Skip to main content

Rejse til Grækenland

-
Antikkens højdepunkter og en gudesmuk togtur

Græske fornemmelser

Kom med på en rundtur i de græske guders baghave og til antikkens smukkeste bygningsværker, når vi tager på en spændende odyssé gennem det græske fastland i Athen og på halvøen Peloponnes. Vi starter rejsen i hovedstaden, hvor vi over tre dage udforsker havnebyen Piræus, Plaka-kvarteret, Syntagma-pladsen og naturligvis Grækenlands største seværdighed Akropolis med de mange templer.

På eventyr på Peloponnes

Efter det spændende ophold i Athen går turen mod halvøen Peloponnes, hvor vi fra vores base på Peloponnese-halvøen, tager på ture til områdets mange, historiske templer, byer og betagende naturscenarier. Vi skal bl.a. opleve Apollon-templet, der blev opført 585 år før Kristus, Epidauros-teatret med plads til 14.000 tilskuere og den smukke by Nafplion. Rejsen afrundes med god tid til at nyde vejret og det dejlige, græske vejr, hvor vi bor på et dejligt resort direkte ud til havet.

Den smukkeste togtur

På denne rejse skal vi ud på en af de togture, der sætter sig i kroppen længe efter, vi er stået af på perronen. Grækerne kalder selv turen fra Diakopto til Kalavryta for en af verdens smukkeste, men faktisk skal vi ikke kun tage deres ord for det. Togturen, der bl.a. tager os gennem gennem den betagende Vouraikos-kløft, er nemlig kåret til en af Europas mest fascinerende. Du kan glæde dig til at opleve de smalle klippetunneller og Peloponnes' landskaber fra deres smukkeste side, når vi på rejsens dag fem sætter os til rette i de gamle tog og kører ud på den smukke togtur.

Inkluderet i rejsens pris

 • Fly Aalborg/København – Athen
 • 3 overnatninger centralt i Athen
 • 4 overnatninger på dejligt kystnært resort
 • 7 x morgenmad
 • 4 x middag (Peloponnes, ex drikkevarer)
 • 1 x middag på ankomstdagen (ex drikkevarer)
 • 1 x græsk aften ved Akropolis (ex drikkevarer)
 • Metrobilletter dag 2 og 3
 • Togtur (ca. 1 time)
 • Udflugter som beskrevet
 • Lokalguide på Akropolis, Mycenae & Epidaurus
 • Dansk rejseleder
 • Audiosystem (Høretelefoner)

Hoteller

 • Dag 1-4

  Chic Athens Hi-Tech Hotel

  Chic Athens Hi-Tech Hotel er et dejligt boutique hotel, der har til huse i en 100 år gammel bygning, men som er istandsat efter alle kunstens regler. Hotellet ligger centralt i Athen tæt på Omonia-torvet og kun en kilometer fra Akropolis. Værelserne er lyse og moderne, og de har alle Tv, hårtørrer, wi-fi, aircondition samt eget bad og toilet.

  Hotellet har en fin morgenmadsrestaurant, og i en radius af 100 meter fra hovedindgangen findes et hav af caféer, restauranter og butikker.

  ElevatorJa
  InternetJa
  MinibarJa
  ReceptionJa
  SafeboksJa
  TvJa
 • Dag 4-8 - Anvendes på afrejse 22.05

  Alkyon Hotel & Spa

  Alkyon Hotel & Spa i Vrachati ligger i første række til en dejlig stenstrand med masser af solstole, hvor du kan ligge og nyde udsigten over den lave vand. Selve hotellet er indrettet i klassisk resort-stil med stort poolområde med fire separate pools, en stor have, mange hyggelige afslapningskroge, flere barer og en god restaurant, hvor morgenmad og middag er inkluderet.

  Værelserne er lyse og rummelige, og de har alle Tv, aircondition, hårtørrer, køleskab, aircondition, wi-fi og eget bad og toilet.

  Hotellet råder også over et veludstyret fitnessrum og en spaafdeling, hvor diverse behandlinger kan tilkøbes.

  Afstand til havet0 m
  BarJa
  InternetJa
  ReceptionJa
  RestaurantJa
  SafeboksJa
  SwimmingpoolJa
  TvJa
 • Dag 4-8 - Anvendes på afrejse 12.10

  Hotel King Saron Peloponnese

  Hotellet ligger i et naturskønt område, kun få kilometer fra den berømte Korinth-kanal. Den skønne beliggenhed ved havet, gør hotellet til den perfekte afslapnings-oase. Her er også et fantastisk poolområde med smuk udsigt over havet. Herudover finder du både tennisbane, beachvolley, bordtennis og fitness.

  De moderne værelser har alle balkon, køleskab og aircondition. Hotellet ligger i et kuperet område og er derfor ikke velegnet for gangbesværede.

  AndetAircondition
  BarJa
  InternetJa
  MinibarJa
  ReceptionJa
  RestaurantJa
  SwimmingpoolJa
  TvJa

Dagsprogram

 • Turen er ikke egnet for gangbesværede.

 • Dag 1: Ankomst til Athen

  Vel fremme i Athen tager vi sammen med vores rejseleder mod Chic Athens Hi-Tech Hotel, der ligger centralt i byen tæt på Plaka-kvarteret og Akropolis.

  Efter indtjekning på hotellet spiser vi middag på en nærliggende græsk taverna.

  Ankomst til Athen
 • Dag 2: Piræus og Plaka

  Vores dag starter i det antikke Grækenlands gamle havneby Piræus, som også i dag fungerer som Athens livsnerve. Området består af tre naturlige havne, hvorfra man kan sejle til stort set alle øer i Grækenland.

  Herefter oplever vi Syntagmapladsen med parlamentsbygningen i det centrale Athen, hvor vi også finder Den Ukendte Soldats Grav. Vi besøger også det smukke marmorstadion Panathinaiko, hvor de første moderne olympiske lege blev afholdt i 1896.

  Vi slutter vores bustur i bydelen Plaka, som ligger i skyggen af Akropolis. Her finder vi det autentiske Athen med små smykkebutikker, fortorvscaféer og familieejede tavernaer.

  Efter nogle timer i Plaka tager vi sammen med vores guide metroen få stop tilbage til vores hotel.

  Piræus og Plaka
 • Dag 3: Akropolis

  Vi starter dagen med at tage metroen få stop til Grækenlands største seværdighed Akropolis, der ligger højt hævet over Athens gader på Akropolisklippen.

  Bygningsværket er det kunstneriske klimaks i den græske arkitektur, og når vi er kommet op på toppen af klippen, skal vi bl.a. opleve Propylaia, Athena Nike-templet, Erectheion med dets veranda med jomfruer og selve Parthenon. Vi får også et indgående indblik i det politiske liv i oldtiden, mens vi går rundt blandt de op til 3.500 år gamle bygninger. Der bliver selvfølgelig også tid til et besøg på museet ved Akropolis.

  Om aftenen arrangeres der græsk middag på en af de mange hyggelige restauranter ved Akropolis.

  Akropolis
 • Dag 4: Apollon Templet, Epidaurus Teatret og Nafplion

  Vi tager afsked med vores hotel og Athen fra morgenstunden og kører til regionen Argolida. Her skal vi se Apollon Templet, som blev bygget 585 år før Kristus, og som dermed er et af de ældste i Grækenland. Vi skal opleve den forhøjede tribune Bema, hvor St. Paul prædikede, og køre langs den smukke kyststrækning til Epidauros, hvor lægekunstens gud Asklepios blev dyrket. Her ligger det fantastiske Epidauros Teater med plads til 14.000 tilskuere. Teatret er utrolig intakt og udsigten og specielt akustikken er fantastisk.

  Efterfølgende skal vi udforske byen Nafplion, der en af de smukkeste byer i det østlige Peloponnes. Ifølge mytologien blev byen grundlagt af Fáfplios, som var søn af guden Poseidon, og mange lokale betegner tilmed byen som den mest romantiske i hele Grækenland.

  Efterfølgende indkvarteres vi på et skønt resort, hvor vi også spiser middag om aftenen.

  Apollon Templet, Epidaurus Teatret og Nafplion
 • Dag 5: Den gamle jernbane – spektakulær togtur

  Vi kører til byen Diakopto, hvor vi stiger på et tog, der skal tage os ud på en togstrækning, der ud over at være både smuk og spektakulær også er kåret som en af de mest fascinerende i hele Europa. Vi passerer området omkring Vouraikos-kløften, hvor jernbanen slanger sig igennem smalle tunneller i bjergene, og på strækning ved Zachlorou bruser Vouraikos-floden nærmest lodret under jernbanebroen.

  Efter den smukke togtur står vi af i byen Kalavryta, som gemmer på en grum historie, da de tyske besættelsestropper i 1943 henrettede 438 af byens mænd under det, der senere skulle blive kendt som Kalavryta-massakren. I dag fremstår byen heldigvis langt mere fredelig, og vi skal nyde den autentiske atmosfære på byens smukke torv, hvor caféerne i dag ligger tæt i ly af de store pinjetræer.

  Der er tid på egen hånd til at udforske de hyggelige gader og stræder i Kalavryta, inden vi kører retur til vores skønne hotel.

  Middag på hotellet

  Den gamle jernbane – spektakulær togtur
 • Dag 6: Ned i tempo

  Sammen med vores rejseleder er det nu tid til at inspicere området omkring vores hotel og de muligheder der er for oplevelser i lokalområdet. Her er mulighed for shopping, afslapning eller udflugter til mange af områdets seværdigheder.

  Middag på hotellet.

  Ned i tempo
 • Dag 7: Egne oplevelser

  Tid til egne oplevelser og til at nyde vores skønne resort.

  Middag på hotellet

 • Dag 8: Hjemrejse

  Efter morgenmaden forlader vi vores hotel og kører mod lufthavnen i Athen, hvor vi flyver til Aalborg via København.

Flytider

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
Aalborg Lufthavn, Terminalen 05:00 22:30

Gyldig : 12-10-2024

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
København Lufthavn, Terminalen 07:35 18:20

Gyldig : 12-10-2024

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
Aalborg Lufthavn, Terminalen 06:45 18:15
København Lufthavn, Terminal 2 07:40 15:55

Gyldig : 21-10-2024

Vi tager forbehold for ændringer og forsinkelser i afgang- og hjemkomsttider. Tider på rejsebevis er gældende.

Afrejser og bestilling

AfrejseVarighedRejsemålLedige pladserPris
12/10-20248 dageGræske fornemmelser - Fly fra Aalborg1Kr. 10.995Bestil
12/10-20248 dageGræske fornemmelser - Fly fra København0Kr. 10.995Forespørg
21/10-20248 dageGræske fornemmelser - Fly fra Aalborg/KøbenhavnMere end 8Kr. 10.995Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Tillæg for enkeltværelse

  Tillæg for enkeltværelse: kr. 2.000

 • Entréer

  Akropolis: EUR 22
  Mycaneae: EUR 12 
  Epidaurus: EUR 6 

 • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

  Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud til din rejse. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med andre rabatter.

  Regneeksempel:
  Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

  Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

  Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

 • Min bagage er ikke kommet frem, hvad gør jeg?

  Hvis din bagage ikke når frem eller bliver beskadiget under flytransporten, skal dette meddeles til det aktuelle flyselskab umiddelbart efter ankomst. Vær opmærksom på at rejseforsikringen normalt ikke dækker almindelig slitage på bagage (på fly, bus eller lignende).

 • Hvad gør jeg, hvis jeg har glemt noget i lufthavnen?

  Har du glemt noget i lufthavnene eller på flyet, skal du kontakte lufthavnens «Lost and found», som findes i alle lufthavne.

 • Flytider og ændringer

  De flytider, som fremgår af din ordrebekræftelse, er baseret på foreløbig bekræftelse fra flyselskabet. Det er vigtigt, at du er forberedt på, at afgangstider og ruter kan blive ændret – det er desværre uden for NILLES Rejsers kontrol.

  Vær opmærksom på, at programmet også er vejledende og at ændringer kan forekomme.

 • Kan jeg reservere sæde på flyet?

  På nogle af vores flyrejser er det muligt at reservere siddepladser i flyet. Det vil fremgå af rejsen. Er du i en situation, hvor du behøver en speciel siddeplads, så kontakt os og vi vil gøre vores bedste for at hjælpe.

 • Er der regler for håndbagage på flyrejsen?

  På flyrejsen kan vægten af tilladt håndbagage variere fra selskab til selskab. Tilladt vægt og størrelse for håndbagagen fremgår af den praktiske information, som vi sender til dig 6-8 dage inden afrejse.

 • Bliver der serveret mad ombord på flyet?

  Det afhænger af flyselskabet og længden på rejsen. Se mere i rejsebeskrivelsen og i den praktiske information, som vi udsender 6-8 dage inden afrejse.

 • Bus på flyrejser

  På mange rejsemål med fly benytter vi lokale busfirmaer. Bussens indretning og standard kan variere og forekomme lavere end på øvrige rejsemål.

 • Hvilken valuta bruger man i Grækenland?

  I Grækenland bruger man Euro (EUR).

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu