Skip to main content

Togrejse til München og Wien

-
Livsnydertur med tog

Togrejse til München og Wien

Stå på nattoget i Hamborg og vågn udhvilet op i Bayerns ”hovedstad” München. Det er noget helt særligt at rejse med tog. Komfortable sæder, den tudende togfløjte, den taktfaste rytme af hjul mod skinner og verden, der passerer uden for vinduet. Toget har alt, hvad vi skal bruge – endda senge, så skønhedssøvnen kan passes. For når det er tid til at gå i seng, omdannes kupeen til et privat soveværelse, så vi er veludhvilede og klar til at møde alle de nye indtryk, der møder os på denne fantastiske rejse.

Hotel

 • Hotel Flemming

  Hotel Flemming er et dejligt 4-stjernet hotel med beliggenhed i Wiens elegante bydel Josefstadt. Hotellet har 207 værelser og ligger perfekt lige bagved byens rådhus og i kort gåafstand til både statsoperaen og Skt. Stephens-katedralen. Hotellet åbnede i 2011 og er kendt for sit design og sin service. Alle værelser har aircondition, og badeværelserne er bygget op i glas og granit.

  BarJa
  ElevatorJa
  InternetJa
  ReceptionJa
  RestaurantJa
  TvJa

Dagsprogram

 • Bagageopbevaring under opholdet i München.

  Maden ombord på toget kan være enkel, hvorfor det kan være en god idé at tage en ekstra sandwich og drikkelse med i bagagen.

  Der er gratis tilslutning med tog (dog ikke pladsreservation) fra hele Danmark til Fredericia Banegård. Pladsreservation skal man selv bestille og betale hos DSB. (Pladsreservation er inklusiv på rejsen fra Fredericia).

  På afgangen d. 16. september er der oktoberfest i München, hvorfor vi har inkluderet en frokost.

  Turen er ikke egnet for gangbesværede.

 • Dag 1: Afrejse fra Danmark og ankomst til München

  Rejselederen møder os på Fredericia Banegård, hvorfra vi tager toget til Hamburg.

  Vi spiser aftensmad på hovedbanegården i Hamburg, inden vi går ombord på nattoget til München.

  Vi overnatter i køjesenge.

  Afrejse fra Danmark og ankomst til München
 • Dag 2: München til fods

  Vi ankommer med toget til Münchens hovedbanegård om morgenen. Her opbevarer vi bagagen, hvorefter vi begiver os ud i den spændende metropol.

  München er hele Tysklands økonomiske motor. Med hovedkontorer for nogle af verdens allerstørste virksomheder, såsom Audi, Siemens, Adidas og BMW bærer byen tydeligt præg af rigdom. Vi besøger Nymphenburg Slot, der blev bygget i 1664 som en gave til arvingen af den bayerske kongefamilie. Derudover oplever vi Den Engelske Have, som er en af verdens største byparker med hele 375 hektar. Parken, som blev åbnet i 1792, er bygget op omkring floden Isar, der flyder gennem byen.

  München har mange vartegn, heriblandt det imponerende BMW-museum, der fortæller om bilens udvikling over de sidste 100 år, Det Olympiske Stadion, som er et arkitektonisk mesterværk, og Sendlinger Tor i den gamle bydel – byens gamle byport fra 1300-tallet. Det var også i Münchens gamle bydel, “Ølkuppet” fandt sted den 8. november 1923. Det var første gang, Adolf Hitler - sammen med andre nazister - forsøgte at overtage byen, dog uden held.

  Vi kører videre med tog fra Münchens hovedbanegård sent om eftermiddagen og kommer frem til Wien først på aftenen, hvor vi checker ind på vores hotel.

  München til fods
 • Dag 3: Wien til fods

  Efter morgenmaden begiver vi os ud på en byvandring, som tager os rundt i hele byen. Her skal vi blandt andet opleve ringgaden med parlamentet, Statsoperaen, Hofburg, Belvedere-slottet og Prater med det berømte pariserhjul. Vi kommer også forbi det meget specielle lejlighedskompleks Hundertwasserhaus, der er tegnet af arkitekten Friedensreich Hundertwasser. Ifølge Hundertwasser er enhver lige linje en synd, hvorfor hans kreation er med bølgende gulve, løgkupler, skæve vinduer og masser af farver. Om eftermiddagen er der tid til at udforske byen på egen hånd eller tage på et af byens mange konditorier.

  Om aftenen nyder vi en god middag i byen.

  Wien til fods
 • Dag 4: Wien – Sightseeing med bus

  I dag skal vi med metroen for at besøge Schönbrunn, Habsburgernes sommerresidens, samt den store park med udsigtspunktet Glorietten. Slottet, som det ser ud i dag, har været igennem en forvandling fra da det først blev bygget i 1669 og over de næste 100 år – det er imponerende stort med ikke færre end 1400 rum. Vi skal på den store tur rundt på slottet og høre om dets spændende historie.

  Om aftenen er der mulighed for at nyde Wiens fantastiske musik, når det berømte Wiener Hofburg Orkester og fire solister optræder med brudstykker af populære værker af Mozart og valsekongen Strauss. Koncerten foregår i smukke, historiske omgivelser og varer ca. 1½ time. Inden koncerten nyder vi en middag på en klassisk wienerrestaurant.

  Middag og koncert koster DKK 850 og skal bestilles ved tilmelding.

  Wien – Sightseeing med bus
 • Dag 5: Wien

  I dag skal vi ud at vandre i bjerge. Vi tager toget til Puch am Schneeberg, det højeste bjerg i hele regionen omkring Wien. Her skal vi på vandretur i det meget smukke område, hvor vi også kommer forbi Sebastian-vandfaldet. Tilbage til Wien er der mulighed for frokost.

  Wien
 • Dag 6: Wien og nattog til Hamburg

  Dagen er på egen hånd. Der er tid til at shoppe og nyde byen, inden vi rejser tilbage til Danmark. Vi kører med nattoget fra Wien direkte til Hamburg.

  Wien og nattog til Hamburg
 • Dag 7: Ankomst til Hamburg – tog til Fredericia

  Inden vi ankommer til Hamburg serveres det morgenmad
  ombord på toget. I Hamburg skifter vi tog og kører derfra videre til Fredericia

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Hvilken valuta bruger man i Tyskland?

  I Tyskland bruger man Euro (EUR). 

 • Hvilken valuta bruger man i Østrig?

  I Østrig bruger man Euro (EUR).

 • hvilken Valuta bruger man i Østrig?

  I Østrig bruger man Euro (EUR).

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu