Skip to main content

Grækenland langtidsferie

Grækenland langtidsferie

Det græske fastland emmer af fascinerende historie, klassisk kultur og afslappende stemning. Vi oplever det hele med bus på denne langtidsrejse til Grækenland og Chalkida, hvor vi skal tilbringe dejlige dage i tempereret og mildt klima. Vi bor centralt i den hyggelige by Chalkida på et skønt hotel med forrygende udsigt. Meget af den græske historie om antikken er centreret her, og i kort afstand findes mange interessante seværdigheder at udforske.

Chalkida

Chalkida er rig på græsk charme og ligger på den yderste spids af Evia, som er Grækenlands andenstørste ø. Byen er rig på spændende historie og historiske bygninger fra middelalderen og er populær blandt athenere pga. den dejlige promenade, gode shoppingmuligheder og et hyggeligt bar- og restaurationsliv kendt for fisk og skaldyr af meget høj kvalitet. Fra Chalkida er der flere spændende udflugtsmål, som kan nås med tog og bus. I Chalkida findes det mystiske fænomen at havstrømmen ændrer sig hver sjette time. Det er noget, der skal opleves.

Inkluderet i rejsens pris

 • 4-stjernet bus
 • 4 overnatninger på udrejse
 • 3 overnatninger på hjemrejse
 • 17 overnatninger på Lucy Hotel
 • 17 x morgenmad på Lucy Hotel
 • 17 x aftensmad på Lucy Hotel
 • Forplejning på ud- og hjemrejse
 • Turistskat
 • Nævnte udflugter ekskl. entréer
 • Dansk rejseleder
 • Engelsktalende lokalguide

Hotel

 • Lucy Hotel

  Vi bor på det klassiske Lucy Hotel, oprindeligt opført i 1950’erne, som et luksushotel der tiltrak mange kendte skuespillere fra nær og fjern, og som der sidenhen er blevet renoveret. Hotellet ligger på første parket på den hyggelige boulevard og lige ned til vandet med en forrygende udsigt over Evoikos-bugten. Hotellet ligger ideelt til en hyggelig slentretur langs promenaden, hvor flere taverner og restauranter byder på lokale specialiteter. Det er også nemt at komme rundt på egen hånd med busstoppested og togstation indenfor kort afstand. Det lokale centrum med butikker og gågader er også i nær afstand fra hotellet.

  Hotellet råder over døgnåben reception, restaurant, cafe og bar, vaskeservice, gratis Wi-fi og meget andet der er med til at gøre dit ophold behageligt. Værelserne er udstyret med bad og toilet samt hårtørrer, TV, airconditioning, minibar, skrivebord og safety boks.

  Forplejningen på hotellets restaurant Palladion er god med varieret kost, og du har en glimrende udsigt over Evoikos-bugten. Der serveres en righoldig morgenbuffet og om aftenen serveres der klassiske middelhavsretter.

  ReceptionJa
  InternetJa
  RestaurantJa
  HavudsigtJa
  TvJa
  ElevatorJa
  SafeboksJa
  BarJa
  Afstand til havet0 meter

Dagsprogram og udflugter

 • Udrejse

  I Hedensted spiser vi morgenmad. Første overnatning omkring Nürenberg og herefter passerer vi Østrig og Slovenien, før vi ankommer til Kroatien, hvor vi overnatter omkring Rijeka. Næste morgen kører vi langs den flotte, kroatiske kyst gennem Kroatien, hvor vi – hvis de trafikale forhold tillader det - besøger den berømte by, Split. Herfra kører vi videre og overnatter nord for Dubrovnik. Næste dag gør vi et kort ophold i Dubrovnik, inden vi kører igennem noget af det smukke Montenegro og ind i det bjergrige Albanien, hvor vi vil have vores sidste overnatning, inden vi på dag 5 ankommer til Grækenland og Chalkida.

 • Byrundtur Chalkida: Halvdagsudflugt

  Vi tager på en orienterende byrundtur til promenaden, gågaderne og de hyggelige kroge med caféer, restauranter og butikker. Vi skal også udforske Chalkidas historie og ser Agia Paraskevi kirken, Emir Zade moskeen og det imponerende Karababa Slot.

  Halvdagsudflugt
 • Athen, Akropolis, Akropolis Museum: Heldagsudflugt

  Efter morgenmaden skal vi udforske Athen. Vi tager på byrundtur og ser bl.a. templet for den Olympiske Zeus, Hadrians Port, Parlamentet og mindesmærket for den ukendte soldat, akademiet, universitetet, nationalbiblioteket og Forfatningspladsen (Syntagma). Ved Akropolis besøger vi de arkitektoniske mesterværker Propylaea, Athene Nike, Erechtheion-templet og Parthenon. Der er også mulighed for at besøge Akropolis Museum.

  Heldagsudflugt
 • Delfi: Heldagsudflugt

  Vi begynder med et besøg i det gamle Delfi. Vi ledes til det helligste Apollon Tempel, dedikeret til den græske gud Apollon. Ifølge legenden dræbte Apollon slangen Python, hvorefter Delfi blev et fristed, hvor man kunne komme og få et godt råd af Apollo selv. Ved templet sad guiderne, som alle hed Pythia, og formidlede Apollos råd. Templet har været offer for jordskælv og brand og er genopbygget flere gange. I dag er der kun kolonner og dele af stiftelsen tilbage.

  Heldagsudflugt
 • Epidauros, Nafplion: Heldagsudflugt

  Vi oplever Cyclopeans vægge, Lion’s Gate, Agamemnons og Klytaimnestras grave samt Atreus’ skatte. Næste stop er Epidauros og teatret, som er en arkitektonisk perle skabt af menneskehænder 300 år f.Kr. Strukturen er komplet symmetrisk og teatret er
  berømt for sin gode akustik. Videre til den romantiske by Nafplion, der ligger smukt ved en lille havn under den høje Palamidi fæstning. Her er smalle gader, elegante venetianske huse, neoklassiske palæer og interessante museer.

  Heldagsudflugt
 • Korinth, Mykene: Heldagsudflugt

  Vi kører ad kystvejen forbi Korinthkanalen. Det er et imponerende bygningsværk med skøn udsigt og en spændende historie. Vi fortsætter til byen Korinth, som engang var handelscentrum, og ser bl.a. Apollontemplet og romersk agora samt går en tur i byen. Herfra kører vi til Mykene, som er på UNESCO’s Verdensarvsliste. Mykene var et stort knudepunkt for den græske civilisation og en militær højborg, der dominerede meget af det sydlige Grækenland. Vi udforsker bl.a. det arkæologiske område, som er hjemsted for Agamemnons rige.

  Heldagsudflugt
 • Athen By Night

  Denne gang besøger vi Athen om aftenen og går en tur i gågaderne, ser de flotte oplyste monumenter og nyder en græsk middag på en hyggelig restaurant. Efter middagen skal vi opleve et folklore show med græsk musik og dans.

  Middag og show koster DKK 300 og skal bestilles ved tilmelding. Gennemføres ved minimum 10 deltagere

 • Eretria: Halvdagsudflugt

  I Homers Illiaden er Eretria stedet, hvorfra man sendte skibe til krigen i Troja. Efter lang krigsførelse mod netop Chalkida måtte Eretria se sig slået. Der er dog stadig flere antikke ruiner, og vi ser bl.a. Apollo Daphnephoros tempel, Mosaikhuset og Eretrias arkæologiske museum. Der vil være tid til en gåtur gennem de traditionelle gader i det gamle centrum, hvor man kan se teatret og gymnasiet.

 • Hjemrejse

  Vi kører fra vores hotel i Chalkida, igennem Makedonien og overnatter i det sydlige Serbien. Næste morgen fortsætter vi igennem Serbien og Ungarn, inden vi ankommer til overnatningsstedet omkring Bratislava. Efter en nats søvn, kører vi videre og ankommer til Tyskland, og overnatter nord for Leipzig. Sidste dag forbi Hamborg og sen frokostbuffet i Rødekro.

Afgange- og ankomsttider

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
Dybvad Falkevej 25 05:20 21:50
Bouet Kvickly, P-plads 05:55 21:20
Aalborg Thomas Boss Gade, v/Sauers Plads 06:10 21:05
Støvring Hobrovej, Shell 06:25 20:50
Haverslev Industriparken 2, Circle K 06:35 20:40
Hobro H. I. Biesgade, Busterminal 06:50 20:25
Randers Juventusvej, bag ved Bauhaus 07:10 20:05
Ødum OK Plus Ødum, Landevejen 203/Ødumvej 07:25 19:50
Århus Frakørsel 47, Tilst, Borumvej, OK-tank 07:40 19:40
Viby P-plads ved Kirken, Grundtvigsvej 07:50 19:25
Skanderborg Banegård 08:15 19:00
Horsens Frakørsel 56A, Q8/Burgerking, Horsens V 08:30 18:20
Vejle/Hornstrup Frakørsel 59, DTC, The Diner Fifty Nine, Busholdeplads 09:30 18:05
Vejle Friis Hansens Vej 12, Vinding 09:40 18:00
Kolding Slotsalle/Jernbanegade, ovf. banegårdspladsen 10:05 17:40
Haderslev/Vojens Frakørsel 68, Lysbjergvej, OK-tank 10:20 17:25
Rødekro/Aabenraa Frakørsel 70, Kometvej, Shell/7-Eleven 10:35 16:35
Padborg Lejrvejen 12, OK 11:00 16:20

Vi tager forbehold for ændringer og forsinkelser i afgang- og hjemkomsttider. Tider på rejsebevis er gældende.

Afrejser og bestilling

AfrejseVarighedRejsemålLedige pladserPris
23/10-202125 dageLangtidsferie Grækenland med bus8Kr. 12.195Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Hvad er temperaturen i Chalkida?

  Oktober - november 18°- 20°.

 • Hvor kan jeg stige på bussen?

  Vi tilbyder opsamling i eller ved større byer i Nord-, Øst- og Sønderjylland. Mange steder samler vi op ved motorvejen, hvilket giver dig en hurtigere rejse gennem Danmark på vej mod dit feriemål.

  Se vores opsamlingsruter

 • Gratis langtidsparkering

  Der er gratis langtidsparkering ved NILLES garageanlæg i Dybvad og i Vinding ved Vejle. Desuden forefindes offentlige parkeringspladser i f.eks. Haverslev.

  Gratis langstidsparkering Dybvad:


  Gratis langstidsparkering Haverslev:

  Gratis langtidsparkering Vejle/Vinding:

 • Påstigning - afstigning

  Vi vil gerne samle op i så mange byer som muligt, men vi ønsker samtidig, at opsamlingen og hjemkørslen skal foregå så smidigt og kortvarigt som muligt. Til glæde for de gæster, der står på i yderpunkterne, har vi derfor valgt at placere nogle af påstignings- og afstigningsstederne ved frakørslerne på motorvejen.

  Er der for få tilmeldinger til et på- og afstigningssted, kan vi anvise et alternativt på- og afstigningssted. På- og afstigningstidsplan er vejledende og berettiger ikke til prisreduktion ved forsinkelser eller ændringer. Busskifte i forbindelse med opsamling og hjemkørsel kan forekomme og må forventes. Man bør huske på, at opsamling og hjemkørsel kun gælder busrejser.

 • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

  Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med evt. grupperabat.

  Regneeksempel:
  Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

  Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

  Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

 • Kan man reservere fast plads i bussen?

  Hos os kan du bestille fast plads i bussen, så du fra starten ved, hvor du skal sidde resten af rejsen.

  Prisen for pladsreservation pr. person er:

  • Bus og flodkrydstogter: DKK 15-25 pr. person/dag. Se mere her
  • Flyrejser: DKK 10-20 pr. person/dag.

  Bestiller du online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind at bestille din rejse og lave pladsreservationerne ved samme lejlighed. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen. Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

  Der er fire bustyper. Prisen på pladsreservation afhænger af valget af række.

 • Bliver der serveret mad på ud- og hjemrejser ved busrejser?

  Det er en fast tradition hos NILLES Rejser at vi så ofte, som det lader sig gøre på udrejsen og hjemrejsen, har inkluderet forplejning på rejsen i prisen. Det betyder, at du ikke skal ind at stå i kø efter maden på en rasteplads eller cafeteria, for vi har bestilt maden hjemmefra. På spisestederne kan du naturligvis benytte toiletforholdene gratis. Se mere i rejsebeskrivelsen for den pågældende rejse.

 • Køre- og hviletidsbestemmelser

  De gældende køre- og hviletidsbestemmelser overholdes.

 • Hvilken valuta bruger man i Grækenland?

  I Grækenland bruger man Euro (EUR).

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu