Skip to main content

Athens Riviera

-
Græsk kultur, historie og strandidyl

Athens Riviera

Grækenlands historie kommer til live på denne rejse til Grækenlands hovedstad Athen, hvor vi oplever Akropolis, Athene Nike-templet, Erectheion og andre vigtige kulturelle arnesteder. Oldtidens Grækenland har haft indflydelse på alt lige fra sprog filosofi og sprog til kunst og arkitektur. Vi oplever det hele fra første parket – og supplerer med ægte livsnydelse på Athens Riviera. Vi bor centralt i Athen og får tid til både fordybelse i den græske kultur og afslapning i det skønne klima.

Hoteller

 • Hotel Novus City Hotel

  Det 4-stjernede Hotel Novus City Hotel er et farverigt hotel beliggende i den nordlige ende af Athens historiske centrum. Mange af byens seværdigheder kan nås til fods, og metrostationen ligger rundt om hjørnet. Der er stærke farver overalt omkring baren og restauranten, hvor morgenmads-buffeten nydes, samt på terrassen omkring poolen på taget, som har en spektakulær udsigt over byen og det ikoniske Akropolis. Alle hotellets 85 rummelige værelser har skrivebord, TV, Wi-Fi og aircondition. Noget trafikstøj må påregnes fra værelser, der vender mod gaden.

  BarJa
  ElevatorJa
  InternetJa
  ReceptionJa
  SolterrasseJa
  SwimmingpoolJa
  TvJa
 • Marathon Beach Hotel

  Marathon Beach Resort er beliggende i hjertet af Nea Makri og tæt på havet, og er dejligt feriested, der blander art deco og middelhavsstemningen. Hotellet er beliggende på en af de smukkeste steder i det historiske område Marathon, kun få skridt fra Nea Makri-stranden og marinaen. De tre fløje af bygninger omgiver haven med palmer og bougainvillaer og giver direkte adgang til swimmingpoolområdet, restauranter, barer og butikker. Alle værelser har bad og toilet, hårtørrer, TV Wi-Fi, Safeboks, minibar (tillæg), samt balkon/terrasse.

  BarJa
  InternetJa
  MinibarJa
  ReceptionJa
  RestaurantJa
  SafeboksJa
  SolterrasseJa
  SwimmingpoolJa
  TvJa
 • Benyttes på afrejse 19/9

  Novotel Athenes

  Novotel Athens ligger i byens centrum og tilbyder elegante værelser, tagterrasse med swimmingpool samt restaurant og bar med en skøn udsigt til Akropolis. Samtlige værelser har aircondition, skrivebord samt opholdsområde med sovesofa. Der er desuden tv, værdiboksr samt minibar. Restauranten ved swimmingpoolen serverer internationale retter. Poolbaren byder på komfortable lænestole og serverer forfriskende drinks samt snacks. Græske samt middelhavsinspirerede retter tilberedes af kokken på hovedrestauranten.

  BarJa
  InternetJa
  MinibarJa
  ReceptionJa
  RestaurantJa
  SafeboksJa
  SolterrasseJa
  SwimmingpoolJa
  TvJa

Dagsprogram

 • Vi oplever nogle af seværdighederne til fods, hvorfor turen kan være krævende for
  gangbesværede.

 • Dag 1: Udrejse

  Udrejse fra Aalborg med SAS via København til Athen. Vi ankommer til Athen om eftermiddagen. Om aftenen spiser vi en velkomstmiddag sammen.

  Udrejse
 • Dag 2: Byrundtur i Athen

  Efter morgenmaden skal vi på en spændende bytur, hvor du får indblik i de slående kontraster, der gør Athen til en af verdens mest fascinerende hovedstæder.

  Vi kører mod Panathenaic Stadium, stedet hvor de første olympiske lege i moderne tid blev afholdt i 1896. Herefter fortsætter vi på en panoramisk køretur forbi det tidligere kongelige palads, Zappion Hall, som blev tegnet af den kendte danske arkitekt Teophilius Hansen samt det romerske tempel for den olympiske Gud, Zeus.

  Vi går en tur gennem Athens National Garden og ser Hadrians bue. Vi skal også forbi St. Paul-kirken, parlamentet og den ukendte soldats grav, inden vi kommer forbi universitetet og nationalbiblioteket. Slutteligt kommer vi frem til det mytiske Akropolis, som er med på listen over UNESCOs verdensarvsmonumenter.

  Her skal vi se Propylae, Athena Nike-templet, Erectheion med dets veranda med jomfruer og Parthenon. Vi fortsætter med en kort gåtur forbi Herodion og Dionysus Theatre for at besøge Akropolismuseet.

  Byrundtur i Athen
 • Dag 3: Athens Riviera

  Først på formiddagen checker vi ud af hotellet og kører til Athens Riviera, hvor vi skal bo på et dejligt badehotel. Resten af dagen er på egen hånd og kan nydes på stranden eller ved hotellets swimmingpool.

  Athens Riviera
 • Dag 4: Marathon - halvdagstur

  Man kan ikke besøge Grækenland uden også at besøge Marathon. I dag skal vi tilbage i tiden, til historien om slaget ved Marathon og om, hvordan Marathon-løbet blev til et løb på 42 km. Før vi hører historien, skal vi først stoppe ved Marathon-graven. Gravhøjen, som også er kendt som athenernes grav, ligger cirka 4 km før byen Marathon.

  Vi fortsætter derefter til stedet, hvor maratonløbet startede. Her får vi hele den fascinerende historie om soldaten, der løb de 42 km fra Marathon til Athen for at meddele, at perserne var blevet besejret - før han kollapsede og faldt død om. På vej tilbage mod vores hotel stopper vi ved Marathonsøen, et frodigt og naturskønt område, der blev dannet, da man i 1926 byggede Marathon-dæmningen for at sikre vandforsyningen til Athen.

  Marathon - halvdagstur
 • Dag 5: Cape Sounio - halvdagstur

  I dag skal vi opleve det Grækenland, der ligger uden for Athen. Nyd den smukke udsigt og besøg verdensberømte græske ruiner. En betagende halvdagstur fuld af billeder langs den naturskønne kystvej med den fantastiske udsigt over Den Saroniske Bugt. Når du nærmer dig Cape Sounion, et af Grækenlands mest fotograferede monumenter, rejser det sig som en ren klippe op af havet. Ved Cape Sounio besøger vi også Poseidon-templet fra det 5. århundrede f.Kr. Templet ligger på en skrænt med et 60 meter fald ned til havet. Her får vi en af de mest betagende panoramaudsigter i verden (på en klar dag kan man se mindst syv øer i horisonten). Landmasserne mod vest skiller sig ud. Man kan se øen Aegina, med Peloponnes’ bjerge i baggrunden. Skønheden i templets doriske søjler har inspireret mange digtere, inklusive Lord Byron, der huggede sit navn ind i en af søjlerne.

  Cape Sounio - halvdagstur
 • Dag 6: Tid på egen hånd

  I dag er der tid til afslapning. Nyd de smukke omgivelser eller tag rejselederen med på råd til flere oplevelser.

  Tid på egen hånd
 • Dag 7: Hjemrejse

  Vi tager afsked med Athen og kører til lufthavnen først på formiddagen. Hjemrejse med SAS via København til Aalborg.

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Hvilke entréer er der på rejsen til den Athenske Riviera?

  udgør ca. EUR 50,00

 • Hvordan er vejret i Athen?

  Athen (gns): juni - september 27°-29°.

 • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

  Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud til din rejse. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med andre rabatter.

  Regneeksempel:
  Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

  Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

  Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

 • Min bagage er ikke kommet frem, hvad gør jeg?

  Hvis din bagage ikke når frem eller bliver beskadiget under flytransporten, skal dette meddeles til det aktuelle flyselskab umiddelbart efter ankomst. Vær opmærksom på at rejseforsikringen normalt ikke dækker almindelig slitage på bagage (på fly, bus eller lignende).

 • Hvad gør jeg, hvis jeg har glemt noget i lufthavnen?

  Har du glemt noget i lufthavnene eller på flyet, skal du kontakte lufthavnens «Lost and found», som findes i alle lufthavne.

 • Flytider og ændringer

  De flytider, som fremgår af din ordrebekræftelse, er baseret på foreløbig bekræftelse fra flyselskabet. Det er vigtigt, at du er forberedt på, at afgangstider og ruter kan blive ændret – det er desværre uden for NILLES Rejsers kontrol.

  Vær opmærksom på, at programmet også er vejledende og at ændringer kan forekomme.

 • Kan jeg reservere sæde på flyet?

  På nogle af vores flyrejser er det muligt at reservere siddepladser i flyet. Det vil fremgå af rejsen. Er du i en situation, hvor du behøver en speciel siddeplads, så kontakt os og vi vil gøre vores bedste for at hjælpe.

 • Er der regler for håndbagage på flyrejsen?

  På flyrejsen kan vægten af tilladt håndbagage variere fra selskab til selskab. Tilladt vægt og størrelse for håndbagagen fremgår af den praktiske information, som vi sender til dig 6-8 dage inden afrejse.

 • Bliver der serveret mad ombord på flyet?

  Det afhænger af flyselskabet og længden på rejsen. Se mere i rejsebeskrivelsen og i den praktiske information, som vi udsender 6-8 dage inden afrejse.

 • Bus på flyrejser

  På mange rejsemål med fly benytter vi lokale busfirmaer. Bussens indretning og standard kan variere og forekomme lavere end på øvrige rejsemål.

 • Hvilken valuta bruger man i Grækenland?

  I Grækenland bruger man Euro (EUR).

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu