i værelse med udsigt til haven. Alle værelser er med bad, toilet, safeboks, hårtørrer, tv, aircondition, WiFi samt balkon eller terrasse.

  AndetAircontition
  BarJa
  InternetJa
  RestaurantJa

Dagsprogram

 • Turen kan være krævende for gangbesværede. Vi tager forbehold for at vi må finde en anden kvalificeret safariguide såfremt Claus Jensen er syg.

 • Dag 1: Ankomst i Nairobi

  Vi flyver med KLM fra Aalborg via Amsterdam til Kenyas hovedstad, Nairobi. Fremme i Nairobi bliver vi mødt af Kenya Claus, hvorefter vi indkvarteres på hotel i Nairobi.

  Måltider: Alle måltider på fly

  Ankomst i Nairobi
 • Dag 2: Karen Blixens hus, Kilimanjaro og safari

  Efter morgenmaden besøger vi Karen Blixens hus og have. Vi hører om den danske digter, forfatter og historiefortællers liv fortalt af en lokal, og vi nyder udsigten til Ngong bakkerne, lige som Karen Blixen selv gjorde det fra sin terrasse.

  Vi fortsætter mod syd til Amboseli Nationalparken, som ligger ved foden af Afrikas højeste bjerg Kilimanjaro. Her indkvarteres vi 2 nætter i luksustelt i en camp med udsigt til det majestætiske bjerg.

  Om eftermiddagen kører vi på safari, hvor vi spejder efter flokkene af græsædere så som gnuer, zebraer, antiloper, rovdyr og flotte fugle, som vores safariguider er mester i at spotte. Amboseli er bl.a. kendt for sit alsidige dyreliv med et stort antal elefanter, og med lidt held kan vi tage et ikonisk billede af græssende elefanter med Afrikas højste bjerg, Kilimanjaro i baggrunden.

  Om aftenen kan du se frem til at falde i søvn til lydene fra savannen – en ganske enkelt enestående oplevelse, som kun fås i Afrika.

  Måltider: M, F, A

  Karen Blixens hus, Kilimanjaro og safari
 • Dag 3: Safari og besøg i Maasai-landsby

  Fra daggry kører vi en safaritur omkring sumpområderne i Amboseli, hvor bl.a. elefanter ofte søger hen for at drikke vand. Men her er der også chance for at opleve mange andre både kendte og ukendte dyr, som bevæger sig rundt i de høje siv.

  Efterfølgende er der tid til en tur i poolen og afslapning på campen, inden vi besøger en autentisk maasai-stammelandsby, hvor vi bliver vist rundt af en lokal maasai. Vi lærer om stammefolkets levevis, som er milevidt fra, hvad vi kender i den vestlige verden, og vi hører om ældgamle traditioner og ritualer, som i dag fortsat praktiseres.

  Som gæst donerer man USD 20 til stammehøvdingen, som et tegn på respekt og taknemmelighed. Efter besøget venter endnu en fortryllende nat med lyden af Afrika.

  Måltider: M, F, A

  Safari og besøg i Maasai-landsby
 • Dag 4: Tsavo Vest

  Vi tager afsked med Amboseli og følger grænsen til Tanzania mod øst, mens vi forsat kan øjne Kilimanjaro. Vi når frem til Kenyas ældste og største nationalpark, Tsavo. Her indkvarteres vi på en skøn lodge, hvor værelserne ligger ud til et åbent sletteområde og et oplyst vandhul. Man har altså mulighed for at følge med i dyrerigets færden døgnet rundt direkte fra sit værelse.

  Kuduantiloper med de lange snoede horn, giraffer, zebraer, elefanter og rovdyr er som regel hyppige gæster ved vandhullet, så her gælder det om at holde øjnene åbne. Og er vi rigtig heldige, så ser vi også Marabou-storken, som lever her året rundt.

  Om eftermiddagen kører vi igen på safari. Turen bringer os bl.a. til Mzima-springs, der pumper flere hundrede tusinde liter vand ud i minuttet. Her findes et naturligt flodhestebassin, som er en lille oase i området. De som har lyst kan spadsere en tur hen ad klipperne omkring kildeudspringet, inden vi forsætter.

  Naturen i den vestlige del af Tsavo er grøn, frodig og bjergrig, og vegetationen er tæt, så man skal køre langsomt og holde godt øje i søgen efter de spændende dyrearter. Tsavo har hele spektret af dyr, så her er virkelig mulighed for at opleve nogle af de mest eksotiske og sjældne af slagsen.

  Måltider: M, F, A

  Tsavo Vest
 • Dag 5 - 6: Tsavo Øst

  Efter morgenmaden krydser vi grænsen til Tsavo Øst. Man bemærker straks, at naturen skifter farve. Jorden er rød og landskaberne er markant anderledes end i den vestlige del. I denne del af nationalparken lever et stort antal røde elefanter, men her lever også løver, zebraer, giraffer, krokodiller, flodheste og mange andre dyr.

  På vej til vores indkvarteringssted, kører vi safari og ved hjælp af råd fra de lokale rangere, finder vores safariguider den bedste rute med størst chance for at opleve dyrelivet.

  Når sulten melder sig, nyder vi en picnic midt i naturen – så bliver det ikke skønnere. Vi indkvarteres på en lodge ved Aruba Dam – et stort vandhul som tiltrækker dyr døgnet rundt. Efter en god nats søvn tager vi igen på safari. Først kører vi en morgen- og formiddagstur, hvorefter vi vender tilbage til lodgen. Her vil der være tid til afslapning og en tur i poolen.

  Om eftermiddagen kører vi så igen en tur ud på savannen for at spejde efter dyr, som vores safariguide er mester i at spotte.

  Måltider: M, F, A

  Tsavo Øst
 • Dag 7 - 9: Det Indiske Ocean

  Efter nogle spændende og intense dage på sletterne, hvor vi forhåbentlig har set en masse dyr, søger vi mod kysten og Det Indiske Ocean. Efter et par timers kørsel kan vi så småt begynde at skimte det turkisblå hav i horisonten og kort tid efter når vi Mombasas mylder af biler, oksekærrer, tuktuks og mennesker.

  Vi kører nord for Mombasa, hvor vi indkvarteres på Voyager Beach Resort - et skønt strandresort. På resortet er der flere poolområder, restauranter og barer, og opholdet er med All Inclusive. Resortet tilbyder desuden et bredt udvalg af aktiviteter på havet, så som dykning, sejlture i både med glasbund, fiskeri og meget mere.

  De næste 3 dage er der tid til at bade, slikke sol, nyde resortets mange muligheder og reflektere over de mange indtryk fra safari-turene.

  Måltider: All Inclusive fra aftensmad dag 7 til morgenmad dag 10

  Det Indiske Ocean
 • Dag 10: Kenya på 1. klasse

  Vi tager afsked med Det indiske Ocean, og slutter af med endnu en stor oplevelse. Fra Mombasa skal vi på en 4-timers togtur gennem Kenya. Vi rejser på 1. klasse gennem bl.a. Tsavo parkerne til Nairobi. Til midnat går vi ombord på KLM og sætter kursen mod Europa.

  Måltider: Alle måltider på fly

  Kenya på 1. klasse
 • Dag 11: Hjemkomst

  Om morgenen lander vi i Amsterdam lufthavn, hvor vi skifter til Aalborg-flyet. Ved frokosttid er vi tilbage i Aalborg og kan se tilbage på en eventyrlig rejse.

Flytider

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
København Lufthavn, terminal 2 04:00 11:20

Gyldig : 27-10-2024, 17-11-2024, 13-01-2025, 09-02-2025

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
Aalborg Aalborg Lufthavn 04:30 11:25

Gyldig : 13-01-2025, 09-02-2025, 15-03-2025

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
Aalborg Lufthavn, Terminal 04:30 17:40

Gyldig : 27-10-2024

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
Aalborg Aalborg Lufthavn 04:30 11:25

Gyldig : 17-11-2024

Vi tager forbehold for ændringer og forsinkelser i afgang- og hjemkomsttider. Tider på rejsebevis er gældende.

Afrejser og bestilling

AfrejseVarighedRejsemålLedige pladserPris
27/10-202411 dageKenya – Safari, savanner og strandliv - Fly fra AalborgMere end 8Kr. 27.995Bestil
27/10-202411 dageKenya – Safari, savanner og strandliv - Fly fra KøbenhavnMere end 8Kr. 27.995Bestil
17/11-202411 dageKenya – Safari, savanner og strandliv - Fly fra AalborgMere end 8Kr. 25.495Bestil
17/11-202411 dageKenya – Safari, savanner og strandliv - Fly fra KøbenhavnMere end 8Kr. 25.495Bestil
13/1-202511 dageKenya – Safari, savanner og strandliv - Fly fra AalborgMere end 8Kr. 26.495Bestil
13/1-202511 dageKenya – Safari, savanner og strandliv - Fly fra KøbenhavnMere end 8Kr. 26.495Bestil
9/2-202511 dageKenya – Safari, savanner og strandliv - Fly fra Aalborg4Kr. 26.495Bestil
9/2-202511 dageKenya – Safari, savanner og strandliv - Fly fra København4Kr. 26.495Bestil
15/3-202511 dageKenya – Safari, savanner og strandliv - Fly fra AalborgMere end 8Kr. 26.495Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Hvilken valuta benyttes der i Kenya?

  KES (Kenya Shilling) og USD. USD anbefales.

 • Hvilke strømstik kan jeg benytte?

  240 V, stik med 3 firkantede ben. Adapter kan købes i danske el-salg butikker. Adapter kan som oftest også lånes/lejes på de forskellige indkvarteringssteder.

 • Hvordan er vejret?

  Nairobi: Nov. 23/13°C, Jan.-marts 25/11°C.
  Mombasa: Nov. 31/22°C, Jan.-marts 32/23°C.

 • Skal jeg vaccineres inden afrejse?

  Det er nødvendigt at blive vaccineret mod bl.a. hepatitis A, stivkrampe og gul feber inden man rejser til Kenya. Derudover anbefales forebyggende malariamedicin. Rådfør dig med egen læge.

 • Drikkepenge

  Det anses som god kutyme at give drikkepenge i Kenya. Typisk giver man ca. 10 USD pr. person pr. dag til lokal safriguide og 3-5 USD til personalekassen det sted man bor. Det skal understreges, at det er frivilligt om man vil give drikkepenge.

 • Skal jeg søge visum?

  Indrejse til Kenya kræver visum. Visum koster USD 50,00 (pr. marts 2022) og skal bestilles og betales online. Pas skal være gyldig min. 6 måneder efter hjemkomst. NILLES fremsender vejledning til udfyldelse af visumansøgning. OBS. Visum kan først søges, når flybilletter er udstedt.

 • Flytider og ændringer

  De flytider, som fremgår af din ordrebekræftelse, er baseret på foreløbig bekræftelse fra flyselskabet. Det er vigtigt, at du er forberedt på, at afgangstider og ruter kan blive ændret – det er desværre uden for NILLES Rejsers kontrol.

  Vær opmærksom på, at programmet også er vejledende og at ændringer kan forekomme.

 • Kan jeg reservere sæde på flyet?

  På nogle af vores flyrejser er det muligt at reservere siddepladser i flyet. Det vil fremgå af rejsen. Er du i en situation, hvor du behøver en speciel siddeplads, så kontakt os og vi vil gøre vores bedste for at hjælpe.

 • Er der regler for håndbagage på flyrejsen?

  På flyrejsen kan vægten af tilladt håndbagage variere fra selskab til selskab. Tilladt vægt og størrelse for håndbagagen fremgår af den praktiske information, som vi sender til dig 6-8 dage inden afrejse.

 • Bliver der serveret mad ombord på flyet?

  Det afhænger af flyselskabet og længden på rejsen. Se mere i rejsebeskrivelsen og i den praktiske information, som vi udsender 6-8 dage inden afrejse.

 • Bus på flyrejser

  På mange rejsemål med fly benytter vi lokale busfirmaer. Bussens indretning og standard kan variere og forekomme lavere end på øvrige rejsemål.

 • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

  Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud til din rejse. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med andre rabatter.

  Regneeksempel:
  Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

  Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

  Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

 • Min bagage er ikke kommet frem, hvad gør jeg?

  Hvis din bagage ikke når frem eller bliver beskadiget under flytransporten, skal dette meddeles til det aktuelle flyselskab umiddelbart efter ankomst. Vær opmærksom på at rejseforsikringen normalt ikke dækker almindelig slitage på bagage (på fly, bus eller lignende).

 • Hvad gør jeg, hvis jeg har glemt noget i lufthavnen?

  Har du glemt noget i lufthavnene eller på flyet, skal du kontakte lufthavnens «Lost and found», som findes i alle lufthavne.

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu