Skip to main content

Rejser til Sverige

-
Skove, skærgårde og skønne Stockholm

Busrejser til Sverige med dansk rejseleder

Endeløse skove, enorme søer og rødmalede, svenske landsbyer, der putter sig i lysninger og eventyrlige skærgårde. Vores store broderland mod øst er så tæt på og alligevel så langt væk. For en rejse til Sverige er et besøg i et markant anderledes land, der på én gang er både yndefuldt og barskt.

Sveriges storslåede og fredfyldte skove og kystlandskaber står i skærende kontrast til landets farverige historie, moderne fremsyn og fornemme hovedstad Stockholm, som vi nok må indrømme er en stærk kandidat til titlen som Nordens smukkeste hovedstad. Og så er der selvfølgelig svenskerne, der altid er ivrige efter at vise deres skønne land frem med lige dele høflighed og stolthed.

Spændende nyhed: Fejr midsommeren i Sverige

På vores busrejser til Sverige samler vi vores gæster op i vores moderne busser. Vi kører herefter til Frederikshavn, hvor vi sejler til Göteborg og får morgenmadsbuffet ombord, inden vi kører fra borde og sætter kursen mod slutdestinationen. I år har vi også en nyhed med afrejse fra Sjælland på programmet. På rejsen Magisk midsommer i Sydsverige kører vi nemlig den korte tur over Øresundsbroen, når vi skal fejre midsommeren sammen med svenskerne med alt hvad det indebærer af majstænger, sang, dans og sild i massevis ved den efterfølgende midsommerbuffet på vores hyggelige hotel i Karlskrona.

Med på alle ture til Sverige er også vores erfarne rejseleder, der sørger for, at hele selskabet har det godt og at vi, når vi sidder i bussen, får en masse spændende historier om områderne, vi kører igennem.

Busrejser til Stockholm med NILLES Rejser

Glæd dig til at opleve Stockholms gamle bydel Gamla Stan, når vi besøger Sveriges hovedstad. Gamla Stans smalle brostensstræder, smukke huse og det berømte Stortoget fortæller hele Stockholms historie, fra byen blev grundlagt i 1200-tallet. Her finder vi også det imponerende Kongeslot og Stockholms Domkirke Storkyrkan.

Vi besøger naturligvis også det verdenskendte Vasamuseum, der rummer et af verdens største turistmål, nemlig skibet Vasa, der er det eneste bevarede skib fra 1600-tallet. Skibet sank på vej ud af havnen i Stockholm på sin jomfrurejse og lå under vand i 333 år, inden det blev bjerget i 1961. Museet er beliggende på den historiske ø Djurgården, hvor vi også finder frilandsmuseet Skansen og Grönna Lund.

Vi oplever også Stockholms berømte Stadshus og sejler i den stockholmske skærgård til Drottningholm Slot, der er det svenske kongepars private bolig, og som er blevet optaget på UNESCO’s Verdensarvsliste. Både slottet og den omgivende have er en helt særlig oplevelse.

Busrejser til Gotland og Øland

Øhop er normalt noget, vi forbinder med Grækenland, Thailand eller Det Sydfynske Øhav. Men faktisk er det også muligt at tage på øhop i Østersøen, og vi gør netop det, når vi besøger de skønne øer Gotland og Øland. På Gotland venter vidunderlig natur med forunderlige kalkstensformationer - de såkaldte rauker - og Nordens måske smukkeste middelalderby Visby, der også kaldes for ”Rosernes og ruinernes by”. Glæd dig til at opleve byens imponerende bymure og slentre gennem dens krogede, stemningsfulde gader med smukke stenhuse, yndige gårdhaver og fortryllende kirkeruiner fra en svunden tid. Visby er magisk.

Oplev tranerne danse

Svenskerne har deres helt egen udgave af Sort sol, når tusindvis af traner hvert forår holder pause på vej til deres ynglesteder højt mod nord ved søerne Vänern og Vättern. Faktisk er fænomenet så imponerende, at i omegnen af 100.000 turister hvert år lægger vejen forbi det smukke vådområde ved de to søer for at se tranerne danse deres paringsdans. Hos NILLES er vi vilde med dans i alle afskygninger, så vi glæder os til at tage jer med til et naturfænomen af de helt storslåede, når vi besøger søerne på en spændende tre-dages rejse. Glæd dig til masser af natur, tusindvis af traner og besøg i både Varnhem kirke og Gøteborg på vejen.

Nyhed: Nyd den bohuslænske skærgård

Den svenske vestkyst er et skatkammer af forrevne klipper, uberørte bugter, små fiskerlejer og storslået natur. På denne livsnyderrejse til den bohuslænske skærgård nyder vi sommeren i Evert Taube-land, og undervejs besøger vi bl.a. Fjällbacka, som er kendt fra Camilla Läckbergs mange krimier, den idylliske ø Flatön, badebyen Gustafsberg, den pulserende storby Göteborg ligesom vi skal på et smukt sejltur på Sotekanalen i den lune, svenske sommeraften.

Vores rejseledere Sverige

 • Vores rejseledere Sverige
  Maria Dubrovska

  Maria er russer, nu bosat i Danmark med guide- og undervisningserfaring fra Skt. Petersborg. Hun elsker at opleve nye steder sammen med NILLES gæster.

 • Vores rejseledere Sverige
  Ole Simon Feldstein

  For Ole Simon er det bedste ved at være rejseleder at kombinere sin hobby og store interesser med sit arbejde, og samtidig formidle gode og indholdsrige oplevelser.

 • Vores rejseledere Sverige
  Rosa Rasmussen

  For Rosa er det godt humør, tryghed, oplevelser og viden om rejsemålet, som er i centrum for en god rejse.

Vejret i Sverige

  januar februar marts april maj juni juli august september oktober november december
Stockholm -1 / -4 0 / -4 3 / -2 9 / 3 15 / 7 18 / 10 21 / 14 20 / 13 16 / 10 10 / 6 5 / 2 1 / -2
Göteborg 1 / -2 1 / -2 5 / 1 10 / 4 15 / 8 17 / 11 20 / 14 19 / 14 16 / 11 11 / 7 7 / 4 3 / 1
Kalmar 1 / -1 2 / -2 5 / 0 10 / 4 14 / 7 18 / 11 21 / 14 20 / 14 17 / 12 11 / 7 7 / 4 3 / 1
Öland -1 / -4 0 / -4 4 / -2 10 / 2 15 / 6 18 / 9 21 / 12 19 / 11 15 / 9 9 / 5 5 / 2 1 / -2
Visby 2 / -1 1 / -1 3 / 1 7 / 4 12 / 8 16 / 12 20 / 16 20 / 16 16 / 13 10 / 8 7 / 5 4 / 2

Kilde: www.bedsterejsetidspunkt.dk

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Hvilken valuta bruger man i Sverige?

  I Sverige bruger man svenske kroner.

 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
7021 6022Se åbningstider
Luk menu