Skip to main content

Lefkas - Grækenland

-
Eksotiske strande og græske hemmeligheder

Lefkas - Grækenland

De smukke, frodige bugter på Lefkas frembringer caribisk stemning med nogle af Grækenlands smukkeste strande. Vi skal opleve det traditionelle Lefkas og udforske øens historie, det lokale køkken og de stolte græske traditioner. Og så skal vi selvfølgelig se de gudesmukke bugter på en skøn sejltur rundt om øen, hvor vi bl.a. ser grotten i Meganisi, som var skjulested for den græske flåde under 2. Verdenskrig. Vi bor på et skønt hotel med en parklignende have og særdeles gæstfrie værter.

Hotel

 • Villagio Maistro

  Villagio Maistro er et hyggeligt og typisk græsk hotel omgivet af haver med oliventræer, hyggelige kroge og i kort afstand til den populære Ai-Giannis sandstrand (600 m) og den livlige Lefkas by (1,5 km.) I Lefkas by er der flere hyggelige restauranter,
  barer og butikker og den flotte, livlige strandpromenade med store skibe er helt sikkert en spadseretur værd. Hotellet råder over et dejligt poolområde med poolbar, hvorfra man kan nyde en forfriskning i de afslappende omgivelser. Ydermere byder hotellet på en hyggelig restaurant, reception, fitness-faciliteter, og gratis Wi-Fi. Vi indkvarteres i hyggelige lejligheder, udstyret med toilet og bad samt hårtørrer. Desuden har lejlighederne balkon/terrasse med udsigt til haven/poolen. På værelset findes aircondition, TV samt minikøleskab. All inclusive light Der er all inclusive light på hotellet, hvilket indbefatter en righoldig morgenmad, frokost og en varierende aftenbuffet med græske og internationale retter. Til frokost og aftensmad er der inkluderet vand, husets vin, øl og et udvalgt sortiment af soft drinks.

  ReceptionJa
  RestaurantJa
  TvJa
  ElevatorJa
  Aktivitetfitness-faciliteter
  AndetHårtørrer
  BarJa
  SolterrasseJa
  InternetGratis Wi-Fi
  SwimmingpoolJa

Dagsprogram

 • Turen kan være krævende for gangbesværede.
  Der tages forbehold for ændringer i programmet afhængig af vejrforhold.

 • Udrejse

  Udrejse med Atlantic Airways direkte fra Aalborg til Preveza. Transfer til hotel.

 • Sejltur Kefalonien-Ithaka: Heldagsudflugt

  Efter morgenmaden på hotellet kører vi til havnen i Nidri, hvorfra en smuk sejltur rundt til Lekfas smukkeste bugter begynder. Vi sejler først til Katsiki-stranden, hvor vi går i land, og der vil være mulighed for at bade og nyde synet af de dramatiske klipper og det turkise vand.

  Næste stop er Kefalonien, hvor vi ankommer til fiskerbyen Fiskardo. Her går vi i land ved den billedskønne havn omkranset af venetiansk-inspirerede huse i smukke pastelfarver. Byen er indrettet med små gader, butikker og hyggelige taverner, som vi udforsker til fods.

  Vi sejler nu videre til den berømte Papanikolis-grotte i Meganisi, som havde stor betydning for den græske flåde under 2. Verdenskrig. Her gemte de sig for den tyske besættelsesmagt og angreb tyske skibe. Vi afslutter turen med mulighed for en svømmetur ved Skorpios og en tur rundt om Sparti og Kastri, inden vi først på aftenen er tilbage i Nidri havn.

 • Det traditionelle Lefkas: Heldagsudflugt

  I dag skal vi udforske den græske kultur og de græske traditioner på land. Vi begynder med en gåtur i Lefkas by, hvor vi ser den historiske arkitektur, som stadig dominerer. Bl.a. er Pantokratoraskirken fra 1699 et enestående eksempel på Lefkas religiøse arkitektur. Ved kirken ligger Aristotelis Valaoritis grav, en af Grækenlands største forfattere. Få kilometer fra Lefkas by besøger vi klostret Panagia Faneromeni, og her får vi et unikt indblik i den kulturelle udvikling og historie på Lefkas. Den farvestrålende klosterkirke er stadig beboet af munke, som går rundt i deres sorte beklædninger. Klostrets historie går tilbage til før kristendommen, og klostret er et af de mest betydningsfulde monumenter på Lefkas.

  Bussen tager os videre til den traditionelle landsby Kraya, som er den største bjergby på øen, og her går alt sin stille gang i de små gader og på de lokale taverner. Byen er kendt for brodering, og der vil være mulighed for at besøge folklore museet, som huser en imponerende samling af traditionelle broderier. Vi spiser frokost i den charmerende by, før vi vender tilbage til vores hotel.

 • Mystiske Epirus: Heldagsudflugt

  Vi ankommer til deltaet ved Acheronfloden, hvor vi skal sejle på floden. Her er et rigt fugleliv og mulighed for at se vandskildpadder, bævere, kongefisk og blå dragefluer. Vi passerer Nekromanteio, ”De dødes orakel”, som er et ældgammel tempel, viet til Hades. Her kunne man efter sigende kommunikere med sine forfædre.

  Vi ankommer herefter til Mesopotamos, hvor vi stopper og spiser frokost, inden vi fortsætter til Gliki. I Gliki går vi langs Acheron-flodens klare og kølige vand til flodens kilder. Undervejs nyder vi den flotte natur. Ifølge mytologien var Acheron-floden sjælenes hvilested. Det var her færgemanden Charon sejlede de dødes ånder til dødsriget Hades.

 • Nikopolis og Santa Mavra: Heldagsudflugt

  Kejser Augustus opførte byen Nikopolis efter at have vundet slaget om Actium. På dansk oversættes Nikopolis til ”sejrsbyen”, og byen blev grundlagt som en hæder til ham selv og for at andre kunne se, hvilken mægtig kejser han var. Derfor skulle byen prydes med store, flotte monumenter for at hylde kejseren, hvis mål var at romanisere hele Grækenland. Vi oplever byen og hører om den spændende historie i det arkæologiske område, som i øvrigt er fredet af UNESCO.

  Efterfølgende besøger vi det arkæologiske museum i Nikopolis, hvis udstillinger viser menneskets dagligdag under den romerske periode. Vi kører derfra til Lefkas by og slottet Santa Mavra, bygget i 1300-tallet for at beskytte mod udefrakommende. Herfra videre til Lefkas’ hyggelige centrum, hvor venetiansk arkitektur dominerer i de små charmerende gader med caféer og butikker. Her er der tid på egen hånd til en kop kaffe eller til at udforske byen.

  Udflugten koster DKK 340 pr. person og er inkl. entré til Nikopolis’ arkæologiske område og museum. Ekskl. forplejning.

 • Hjemrejse

  Transfer til Perzeva Lufthavn. Hjemrejse med Atlantic Airways direkte fra Preveza til Aalborg.

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Flytider og ændringer

  De flytider, som fremgår af din ordrebekræftelse, er baseret på foreløbig bekræftelse fra flyselskabet. Det er vigtigt, at du er forberedt på, at afgangstider og ruter kan blive ændret – det er desværre uden for NILLES Rejsers kontrol.

  Vær opmærksom på, at programmet også er vejledende og at ændringer kan forekomme.

 • Kan jeg reservere sæde på flyet?

  På nogle af vores flyrejser er det muligt at reservere siddepladser i flyet. Det vil fremgå af rejsen. Er du i en situation, hvor du behøver en speciel siddeplads, så kontakt os og vi vil gøre vores bedste for at hjælpe.

 • Er der regler for håndbagage på flyrejsen?

  På flyrejsen kan vægten af tilladt håndbagage variere fra selskab til selskab. Tilladt vægt og størrelse for håndbagagen fremgår af den praktiske information, som vi sender til dig 6-8 dage inden afrejse.

 • Bliver der serveret mad ombord på flyet?

  Det afhænger af flyselskabet og længden på rejsen. Se mere i rejsebeskrivelsen og i den praktiske information, som vi udsender 6-8 dage inden afrejse.

 • Bus på flyrejser

  På mange rejsemål med fly benytter vi lokale busfirmaer. Bussens indretning og standard kan variere og forekomme lavere end på øvrige rejsemål.

 • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

  Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med evt. grupperabat.

  Regneeksempel:
  Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

  Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

  Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

 • Gratis langtidsparkering

  Der er gratis langtidsparkering i Aalborg Lufthavn.

 • Min bagage er ikke kommet frem, hvad gør jeg?

  Hvis din bagage ikke når frem eller bliver beskadiget under flytransporten, skal dette meddeles til det aktuelle flyselskab umiddelbart efter ankomst. Vær opmærksom på at rejseforsikringen normalt ikke dækker almindelig slitage på bagage (på fly, bus eller lignende).

 • Hvad gør jeg, hvis jeg har glemt noget i lufthavnen?

  Har du glemt noget i lufthavnene eller på flyet, skal du kontakte lufthavnens «Lost and found», som findes i alle lufthavne.

 • Hvilken valuta bruger man i Grækenland?

  I Grækenland bruger man Euro (EUR).

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu