Skip to main content

Med Hurtigruten til Bergen

-
Fra arktisk vildmark i nord til verdens smukkeste fjorde i syd

Med Hurtigruten fra Kirkenes til Bergen

Med Hurtigruten sejler vi fra Kirkenes i Nordnorge langs nord- og vestkysten forbi verdens smukkeste øer, fjelde og fjorde. Glæd dig til at opleve bl.a. Nordkap, Lofoten, Trollfjorden samt en lang perlerække af Norges smukkeste byer. Vi sejler under Midnatssolen, hvilket gør oplevelsen endnu mere autentisk. Vores togt med Hurtigruten afsluttes i UNESCO-byen Bergen, inden vi sætter kurs mod Danmark. Velkommen ombord på verdens smukkeste sørejse

Se også vores omvendte rejse fra Bergen til Kirkenes.

Inkluderet i rejsens pris

 • 4-stjernet bus
 • Fly Aalborg/København via Oslo til Kirkenes
 • Færgeoverfarter
 • 1 overnatning i Kirkenes
 • 5 overnatninger på Hurtigruten
 • 1 overnatning ved Hardangerfjorden
 • 7 x morgenmad
 • 8 x aftensmad
 • 5 x frokost
 • Entré til Nordkaphallen
 • Udflugter ekskl. øvrige entréer
 • Dansk rejseleder

Kort

Overnatning

 • Dag 1-2

  Thon Hotel Kirkenes

  Thon Hotel Kirkenes er byens største kursus- og konferencehotel med 143 moderne værelser. Hotellet ligger ved kajen i centrum af Kirkenes, med udsigt over fjorden. Hotellet råder over reception, restaurant, bar, elevator, fitnessafdeling samt gratis Wi-Fi. Alle værelser er med bad og toilet med hårtørrer, TV, telefon samt gratis Wi-Fi.

  ReceptionJa
  InternetGratis Wi-Fi
  RestaurantJa
  TvJa
  ElevatorJa
  AktivitetFitnessafdeling
  AndetHårtørrer
  BarJa
 • Dag 2-7

  MS Polarlys

  MS Polarlys er et dejligt skib bygget i 1996 og totalrenoveret i 2016. Skibet er indrettet i moderne, arktisk-inspireret interiør. Ombord på skibet finder man bl.a. 3 restauranter, sauna, fitnessrum, jacuzzi og elevator. Forrest på skibet finder man desuden en hyggelig bar, hvor man kan nyde en drink og den smukke udsigt. MS Polarlys har sit eget ekspeditionsteam om bord, som løbende vil holde foredrag og præsentationer om naturen og kulturen i Norge samt lave aktiviteter på soldækket, hvilket gør turen både spændende og lærerig. Forplejningen ombord er særdeles god. Skibet råder over indvendige kahytter, udvendige kahytter og superior udvendige kahytter. Se mere her

  Om kahytterne
  Alle kahytterne er uspecificerede, hvilket betyder, at kahytsnummer først tildeles ombord på skibet, og NILLES har derfor ingen indflydelse på placeringen af kahytterne. Nedenfor kan du læse nærmere om de enkelte kahytstyper.

  Indvendig kahyt - Se billeder af kahytterne her
  Denne kahytstype har intet vindue. Der er separate senge: enten køjesenge eller hvor den ene kan laves om til en sofa. Der er eget bad/toilet i kahytten. Ingen kahytter er under vandlinjen, hvilket betyder, at du kan være både lavt og højt på skibet. Du skal vælge denne kahyt, hvis du foretrækker at være på dækket og i panoramasalonen i de lyse timer.

  • Udvendig kahyt (evt. med begrænset udsigt) - Se billeder af kahytterne her
  Denne kahytstype har en form for vindue - f.eks. et koøje. Der kan dog være enkelte kahytter, der har begrænset udsigt i form af en redningsbåd eller lignende, der skærmer for udsigten. Der er seperate senge, hvor den ene kan laves om til en sofa. Der kan være køjesenge. Der er eget bad/toilet i kahytten. Kahytten er oftest placeret på de lavere dæk ved udgangen fra skibet. Du skal vælge denne kahyt, hvis du foretrækker at være på dækket og i panoramasalonen i de lyse timer, men gerne vil have lidt naturligt lys ind i kahytten.

  • Superior udvendig kahyt med dobbeltseng - Se billeder af kahytterne her
  Denne kahytstype har et vindue. Kahytterne er som oftest placeret højere oppe på skibet, og de kan også være placeret på panoramadækket. Der er dobbeltsenge og eget bad/toilet i kahytten. Du skal vælge denne kahyt, hvis du gerne vil opholde dig på dækket og i panoramasalonen i de lyse timer, men også gerne vil nyde at opholde dig i kahytten.

  ReceptionJa
  RestaurantJa
  Saunaog jacuzzi
  TvJa
  ElevatorJa
  AktivitetFitnessafdeling
  BarJa
  SolterrasseJa
 • Dag 7-8

  Vøringfoss Hotel

  Vøringfoss Hotel er bygget i 2001, men har rødder helt tilbage til 1889. Hotellet ligger ved havnen omringet af imponerende bjerge og den flotte Hardangerfjord. Hotellet råder over reception, restaurant, bar, elevator, terrasse samt spaafdeling med mulighed for massage. Alle værelser er med bad og toilet med hårtørrer, Tv, telefon samt gratis Wi-Fi. Forplejningen består af en morgenbuffet samt en 2-retters middag om aftenen.

  BarJa
  ElevatorJa
  HavudsigtUdsigt til fjorden
  InternetGratis Wi-Fi
  ReceptionJa
  RestaurantJa
  SolterrasseJa
  TvJa

Dagsprogram

 • Dag 1: Udrejse – Kirkenes

  Vi flyver med SAS fra Aalborg via København og Oslo til Kirkenes i Nordnorge. Vi indkvarteres i Kirkenes, porten til Barentsregionen.

 • Dag 2: Kirkenes og Hurtigruten

  På en byrundtur i Kirkenes bemærker man hurtigt det stærke tilhørsforhold til Rusland. Vi befinder os omkring 400 kilometer nord for Polarcirklen og i byen står bl.a. monumenter for 2. Verdenskrig, Russermonumentet og Krigsmødremonumentet. Senere stiger vi ombord på Hurtigruten, og om eftermiddagen lægger skibet til flere steder, bl.a. i Vardø, Norges østligste havn. Her går vi en kort tur, hvor vi besøger Christian den 6.’s gamle fæstning.

 • Dag 3: Morgenmad på Nordkap og Tromsø

  Vi fortsætter til Honningsvåg og kører ud til Nordkap-plateauet. Vi beundrer den smukke udsigt over havet, nyder den magiske stilhed og spiser morgenmad i Nordkaphallen. Vi kører til verdens nordligste by Hammerfest, hvor vi går ombord på Hurtigruten. Frokost ombord. Sidst på aftenen når vi Tromsø.

 • Dag 4: Vesterålen, Trollfjord og Lofoten

  Ombord på Hurtigruten og sejltur langs Raftsunds stejle fjeldvægge til Trollfjord omgivet af forrevne fjelde. Herfra sejler vi videre til Lofotens hovedby Svolvær, hvor vi går en lille byrundtur.

 • Dag 5: Polarcirklen og en dag til søs

  Vi passerer Polar­cirklen, ser den smukke Helgelands-kyst og kommer forbi det hullede fjeld Torghatten. Senere sejler vi forbi fjeldkæden De Syv Søstre og lægger til ved den idylliske gamle handelsstation Nesna. Videre til Sandnessjøen og Brønnøysund, inden vi sidst på aftenen når frem til Rørvik, hvor der er mulighed for en spadseretur i den hyggelige, maritime by.

 • Dag 6: Trondheim og Atlanterhavsvejen

  Fra morgenstunden er vi fremme i Trondheim. Vi tager på byrundtur og kører op på udsigtspunktet Utsikten og beundrer byen fra oven. Vi sejler videre til Kristiansund, og kører derfra med bussen på Atlanterhavsvejen, anlagt på småøer og klippeskær, bundet sammen af adskillige broer. Vi når rosenbyen Molde, hvor vi efter en lille byrundtur fortsætter sejladsen. Sen middag ombord.

 • Dag 7: Bergen

  Vi sejler ud i den mægtige Sognefjord og nyder den pragtfulde kyststrækning. Over middag når vi til Bergen, går en byrundtur og ser Bryggens flere hundrede år gamle træhandelsgårde. Vi fortsætter til den lille by Norheimsund, som ligger smukt ud til Hardangerfjorden. Her indkvarteres vi på et hotel, som ligger helt ud til fjorden.

 • Dag 8: Røldal

  Vi kører gennem smukke landskaber og når til Røldal ved de vestnorske fjelde. Her besøger vi den smukke stavkirke fra 1250, som er kendt for sine helbredende krucifikser og har i århundreder tiltrukket mange pilgrimme. Fra Larvik sejler vi til Hirtshals.

Flytider

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
Aalborg Lufthavn, Terminal 11:25 22:40

Vi tager forbehold for ændringer og forsinkelser i afgang- og hjemkomsttider. Tider på rejsebevis er gældende.

Afrejser og bestilling

AfrejseVarighedRejsemålLedige pladserPris
18/8-20248 dageMed Hurtigruten fra Kirkenes til Bergen6Kr. 19.995Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Hvad er temperaturen på turen med Hurtigruten?

  Temperaturen på turen kan svinge fra 10°-15° til ca. 25°.

 • Hvor meget skal jeg regne med til ekstra entréer på turen med Hurtigruten?

  Entréer udgør  ca. NOK 700.

 • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

  Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud til din rejse. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med andre rabatter.

  Regneeksempel:
  Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

  Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

  Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

 • Min bagage er ikke kommet frem, hvad gør jeg?

  Hvis din bagage ikke når frem eller bliver beskadiget under flytransporten, skal dette meddeles til det aktuelle flyselskab umiddelbart efter ankomst. Vær opmærksom på at rejseforsikringen normalt ikke dækker almindelig slitage på bagage (på fly, bus eller lignende).

 • Hvad gør jeg, hvis jeg har glemt noget i lufthavnen?

  Har du glemt noget i lufthavnene eller på flyet, skal du kontakte lufthavnens «Lost and found», som findes i alle lufthavne.

 • Flytider og ændringer

  De flytider, som fremgår af din ordrebekræftelse, er baseret på foreløbig bekræftelse fra flyselskabet. Det er vigtigt, at du er forberedt på, at afgangstider og ruter kan blive ændret – det er desværre uden for NILLES Rejsers kontrol.

  Vær opmærksom på, at programmet også er vejledende og at ændringer kan forekomme.

 • Kan jeg reservere sæde på flyet?

  På nogle af vores flyrejser er det muligt at reservere siddepladser i flyet. Det vil fremgå af rejsen. Er du i en situation, hvor du behøver en speciel siddeplads, så kontakt os og vi vil gøre vores bedste for at hjælpe.

 • Er der regler for håndbagage på flyrejsen?

  På flyrejsen kan vægten af tilladt håndbagage variere fra selskab til selskab. Tilladt vægt og størrelse for håndbagagen fremgår af den praktiske information, som vi sender til dig 6-8 dage inden afrejse.

 • Bliver der serveret mad ombord på flyet?

  Det afhænger af flyselskabet og længden på rejsen. Se mere i rejsebeskrivelsen og i den praktiske information, som vi udsender 6-8 dage inden afrejse.

 • Bus på flyrejser

  På mange rejsemål med fly benytter vi lokale busfirmaer. Bussens indretning og standard kan variere og forekomme lavere end på øvrige rejsemål.

 • Hvilken valuta bruger man i Norge?

  I Norge bruger man norske kroner

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu