Skip to main content

Portugal
- jamen, her kunne man jo tænke sig at bo…

 • Portugal
 • Flyrejser

Kom selv til Portugal og besøg Europas fredeligste land, der også er kåret som det bedste turistland i Europa.

Af rejseleder Finn Edvard

Hvorfor er du så glad for Portugal…?

Spørgsmålet hænger i luften ved hvert eneste selskab til alle os, der er blevet fanget af den magi, der er i dette charmerende land, beliggende på Den Iberiske Halvø i Europas syd vestligste hjørne. Et hjørne, som vi i bogstaveligste forstand besøger, når NILLES Rejser inviterer sine gæster, der deltager på rejsen til Algarve (NILLES har mange rejser i Portugal), på en udflugt til Cabo Sao Vincente - Europas forblæste og mest sydvestlige punkt, dramatisk beliggende med de gigantiske klipper til det frådende Atlanterhav.

Blot en ud af de mange spændende oplevelser, som NILLES gæster har i vente, når de deltager på en af NILLES mange rejser til Portugal. NILLES Portugal-program er stort, og omfatter stort set hele det geografiske område, som kaldes Portugal - fra Porto i nord til Tavira i syd - et område spækket med oplevelser indenfor alt det, som vi kan lide: Natur, kultur, gastronomi, strand og vand og en helt fantastisk historie, som man ikke kan undgå at blive tryllebundet af. Rundrejser og rejser til Lissabon-kysten, Algarve, Porto m.m. Se selv det store Portugal-program i NILLES-katalog.

Det perfekte land

Men hvad er det fascinerende ved Portugal – en fascination, der har fået tusinde af turister til dette smukke land – hvor også tusinde af pensionister fra hele Europa, også Danmark, vælger at nyde deres otium? Grundene hertil er mange: Først og fremmest det milde klima, der tiltaler alle os fra nord: Varmt fra foråret – og ikke køligere end frosten stort set aldrig når hertil. Tværtimod: Mange tager en forfriskende dukkert selv ved juletid. Portugal er også et af Europas billigste lande at bo og leve i. At være turist i.

Køkkenet er godt. Enkle råvarer danner basis i dette iberiske køkken, der først og fremmest består af friske frugter og grøntsager (Algarves appelsiner er de bedste i verden) samt af friskfangede fisk. Enhver, der har siddet ved en portugisisk fiskerby ved Atlanterhavet og sat tænderne i sprødstegte sardiner, brød og citroner, skyllet ned med den friske hvidvin, vinho verde, ved, hvad vi taler om.

Den utrolige historie

Historien? Javist: Portugals utrolige forhistorie som klodens måske mægtigste land, da de modige portugisiske sømænd fandt søvejene rundt om kloden. Bl. a. Vasco Da Gamas opdagelse af søvejen til Indien i 1498. NILLES gæster strømmer ind til Museu de Marinha - det fantastiske søfartsmuseum i Lissabon, der fortæller hele den spændende historie. Museet er blot et ud af de mange, der sandsynligvis gør Lissabon - en by, der er ældre end Rom - til byen med de fleste museer i verden. Lige fra det fantastiske kunstmuseum Museo Gulbenkian, Fadomuseet og til Nobelpristageren, forfatteren José Saramagos hus. For blot at nævne tre museer i topklasse.

Lissabon….byen, der mere end nogen er præget af en falmet skønhed, men også med dynamik og ung kraft, der afspejler sig ved det tiltrækkende aftenliv ved Tejo-flodens bredder. De mange gyder, pladser og torve. En by med så mange hemmelige steder, at et menneskeliv ikke er nok til at opdage det hele.

Eller besøge en af de romantiske fado-barer i det gamle Alfama-kvarter, hvor den melankolske sang breder sig i luften i samklang med duften af grillstegte kyllinger, smurt i det brændende Piri-Piri-krydderi? Skyllet ned med en herlig, lokal rødvin…

Prægtige portvine

Hvis man da ikke ligefrem foretrækker et glas portvin, der bare skal nydes i Portugal. Den smukke by Porto og nabobyen Vila Nova De Gaia på den anden side af Douro-floden er hjemstedet for de prægtige portvine, men vinen drikkes naturligvis overalt i landet. Eller er det de venlige portugisere, der repræsenterer landet bedst? Sandt er det, at Portugal er et af Europas mest fredelige lande, og Portugal er flere gange af internationale turistorganisationer kåret som Europas bedste ferieland.

Hvilken del af Portugal skal man besøge?

Spørgsmålet er lige så svært at besvare som for en kok, der skal fortælle om sin livret. Næsten umuligt. Nilles rundrejse i Portugal giver selvsagt et godt indtryk af landet, dets historie, mad og drikke. Er man til sol og strand – og alligevel masser af kultur, så er Algarve-kysten naturligvis sagen. Man kan også begynde sit Portugal-eventyr i den forrygende hovedstad Lissabon. Eller kombinere denne med et ophold i Porto. Og så tilbyder NILLES også tre ugers afslappende langtidsferier i Portugal – evt. kombineret med et ophold i spanske Malaga. Der er noget for enhver smag.

Nordboens oplevelse

Men lige meget, hvad man vælger, så kan man ikke undgå at få Portugal ind under huden. Det er en snigende betagelse, der langsomt vokser sig større og større – og som til sidst får gæsten til at leve som en portugiser. Nordboens fornemmelse for Portugal. Roligt, diskret. Hvad skal på middagsbordet i aften? Hvilken vin drikker vi til?

Der er en undtagelse fra portugisernes natulige og rolige adfærd: Det sker når det højt elskede landshold spiller fodbold – eller hvis en af de tre populære klubber, S.L. Benfica, Sporting Lissabon eller FC Porto går på banen. Så viger flegmatisme for en lidenskabelig fanatisme, der ikke overgås i denne verdensdel. Alle portugisere, ung eller gammel, mand eller kvinde, har et favorithold, der går i arv fra far til søn, mor til datter.

Bestil en bica

Må denne skribent anbefale et Portugal-eventyr?

 • Begynd med den rejse, du synes passer dig bedst – og tag så med på de andre rejser i Portugal, én for hvert år.
 • Lær lidt portugisisk, smag på køkkenet, drik vinen – nyd de skønne strande.
 • Oplev den gamle kultur, der spiller en meget stor hovedrolle i den europæiske kulturhistorie.
 • Gå ind i en af de mange smukke katolske kirker. Oplev kirker, der er udsmykket så prægtigt, at man bedre forstår, at dette land engang var verdens rigeste.
 • Find en hyggelig fortovscafé på en lille eller stor plads.
 • Bestil en Bica – en lille kop kaffe, der passer fortrinligt til den lille, lækre nationalkage, Pastéis de Nata – en butterdejskage, bestående af smør, æg og fløde.
 • Nyd livet på det lille torv. Måske i en lille Algarve-landsby. Eller på den summende Plaza de Rossio, Lissabons centrale nerve med cafeer, butikker og gadeliv.
 • Kig dig omkring.

Jeg sidder lige ved siden af…

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu