Skip to main content

Flodkrydstogt på Dourofloden

-
Flodkrydstogt gennem Europas smukkeste vinområde

Douro flodkrydstogt - flyv fra Aalborg

Dourofloden slynger sig gennem vindistriktet, som mange kalder Europas smukkeste. Ombord på det 5-stjernede skib MS Amalia Rodrigues sejler vi ad den majestætiske flod ind i hjertet af Nordportugals enestående vinområde, hvor druerne til den berømte portvin også dyrkes. Her er dybt skårne slugter omgivet af terrasser med næsten endeløse vinmarker. Undervejs oplever vi historiske landsbyer, smager på den lokale vin og der bliver også tid til en afstikker ind i Spanien, hvor vi oplever den berømte universitetsby Salamanca. Vores krydstogt starter og slutter i portvinens hovedstad Porto, der fremstår både elegant og idyllisk med sine stejle gader og farverige huse.

Overnatning

 • MS Amalia Rodrigues

  MS Amalia Rodrigues er et premium skib bygget i 2018. Ombord er der 66 udvendige kabiner med vindue, fordelt på 3 dæk. Kabiner på mellem- og øvre dæk har fransk altan med stort vindue. Skibet har en flot panoramarestaurant, reception, elevator, loungebar med dansegulv samt soldæk med pool og solsenge. Alle kabiner er rummelige og indrettet med 2 adskilte senge, TV, badeværelse med bruser og toilet, safeboks, aircondition, 220 volts strømforsyning og Wi-Fi.

  All inclusive ombord.
  Frokost og aftensmad: Øl, vand og skibets vine. Fra baren serveres øl, vand og dagens vine samt kaffe, te, drinks m.m. i tidsrummet kl. 11:00 - 24:00.

  Læs mere om skibet her

  ReceptionJa
  InternetGratis Wi-Fi
  RestaurantJa
  SwimmingpoolJa
  TvJa
  ElevatorJa
  SafeboksJa
  AndetJa
  BarJa
  SolterrasseJa

Dagsprogram

 • Der tages forbehold for ændringer i sejlplanen som følge af myndighedskrav samt vandstand og strømforhold på Douro.

  Turen kan være krævende for gangbesværede, og vær desuden opmærksom på, at udflugterne kan køres i en anden rækkefølge end den ovennævnte.

 • Dag 1: Udrejse

  Vi flyver Fra Aalborg via Amsterdam til Porto. Herfra kører vi en kort transfer til Vila Nova de Gaia, hvor vi går om bord på MS Amalia Rodrigues. Fra skibet er der udsigt til Portugals næststørste by, Porto, som ligger på den modsatte flodbred. Efter indkvartering i kahytterne serveres rejsens første middag i skibets stemningsfulde restaurant.

 • Dag 2: Porto

  Vi udforsker magiske Portugals næststørste by Porto. Byen hæver sig malerisk fra bredden af Douro-floden, og fra balkonerne på de farvestrålende huse hænger blomster og vasketøj. Byens historiske centrum er på UNESCO’s Verdensarvsliste. Vi ser byen til fods og skal se en af verdens smukkeste boghandlere, Lelloboghandel.

  Vi oplever desuden den imponerende domkirke og den overvældende kakkel-udsmykkede São Bento-station, og slutter af langs den stemningsfulde Ribeira-promenade langs Douro-floden. Vi skal naturligvis også til portvinssmagning i et af de mange portvinshuse.

  Porto
 • Dag 3: Aveiro

  Vi kører en formiddagstur til Aveiro, Portugals Venedig. Byen er fyldt med smukke kanaler og der er mulighed for at komme ud og sejle med de kendte Moliceiros-både, som tidligere blev brugt til at indsamle tang.

  Der er meget at se og opleve i byen, som også er kendt for Portugals ”kongelige porcelæn” Vista Algra. Ved middagstid er vi retur på skibet, hvor vi skal nyde frokosten samt eftermiddagen ombord, imens vi sejler mod Regua, som vi når i løbet af aftenen.

  Aveiro
 • Dag 4: Pilgrimsbyen Lamego

  Vi skal opleve den smukke, historiske by Lamego, som ligger midt i vindistriktet Beira Alta. Køreturen byder på en uforglemmelig udsigt over landskabet, og i byen ser vi den kendte pilgrimskirke Nossa Senhora dos Remédios, hvor en smuk baroktrappe med 700 trin fører op til indgangen.

  Frokost og eftermiddagen nydes ombord, mens skibet sejler mod Vega de Terron. Middag med flamencoshow om aftenen.

  Pilgrimsbyen Lamego
 • Dag 5: Salamanca

  Dagens udflugt går til Spanien. Vi kører over den spanske højslette til Salamanca, hvor vi skal på byrundtur og blandt andet se Spaniens ældste universitet, barokkirken La Clereria, katedralen og ”muslingeskalshuset” Casa de las Conchas, som var hjem for dronning Isabelas livlæge. Frokosten nydes i Salamanca.

  Salamanca
 • Dag 6: Portvinsruten

  Vi tager på en smuk bustur ad de snoede veje, hvor vi ser en del af den kendte ”Portvinsrute”. Vi oplever det smukke udsigtspunkt Miradouro de São Salvador do Mundo og passerer gennem de små idylliske landsbyer, som ligger i vinområdet Rio Torto. I området besøger vi en traditionel portugisisk vingård, hvor vi skal smage på vinen. Eftermiddagen nyder vi ombord på skibet.

  Portvinsruten
 • Dag 7: Pinhão

  Vi sejler videre til Pinhão. Den maleriske by er berømt for sin togstation, som er udsmykket med over 100 år gamle kakkelbilleder, der viser hvordan vinen blev høstet dengang. Midt på eftermiddagen lægger skibet fra kaj og sejler mod Regua . Middag ombord på skibet.

  Pinhão
 • Dag 8: Hjemrejse

  Vi tager afsked med besætningen på MS Amalia Rodrigues og kører med bus til lufthavnen, hvorfra vi flyver fra Porto via Amsterdam til Aalborg.

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Forbehold flodkrydstogter

  Ændringer i vandstanden på floderne efter afrejse fra Danmark kan i enkelte tilfælde gøre sejlads på floderne umulig. Således kan sejlads på floderne og overnatning på skibet helt eller delvist erstattes med hhv. buskørsel til besøgssteder og seværdigheder samt overnatning på hotel. Ændring af anløbshavn kan ligeledes forekomme. Denne ændring giver ikke ret til efterfølgende kompensation.

 • Hvilken valuta bruger man i Portugal?

  I Portugal bruger man Euro (EUR)

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu