Skip to main content

Rejse til Lissabon og Madeira

-
Storbycharme og verdens bedste ø-rejsemål

Farverige Madeira og storbyen Lissabon

På denne unikke rejse kan du se frem til at opleve en af Europas smukkeste hovedstæder, Lissabon samt den mageløse og eksotiske ø, Madeira. I Lissabon udforsker vi de krogede gader og hører historierne om de berømte konger og søfarere. Senere rejser vi ud over Atlanten til Madeira, hvor storbyens puls erstattes med stejle bjerge, blomster i alle regnbuens farver og et eksotisk klima. Vi oplever Madeira på kryds og tværs og stifter også bekendtskab med en venlig og stolt lokalbefolkning, som i generationer har levet i pagt med naturen. Rejs med og oplev det bedste af Portugal.

Levada-vandring

Den bedste måde at opleve Madeiras smukke natur på er ved at vandre langs en af Madeiras mere end 2.000 km. lange levadaer. En levada er en vandingskanal, hvor vandet ledes fra bjergene ned til de mange små landbrugsterrasser. Undervejs på rejsen vil rejselederen arrangere en levada-vandring for de interesserede ( ikke inkluderet).

Inkluderet i rejsens pris

 • Fly Aalborg – Lissabon med SAS/TAP
 • Fly Lissabon – Funchal med TAP
 • Fly Funchal - Aalborg med Norwegian
 • Transfer lufthavne – hoteller t/r
 • 2 overnatninger i Lissabon
 • 7 overnatninger på Madeira
 • 1 x velkomstdrink på hotel på Madeira
 • 9 x morgenmad
 • 5 x aftensmad
 • 1 x Madeira-aften inkl. drikkevarer
 • 2 x frokost (udflugter)
 • Udflugter ekskl. entréer
 • Dansk rejseleder

Hoteller

 • Dag 1-3

  Hotel Fenix Urban

  Moderne 4-stjernet hotel beliggende ved siden af parken Parque Edurdo VII, som en skøn, grøn oase midt i Lissabon. 200 meter fra hotel ligger metrostationen Parque, hvorfra man nemt og bekvemt kan komme byen rundt. Værelserne er alle pænt indrettede med bad, toilet, hårtørrer, tv, minibar og WiFi. Morgenbuffeten består af klassiske retter samt søde portugisiske specialiteter.

  BarJa
  ElevatorJa
  InternetJa
  MinibarJa
  ReceptionJa
  TvJa
 • Dag 3-10

  Hotel Alto Lido

  Flot nyrenoveret hotel beliggende med en udsigt til Atlanterhavet og med gode caféer og restauranter i nærheden. Hotellet råder bl.a. over udendørs pool, indendørs pool, elevator samt restaurant og bar, hvor der flere gange om ugen er underholdning. Alle værelser er udstyret med bad og toilet, TV, minibar, safeboks, aircondition og balkon. Alle NILLES' gæster indkvarteres i værelser med skrå havudsigt. Der hersker en afslappende og hyggelig atmosfære på Hotel Alto Lido, og det servicemindede personale gør alt for, at gæsterne befinder sig godt. Forplejningen består af morgenbuffet med kolde og varme retter samt en varieret aftenbuffet. Hotellet tilbyder gratis transport til og fra Funchal centrum (ca. 2,5 km.) flere gange om dagen (mandag-lørdag).

  ReceptionJa
  InternetGratis Wi-Fi
  RestaurantJa
  SwimmingpoolJa
  TvJa
  ElevatorJa
  MinibarJa
  SafeboksJa
  BarJa
  SolterrasseJa

Dagsprogram

 • Rækkefølgen af udflugterne kan variere.

 • Dag 1: Aalborg - Lissabon

  Vi flyver med SAS fra Aalborg via København til Lissabon. Vi indkvarteres centralt i den magiske hovedstad, hvor der også vil være et let aftensmåltid.

 • Dag 2: Lissabon i bus og til fods

  Vi tager på rundtur i den fabelagtige hovedstad Lissabon, der ligger, hvor Tejo-floden munder ud i Atlanterhavet. De flot dekorerede fortove med avancerede motiver og de mange facader, der er dækket med glaserede fliser, er små kunstværker.

  I bydelen Belém vidner Torre de Belém og Jerónimosklosteret, der er udsmykket i den fantasifulde og dekorative manuelinske stil, om Lissabons tidligere storhed som Europas største handelsby. Rigdommene strømmede til landet efter den berømte konge, Henrik Søfareren, havde lagt grunden til Portugals kæmpeimperium. Begge bygningsværker er med på UNESCO’s Verdensarvsliste.

  Vi skal også se Lissabons charmerende centrum Baixa, med den enorme og elegante plads Praça do Comércio og de livlige handelsgader. Vi spadserer rundt i de små gader i det hyggelige mauriske kvarter Alfama og fornemmer den orientalske stemning.

 • Dag 3: Lissabon – Madeira

  Formiddagen er på egen hånd til at opleve Lissabon på egen hånd. Vi flyver hernæst med TAP det korte stræk til Madeira. Transfer med bus til hotellet og dernæst velkomstmøde, velkomstdrink og middag på hotellet.

 • Dag 4: Ø-rundtur inkl. frokost - heldagstur

  Dagens udflugt byder på en perlerække af store naturoplevelser. Første stop er verdens næsthøjeste havklippe Cabo Girão, hvorfra vi nyder den fantastiske udsigt over kysten. Der er også mulighed for at prøve en ”skywalk”.

  Vi fortsætter til ”Den Vilde Flod”, Ribeira Brava, inden vi krydser øen. På nordsiden stopper vi i landsbyen São Vicente, hvor vi besøger lavagrotterne og vulkancentret.

  Vi spiser frokost med udsigt til Atlanterhavet og fortsætter til den nordvestligst beliggende by, Porto Moniz, som er kendt for sine havbassiner bygget i kystens størknede lavamasser.

  Hjemturen går over højsletten Paul da Serra, som ud over et lille hotel er fuldstændig ubeboet. Middag på hotellet.

 • Dag 5: Funchal – halvdagstur – og Madeira-aften

  Vi besøger Funchals farverige marked, hvor de lokale køber og sælger frugt, grønsager, blomster, mange slags fisk – bl.a. den uhyggeligt udseende espada-fisk. Næste stop er domkirken Sé, der er bygget i en blanding af gotisk og manuelinsk stil.

  Vi forkæler ganen hos en lokal vinproducent, hvor vi smager på to typer Madeira-vin, inden vi bevæger os gennem Madeira Vininstituts historiske bygning.

  Vi fortsætter med bus op til bydelen Monte. Her oplever vi den smukke kirke Nossa Senhora do Monte og ser nærmere på de meget specielle kurveslæder, som er et gammelt transportmiddel, der bringer de dristige i fuld fart ned ad de brostensbelagte gader. Der vil være mulighed for at prøve slæderne.

  Eftermiddagen er på egen hånd. Om aftenen kører vi ud af byen til en lokal restaurant, som serverer Madeiras nationalret Espetada, som er oksekød på spyd grillet over åben ild. Under middagen underholder en lokal folkedansergruppe og fado-sangere.

  En meget festlig aften!

 • Dag 6: Fridag eller sejltur langs kysten

  I dag kan du vælge at holde en fridag eller deltage i en sejltur langs Madeiras sydkyst med det gode skib Santa Maria. Skibet er en kopi af ét af de tre skibe, som Christoffer Columbus brugte på sin første rejse over Atlanterhavet til Vestindien. Der vil være god mulighed for at se delfiner, havskildpadder og hvaler.

  Sejlturen inkl. transport koster DKK 360 pr. person og skal bestilles ved tilmelding.

 • Dag 7: Ø-rundtur inkl. bjergtur og frokost – heldagstur

  Dagen begynder i de højere luftlag, når vi besøger Madeiras højeste tinde Pico do Arieiro på 1810 meter. Herfra har vi en fantastisk udsigt over hele øen. Vi fortsætter til naturresortet Ribeiro Frio, ”Den Kolde Flod”. Her finder man en række naturlige gangstier med laurbærtræer og vilde planter.

  Vi tager på en flot levada-vandretur op til udsigtspunktet Balcões. Vandreturen varer ca. en time, men ønsker man ikke at vandre, kan man blive i Ribeiro Frio og nyde de dejlige omgivelser og hyggelige caféer.

  Fra Balcões nyder vi udsigten over de grønklædte bjerge, inden vi fortsætter til den charmerende by Santana, der er beliggende i flotte terrasselandskaber. Området er kendt for sine unikke trekantede og farverige huse, hvor stråtaget når helt ned til jorden.

  Vi spiser frokost og fortsætter til landsbyen Porto da Cruz, som ligger i læ bag den majestætiske klippe Penha d’Águia. Her besøger vi en sukkerrørsfabrik, som producerer rom og andre likører.

  Dagens sidste stop er naturreservatet Ponta de São Lourenço. Her venter et meget smukt syn med ørkenagtigt landskab omkranset af det azurblå Atlanterhav.

  Naturreservatet står i skarp kontrast til Madeiras ellers så farverige natur. Middag på hotellet.

 • Dag 8: Botanisk Have og Nonnernes Dal – halvdagstur

  I dag besøger vi Funchals Botaniske Have, som byder på mere end 3000 forskellige planter fra det meste af jordkloden. En palet af farver venter os i havens mange områder.

  Herefter fortsætter vi til udsigtspunktet Eira do Serrado, hvorfra vi har en enestående udsigt ned over Nonnernes Dal, som ligger 800 meter under os. Vi skal også smage på stedets specialiteter; kirsebærlikør og kastanjekage. Middag på hotellet.

 • Dag 9: Eventyr på egen hånd

  Dagen er til egne eventyr, og rejselederen er naturligvis behjælpelig med idéer til udflugter. Der er et bredt udvalg af flotte museer, parker og orkidéhaver, svævebaner, vinkældre og gode shopping-muligheder.

  Man kan naturligvis også nyde dagen ved havbadene i Lido-området eller ved hotellets pool.

 • Dag 10: Madeira – Aalborg

  Hjemrejse med Norwegian fra Funchal via København til Aalborg.

Flytider

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
Aalborg Lufthavn, Terminal 14:55 18:30
København Lufthavn, Terminal 2 16:20 16:15

Vi tager forbehold for ændringer og forsinkelser i afgang- og hjemkomsttider. Tider på rejsebevis er gældende.

Afrejser og bestilling

AfrejseVarighedRejsemålLedige pladserPris
26/2-202310 dageLissabon og Madeira0Kr. 12.995Forespørg
5/3-202310 dageLissabon og Madeira0Kr. 13.695Forespørg
12/3-202310 dageLissabon og Madeira0Kr. 13.995Forespørg

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Hvordan er vejret på Madeira?

   Funchal (gns.): februar - maj 20° - 24°. 

 • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

  Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud til din rejse. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med andre rabatter.

  Regneeksempel:
  Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

  Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

  Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

 • Gratis langtidsparkering

  Der er gratis langtidsparkering i Aalborg Lufthavn.

 • Min bagage er ikke kommet frem, hvad gør jeg?

  Hvis din bagage ikke når frem eller bliver beskadiget under flytransporten, skal dette meddeles til det aktuelle flyselskab umiddelbart efter ankomst. Vær opmærksom på at rejseforsikringen normalt ikke dækker almindelig slitage på bagage (på fly, bus eller lignende).

 • Hvad gør jeg, hvis jeg har glemt noget i lufthavnen?

  Har du glemt noget i lufthavnene eller på flyet, skal du kontakte lufthavnens «Lost and found», som findes i alle lufthavne.

 • Flytider og ændringer

  De flytider, som fremgår af din ordrebekræftelse, er baseret på foreløbig bekræftelse fra flyselskabet. Det er vigtigt, at du er forberedt på, at afgangstider og ruter kan blive ændret – det er desværre uden for NILLES Rejsers kontrol.

  Vær opmærksom på, at programmet også er vejledende og at ændringer kan forekomme.

 • Kan jeg reservere sæde på flyet?

  På nogle af vores flyrejser er det muligt at reservere siddepladser i flyet. Det vil fremgå af rejsen. Er du i en situation, hvor du behøver en speciel siddeplads, så kontakt os og vi vil gøre vores bedste for at hjælpe.

 • Er der regler for håndbagage på flyrejsen?

  På flyrejsen kan vægten af tilladt håndbagage variere fra selskab til selskab. Tilladt vægt og størrelse for håndbagagen fremgår af den praktiske information, som vi sender til dig 6-8 dage inden afrejse.

 • Bliver der serveret mad ombord på flyet?

  Det afhænger af flyselskabet og længden på rejsen. Se mere i rejsebeskrivelsen og i den praktiske information, som vi udsender 6-8 dage inden afrejse.

 • Bus på flyrejser

  På mange rejsemål med fly benytter vi lokale busfirmaer. Bussens indretning og standard kan variere og forekomme lavere end på øvrige rejsemål.

 • Hvilken valuta bruger man i Portugal?

  I Portugal bruger man Euro (EUR)

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu