Skip to main content

Nordlysjagt med Hurtigruten

-
Med helpension ombord og besøg i Norges smukke kystbyer

Nordlysjagt med Hurtigruten

I over 130 år har den historiske Hurtigrute sejlet frem og tilbage langs den norske kystlinje, og på denne rejse oplever vi Norges smukke natur og idylliske kystbyer i et helt særligt skær, når vi forhåbentlig ser nordlysets farverige dans på nattehimlen.

Vores sørejse begynder i Bergen, hvor vi går ombord på det komfortable skib MS Nordnorge. Efter en større renovering i 2016 fremstår det som et både flot og moderne skib med en række skønne faciliteter, som vi kan nyde godt af på sejladsen hele vejen til Kirkenes i det nordligste Norge. Undervejs oplever vi skønne byer som Ålesund med den dramatiske forhistorie, Trondheim, kulturbyen Bodø og Ishavskatedralens flotte hjemby, Tromsø. Vi runder naturligvis også det ikoniske Nordkap med inkluderet entré til Nordkaphallen, og under hele rejsen jagter vi samtidig det smukke naturfænomen Aurora Borealis, bedre kendt som Nordlyset.

Hvad er Nordlys?

Nordlys er et både smukt, mytisk og lunefuldt fænomen. Det har gennem historien skabt fundamentet for mange finurlige myter om alt fra ånder og guder til glimtende valkyrierustninger, men i dag har videnskaben gjort os klogere på det naturlige lysshow. Det opstår, når solen udsender en strøm af elektrisk ladede partikler i rummet, og når de rammer Jordens magnetfelt, opstår nordlyset. Det skal, som navnet antyder, opleves nordpå, og selvom der ikke kan udstedes nogle garantier, har vi på denne rejse de helt rigtige forudsætninger for at se det.

Inkluderet i rejsens pris

  • Fly Aalborg - Bergen via København
  • Fly Kirkenes - Aalborg via Oslo
  • 6 overnatninger på Hurtigruten
  • Helpension ombord på Hurtigruten
  • Entré til Nordkaphallen
  • Udflugter ekskl. øvrige entréer
  • Dansk rejseleder

Overnatning

  • MS Nordnorge

    MS Nordnorge
    Godt skib fra 1997, som i 2016 blev gennemrenoveret så det fremstår flot og moderne i en Jugend og Art-deco stil. Ombord finder man bl.a. en lounge med panoramavinduer, bibliotek, sauna, fitnessrum, restaurant, bar, elevator og soldæk. Skibet er et af Hurtigrutens ekspeditionsskibe, hvilket betyder, at der ombord vil være et ekspeditionsteam, som tager gæsterne med på en mere aktiv rejse, hvor de laver foredrag og aktiviteter undervejs. Forplejningen på Hurtigruten er noget ud over det sædvanlige med mad af høj kvalitet

    Om kahytterne
    Alle kahytterne er uspecificerede, hvilket betyder, at kahytsnummer først tildeles ombord på skibet, og NILLES har derfor ingen indflydelse på placeringen af kahytterne. Nedenfor kan du læse nærmere om de enkelte kahyttyper.

    Indvendig kahyt
    Denne kahyttype har intet vindue. Der er separate senge: enten køjesenge eller hvor den ene kan laves om til en sofa. Der er eget bad/toilet i kahytten. Ingen kahytter er under vandlinjen, hvilket betyder, at du kan være både lavt og højt på skibet. Du skal vælge denne kahyt, hvis du foretrækker at være på dækket og i panoramasalonen i de lyse timer.

    Udvendig kahyt (evt. med begrænset udsigt)
    Denne kahyttype har en form for vindue - f.eks. et koøje. Der kan dog være enkelte kahytter, der har begrænset udsigt i form af en redningsbåd eller lignende, der skærmer for udsigten. Der er separate senge, hvor den ene kan laves om til en sofa. Der kan være køjesenge. Der er eget bad/toilet i kahytten. Kahytten er oftest placeret på de lavere dæk ved udgangen fra skibet. Du skal vælge denne kahyt, hvis du foretrækker at være på dækket og i panoramasalonen i de lyse timer, men gerne vil have lidt naturligt lys ind i kahytten.

    Superior udvendig kahyt med dobbeltseng
    Denne kahyttype har et vindue. Kahytterne er som oftest placeret højere oppe på skibet, og de kan også være placeret på panoramadækket. Der er dobbeltsenge og eget bad/toilet i kahytten. Du skal vælge denne kahyt, hvis du gerne vil opholde dig på dækket og i panoramasalonen i de lyse timer, men også gerne vil opholde dig i kahytten.

Dagsprogram

  • Dag 1: Bergen og Hurtigruten

    Vi flyver med SAS fra Aalborg via København den korte vej til Bergen i det sydvestlige Norge. Vi lander først på eftermiddagen og bliver kørt til havnen, hvor vi går ombord på Hurtigrutens skib. Herfra går sejladsen ud gennem Hjeltefjorden – samme rute, som vikingerne i sin tid benyttede til at nå ud til Shetlandsøerne.

    Bergen og Hurtigruten
  • Dag 2: En dag på egen hånd i Ålesund

    Vi nyder en rolig morgen på skibet, der har sat kursen nordpå langs Norges forrevne kystlinje til byen Ålesund, som vi anløber midt på formiddagen. Her har du det meste af dagen til at gå på opdagelse i byen eller nyde livet hjemme i varmen på skibet, evt. med en tur i saunaen efter en gåtur i det norske novembervejr.

    For dem, der vil på opdagelse til lands, venter et møde med en smuk og idyllisk by med en dramatisk forhistorie. Ålesund blev grundlagt som en mindre bosættelse for over tusind år siden, men først i midten af 1800-tallet fik den status som by. I dag er Ålesund kendt for sine bygninger i pragtfuld jugendstil, et bybillede, der bogstaveligt talt voksede op ad asken. I en råkold januarnat i 1904 brød en brand ud i byen, og da Ålesund som så mange andre norske byer på det tidspunkt stort set kun var bygget i træ, var flammerne ikke til at holde tilbage. Kun én person omkom, men tusinder måtte flygte, og senere genopførte man byen i datidens nymoderne jugendstil.

    Ålesund ligger malerisk placeret helt ud til vandet med udsigt til de knejsende fjeldtoppe, der rejser sig omkring byen. Gå en tur, og nyd den fine arkitektur og de naturskønne omgivelser, evt. fra udsigtspunktet fra Aksla-fjeldet. Du kan også besøge byens museer om alt fra branden i 1904 til byens fiskerihistorie og arkitektur.

    Du bestemmer selv, hvad dagen i Ålesund skal byde på, inden vi sejler videre til rosebyen Molde med ankomst sidst på aftenen. Vi skal i de kommende dage længere nordpå, men allerede nu krydser vi fingre for, at nordlyset viser sig på nattehimlen.

    En dag på egen hånd i Ålesund
  • Dag 3: Byrundtur i Trondheim

    Skibet sejler videre til Trondheim, hvor vi skal på byrundtur i selskab med rejselederen.

    Rundturens højdepunkt er naturligvis den berømte Nidaroskatedral, der er landets største kirke, nationalhelligdom og et vigtigt pilgrimsmål. Vi runder også Stiftsgården, der er en af Nordens største træbygninger samt en officiel residens for den norske kongefamilie, ligesom vi kommer forbi det 18 meter høje monument til ære for vikingekongen Olva Tryggvason, der grundlagde Trondheim. Undervejs går turen også over den postkasserøde Gamle Bybro, ét af byens vigtigste vartegn og samtidig indgangen til det historiske og meget stemningsfulde kvarter Bakklandet.

    Vi vender retur til skibet, der sejler videre og sidst på aftenen gør et kort ophold i Rørvik, hvor vi endnu engang håber på nordlysets farverige entré på nattehimlen.

    Byrundtur i Trondheim
  • Dag 4: Nord for Polarcirken til Bodø og Lofoten

    I dag krydser vi Polarcirklen, når skibet fortsætter til den lille storby langt oppe i Norge, Bodø. Det er en by i en rivende udvikling med en stor kulturscene med festivaler, kunst og fantasifuld streetart, og i 2024 er byen udpeget som Europæisk Kulturhovedstad.

    Bodø er også kendt som et yndet rejsemål for naturentusiaster og friluftselskere. Naturen omkring er både smuk, barsk og kraftfuld, ikke mindst eksemplificeret med tidevandsstrømmen Saltstraumen, hvis hidsige havhvirvler og brusende vandoverflade vidner om, at den er verdens stærkeste. Her i november er det dog et helt andet naturfænomen, vi satser på at bevidne, nemlig nordlyset, som er stamgæst på nattehimlen her nord for Polarcirklen.

    Fra Bodø sejler vi den korte tur til den maleriske øgruppe Lofoten. Normalt er øerne kendt for deres bemærkelsesværdigt milde klima i forhold til, hvor nordligt de befinder sig, men her i november må selv Lofoten bukke under for vinterens kulde. Vi lægger til i hovedbyen Svolvær, hvor vi kan nyde udsigten til øernes smukke omgivelser.

    Nord for Polarcirken til Bodø og Lofoten
  • Dag 5: Byrundtur i Tromsø

    Næste stop på Hurtigrutens historiske vej langs de norske kyster er Tromsø, der ligger smukt omgivet af rustikke fjeldtoppe, blanke fjorde og øer i alle størrelser og former.

    Vi følger rejselederen på byrundtur i de hyggelige gader, hvor vi bl.a. skal se den imponerende ishavskatedral. Dette moderne arkitektoniske mesterværk nærmer sig sin 59-års fødselsdag, når vi besøger Tromsø, idét kirken blev opført af den norske arkitekt Jan Inge Hovig og endelig indviet den 19. november 1965. Den er kendt for sine 11 hvide betontrekanter og sine unikke glasmosaikker, der skaber et helt særligt lys inde i kirken, når solens stråler rammer.

    Tromsø er en universitetsby og derfor også hjem for et livligt bymiljø og masser af gode spisesteder. Derudover er det den største by i Nordnorge, og med sine hele 350 kilometer nord for Polarcirklen tilbyder området optimale forudsætninger for at se nordlys. Måske ser vi det i Tromsø, og ellers holder vi fortsat øje, når skibet sejler videre mod toppen af Norge.

    Byrundtur i Tromsø
  • Dag 6: Ankomst til verdens ende – Nordkap

    I dag byder rejsen på et højdepunkt for enhver nordlandsrejsende, når vi når til det øverste Europa ved Nordkap.

    Hvis vejret tillader det, kører vi ud til Nordkapplateauet med dets ikoniske kuppel, de endeløse vidder og den forrygende havudsigt i 307 meters højde på en klippe over Ishavet. Vi har inkluderet entré i Nordkaphallen, hvor du har muligheden for at se udstillingen om områdets natur og dyreliv, der er noget ganske særligt på så nordlige breddegrader.

    Efter Nordkapbesøget drager vi ud på den sidste del af sejladsen. Vi nyder livet ombord, mens skibet fører os gennem samernes rige og bl.a. forbi deres gamle helligdom, klippeformationen Finnkirka ved indgangen til den lille fiskerby Kjøllefjord. Klippen har både været benyttet af samerne som ofringssted og som et sted, hvor sømænd kunne bede til de højere magter for godt vejr på deres færd ud på det åbne hav.

    Om aftenen har du for sidste gang på rejsen mulighed for med din helpension at spise en god middag på skibet, inden vi ankommer til Kirkenes næste morgen.

    Ankomst til verdens ende – Nordkap
  • Dag 7: Fra Kirkenes til Aalborg

    Efter morgenmaden når vi frem til Kirkenes, porten til Barentsregionen omkring 400 kilometer nord for Polarcirklen. Herfra flyver vi med SAS via Oslo til Aalborg.

Flytider

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
Aalborg Lufthavn, Terminal 08:50 18:50

Vi tager forbehold for ændringer og forsinkelser i afgang- og hjemkomsttider. Tider på rejsebevis er gældende.

Afrejser og bestilling

AfrejseVarighedRejsemålLedige pladserPris
1/11-20247 dagePå jagt efter nordlyset med Hurtigruten Mere end 8Kr. 15.995Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

  • Hvilken valuta bruger man i Norge?

    I Norge bruger man norske kroner

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
  • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
  • Kvalitetsrejser
    i trygge rammer
  • Altid med erfaren
    dansk rejseleder
  • Sammen om
    nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu