Skip to main content

Rejs fra Sjælland til Centraltyskland

-
Store naturoplevelser og gamle bindingsværksbyer i det centrale Tyskland

Skønne oplevelser i hjertet af Tyskland

Denne rejse er for dig, der ønsker at kombinere Tysklands smukke natur med besøg i flere af landets hyggeligste bindingsværksbyer. Vi rejser fra Sjælland til det centrale Tyskland, hvor vi bor alle nætter på hotel i Baunatal, og undervejs har vi sørget for nogle indholdsrige dage med gode, varierede oplevelser.

Glæd dig bl.a. til at nyde den friske luft og de naturskønne omgivelser, når vi går på opdagelse i Europas største bjergpark Wilhelmshöhe og tager på udflugt til den opdæmmede sø Edersee, der slanger sig mellem de skovklædte bakker. Vi skal også på besøg i nogle af landets mest charmerende byer. Oplev Fritzlar, Hannoversch Münden og Fulda, der alle frister med smukke, gamle bindingsværkshuse og interessante seværdigheder, som vi oplever i kyndigt selskab med vores danske rejseleder.

Du har også mulighed for at tage med til destilleriet Schlitz og smage på nogle af de mange gode sager, de har fremstillet siden slutningen af 1500-tallet.

Tag med på en hyggelig busrejse, hvor vi rejser i et roligt tempo med god tid til at nyde de naturskønne omgivelser, de stemningsfulde byer og til at slappe af med en god kop kaffé, mens oplevelserne bundfælder sig. Velkommen til en herlig ferie i det centrale Tyskland.

Kort

Hotel

 • Dag 1-4

  Scirocco Hotel

  Hyggeligt 3-stjernet hotel. Her bor du på pæne værelser med tv, gratis wi-fi og hårtørrer på badeværelset. Hotellet har bar, restaurant og et udendørs område.

  BarJa
  ElevatorJa
  RestaurantJa
  TvJa

Dagsprogram

 • Rejsen er ikke egnet for gangbesværede. Bemærk, at programmet kan forekomme i anden rækkefølge.

 • Dag 1: Til hjertet af Tyskland

  Efter alle er blevet samlet op ved vores opsamlingssteder på Sjælland, sætter bussen kursen sydpå mod Rødby, hvorfra færgen sejler os til Puttgarden. Herfra kører vi videre sydpå til indlogering på vores hotel i Baunatal midt i Tyskland, hvor vi om aftenen samles om en middag i hotellets restaurant.

 • Dag 2: Udflugt til smukke Edersee og kejserbyen Fritzlar

  Vi står op til en skøn dag med spændende oplevelser i vente i hjertet af Tyskland. Efter morgenmaden tager vi på udflugt til det naturskønne område ved Edersee, der er en af de smukkeste opdæmmede søer i landet.

  På køreturen hen til søen får vi rig lejlighed til at nyde udsigten fra busvinduerne til de pragtfulde landskaber, og ved ankomst skal vi op og bevidne de enestående omgivelser fra høj grund. Fra slottet Schloss Waldeck, der troner majestætisk over Edersee, nyder vi panoramaudsigten, og efterfølgende besøger vi også dæmningen, der regulerer vandet, der strømmer til fra Weserfloden.

  Den over hundrede år gamle dæmning blev opført for at sikre søfarten i området, og det betød, at tre af områdets småbyer måtte genopbygges på højere grund. Ved lavvande titter de gamle bygninger stadig op over vandoverfladen den dag i dag.

  Herfra går turen videre til den over tusind år gamle kejserby Fritzlar. Byen er et charmerende syn med sine bindingsværkshuse og intakte bymur med 11 forsvarstårne, der stadig slår ring om den historiske bymidte. Vi går på opdagelse i gaderne, og undervejs kommer vi forbi domkirken og markedspladsen, hvor vi bl.a. finder den mere end 400 år gamle Rolandbrøn og rådhuset fra det 12. århundrede, der er Tysklands ældste fungerende et af slagsen.

  Udflugt til smukke Edersee og kejserbyen Fritzlar
 • Dag 3: Udflugt til Hannoversch Münden og Europas største bjergpark

  Igen i dag byder programmet på en god blanding af naturoplevelser og besøg i spændende byer. Vi lægger ud med at køre til charmerende Hannoversch Münden, der byder på over 700 bindingsværkshuse og en skøn beliggenhed lige der, hvor Fulda- og Werra-floden løber sammen og bliver til floden Weser.

  Bagefter går turen videre til Bergpark Wilhelmshöhe, der er Europas største bjergpark. Parken dækker et enormt område og sammen med det flotte Wilhelmshöhe-slot, er dette et sted, hvor kultur, natur og pragtfuld havekunst går op i en højere enhed. Parken huser både et kunstmuseum, et orangeri og en 70 meter høj statue af Herkules, der våger over det vidtstrakte naturområde.

  Her finder vi også parkens unikke springvandsanlæg. Vi rejser om sommeren, og det et netop tidspunktet at besøge parken på, hvis vi skal have chancen for at opleve, når anlægget et par gange om ugen pumper flere hundredetusinde liter vand gennem vandfald og søer for til sidst at ende ud i et 50 meter højt springvand.

  Hele bjergparken er retteligt at finde på UNESCOs liste over verdensarv.

  Udflugt til Hannoversch Münden og Europas største bjergpark
 • Dag 4: Besøg i Fulda og på Schlitzer Destilleri

  I dag skal vi endnu engang stifte bekendtskab med en af Centraltysklands hyggeligste byer. Vi besøger Fulda, hvor vi kan slentre gennem de brostensbelagte, nyde bindinsværksidyllen og gå på opdagelse i barokkvarteret. Barokstilarten har sat sit præg på Fulda, og her kan vi bl.a. se slottet og dets pæne have, domkirken, rådhuset og orangeriet.

  Efter frokost fortsætter vi til Schlitzer Destilleri til en spændende rundvisning. Destilleriet er kendt for sin fremstilling af diverse spiritusser med alt fra brændevin til diverse frugtlikører, og vi får naturligvis mulighed for at smage på en håndfuld af stedets gode drikke, inden vi kører retur til vores hotel.

  Heldagsudflugt inkl. smagning kr. 250.

  Besøg i Fulda og på Schlitzer Destilleri
 • Dag 5: Hjemrejse til Danmark

  Det er blevet tid til hjemrejse. Vi kører nordpå, og hvis tiden er til det, besøger vi undervejs den gamle middelalderby Lüneburg, der er kendt for sine velbevarede, gamle huse og handelen med salt, der derfor også i folkemunde omtales som ’det hvide guld’.

  Vi kører videre mod Puttgarden, hvorfra færgen sejler os tilbage til Danmark med ankomst i Rødby. Herfra går turen det sidste stykke til vores hjembyer på Sjælland efter en dejlig ferie i det centrale Tyskland.

  Hjemrejse til Danmark

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Tillæg

  Enkeltværelse kr. 698.
  Udflugt til Fulda og smagning kr. 250. Bestilles med rejsen.

 • Hvilken valuta bruger man i Tyskland?

  I Tyskland bruger man Euro (EUR). 

 • Hvor kan jeg stige på bussen med NILLES?

  Vi tilbyder opsamling i eller ved større byer i Nord-, Øst- og Sønderjylland. Mange steder samler vi op ved motorvejen, hvilket giver dig en hurtigere rejse gennem Danmark på vej mod dit feriemål. Vi har også enkelte rejser med afrejse fra Fyn og Sjælland. Se nærmere i dagsprogrammet for rejsen.

  Se vores opsamlingsruter

 • Hvor er der påstigning og afstigning?

  Vi vil gerne samle op i så mange byer som muligt, men vi ønsker samtidig, at opsamlingen og hjemkørslen skal foregå så smidigt og kortvarigt som muligt. Til glæde for de gæster, der står på i yderpunkterne, har vi derfor valgt at placere nogle af påstignings- og afstigningsstederne ved frakørslerne på motorvejen.

  Er der for få tilmeldinger til et på- og afstigningssted, kan vi anvise et alternativt på- og afstigningssted. På- og afstigningstidsplan er vejledende og berettiger ikke til prisreduktion ved forsinkelser eller ændringer. Busskifte i forbindelse med opsamling og hjemkørsel kan forekomme og må forventes. Man bør huske på, at opsamling og hjemkørsel kun gælder busrejser.

 • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

  Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud til din rejse. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med andre rabatter.

  Regneeksempel:
  Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

  Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

  Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

 • Kan man reservere fast plads i bussen?

  Hos os kan du bestille fast plads i bussen, så du fra starten ved, hvor du skal sidde resten af rejsen.

  Prisen for pladsreservation pr. person er:

  • Bus og flodkrydstogter: DKK 15-25 pr. person/dag. Se mere her
  • Flyrejser: DKK 10-20 pr. person/dag.

  Bemærk:    Der gælder andre priser for rejserne skabt i samarbejde med Gislev Rejser. Se mere på den specifikke rejse.

  Bestiller du online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind at bestille din rejse og lave pladsreservationerne ved samme lejlighed. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen. Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

  Der er fire bustyper. Prisen på pladsreservation afhænger af valget af række.

 • Bliver der serveret mad på ud- og hjemrejser ved busrejser?

  Det er en fast tradition hos NILLES Rejser at vi så ofte, som det lader sig gøre på udrejsen og hjemrejsen, har inkluderet forplejning på rejsen i prisen. Det betyder, at du ikke skal ind at stå i kø efter maden på en rasteplads eller cafeteria, for vi har bestilt maden hjemmefra. Det kan ikke altid forventes, at der kan være special kost tilrådighed såfremt der er allegener eller andet. Her må man selv tage supplerende mad med. På spisestederne kan du naturligvis benytte toiletforholdene gratis. Se mere i rejsebeskrivelsen for den pågældende rejse.

 • Køre- og hviletidsbestemmelser

  De gældende køre- og hviletidsbestemmelser overholdes.

 • Fast plads i bussen på rejser skabt i samarbejde med Gislev Rejser

  Når du bestiller din rejse hos NILLES, kan du altid købe fast plads i bussen. På vores rejser skabt i samarbejde med Gislev Rejser, som tilfældet er med denne rejse, gælder følgende priser for fast plads i bussen:

  • 0-4 dage: Kr. 80
  • 5-7 dage: Kr. 150
  • 8 eller flere dage: Kr. 230

  Fast plads gælder, fra du tager plads i den bus, der skal gennemføre rejsen.

  Bestiller du din rejse online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind og bestille din rejse og lave pladsreservationerne samtidig. Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

 • Hvor kan jeg stige på bussen på rejser skabt i samarbejde med Gislev Rejser?

  rejser skabt i samarbejde med Gislev Rejser, som tilfældet er med denne rejse, har du kun mulighed for at stige på bussen på Sjælland. På disse rejser har vi åbnet for en bred vifte af opsamlingssteder på hele Sjælland, og opsamlingsruten varierer, alt efter om rejsen går østpå mod Sverige, vestpå over Storebælt eller sydpå til destinationer rundt om i Europa. Se mere på den enkelte rejse under fanen ”Afgange- og ankomsttider”.

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu