Skip to main content

Krydstogt på Dourofloden

 • Fly fra Billund
 • Portugal
 • Flyrejser
 • Flodkrydstogter

Af: rejseleder Anenette Jeppesen Cruz
22-12-2021

Douro floden venter

Douro = den gyldne flod. Også lig med den Iberiske halvø’s tredje længste flod, som udspringer i Spanien i Serra de Urbión og løber hele 897 km, inden at den munder ud i Atlanterhavet ved Porto. Der har den passeret igennem 213 km. af Portugals fantastiske natur, ikke mindst den berømte Douro-dal. I dag er det en flod med dejligt stilleflydende vand, men tidligere rasede vandet afsted med en vældig fart, hvilket gjorde det livsfarligt at færdes på floden. Allerede i 1700-tallet sprang portugiserne smalle flodlejer med dynamit for at udvide sejlrenden, og siden 1961 er der blevet bygget sluser, hvoraf en af dem har et niveauforskel på hele 36 meter. Og alle både, som sejler på floden, skal selvfølgelig igennem disse sluser.

Lyder det ikke bare som en drøm at kunne opleve det?

På NILLES Flodkrydstogt på Douro kan du netop opleve det og meget meget mere.

Et spændende rejseprogram venter

Ugen starter med en obligatorisk gåtur gennem Portos gader, som ender ved floden med udsigt over til Gaia-siden hvor alle Portvinskældrene ligger. For man kan jo ikke sige Porto uden at sige Portvin. Udover smagsprøver på denne berømte vin, vil vi også blive indviet i vinens historie og Douro-flodens betydning for denne legendariske vin. For portvinen er fra Porto, men vinmarkerne ligger mere end 80 km oppe ad floden i Douro-dalen. Dette kendte vinområde blev i 1756, som det første i verden, afgrænset som det eneste lovlige portvinsområde. Her finder vi alle vinmarkerne og gårdene, som udover portvin selvfølgelig også producerer almindelig bordvin.


Douro-floden slynger sig igennem dette enestående naturlandskab, som vi skal udforske både til lands og til vands. Og efter at have sejlet hele 210 km. op ad floden til den spanske grænse, besøger vi også det karikmatiske Salamanca, som med sine katedraler, gamle bygninger og internationale universitet, giver os et førsteklasses indtryk af den spanske kultur. Dette går også igennem ombord på skibet, hvor både måltider og underholdning afspejler dagens oplevelser. Og da de fleste af udflugterne er halvdagsture, er der god tid til også at nyde livet ombord, mens skibet bevæger sig frem og tilbage på den snoede Douro-flod. En unik oplevelse og en særdeles dejlig måde at udforske det nordlige Portugal på.

Jeg er fan – hvad med dig?

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu