Skip to main content

Rundrejse i Schweiz

-
Bjergtagende natur i de schweiziske alper

Schweiz rundrejse

Schweiz, som er et af Europas absolut smukkeste lande, lokker med storslåede bjerglandskaber, idylliske alpelandsbyer og populære byer ved smukke søer. På denne rundrejse oplever vi bl.a. den historiske storby, Luzern, og eksklusive feriebyer langt oppe i Alperne.

Højdepunktet er uden tvivl, når vi rejser på tværs af Schweiz med det berømte tog, Glacier Express, på verdens smukkeste togrejse mellem Zermatt og St. Moritz – en tur på ca. otte timer. Opholdet i Schweiz afsluttes med to overnatninger i mondæne Lugano i den sydligste del af landet. Mens vi oplever Schweiz, bor vi på flotte hoteller med perfekt beliggenhed og god forplejning. Her kan du læse, hvad vores rejseleder Søren Wormslev fortæller om den skønne Schweiz-rejse.

Kort

Hoteller

 • Dag 2-3

  Hotel Waldstätterhof

  Hotel Waldstätterhof er centralt beliggende i Luzern, tæt på den berømte Kapellbrücke og søen. Bygningen stammer fra begyndelsen af 1900-tallet men fremstår idag komplet renoveret. Hotellet råder over reception, restaurant, bar samt elevator. Alle værelser er med bad/toilet med hårtørrer, TV, telefon, safeboks, gratis Wi-Fi samt elkedel til at lave kaffe/te med. Forplejningen består af righoldig morgenbuffet og aftenbuffet/3-retters menu.

  Der tages forbehold for hotelændring

  ReceptionJa
  InternetGratis Wi-Fi
  RestaurantJa
  TvJa
  ElevatorJa
  SafeboksJa
  AndetHårtørrer
  BarJa
 • Dag 3-4

  Hotel Holiday - Zermatt

  Hotel Holiday i Zermatt ligger i stille omgivelser tæt på Zermatt centrum og små 200 meter fra Sunnegga Expressen. Hotellet råder over reception, restaurant, bar, elevator, terrasse samt gratis Wi-Fi. Alle værelser er med bad og toilet med hårtørrer, TV, telefon, safeboks, minibar og gratis Wi-Fi. Forplejningen består af righoldig morgenbuffet og aftenbuffet/3-retters menu.

  Der tages forbehold for hotelændring

  ReceptionJa
  InternetGratis Wi-Fi
  RestaurantJa
  TvJa
  ElevatorJa
  MinibarJa
  SafeboksJa
  AndetHårtørrer
  BarJa
  SolterrasseJa
 • Dag 4-5

  Edelweiss Swiss Quality Hotel

  Hotel Edelweiss stammer oprindeligt fra 1874 og ligger i den romantiske landsby Sils-Maria, ca. 10 minutter fra St. Moritz. Hotellet råder over reception, restaurant, bar, elevator, sauna, spabad/jacuzzi, fitness-center og spa-behandlinger samt gratis Wi-Fi.
  Alle værelser er med bad/toilet med hårtørrer, TV, telefon, safeboks, minibar samt gratis Wi-Fi. Forplejningen består af righoldig morgenbuffet og aftenbuffet/3-retters menu.

  Der tages forbehold for hotelændring

  ReceptionJa
  InternetGratis Wi-Fi
  RestaurantJa
  SaunaJa
  TvJa
  ElevatorJa
  MinibarJa
  SafeboksJa
  AndetHårtørrer
  BarJa
  SolterrasseJa
 • Dag 5-6

  City Hotel Delfino

  Det familiedrevede hotel ligger tæt på søbredden og gågaden, hvor der er direkte forbindelse til centrum Lugano. Hotellet råder over reception, restaurant, bar, elevator, solterrasse, swimmingpool samt gratis Wi-Fi. Alle værelser er med bad/toilet med hårtørrer, TV, telefon, minibar og gratis Wi-Fi. Forplejningen består af righoldig morgenbuffet og aftenbuffet/3-retters menu.

  Der tages forbehold for hotelændring

  ReceptionJa
  InternetGratis Wi-Fi
  RestaurantJa
  SwimmingpoolJa
  TvJa
  ElevatorJa
  VekselkontorJa
  MinibarJa
  AndetHårtørrer
  BarJa
  SolterrasseJa

Dagsprogram

 • Dag 1: Udrejse

  Morgenkomplet i Hedensted, frokost i Neumünster og overnatning omkring Fulda.

 • Dag 2: Schaffhausen og Luzern

  Vi gør holdt ved Rhin-vandfaldene i Schaffhausen og fortsætter via Schweiz’ største by og finansielle centrum Zürich til Luzern. Her indkvarteres vi centralt i byen kun få hundrede meter fra den gamle bydel og den smukke sø Vierwaldstätter See. På en spadseretur oplever vi byens gamle, berømte Kapelbro.

  Vi kommer desuden forbi den smukke, barokke Jesuitter-kirke, den imponerende Spreuer-bro samt de idylliske pladser, hvis historie er tæt knyttet til både byen og landet.

  Schaffhausen og Luzern
 • Dag 3: Grimselpas og Zermatt

  Fra Luzern kører vi gennem flere pas, heriblandt det 2.164 meter høje Grimselpas med enestående natur. Fra Täsch bringer shuttle-toget os de sidste fem kilometer til den mondæne bjergby Zermatt, der ligger for foden af Matterhorn. For at bevare den smukke natur og mindske CO2-udslippet er Zermatt bilfrit område. På en byrundtur til fods oplever vi byens helt specielle atmosfære og ro.

  Indkvartering centralt i byen.

  Grimselpas og Zermatt
 • Dag 4: Glacier Express til St. Moritz

  Verdens smukkeste togrejse er på dagens program. I Zermatt stiger vi ombord på det berømte tog Glacier Express med retning mod St. Moritz. På denne fascinerende togrejse skal vi krydse over 291 broer, gennem 91 tunneller og over Oberalp-passet. Toget er specialbygget og har ekstra store vinduespartier, som gør det muligt at opleve panorama-udsigter til de smukke Schweiziske Alper, de uspolerede bjergskove, frodige alpine græsgange, brusende floder og dybe dale. Undervejs serveres en 3-retters frokost.

  Vi ankommer til den kendte alpeby St. Moritz sidst på eftermiddagen og tager på en lille byrundtur til fods. St. Moritz ligger i 1.856 meters højde og kaldes derfor ‘’Europas tag’’. I St. Moritz skinner solen i gennemsnit 322 dage om året, så det er let at forstå, at filmstjerner og andre kendisser ofte holder ferie her.

  Togturen med Glacier Express har en værdi af ca. DKK 1.790 og er inkluderet i prisen med NILLES.

 • Dag 5: Lugano

  I dag passerer vi rejsens højeste punkt, det 2.284 meter høje Julier-pas, og fortsætter til Lugano, som er smukt beliggende ved Lugano-søen. Her er der et behageligt klima året rundt og sammen med de smukke omgivelser gør det Lugano til en af de mest populære schweiziske feriedestinationer, og byen omtales ofte som ”Lille Rio de Janeiro”.

  Vi starter med en byrundtur til fods, og senere bliver der mulighed for at tage bjergbanen fra Paradiso op til Monte San Salvatore, hvorfra der er en fantastisk udsigt over bjergene og Lugano-søen.

  Indkvartering i to nætter på hotel med flot udsigt over Luganosøen.

  Lugano
 • Dag 6: Lugano

  Vi nyder dagen ved Lugano-søen. Man kan bl.a. sejle til den pittoreske by Morcote, hvor man finder en idyllisk havnefront med mange restauranter og caféer. Der er denne dag også tid til at studere Lugano yderligere og til at slappe af i hotellets dejlige have.

  Lugano
 • Dag 7: Bodensøen

  Vi kører til Bodensøen, som kaldes ”Trelandsøen”, da den ligger omgivet af Schweiz, Tyskland og Østrig. Vi holder frokoststop i den østrigske by Bregenz og kører videre mod Ulm og Würzburg.

  Først på aftenen er vi fremme ved vores overnatningshotel syd for Kassel.

 • Dag 8: Hjemrejse

  Forbi Hannover og Hamburg og frokost i Neumünster.

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Hvad er temperaturen i Luzern og Lugano?

  Gennemsnitstemperatur: Luzern: Juli 22°, aug. 21°, sep. 20°. Lugano: Juli 25°, aug. 24°, sep. 22°.

 • Hvor meget skal jeg regne med til ekstra entréer på turen til Schweiz?

  Entréer udgør: Sejltur på Luganosøen ca. CHF 30 Bjergbanen til Monte San Salvatore ca. CHF 28

 • Information om hoteller

  Hoteller: Vi bor på særdeles gode hoteller i Schweiz med central beliggenhed og alle med elevator. Forplejningen består af en righoldig morgenbuffet og aftenbuffet eller 3-retters menu.

 • Hvor kan jeg stige på bussen?

  Vi tilbyder opsamling i eller ved større byer i Nord-, Øst- og Sønderjylland. Mange steder samler vi op ved motorvejen, hvilket giver dig en hurtigere rejse gennem Danmark på vej mod dit feriemål.

  Se vores opsamlingsruter

 • Gratis langtidsparkering

  Der er gratis langtidsparkering ved NILLES garageanlæg i Dybvad og i Vinding ved Vejle. Desuden forefindes offentlige parkeringspladser i f.eks. Haverslev.

  Gratis langstidsparkering Dybvad:


  Gratis langstidsparkering Haverslev:

  Gratis langtidsparkering Vejle/Vinding:

 • Påstigning - afstigning

  Vi vil gerne samle op i så mange byer som muligt, men vi ønsker samtidig, at opsamlingen og hjemkørslen skal foregå så smidigt og kortvarigt som muligt. Til glæde for de gæster, der står på i yderpunkterne, har vi derfor valgt at placere nogle af påstignings- og afstigningsstederne ved frakørslerne på motorvejen.

  Er der for få tilmeldinger til et på- og afstigningssted, kan vi anvise et alternativt på- og afstigningssted. På- og afstigningstidsplan er vejledende og berettiger ikke til prisreduktion ved forsinkelser eller ændringer. Busskifte i forbindelse med opsamling og hjemkørsel kan forekomme og må forventes. Man bør huske på, at opsamling og hjemkørsel kun gælder busrejser.

 • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

  Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med evt. grupperabat.

  Regneeksempel:
  Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

  Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

  Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

 • Kan man reservere fast plads i bussen?

  Hos os kan du bestille fast plads i bussen, så du fra starten ved, hvor du skal sidde resten af rejsen.

  Prisen for pladsreservation pr. person er:

  • Bus og flodkrydstogter: DKK 15-25 pr. person/dag. Se mere her
  • Flyrejser: DKK 10-20 pr. person/dag.

  Bestiller du online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind at bestille din rejse og lave pladsreservationerne ved samme lejlighed. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen. Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

  Der er fire bustyper. Prisen på pladsreservation afhænger af valget af række.

 • Bliver der serveret mad på ud- og hjemrejser ved busrejser?

  Det er en fast tradition hos NILLES Rejser at vi så ofte, som det lader sig gøre på udrejsen og hjemrejsen, har inkluderet forplejning på rejsen i prisen. Det betyder, at du ikke skal ind at stå i kø efter maden på en rasteplads eller cafeteria, for vi har bestilt maden hjemmefra. På spisestederne kan du naturligvis benytte toiletforholdene gratis. Se mere i rejsebeskrivelsen for den pågældende rejse.

 • Køre- og hviletidsbestemmelser

  De gældende køre- og hviletidsbestemmelser overholdes.

 • Hvilken valuta bruger man i Schweiz?

  I Schweiz bruger man Schweiziske Franc (CHF).

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu