Skip to main content

Rejser til Madeira

-
Hold din næste ferie på Madeira med NILLES Rejser
Se ledige afgange i

Hvis kært barn har mange navne, så er Madeira højt elsket. Den lille øgruppe 600 km ud for Marokkos kyst med den smukke natur bliver omtalt som alt fra Paradisets have på jorden til Atlanterhavets perle og Blomsterøen. Og går man en vandretur langs nogle af de mange vandingskanaler, levadaer, der bugter sig ned ad øens bjerge som smalle, blå blodårer i det frodige landskab, så indser man, at de mange kaldenavne ikke er ét for meget.

Øen Madeira, der er den største ø i øgruppen af samme navn, er ikke meget større end Bornholm. Men hvad den mangler i størrelse, opvejer den for i skønhed, dufte, smage, frodig natur og et behageligt klima, der særligt i forårsmånederne gør den til et yndet rejsemål for besøgende på jagt efter kombinationen af sol og fantastiske naturoplevelser.

Det er en uforglemmelig oplevelse at bevæge sig rundt i den storslåede natur, Madeira byder på. Det fascinerende landskab skifter for hvert hårnålesving. Det ene øjeblik er det naturskabte swimmingpools, der åbenbarer sig i Atlanterhavets krystalklare vand, mens øjnene i det næste fæstner sig ved små vandfald, der vælter ud over de stejle klipper fra de vulkanske bjerge.

Rejs med NILLES til Madeira

NILLES har haft den smukke ø med det subtropiske klima på programmet i mange år, og på denne rejse til farverige Madeira oplever vi det bedste, øen har at byde på. I løbet af de otte dage, rejsen varer, udforsker vi øen og oplever et hav af eksotiske blomster, spiser på gode restauranter, vandrer på de vulkanske klipper og beundrer de frodige bjerge, ligesom vi skal gå rundt i de populære byers smalle gader og forkæles af det lokale køkken og nyde de mange portugisiske specialiteter.

I gør klogt i at lade telefonen helt op hver aften, for dagene byder på store naturoplevelser, fantastiske udsigter og masser af frodig natur, når vi kører rundt i den enestående natur mellem de mange charmerende byer, der også er en del af fortællingen om Madeira.

Et paradis for naturelskere

Den portugisiske øgruppe består af hovedøen, Madeira, og de to mindre øer, Porto Santo og Ilhas Deserrtas. De opstod som følge af et vulkanudbrud for omkring syv millioner år siden, og da røgen havde lagt sig og lavaen var størknet, lå der tre bjergrige, grønne øer midt i det blå Atlanterhav.

Netop de mange bjerge er en af hovedårsagerne til, at turister fra hele verden hvert år valfarter til den portugisiske øgruppe. Og fra både Pico do Arieiro tæt ved hovedstaden Funchal, på verdens næsthøjeste havklippe, Cabo Girão, og på øens højeste bjerg, Pico Ruivo, er der en fuldstændig betagende udsigt til de grønne dale, de små landsbyer og det blå Atlanterhav.

Selvom mange besøger øen på grund af den frodige natur, de dybe dale, de mange blomsterarter, det milde klima og den smukke udsigt, så er der også mange andre grunde til at opleve Madeira.

En rejse til øen er nemlig ikke kun et syn for guder. Det er også et besøg i et guddommeligt køkken. Overalt på spisestederne i de små landsbyer, og naturligvis i Funchals mange spændende restauranter, kan man mæske sig i de dejligste fiskeretter, det gode landbrød, den lokale honning og den portugisiske vin. Har du, ligesom størstedelen af den lokale befolkning, en sød tand, så bliver du ikke skuffet, når dessertvognen bliver rullet ind, og kan du også lide et få en lille drink, mens solen går ned, så er det næsten umuligt at komme udenom drikken med det oplagte navn, Madeira.

Blomsterøen

Strelitziaen, eller paradisfuglen som den også kaldes, vokser i de fleste haver på øen og er tilmed Madeiras nationalblomst. Og det siger ikke så lidt på en ø, hvor smukke blomster er en selvfølge og blomsterdyrkning løber i blodet.

Men den karakteristiske, orange blomst er langt fra den eneste grund til, at blomsterentusiaster har Madeira på deres rejseliste. I Funchals mange parker blomstrer proteaer, hortênciaer og naturligvis de allestedsnærværende, lilla jacarandaer side om side, og er du heldig at besøge Madeira under den årlige blomsterfestival, venter der dig en overvældende oplevelse, når gader, butikker og indbyggere pynter sig med farvestrålende blomster og holder et optog, der giver de sydamerikanske karnevaller kamp til stregen.

Selvom du besøger Madeira uden for festivalsæsonen, så venter der en unik, farverig oplevelse, og et besøg i Funchals botaniske have er et absolut must. Haven ligger højt på en bakke lidt uden for byen, og der findes ikke meget smukkere syn end de mange tusinde blomster i smukke formationer med det blå hav i baggrunden.

Drømmer jeres blomsterklub, forening eller firma om en tur til Madeira? Hos NILLES arrangerer vi mange rejser for både foreninger og firmaer. Ring til os på 70 21 60 22 eller Send en mail til vores gruppeafdeling og hør hvordan vi kan hjælpe jer afsted til Blomsterøen.

Nonnernes dal

For 350 år siden flygtede nonnerne fra Funchals Santa Clara-kloster fra de pirater, der til stadighed angreb byen. Med sig havde de alle klostrets værdier og helligdomme, og i en dal, der senere skulle blive opkaldt efter dem, fandt de det perfekte tilflugtssted.

Omgivet af høje, grønne bjerge ligger Nonnernes dal i dag godt gemt fra omverdenen, og den er et af de absolut smukkeste naturscenarier på Madeira. Den lille by, der med årene voksede op rundt om det nyopførte kloster, er i dag et yndet turistmål, og det er en helt speciel følelse at stå på bakkekammen 800 meter over byen og kigge ned på de hvide husmure og de røde tegltage, der putter sig op ad alt det grønne.

Funchal

Madeiras største by har i århundreder været en vigtig havneby for handelsskibe, der sejlede med varer på tværs af Atlanterhavet. I dag er det en livlig minimetropol, der er formet og udviklet af de mange rejsende, der bragte krydderier, byggemetoder, madvarer og traditioner med til byen, som over årene voksede sig større og i dag har over 100.000 indbyggere.

Der er masser af aktivitetsmuligheder i den skønne by på øens sydkyst, men et besøg på det farverige Mercado dos Lavradores, der er byens store madmarked, er et rigtigt godt sted at starte. Har handler byens indbyggere frugt, grøntsager og naturligvis friskfanget fisk, og man kommer tæt på de lokale, når man går rundt og bliver fristet mellem de mange boder.

Fortsæt herefter til byens næsten 500 år gamle domkirke, Sé, der bærer præg af at være opført over mange år og med inspiration fra mange forskellige folkeslag og stilarter.

Tag en slapper ved en af byens strandpromenader og nyd det byliv, der udspiller sig langs kysten. Eller tag en vandretur rundt til nogle af byens mange museer, hvor Madeiras historie bliver udfoldet på spændende vis.

Slut dagen af med en gåtur i de gamle, krogede gader i området omkring domkirken eller tag en tur i tovbanen op til Monte-området nord for byen.

Kontrasternes ø

Det er en slidt floskel, men Madeira er virkelig kontrasternes ø. Uanset om I ønsker en aktiv ferie med masser af udendørsaktiviteter og trekking på øens mange vandreruter, eller I vil gå på opdagelse i jeres eget tempo og nyde de fantastiske udsigter uden at få vabler, så er det muligt på Madeira.
Er I til spændende madoplevelser, så bugner øens mange restauranter af eksotiske frugter og råvarer fra de lokale landmænd og fisk og skaldyr fra øens fiskere, ligesom øens mange vinmarker gør øen til et perfekt rejsemål for rejsende med en vinelsker i maven.

Er I til botanik, så er øen plastret til med farverige blomster, frodige skove og eksotiske træer, og I til historie og verdensarv, så er Funchals gamle bydels mange smukke kirker bestemt et besøg værd.
Der er noget at se og opleve på Madeira året rundt, og I kan nyde udsigten over de frodige skove og bjergene på det østlige Madeira uanset, om I besøger øen vinter, forår, sommer eller efterår.

Hvis du vil læse mere om skønne Madeira, så læs denne førstehåndsberetning fra vores dygtige rejseleder Annette Jeppesen-Cruz.

Madeira: 1 rejse fundet

Farverige Madeira

Farverige Madeira

 • Portugal
 • Oplevelser og afslapning
 • Rejselængde: 8 Dage
  Pris: Fra Kr. 8.795
 • Smukt så lang øjet rækker: endeløst blåt hav, grønne skove, blomster i alle regnbuens farver og et klima, som er mildt året rundt. Vi flyver direkte fra Aalborg

 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
7021 6022Se åbningstider
Luk menu