Skip to main content

Busrejse til Baltikum

-
Kør med fra Sjælland til Litauen, Letland og Estland

Baltiske lande - Østersøen rundt

Tag med på en uforglemmelig rundrejse med bus fra Sjælland til Baltikums historiske hovedstæder. Vi skal undervejs udforske Vilnius’ barokke arkitektur, Rigas brostensbelagte gader og middelalderbyen Tallinn, og selvom vi rejser i en gruppe, så bliver der god tid på egen hånd i de spændende byer. De baltiske lande er tættere på, end man skulle tro. Og bor du på Sjælland, kan du på denne kombinerede bus- og færgerejse befinde dig i Litauen på lige godt et døgn, samtidig med at du får spændende oplevelser og stop i Sverige undervejs. På rejsen dykker vi ned i den omtumlede historie, de tre baltiske lande har gennemlevet. Både den nyere tids løsrivelse fra Sovjet og den ældre fortælling om områderne som knudepunkt for handel i Østersøregionen.

Det bedste af Estland, Letland og Litauen

De tre baltiske lande er en smeltedigel af forskellige kulturer og påvirkninger. Og i løbet af rejsen skal vi opleve, hvordan russiske zarer, romerske handelsmænd, danske krigsherrer og troende fra hele verden har sat deres præg på de tre lande gennem historien. I Vilinius skal vi besøge den russisk-ortodokse Helligåndskirke, der knejser over byen. I Tallinn går vi rundt i Den Danske Konges Have, hvor Dannebrog ifølge sagnet faldt ned fra himlen i 1219. Og i Riga skal vi opleve Frihedsmonumentet, hvor de lettiske soldater holder vagt. På hele turen bor vi på gode hoteller centralt i de tre hovedstæder, og mens udrejsen foregår med sejlads fra Karlshamn til Klaipėda i Litauen, så sejler vi hjem fra Tallinn til Stockholm.

Denne rejse er skabt i samarbejde med vores søsterselskab Gislev Rejser.

Inkluderet i rejsens pris

 • 4-stjernet bus
 • 2 overnatninger på færger i 2-køjes kahyt
 • 2 overnatninger i Vilnius
 • 2 overnatninger i Riga
 • 2 overnatninger i Tallinn
 • 8 x morgenmad
 • 8 x middag
 • 1 x morgenkomplet (udrejse)
 • 1 x frokost (hjemrejse)
 • Udflugter ekskl. entréer
 • Dansk rejseleder

Kort

Hoteller

 • Dag 1-2

  Regina Seaways

  På overfarten mellem Karlshamn og Klaipeida sejler vi med Regina Seaways, der er en moderne færge fra 2010 med både indvendige og udvendige kahytter. Skibet råder over to restauranter - én a la carte og én buffet-restaurant - samt bar, café, shoppingområde og Kids' Club. Skibet er udstyret med elevatorer mellem dækkene, og der er ramper til kørestole ved dørene og i fællesområderne.

  AktivitetKids' Club
  AndetShoppingområde
  BarJa
  ElevatorJa
  InternetJa
  ReceptionJa
  RestaurantJa
 • Dag 2-4

  Amberton Cathedral Square Hotel Vilnius

  Hotellet ligger centralt i Vilnius' gamle bydel med uhindret udsigt til Domkirkepladsen på den anden side af vejen. Indretningen er lys og moderne, og alle værelser er udstyret med værdiboks, minibar, tv, gratis wi-fi, hårtørrer samt eget bad og toilet.

  Hotellet har en glimrende morgenbuffet samt restaurant, og i gåafstand derfra findes en bred vifte af caféer, butikker, restauranter og seværdigheder.

  BarJa
  ElevatorJa
  InternetJa
  MinibarJa
  ReceptionJa
  RestaurantJa
  SafeboksJa
  TvJa
 • Dag 4-6

  Wellton Riga Hotel & Spa

  Moderne hotel med en skøn beliggenhed lige midt i Rigas gamle bydel og i gåafstand til mange af byens seværdigheder og attraktioner. Hotellet har en stor og flot spaafdeling, hvor man mod betaling kan benytte det lækre poolområde, slappe af i en sauna eller få diverse behandlinger og massager. Værelser er lyse og rummelige og har alle tv, aircondition, gratis wi-fi, minibar og hårtørrer. Hotellets restaurant, serverer en bred vifte af både lokale og internationale retter, og i den tilhørende bar kan du nyde en cocktail eller en kop kaffe, mens du kigger ud på bylivet på den anden side af de store panoramavinduer.

  BarJa
  ElevatorJa
  InternetJa
  MinibarJa
  ReceptionJa
  RestaurantJa
  SafeboksJa
  SaunaMod betaling
  SolariumMod betaling
  SwimmingpoolMod betaling
  TvJa
 • Dag 6-8

  Park Inn by Radisson Meriton Conference & Spa Hotel Tallinn

  Dejligt moderne hotel i Radisson-kæden i kort afstand fra den gamle by og mange spændende butikker, restauranter og caféer. Hotellet har to restauranter, der serverer både lokale, estiske retter og internationale klassikere, ligesom der kan tilkøbes adgang til hotellets spaafdeling, der har pool, sauna og fitness.

  Værelserne er pæne, moderne og rummelige, og de har alle aircondition, gratis wi-fi, eget bad og toilet, tv, hårtørrer og elkedel.

  BarJa
  ElevatorJa
  InternetJa
  MinibarJa
  ReceptionJa
  RestaurantJa
  SafeboksJa
  SaunaJa
  SwimmingpoolJa
  TvJa
 • Dag 8-9

  M/S Baltic Queen

  På hjemturen sejler vi fra Tallinn til Stockholm med M/S Baltic Queen. Skibet er fra 2009, har 927 kahytter og plads til 2.800 passagerer. Skibets fire restauranter serverer både a la carte og buffet, og derudover findes der en bred palet af barer, butikker, caféer og legerum samt en stor spaafdeling med sauna og pool, som man kan få adgang til mod betaling.

  BarJa
  ElevatorJa
  InternetJa
  MinibarJa
  ReceptionJa
  RestaurantJa
  SafeboksJa
  SaunaJa
  SwimmingpoolJa
  TvJa

Dagsprogram

 • Dag 1: Udrejse

  Opsamling flere steder på Sjælland. Vi spiser morgenmad efter opsamling, og herefter går turen via Øresundsbroen til Karlshamn i Sverige. Vi gør et par timers ophold i Lund, som er en af Sveriges ældste byer. Lund har som det øvrige Skåne tidligere været dansk, og det bærer byen tydeligt præg af. Der bliver tid til at spise frokost i Lund, inden vi kører mod Karlshamn.

  Fra Karlshamn sejler vi med DFDS til Klaipėda i Litauen. Vi overnatter om bord og får både aftenbuffet (inklusive 1 vand) og morgenbuffet.

  Udrejse
 • Dag 2: Trakai-borgen og Vilnius

  Fra Klaipėda kører vi gennem det smukke litauiske landskab til den gamle hovedstad Trakai, der ligger i et betagende søområde. På en ø i søen Galvė ligger Trakai-borgen, der er en imponerende fæstning fra middelalderen, og vi når ud til den ved at krydse to lange træbroer. Der bliver tid på egen hånd til at gøre et godt køb hos de mange kræmmere og handlende, der står langs søen, samt til at opleve de fine gamle huse i byens centrum.

  Fra Trakai kører vi mod Litauens hovedstad Vilnius. Middag inkluderet.

  Trakai-borgen og Vilnius
 • Dag 3: Byrundtur i Vilnius

  I Vilnius kører vi ad byens hovedstrøg Gedimino Prospektas til Seimas-paladset, der huser landets parlament. Vi kommer forbi Gediminas’ Tårn, den smukke Skt. Peter og Skt. Pauls-kirke og går gennem den gamle bydel forbi universitetet og præsidentpaladset. Vi besøger den russisk-ortodokse Helligåndskirke og slutter med et besøg ved Morgengryets Port med det kendte billede af Madonna af Vilnius, inden der bliver tid på egen hånd.

  Om aftenen arrangerer vi en tur til Fjernsynstårnet, hvorfra der er en enestående udsigt over Vilnius. Middagen spiser vi på en restaurant i nærheden af tårnet.

  Byrundtur i Vilnius
 • Dag 4: Korshøjen og Riga

  Vi forlader Vilnius og kører nordpå. Efter frokostpause ved Siauliai når vi frem til Kryziu Kalnas, der i folkemunde går under navnet korshøjen. Højen består af tusindvis af kors, der er bragt til stedet af troende katolikker fra hele verden.

  Turen fortsætter mod grænsen mellem Litauen og Letland til det flotte barokslot Pilsrundāle, som ligger ved en smuk park. Slottet er tegnet af den samme arkitekt, som tegnede Vinterpaladset i Skt. Petersborg. Sidst på dagen når vi til metropolen Riga.
  Middag på hotellet.

  Korshøjen og Riga
 • Dag 5: Byrundtur i Riga

  På en gåtur gennem Rigas gamle bykerne kommer vi forbi Domkirken, de berømte byhuse ”De Tre Brødre”, Skt. Jakobs-kirken og Parlamentet. Vi går gennem ”Den Svenske Port” til Krudttårnet og kommer også forbi det sjove Kattehuset samt den smukke park, hvor bymuren tidligere lå. Herfra når vi til Frihedsmonumentet, hvor de lettiske soldater holder vagt. Her kan vi se en af de brede boulevarder, Riga er kendt for. Vi fortsætter videre forbi Operahuset og den høje Skt. Peters-kirke til Rådhuspladsen for at se det pragtfulde Sorthovedernes Hus.

  Om eftermiddagen kan du på egen hånd besøge det centrale marked i Riga eller kvarteret med de berømte huse i jugendstil og de overdådigt pyntede facader.

  Om aftenen er der mulighed for en sejltur på Daugava-floden (ikke inkluderet).
  Middag på hotellet.

  Byrundtur i Riga
 • Dag 6: Pärnu og Tallinn

  Inden vi forlader Riga, kører vi en kort rundtur forbi Esplanade-parken, de fine residenser og den moderne hovedbanegård. Herfra kører vi mod den estiske kurby Pärnu, og efter frokost er der tid til en kort spadseretur i centrum, før vi fortsætter mod Estlands hovedstad.

  I Tallinn kører vi til den største og smukkeste park Kadriorg, der er anlagt omkring det slot, som Zar Peter den Store lod opføre som en gave til sin hustru Katarina. I parken ses huset, hvor Peter den Store boede, når han besøgte Tallinn. Vi ser Kadriorg-paladset og det nærliggende præsidentpalads.

  Herfra kører vi til vores hotel i centrum. På vej derhen kommer vi forbi Tallinns imponerende middelalderbymur med porte og tårne samt kanontårnet Tykke Margareta. Middag på hotellet.

  Pärnu og Tallinn
 • Dag 7: Byrundtur i Tallinn

  På en byrundtur til fods skal vi opleve Tallinns charmerende gamle centrum. På Dombjerget ser vi parlamentet og besøger den russisk-ortodokse Aleksander Nevskij-katedral med de karakteristiske løgkupler. Herefter spadserer vi til Domkirken og senere til mindesmærket i Den Danske Konges Have, hvor Dannebrog ifølge sagnet faldt ned fra himlen. Herfra fortsætter vi gennem byens hyggelige stræder til byens rådhus. Undervejs ser vi flotte gildehuse og den imponerende Skt. Olai-kirke.

  Resten af dagen er fri til at nyde Tallinn og de mange attraktioner på egen hånd. Middag på Hotellet.

  Byrundtur i Tallinn
 • Dag 8: Rocca al Mare, Pirita og start på hjemrejse

  Vi kører til Sangfestival-pladsen, hvor vi holder en kort pause, og derfra kører vi til Rocca al Mare, der er et charmerende frilandsmuseum placeret i en skov lidt uden for Tallinns centrum. Her oplever vi historiske gårde fra hele Estland, en flot trækirke, hyggelige bygninger og vindmøller, som har overlevet den megen turbulens, det lille land har gennemlevet.

  Tilbage i Tallinn bliver der lidt tid på egen hånd, inden vi midt på eftermiddagen kører langs bugten til Pirita, der var olympisk landsby i 1980, da Sovjetunionen var vært for OL.

  Sidst på eftermiddagen sejler vi fra Tallinn til Stockholm med en af Tallink Silja Lines store færger. Vi overnatter ombord og får middag- og morgenbuffet.

  Rocca al Mare, Pirita og start på hjemrejse
 • Dag 9: Hjemme i Danmark igen

  Fra morgenstunden kan du opleve den smukke indsejling til Stockholm, og når skibet har lagt til kaj i Sveriges hovedstad, kører vi retur mod Danmark med frokost undervejs.

Afgange- og ankomsttider

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
Slagelse Stop 39 07:00 21:00
Ringsted Station, Banegården/Rutebilstationen 07:25 20:35
Roskilde Stationens bagside ved ny Østergade 08:10 19:50
Taastrup Station, Selsmosevej 5 08:30 19:30
Valby Station, Lyshøjgårdsvej 73 (Busholdeplads) 09:00 19:00

Vi tager forbehold for ændringer og forsinkelser i afgang- og hjemkomsttider. Tider på rejsebevis er gældende.

Afrejser og bestilling

AfrejseVarighedRejsemålLedige pladserPris
12/9-20249 dageBaltiske lande – Østersøen rundt0Kr. 10.995Forespørg

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Tillæg

  Tillæg for udvendig 2-køjes kahyt (Karlshamn - Klaipeda): kr. 150
  Tillæg for udvendig 2-køjes kahyt (Talinn - Stockholm): kr. 250

  Tillæg for enkeltværelse og enekahyt: kr. 2.995

 • Hvilken valuta bruger man i Letland?

  I Letland bruger man Euro (EUR).

 • Hvor kan jeg stige på bussen med NILLES?

  Vi tilbyder opsamling i eller ved større byer i Nord-, Øst- og Sønderjylland. Mange steder samler vi op ved motorvejen, hvilket giver dig en hurtigere rejse gennem Danmark på vej mod dit feriemål. Vi har også enkelte rejser med afrejse fra Fyn og Sjælland. Se nærmere i dagsprogrammet for rejsen.

  Se vores opsamlingsruter

 • Hvor er der påstigning og afstigning?

  Vi vil gerne samle op i så mange byer som muligt, men vi ønsker samtidig, at opsamlingen og hjemkørslen skal foregå så smidigt og kortvarigt som muligt. Til glæde for de gæster, der står på i yderpunkterne, har vi derfor valgt at placere nogle af påstignings- og afstigningsstederne ved frakørslerne på motorvejen.

  Er der for få tilmeldinger til et på- og afstigningssted, kan vi anvise et alternativt på- og afstigningssted. På- og afstigningstidsplan er vejledende og berettiger ikke til prisreduktion ved forsinkelser eller ændringer. Busskifte i forbindelse med opsamling og hjemkørsel kan forekomme og må forventes. Man bør huske på, at opsamling og hjemkørsel kun gælder busrejser.

 • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

  Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud til din rejse. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med andre rabatter.

  Regneeksempel:
  Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

  Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

  Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

 • Kan man reservere fast plads i bussen?

  Hos os kan du bestille fast plads i bussen, så du fra starten ved, hvor du skal sidde resten af rejsen.

  Prisen for pladsreservation pr. person er:

  • Bus og flodkrydstogter: DKK 15-25 pr. person/dag. Se mere her
  • Flyrejser: DKK 10-20 pr. person/dag.

  Bemærk:    Der gælder andre priser for rejserne skabt i samarbejde med Gislev Rejser. Se mere på den specifikke rejse.

  Bestiller du online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind at bestille din rejse og lave pladsreservationerne ved samme lejlighed. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen. Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

  Der er fire bustyper. Prisen på pladsreservation afhænger af valget af række.

 • Bliver der serveret mad på ud- og hjemrejser ved busrejser?

  Det er en fast tradition hos NILLES Rejser at vi så ofte, som det lader sig gøre på udrejsen og hjemrejsen, har inkluderet forplejning på rejsen i prisen. Det betyder, at du ikke skal ind at stå i kø efter maden på en rasteplads eller cafeteria, for vi har bestilt maden hjemmefra. Det kan ikke altid forventes, at der kan være special kost tilrådighed såfremt der er allegener eller andet. Her må man selv tage supplerende mad med. På spisestederne kan du naturligvis benytte toiletforholdene gratis. Se mere i rejsebeskrivelsen for den pågældende rejse.

 • Køre- og hviletidsbestemmelser

  De gældende køre- og hviletidsbestemmelser overholdes.

 • Hvilken valuta bruger man i Litauen?

  I Litauen bruger man Euro (EUR).

 • Hvilken valuta bruger man i Estland?

  I Estland bruger man Euro (EUR).

 • Fast plads i bussen på rejser skabt i samarbejde med Gislev Rejser

  Når du bestiller din rejse hos NILLES, kan du altid købe fast plads i bussen. På vores rejser skabt i samarbejde med Gislev Rejser, som tilfældet er med denne rejse, gælder følgende priser for fast plads i bussen:

  • 0-4 dage: Kr. 80
  • 5-7 dage: Kr. 150
  • 8 eller flere dage: Kr. 230

  Fast plads gælder, fra du tager plads i den bus, der skal gennemføre rejsen.

  Bestiller du din rejse online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind og bestille din rejse og lave pladsreservationerne samtidig. Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

 • Hvor kan jeg stige på bussen på rejser skabt i samarbejde med Gislev Rejser?

  rejser skabt i samarbejde med Gislev Rejser, som tilfældet er med denne rejse, har du kun mulighed for at stige på bussen på Sjælland. På disse rejser har vi åbnet for en bred vifte af opsamlingssteder på hele Sjælland, og opsamlingsruten varierer, alt efter om rejsen går østpå mod Sverige, vestpå over Storebælt eller sydpå til destinationer rundt om i Europa. Se mere på den enkelte rejse under fanen ”Afgange- og ankomsttider”.

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu