Skip to main content

Linz, Donau og Wien

-
Oplev Østrigs smukkeste byer

Linz, Donau og Wien

Unik rejse til Østrig med charterfly direkte til Linz – Østrigs tredjestørste by, som er rig på museer, shopping, kultur og smukt beliggende på Donaus bred. Vi besøger bl.a. det berømte Kehlsteinhaus, også kaldet Ørnereden, sejler på Königsee og oplever valsende Wien med de mange seværdigheder. Sidst, men ikke mindst, tager vi på et skønt dagskrydstogt på Donau, hvor vi oplever den mægtige flod fra sin smukkeste side.

Inkluderet i rejsens pris

 • Fly København-Linz (tilslutning Sønderborg mod tillæg).
 • 3 overnatninger i Linz
 • 2 overnatninger i Wien
 • 5 x morgenmad
 • 3 x middag
 • 1 x Heurigen middag i Wien
 • Tur med Pöstlingsbergbahn
 • Entré og rundvisning i Ars Electronica
 • Bådtur på Königssee
 • Dagscruise på Donau
 • Byrundture i Linz, Salzburg, Krems og Wien
 • Øvrige udflugter ifølge program
 • Dansk rejseleder

Hoteller

 • Arcotel Nike Linz

  Dejligt hotel beliggende på Donaus bred med udsigt til Pöstlingsberg. Fra hotellet er der ca. 10 minutters gang til den Linz’ charmerende gamle bydel. På hotellet kan du bl.a. nyde wellnessafdelingen med sauna og dampbad eller den dejlige have med udsigt til Donau.

  Alle værelser er moderne med bl.a. bad, toilet, tv, gratis WiFi og aircondition. Forplejningen på hotellet er glimrende med stor morgenbuffet samt en varieret aftenbuffet eller aftenmenu bestående af nationale og internationale retter.

  BarJa
  ElevatorJa
  InternetJa
  MinibarJa
  ReceptionJa
  RestaurantJa
  TvJa
 • Mercure Wien City

  Moderne 4-stjernet hotel med en god beliggenged ca. 800 meter fra Innere Stadt, som er Wiens kulturelle centrum. Hotellet råder bl.a. over en glimrende restaurant, bar og elevator. Værelserne er moderne indrettet med bad, toilet, WiFi, tv, aircondition, kaffe/tee-faciliteter og minibar. Forplejningen består af en righoldig morgenbuffet.

  BarJa
  ElevatorJa
  InternetJa
  ReceptionJa
  RestaurantJa
  TvJa

Dagsprogram

 • Dag 1: Linz

  Vi flyver med danske Alsie Express direkte fra København til Linz. Der er mulighed for tilslutning fra Sønderborg.

  I Linz indkvarteres vi centralt i byen. På en byrundtur til fods oplever vi den charmerende by, som er et skønt mix mellem moderne arkitektur, brostensbelagte gader og historiske museer.

  Via hovedtorvet Hauptplatz, som er en af Centraleuropas største pladser, når vi den gamle bydel med de mange farverige husfacader. Her finder man også et utal af gallerier, specialbutikker, cafeer og restauranter.

  Om aftenen spiser vi middag på hotellet.

 • Dag 2: Pöstlingsbergbahn og Ars Electronica Center

  Efter morgenmaden spadserer vi til Hauptplatz, hvor vi går ombord på Europas stejleste bjergbane, Pöstlingsbergbahn. Vi kører op af Pöstlingsberg og kan undervejs nyde nogle imponerende panoramaer over Linz, Donau og de omkringliggende bjerge.

  Fremme på toppen af Pöstlingsberg besøger vi den imponerende pilgrims basilika og har tid til at nyde de smukke omgivelser. Vi kører retur med bjergbanen og besøger dernæst Ars Electronica Center – et topmoderne kunst- og teknologimuseum, hvor vi får en guidet rundvisning.

  Resten af dagen er til fri disposition med mulighed for shopping, museumsbesøg eller måske besøge Europas største graffitigalleri i Mural-havnen. Om aftenen er der middag på hotellet.

 • Dag 3: Königssee, Kehlsteinhaus og Salzburg

  Vi krydser grænsen til Tyskland og kører til Schönau am Könnigssee i det sydlige Bayern. Her går vi ombord på en eldrevet båd og sejler en flot tur på bjergsøen Könnigssee til St. Bartholomä – en meget imponerende kirke, som muligvis er verdens smukkest beliggende af sin slags.

  Vi sejler tilbage til Schönau, hvor bussen venter os og kører os til Berchtesgaden og Kehlsteinhaus, også kendt som Hitlers Ørnerede. Med specialbus og via en elevator kommer vi til Kehlsteinhaus (Ørnereden) – et af de få velbevarede levn fra nazitiden og i dag en stor turistattraktion. Fra Ørnereden er der en fantastisk udsigt over Königssee omkranset af alperne.

  Dagens sidste stop er i Mozarts fødeby, Salzburg, hvor borgen Hohensalzburg knejser højt over byen. Vi udforsker byens spændende, historiske seværdigheder og på en spadseretur ser vi bl.a. domkirken med den barokke facade, den smukke residensplads samt gaden med de mange smedejernsskilte, Getreidegasse, hvor også Mozarts fødehjem ligger.

  Middag på hotellet i Linz.

 • Dag 4: Donau Cruise

  Dagen byder på et dejligt dagskrydstogt på Donau fra Linz til Krems. Ombord på et flodskib kan vi se frem til en dag med flotte panoramaer, frodige vegetation, slotte og historiske byer, når vi i et roligt tempo skærer os gennem Donaus flodlandskaberne.

  Vi ser bl.a. det enorme Stift Melk og sejler gennem det smukke Wachau forbi den pittoreske by Dürnstein. Vi går i land i Krems, som er en af de ældste byer i området. Krems var i sin tid garnisonsby, og kan desuden bryste sig af mange velbevarede middelalderlevn i den gamle bydel – bl.a. resterne af bymuren Steiner Tor.

  Efter en spadseretur i Krems kører vi til Wien, hvor vi indkvarteres. Om aftenen nyder vi en god middag på en klassisk Heurigen restaurant.

 • Dag 5: Wien og Valsende Wienerkoncert

  På en byrundtur i bus og til fods oplever vi bl.a. Ringgaden med Parlamentet, Statsoperaen, Hofburg, Belvedere-slottet og Prater med det berømte pariserhjul. Vi ser også det meget specielle lejlighedskompleks Hundertwasserhaus, der er tegnet af arkitekten Friedensreich Hundertwasser.

  Ifølge Hundertwasser er enhver lige linje en synd, hvorfor hans kreation er med bølgende gulve, løgkupler, skæve vinduer og masser af pangfarver.

  Om aftenen er der mulighed for at nyde Wiens fantastiske musik, når det berømte Salonorchester Alt-Wien optræder med brudstykker af populære værker af Mozart og valsekongen Strauss. Koncerten foregår i smukke, historiske rammer i Kursalon Wien og varer ca. 1,5 time.

  Inden koncerten nyder vi en middag på en klassisk wienerrestaurant. Aftenarrangementet inkl. middag og koncertbillet i kategori 1 koster DKK 750 pr. pers. og skal bestilles ved tilmelding.

 • Dag 6: Afrejse

  Vi kører til Linz, hvorfra vi flyver med Alsie Express til København.

Flytider

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
Sønderborg Lufthavn 07:45 16:00
København Lufthavn 08:45 15:15

Vi tager forbehold for ændringer og forsinkelser i afgang- og hjemkomsttider. Tider på rejsebevis er gældende.

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Flytider og ændringer

  De flytider, som fremgår af din ordrebekræftelse, er baseret på foreløbig bekræftelse fra flyselskabet. Det er vigtigt, at du er forberedt på, at afgangstider og ruter kan blive ændret – det er desværre uden for NILLES Rejsers kontrol.

  Vær opmærksom på, at programmet også er vejledende og at ændringer kan forekomme.

 • Kan jeg reservere sæde på flyet?

  På nogle af vores flyrejser er det muligt at reservere siddepladser i flyet. Det vil fremgå af rejsen. Er du i en situation, hvor du behøver en speciel siddeplads, så kontakt os og vi vil gøre vores bedste for at hjælpe.

 • Er der regler for håndbagage på flyrejsen?

  På flyrejsen kan vægten af tilladt håndbagage variere fra selskab til selskab. Tilladt vægt og størrelse for håndbagagen fremgår af den praktiske information, som vi sender til dig 6-8 dage inden afrejse.

 • Bliver der serveret mad ombord på flyet?

  Det afhænger af flyselskabet og længden på rejsen. Se mere i rejsebeskrivelsen og i den praktiske information, som vi udsender 6-8 dage inden afrejse.

 • Bus på flyrejser

  På mange rejsemål med fly benytter vi lokale busfirmaer. Bussens indretning og standard kan variere og forekomme lavere end på øvrige rejsemål.

 • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

  Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud til din rejse. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med andre rabatter.

  Regneeksempel:
  Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

  Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

  Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

 • Gratis langtidsparkering

  Der er gratis langtidsparkering i Aalborg Lufthavn.

 • Min bagage er ikke kommet frem, hvad gør jeg?

  Hvis din bagage ikke når frem eller bliver beskadiget under flytransporten, skal dette meddeles til det aktuelle flyselskab umiddelbart efter ankomst. Vær opmærksom på at rejseforsikringen normalt ikke dækker almindelig slitage på bagage (på fly, bus eller lignende).

 • Hvad gør jeg, hvis jeg har glemt noget i lufthavnen?

  Har du glemt noget i lufthavnene eller på flyet, skal du kontakte lufthavnens «Lost and found», som findes i alle lufthavne.

 • Hvilken valuta bruger man i Østrig?

  I Østrig bruger man Euro (EUR).

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu