Skip to main content

Med Hurtigruten til Bergen

-
Fra arktisk vildmark i nord til verdens smukkeste fjorde i syd

Med Hurtigruten fra Kirkenes til Bergen

Med Hurtigruten sejler vi fra Kirkenes i Nordnorge langs nord- og vestkysten forbi verdens smukkeste øer, fjelde og fjorde. Glæd dig til at opleve bl.a. Nordkap, Lofoten, Trollfjorden samt en lang perlerække af Norges smukkeste byer. Vi sejler under Midnatssolen, hvilket gør oplevelsen endnu mere autentisk. Vores togt med Hurtigruten afsluttes i UNESCO-byen Bergen, inden vi sætter kurs mod Danmark. Velkommen ombord på verdens smukkeste sørejse!

Se også vores omvendte rejse fra Bergen til Kirkenes.

Inkluderet i rejsens pris

 • 4-stjernet bus
 • Fly Aalborg/København - Kirkenes
 • Færgeoverfarter
 • 1 overnatning i Kirkenes
 • 5 overnatninger på Hurtigruten
 • 1 overnatning ved Hardangerfjorden
 • 8 x morgenmad
 • 8 x aftensmad
 • 5 x frokost
 • Entré til Nordkaphallen
 • Udflugter ekskl. øvrige entréer
 • Dansk rejseleder

Kort

Skibe

 • Dag 1-2

  Thon Hotel Kirkenes

  Thon Hotel Kirkenes er byens største kursus- og konferencehotel med 143 moderne værelser. Hotellet ligger ved kajen i centrum af Kirkenes, med udsigt over fjorden. Hotellet råder over reception, restaurant, bar, elevator, fitnessafdeling samt gratis Wi-Fi. Alle værelser er med bad og toilet med hårtørrer, TV, telefon samt gratis Wi-Fi.

  ReceptionJa
  InternetGratis Wi-Fi
  RestaurantJa
  TvJa
  ElevatorJa
  AktivitetFitnessafdeling
  AndetHårtørrer
  BarJa
 • Dag 2-7

  MS Kong Harald

  MS Kong Harald
  Det royale skib Kong Harald var Hurtigrutens gave til sig selv i 1993 da rederiet havde 100 år jubilæum. Skibet er sidenhen i 2016 blevet totalrenoveret så det i dag fremstår flot og moderne design med tydelig arktisk inspiration. Ombord på skibet finder man panoramalounge, restaurant, bar, butik, fitnessrum og soldæk.

  Om kahytterne
  Alle kahytterne er uspecificerede, hvilket betyder, at kahytsnummer først tildeles ombord på skibet, og NILLES har derfor ingen indflydelse på placeringen af kahytterne. Nedenfor kan du læse nærmere om de enkelte kahyttyper.

  Indvendig kahyt
  Denne kahyttype har intet vindue. Der er separate senge: enten køjesenge eller hvor den ene kan laves om til en sofa. Der er eget bad/toilet i kahytten. Ingen kahytter er under vandlinjen, hvilket betyder, at du kan være både lavt og højt på skibet. Du skal vælge denne kahyt, hvis du foretrækker at være på dækket og i panoramasalonen i de lyse timer.

  Udvendig kahyt (evt. med begrænset udsigt)
  Denne kahyttype har en form for vindue - f.eks. et koøje. Der kan dog være enkelte kahytter, der har begrænset udsigt i form af en redningsbåd eller lignende, der skærmer for udsigten. Der er separate senge, hvor den ene kan laves om til en sofa. Der kan være køjesenge. Der er eget bad/toilet i kahytten. Kahytten er oftest placeret på de lavere dæk ved udgangen fra skibet. Du skal vælge denne kahyt, hvis du foretrækker at være på dækket og i panoramasalonen i de lyse timer, men gerne vil have lidt naturligt lys ind i kahytten.

  Superior udvendig kahyt med dobbeltseng
  Denne kahyttype har et vindue. Kahytterne er som oftest placeret højere oppe på skibet, og de kan også være placeret på panoramadækket. Der er dobbeltsenge og eget bad/toilet i kahytten. Du skal vælge denne kahyt, hvis du gerne vil opholde dig på dækket og i panoramasalonen i de lyse timer, men også gerne vil opholde dig i kahytten.

  ReceptionJa
  InternetGratis Wi-Fi
  RestaurantJa
  TvJa
  ElevatorJa
  AktivitetFitnessafdeling
  AndetHårtørrer
  BarJa
 • Dag 7-8

  Thon Hotel Sandven

  Thon Hotel Sandven er et klassisk hotel fra 1857 omgivet af historie. Hotellet ligger i idylliske omgivelser lige ved fjordkanten i Norheimsund centrum. Hotellet råder over reception, restaurant, bar, elevator og gratis Wi-Fi. Alle værelser er med bad og toilet med hårtørrer, TV, telefon samt gratis Wi-Fi.

  ReceptionJa
  InternetGratis Wi-Fi
  RestaurantJa
  TvJa
  ElevatorJa
  AndetHårtørrer
  BarJa

Dagsprogram

 • Dag 1: Udrejse – Kirkenes

  Vi flyver med SAS fra Aalborg via København Oslo til Kirkenes i Nordnorge. Vi indkvarteres i Kirkenes, porten til Barentsregionen, som ligger tæt på grænsen til Rusland.

 • Dag 2: Kirkenes og Hurtigruten

  På en byrundtur i Kirkenes bemærker man hurtigt det stærke tilhørsforhold til Rusland. Vi befinder os omkring 400 kilometer nord for Polarcirklen og i byen står bl.a. monumenter for 2. Verdenskrig, Russermonumentet og Krigsmødremonumentet. Senere stiger vi ombord på Hurtigruten, og om eftermiddagen lægger skibet til flere steder, bl.a. i Vardø, Norges østligste havn. Her går vi en kort tur, hvor vi besøger Christian den 6.’s gamle fæstning.

 • Dag 3: Morgenmad på Nordkap og Tromsø

  Vi fortsætter til Honningsvåg og kører ud til Nordkap-plateauet. Vi beundrer den smukke udsigt over havet, nyder den magiske stilhed og spiser morgenmad i Nordkaphallen. Vi kører til verdens nordligste by Hammerfest, hvor vi går ombord på Hurtigruten. Frokost ombord. Sidst på aftenen når vi Tromsø, og her er der mulighed for at opleve en midnatskoncert i Ishavskatedralen. Entré til Ishavskatedralen, koncertbillet og transport koster DKK 295 og skal bestilles ved tilmeldingen.

 • Dag 4: Vesterålen, Trollfjord og Lofoten

  Om morgenen når vi Harstad på Norges største ø Hinnøya og kører til Trondenes. Vi kører på tværs af Hinnøya, krydser Gullesfjord og når til Sortland, hvor vi stiger på Hurtigruten. Frokost ombord. Om eftermiddagen lægger vi til i Stokmarknes, Hurtigrutens fødested. Derefter skal vi nyde den smukkeste strækning på hele sejlturen: gennem Raftsunds stejle fjeldvægge til Trollfjord omgivet af forrevne fjelde. Videre til Svolvær – hovedbyen på Lofoten – hvor vi går en lille byrundtur. Herefter er der tid på egen hånd. Vi sejler videre og oplever Lofotens enestående natur med hvide strande, grønne enge og majestætiske klipper. Undervejs ser vi også den idylliske fiskeriby Henningsvær, der er bygget på pæle og klippeskær.

 • Dag 5: Polarcirklen og en dag til søs

  Vi sejler videre næste morgen og passerer Polar­cirklen, ser den smukke Helgelands-kyst og kommer forbi det hullede fjeld Torghatten, som stiger 258 meter op af havet. Senere sejler vi forbi fjeldkæden De Syv Søstre, hvis syv fjelde er mellem 910 og 1072 meter høje og bærer på en yderst interessant historie. Vi lægger til ved den idylliske gamle handelsstation Nesna, inden vi sejler videre til Sandnessjøen og Brønnøysund. Sidst på aftenen når vi frem til Rørvik i Vikna skærgården, hvor der er mulighed for en spadseretur i den hyggelige, maritime by.

 • Dag 6: Trondheim og Atlanterhavsvejen

  Fra morgenstunden er vi fremme i Trondheim. Vi tager på byrundtur og kører op på udsigtspunktet Utsikten og beundrer byen fra oven. Vi sejler videre til Kristiansund, og kører derfra med bussen på Atlanterhavsvejen, anlagt på småøer og klippeskær, bundet sammen af adskillige broer. Vi når rosenbyen Molde, hvor vi efter en lille byrundtur fortsætter sejladsen. Sen middag ombord.

 • Dag 7: Bergen

  Vi sejler på den maleriske Nordfjord under den enorme Jostedalbræ. Om natten lægger skibet til i den smukke by Ålesund og Torvik, og om morgenen i Florø, som er Norges vestligste samfund. Vi sejler ud i den mægtige Sognefjord og nyder den pragtfulde kyststrækning. Over middag når vi til Bergen, går en byrundtur og ser Bryggens flere hundrede år gamle træhandelsgårde, der ligger direkte ud til havnen. Vi fortsætter til den lille by Norheimsund, som ligger smukt ud til Hardangerfjorden. Her indkvarteres vi på et hotel, som ligger helt ud til fjorden.

 • Dag 8: Røldal

  Vi kører gennem smukke landskaber og når til Røldal ved de vestnorske fjelde. Her besøger vi den smukke stavkirke fra 1250, som er kendt for sine helbredende krucifikser og har i århundreder tiltrukket mange pilgrimme. Fra Larvik sejler vi med Color Line til Hirtshals. Aftensmad ombord.

Flytider

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
Aalborg Lufthavn, Terminal 12:35 22:20

Vi tager forbehold for ændringer og forsinkelser i afgang- og hjemkomsttider. Tider på rejsebevis er gældende.

Afrejser og bestilling

AfrejseVarighedRejsemålLedige pladserPris
15/8-20238 dageMed Hurtigruten fra Kirkenes til Bergen 20232Kr. 16.895Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Hvad er temperaturen på turen med Hurtigruten?

  Temperaturen på turen kan svinge fra 10°-15° til ca. 25°.

 • Hvor meget skal jeg regne med til ekstra entréer på turen med Hurtigruten?

  Entréer udgør  ca. NOK 700.

 • Hvilken valuta bruger man i Norge?

  I Norge bruger man norske kroner

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu