Skip to main content

Busrejse til Sauerland

-
Tysklands grønne naturperle ved Bad Berleburg

Sauerland - Willingen

Sauerland ligger i hjertet af Tyskland, sydvest for Kassel. Her er ubeskriveligt smukt med snoede veje, grønne skovklædte bakker, idylliske dale med rislende bække og charmerende, små landsbyer med historiske bydele og bindingsværkshuse. Midt i denne naturpragt ligger kurområdet Willingen, i en dal for foden af det 838 meter høje bjerg Ettelsberg. Tag svævebanen til toppen af Ettelsberg og nyd udsigten over dalen eller snør vandreskoene og snup et par timer i den smukke natur.

Willingen

Willingen er et kurområde, som ligger i en dal omkranset af skovklædte bjerge. Byen ligger for foden af det 838 meter høje bjerg, Ettelsberg. Man kan tage svævebanen til Ettelsberg, hvorfra man har en storslået udsigt. Området indbyder til spændende vandreture. I Willingen finder man mange fine forretninger i byens hyggelige centrum.

Hotel

 • Landkomfort Hotel Hof Elsenmann

  Det hyggelige, familiedrevne Landkomfort-Hotel Hof Elsenmann i Willingen er beliggende ved kurparken og svævebanen til Ettelsberg samt i gåafstand til oplevelser som f.eks. den populære sommer-”rodelbahn”, glaspusteri og vandland. Værelserne er med bad og toilet, hårtørrer, telefon, internet, minibar, safeboks og TV. Hotellet råder over restaurant, elevator til størstedelen af værelserne, sauna, solarium, boblebad og motionsrum. Forplejningen består af buffet om morgenen og 3-retters valgmenu om aftenen.

  ReceptionJa
  InternetJa
  RestaurantJa
  SaunaJa
  TvJa
  ElevatorTil størstedelen af værelserne.
  AktivitetFitnessrum
  SafeboksJa
  AndetHårtørrer
  SolariumJa
  BarJa
  SolterrasseJa

Dagsprogram og udflugter

 • Udrejse

  Morgenkomplet i Hedensted, frokost i Neumünster og ankomst til Willingen først på aftenen.

 • Bad Berleburg – Berleburg Slot: Halvdagsudflugt

  Ad en smuk rute gennem et bjergrigt område, hvor små idylliske landsbyer ligger strøet i landskabet, når vi den gamle kurby Bad Berleburg. Her besøger vi renæssanceslottet Berleburg Slot, som var ejet af den nu afdøde Prins Richard zu Sayn-Wittgenstein-Berleburg, der var gift med danske Prinsesse Benedikte. På en rundvisning ser vi bl.a. nogle af familiens kostbare klenodier og får indsigt i den historiske udvikling på slottet. Fra Bad Berleburg kører vi ad en anden rute gennem det smukke Sauerland tilbage til Willingen.

 • Waldeck – Eder-Stausee – Fritzlar: Heldagsudflugt

  Vi kører ad små veje i det smukke landskab til Eder-Stausee, hvor vi ser dæmningen. Højt oppe knejser den gamle borg Waldeck, hvorfra der er en pragtfuld udsigt over søen og Sauerlands bjerge.

  Herfra kører vi langs søen til den smukke, gamle by Fritzlar, hvor vi ser maleriske bindingsværkshuse, der ligger omkring byens torv, St. Petri-domkirken og dele af den gamle bys befæstningstårne. Alt sammen giver byen et hyggeligt præg.

 • Naturpark Diemelsee: Halvdagsudflugt

  Vi kører via Usseln og Rattlar gennem den smukke naturpark, Diemelsee, til en af de større opdæmmede søer Diemel Stausee. Vi passerer byen Heringhausen og fortsætter langs søbredden og over dæmningen til det store fritidsområde Am See.

  Herfra er der mulighed for at tage en sejltur på søen med udflugtsbåden MS Muffert eller tage på en vandretur på en af turistforeningens afmærkede ruter langs søens bred, inden vi tager turen tilbage til Willingen.

 • Bryghusbesøg

  Der arrangeres et besøg på det lokale bryghus.

 • Hjemrejse

  Indkøbspause ved Otto Duborg og frokostbuffet i Rødekro.

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Hvad er temperaturen i Willingen?

  Gennemsnitstemperatur: Juli - september 18° - 24°.

 • Hvor meget skal jeg regne med til ekstra entréer på turen til Sauerland-Willingen?

  Entréer udgør: Berleburg Slot ca. EUR 4. Besøg hos glaspuster ca. EUR 2. Sejltur ca. EUR 5.

 • Hvilken valuta bruger man i Tyskland?

  I Tyskland bruger man Euro (EUR). 

 • Hvor kan jeg stige på bussen med NILLES?

  Vi tilbyder opsamling i eller ved større byer i Nord-, Øst- og Sønderjylland. Mange steder samler vi op ved motorvejen, hvilket giver dig en hurtigere rejse gennem Danmark på vej mod dit feriemål. Vi har også enkelte rejser med afrejse fra Fyn og Sjælland. Se nærmere i dagsprogrammet for rejsen.

  Se vores opsamlingsruter

 • Hvor er der påstigning og afstigning?

  Vi vil gerne samle op i så mange byer som muligt, men vi ønsker samtidig, at opsamlingen og hjemkørslen skal foregå så smidigt og kortvarigt som muligt. Til glæde for de gæster, der står på i yderpunkterne, har vi derfor valgt at placere nogle af påstignings- og afstigningsstederne ved frakørslerne på motorvejen.

  Er der for få tilmeldinger til et på- og afstigningssted, kan vi anvise et alternativt på- og afstigningssted. På- og afstigningstidsplan er vejledende og berettiger ikke til prisreduktion ved forsinkelser eller ændringer. Busskifte i forbindelse med opsamling og hjemkørsel kan forekomme og må forventes. Man bør huske på, at opsamling og hjemkørsel kun gælder busrejser.

 • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

  Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud til din rejse. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med andre rabatter.

  Regneeksempel:
  Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

  Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

  Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

 • Kan man reservere fast plads i bussen?

  Hos os kan du bestille fast plads i bussen, så du fra starten ved, hvor du skal sidde resten af rejsen.

  Prisen for pladsreservation pr. person er:

  • Bus og flodkrydstogter: DKK 15-25 pr. person/dag. Se mere her
  • Flyrejser: DKK 10-20 pr. person/dag.

  Bemærk:    Der gælder andre priser for rejserne skabt i samarbejde med Gislev Rejser. Se mere på den specifikke rejse.

  Bestiller du online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind at bestille din rejse og lave pladsreservationerne ved samme lejlighed. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen. Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

  Der er fire bustyper. Prisen på pladsreservation afhænger af valget af række.

 • Bliver der serveret mad på ud- og hjemrejser ved busrejser?

  Det er en fast tradition hos NILLES Rejser at vi så ofte, som det lader sig gøre på udrejsen og hjemrejsen, har inkluderet forplejning på rejsen i prisen. Det betyder, at du ikke skal ind at stå i kø efter maden på en rasteplads eller cafeteria, for vi har bestilt maden hjemmefra. Det kan ikke altid forventes, at der kan være special kost tilrådighed såfremt der er allegener eller andet. Her må man selv tage supplerende mad med. På spisestederne kan du naturligvis benytte toiletforholdene gratis. Se mere i rejsebeskrivelsen for den pågældende rejse.

 • Køre- og hviletidsbestemmelser

  De gældende køre- og hviletidsbestemmelser overholdes.

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu