Skip to main content

Rig kultur i Riga fra Billund

-
Rejs med fly til Letlands spændende hovedstad

Rig kultur i Riga fra Billund

Oplev Letlands kulturfyldte hovedstad på denne fire-dages rejse, hvor vi ser mange af de velplejede parker, brede boulevarder og smukke bygninger, der har givet byen tilnavnet ”Baltikums Perle”.

Riga er den største by i de tre baltiske lande, og den har levet en omtumlet tilværelse som både handelscentrum i østersøregionen, hovedby i en tysk versalstat, storby i en sovjetrepublik og siden 1991 en pulserende hovedstad i en selvstændig nation med et noget anstrengt forhold til mægtige Rusland lige på den anden side af grænsen.

På denne rejse fortæller vi hele den fascinerende historie om den smukke by og landet, der har været så grueligt meget igennem i løbet af historien. Vi slentrer igennem byens gamle centrum, der emmer af historie, ser middelalderhuse og kirker, som står side om side med fantastiske jugendstil bygninger.
Der bliver naturligvis også god tid til shopping undervejs, og så bor vi på et lækkert spahotel centralt i byen under hele vores ophold.

Hotel

 • Wellton Riga Hotel & Spa

  Moderne hotel med en skøn beliggenhed lige midt i Rigas gamle bydel og i gåafstand til mange af byens seværdigheder og attraktioner. Hotellet har en stor og flot spaafdeling, hvor man mod betaling kan benytte det lækre poolområde, slappe af i en sauna eller få diverse behandlinger og massager. Værelser er lyse og rummelige og har alle Tv, aircondition, gratis Wi-Fi, minibar og hårtørrer. Hotellets restaurant, serverer en bred vifte af både lokale og internationale retter, og i den tilhørende bar kan du nyde en cocktail eller en kop kaffe, mens du kigger ud på bylivet på den anden side af de store panoramavinduer.

Dagsprogram

 • Dag 1: Ankomst til Riga

  Efter ankomsten til Riga kører vi sammen med vores danske rejseleder til det centrale Wellton Riga Hotel & Spa, hvor vi bor under hele opholdet.

  Efter en kort orienterende bytur er der aftensmad på hotellet.

  Ankomst til Riga
 • Dag 2: Byrundtur i Riga

  På en spadseretur gennem Rigas gamle bykerne kommer vi forbi Domkirken, de berømte byhuse ”De Tre Brødre”, Skt. Jakobs-kirken og Parlamentet. Vi går gennem ”Den Svenske Port” til Krudttårnet og kommer forbi det sjove kattehus samt den smukke park, hvor bymuren tidligere lå. Herfra når vi til Frihedsmonumentet, hvor de lettiske soldater holder vagt, og her oplever vi også en af de brede boulevarder, der har været medvirkende til, at byen har fået tilnavnet ”Nordens Paris”.

  Vi fortsætter videre forbi Operahuset og den høje Skt. Peters- kirke til Rådhuspladsen for at se det pragtfulde Sorthovedernes Hus, der blev opført til at huse et broderskab af ugifte, tyske handelsmænd helt tilbage i 1400-tallet. Bygningen blev bombet af tyskerne under 2. Verdenskrig men blev sidenhen genopbygget i en tro kopi og er i dag en af Rigas største og mest imponerende turistattraktioner. Med god grund.

  Ud på eftermiddagen kan I besøge det centrale marked i Riga, der bugner af spændende boder og lækre lokale specialiteter, og om aftenen er der mulighed for en sejltur på Daugava-floden, hvor smukke Riga for alvor kommer til sin ret i skæret fra byens lys.

  Byrundtur i Riga
 • Dag 3: Jugendstil-kvarteret og Jurmala-bydelen

  Vi starter dagen med at køre til byens jugendstil-kvarter, hvor vi skal på en kort vandretur, og undervejs bliver der også tid til at besøge jugendstil-museet, nyde en kop formiddagskaffe eller shoppe.

  Sidst på formiddagen kører vi til det mondæne Jurmala-kvarter, der ligger smukt med udsigt til Østersøen. Kvarteret har siden 1800-tallet været et yndet udflugtsmål for Rigas indbyggere. Det er i dag kendt for sine mange smukke villaer, der ligger med imponerende udsigt over den nærliggende strand, og her skal vi også se et lokalt museum. Der bliver også tid på egen hånd i det hyggelige kvarter, inden vi om eftermiddagen returnerer til vores hotel i Riga.

  Aftensmad på hotellet.

  Jugendstil-kvarteret og Jurmala-bydelen
 • Dag 4: Hjemtur til Danmark

  Efter vores tidlige morgenmad kører vi samlet mod lufthavnen i Riga.

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • hvilke entreer er der på rejsen til Riga

  På rejsen til Riga er der følgende entreer: Sejltur €15, Jugendstil museet €5. 

 • Hvad er temperaturen i Riga

  I maj måned kan du glæde dig til lune temperaturer på ca. 15-20 grader.

 • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

  Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud til din rejse. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med andre rabatter.

  Regneeksempel:
  Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

  Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

  Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

 • Min bagage er ikke kommet frem, hvad gør jeg?

  Hvis din bagage ikke når frem eller bliver beskadiget under flytransporten, skal dette meddeles til det aktuelle flyselskab umiddelbart efter ankomst. Vær opmærksom på at rejseforsikringen normalt ikke dækker almindelig slitage på bagage (på fly, bus eller lignende).

 • Hvad gør jeg, hvis jeg har glemt noget i lufthavnen?

  Har du glemt noget i lufthavnene eller på flyet, skal du kontakte lufthavnens «Lost and found», som findes i alle lufthavne.

 • Flytider og ændringer

  De flytider, som fremgår af din ordrebekræftelse, er baseret på foreløbig bekræftelse fra flyselskabet. Det er vigtigt, at du er forberedt på, at afgangstider og ruter kan blive ændret – det er desværre uden for NILLES Rejsers kontrol.

  Vær opmærksom på, at programmet også er vejledende og at ændringer kan forekomme.

 • Kan jeg reservere sæde på flyet?

  På nogle af vores flyrejser er det muligt at reservere siddepladser i flyet. Det vil fremgå af rejsen. Er du i en situation, hvor du behøver en speciel siddeplads, så kontakt os og vi vil gøre vores bedste for at hjælpe.

 • Er der regler for håndbagage på flyrejsen?

  På flyrejsen kan vægten af tilladt håndbagage variere fra selskab til selskab. Tilladt vægt og størrelse for håndbagagen fremgår af den praktiske information, som vi sender til dig 6-8 dage inden afrejse.

 • Bliver der serveret mad ombord på flyet?

  Det afhænger af flyselskabet og længden på rejsen. Se mere i rejsebeskrivelsen og i den praktiske information, som vi udsender 6-8 dage inden afrejse.

 • Bus på flyrejser

  På mange rejsemål med fly benytter vi lokale busfirmaer. Bussens indretning og standard kan variere og forekomme lavere end på øvrige rejsemål.

 • Hvilken valuta bruger man i Letland?

  I Letland bruger man Euro (EUR).

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu