Skip to main content

Decemberrejse til Edinburgh

-
I Skotland er de ikke nærige med julehyggen

Julestemning i Edinburgh

Skotland er et flot land. Men hvor Højlandet, søerne og de barske øer mod vest løber med meget af opmærksomheden fra tidligt forår til sent efterår, så tilhører julemåneden Edinburgh. Her trækker den smukke, gamle by nemlig i festtøjet og lader tusindvis af lys skinne på sine velholdte bygninger og hyggelige torve. Her forvandles East Princess Street Gardens til et enormt julemarked med boder og pariserhjul. Og her tilbyder byens caféer hot wine og krydret whisky til skotter og besøgende, der nyder stemningen i den smukke by for foden af Castle Rock.

På denne fire-dages rejse skal vi opleve Edinburgh i al sin julepragt, når vi med bus og til fods bevæger os rundt blandt de mange seværdigheder, der samlet set har placeret byen på UNESCO's liste over bevaringsværdig verdensarv. Vi bor på et hyggeligt hotel centralt i den store - men alligevel let fremkommelige og overskuelige - by. Og når vi ikke i samlet flok beundrer det smukke Edinburgh Castle på toppen af Castle Rock, vandrer på den historiske Royal Mile eller falder i staver over Plaace of Holyroodhouse, så er der god tid til at gøre juleindkøb i den gamle bydel eller på det store julemarked i East Princes Street Gardens.

Dagsprogram

 • Dag 1: Udrejse og panoramatur

  Vi flyver med Norwegian fra Aalborg via København til Edinburgh, hvor vi lander midt på formiddagen. Vi kører fra lufthavnen direkte på en kort byrundtur, hvor vi ser nogle af byens store seværdigheder fra bussens sæder.

  Herefter er der tid på egen hånd, inden vi indkvarteres på Mercure Edinburgh City Princes Street Hotel, der ligger centralt i byen og i gåafstand fra de store seværdigheder og det imponerende julemarked i East Princes Street Gardens.

  Om aftenen spiser middag i hotellets hyggelige restaurant.

  Udrejse og panoramatur
 • Dag 2: Rundt i Edinburgh

  Efter morgenmaden skal vi opleve et Edinburgh pyntet op til jul i ægte britisk stil. På en panoramatur gennem byen fornemmer vi hurtigt byens storhed, når vi bevæger os ad den primære shoppinggade Princes Street og forbi Palace of Holyroodhouse, der er den officielle residens for Kong Charles III, når han besøger Skotland.

  Vi følger den to km lange Royal Mile og passerer det verdensberømte Edinburgh Castle, som troner majestætisk over byen, på den 134 meter høje Castle Rock.

  Rundt i Edinburgh
 • Dag 3: Byvandring og julemarked

  Dagen begynder med en byvandring i Old Town og Edinburgh Castle. Her fornemmer man virkelig byens historie, mens man går rundt i Edinburghs gamle bydel. En sand labyrint af smalle, stejle brolagte gader fører os ud til en skøn perlerække af restauranter, caféer, museer og spændende forretninger.

  Om eftermiddagen fortsætter vi til julemarkedet i East Princes Street Gardens, der emmer af alt det, der udgør julen. Her er der mulighed for at smage på den dejlige hot wine, prøve kræfter med en lokal whisky eller gå og nyde de mange forskellige tilbud.

  Herefter er der tid på egen hånd til at udforske byen, gøre en god handel og måske sikre sig de sidste julegaver.

  Byvandring og julemarked
 • Dag 4: Hjemrejse

  Vi spiser morgenmad og bliver efter et par gode dage i den smukke by kørt til lufthavnen, hvor vi flyver via København til Aalborg.

  Hjemrejse
Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu