Skip to main content

Nordlysjagt med Hurtigruten

Nordlysjagt med Hurtigruten

Med Hurtigruten sejler vi fra Bergen i Sydnorge til Kirkenes i det arktiske nord. Sørejsen er en perlerække af naturoplevelser, nordisk kultur og farverige byer. Under hele sejlturen jagter vi det smukke fænomen – Aurora Borealis, bedre kendt som Nordlyset. Velkommen ombord på verdens smukkeste sørejse!

Hvad er Nordlys?

Nordlys opstår, når solen sender store mængder energirige partikler ud i verdensrummet, og en del af dem indfanges i Jordens magnetfelt. Især nær polerne støder partiklerne sammen med atomer eller molekyler i Jordens atmosfære. Resultatet af disse sammenstød kan ses som Nordlys. Svalbard er grundet sin nordlige beliggenhed et af verdens bedste steder at opleve nordlys. I perioden start januar til slut februar er chancen for at se nordlys størst. På trods af de gunstige faktorer kan man desværre ikke give garanti for at se nordlys.

Inkluderet i rejsens pris

 • Fly Aalborg - Bergen via København
 • Fly Kirkenes - Aalborg via Oslo
 • 6 overnatninger på Hurtigruten
 • Helpension ombord på Hurtigruten
 • Entré til Nordkaphallen
 • Udflugter ekskl. øvrige entréer
 • Dansk rejseleder

Skib

 • MS Nordnorge

  MS Nordnorge
  Godt skib fra 1997, som i 2016 blev gennemrenoveret så det fremstår flot og moderne i en Jugend og Art-deco stil. Ombord finder man bl.a. en lounge med panoramavinduer, bibliotek, sauna, fitnessrum, restaurant, bar, elevator og soldæk. Skibet er et af Hurtigrutens ekspeditionsskibe, hvilket betyder, at der ombord vil være et ekspeditionsteam, som tager gæsterne med på en mere aktiv rejse, hvor de laver foredrag og aktiviteter undervejs. Forplejningen på Hurtigruten er noget ud over det sædvanlige med mad af høj kvalitet

  Om kahytterne
  Alle kahytterne er uspecificerede, hvilket betyder, at kahytsnummer først tildeles ombord på skibet, og NILLES har derfor ingen indflydelse på placeringen af kahytterne. Nedenfor kan du læse nærmere om de enkelte kahyttyper.

  Indvendig kahyt
  Denne kahyttype har intet vindue. Der er separate senge: enten køjesenge eller hvor den ene kan laves om til en sofa. Der er eget bad/toilet i kahytten. Ingen kahytter er under vandlinjen, hvilket betyder, at du kan være både lavt og højt på skibet. Du skal vælge denne kahyt, hvis du foretrækker at være på dækket og i panoramasalonen i de lyse timer.

  Udvendig kahyt (evt. med begrænset udsigt)
  Denne kahyttype har en form for vindue - f.eks. et koøje. Der kan dog være enkelte kahytter, der har begrænset udsigt i form af en redningsbåd eller lignende, der skærmer for udsigten. Der er separate senge, hvor den ene kan laves om til en sofa. Der kan være køjesenge. Der er eget bad/toilet i kahytten. Kahytten er oftest placeret på de lavere dæk ved udgangen fra skibet. Du skal vælge denne kahyt, hvis du foretrækker at være på dækket og i panoramasalonen i de lyse timer, men gerne vil have lidt naturligt lys ind i kahytten.

  Superior udvendig kahyt med dobbeltseng
  Denne kahyttype har et vindue. Kahytterne er som oftest placeret højere oppe på skibet, og de kan også være placeret på panoramadækket. Der er dobbeltsenge og eget bad/toilet i kahytten. Du skal vælge denne kahyt, hvis du gerne vil opholde dig på dækket og i panoramasalonen i de lyse timer, men også gerne vil opholde dig i kahytten.

Dagsprogram

 • Dag 1: Bergen og Hurtigruten

  Vi flyver med SAS fra Aalborg via København til Bergen. Ankomst først på eftermiddagen. Herfra bliver vi kørt til havnen, hvor vi stiger ombord på Hurtigrutens skib og forlader Bergen ad Hjeltefjorden – samme rute som vikingerne benyttede til Shetlandsøerne.

  Bergen og Hurtigruten
 • Dag 2: Ålesund

  Vi ankommer til Ålesund midt på formiddagen og har det meste af dagen til fri afbenyttelse. Sidst på aftenen når vi til rosenbyen Molde.

  Ålesund
 • Dag 3: Trondheim

  Byrundtur i Trondheim med bl.a. den imponerende Nidaros Domkirke, der er landets nationale helligdom. Skibet gør sidst på aftenen kort ophold i Rørvik.

  Trondheim
 • Dag 4: Polarcirken, Bodø og Lofoten

  Vi krydser Polarcirklen og kommer frem til Bodø. Herfra videre til Norges smukkeste øgruppe, Lofoten. Vi fortsætter til Svolvær.

  Polarcirken, Bodø og Lofoten
 • Dag 5: Tromsø

  Vi sejler til Tromsø, der er smukt omgivet af fjeldtoppe, fjorde og øer. Vi oplever universitetsbyen på byrundtur, hvor vi ser den imponerende ishavskatedral. Først på aftenen fortsætter vi mod toppen af Norge.

  Tromsø
 • Dag 6: Nordkap

  Hvis vejret tillader det, kører vi ud til Nordkap-plateauet, som ligger i 307 meters højde på en klippe over Ishavet. I Nordkaphallen kan man se udstillingen om områdets natur og dyreliv. Midt på eftermiddagen nyder vi den sidste del af sejladsen, som fører os gennem samernes rige og forbi deres gamle helligdom, klippeformationen Finnkirka.

  Nordkap
 • Dag 7: Kirkenes - Aalborg

  Efter morgenmaden når vi frem til Kirkenes, porten til Barentsregionen omkring 400 km nord for Polarcirklen. Vi flyver med SAS fra Kirkenes via Oslo til Aalborg.

Afgange- og ankomsttider

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
Aalborg Lufthavn, Terminal 08:50 18:50

Vi tager forbehold for ændringer og forsinkelser i afgang- og hjemkomsttider. Tider på rejsebevis er gældende.

Afrejser og bestilling

AfrejseVarighedRejsemålLedige pladserPris
1/11-20247 dagePå jagt efter nordlyset med Hurtigruten Mere end 8Kr. 15.995Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Hvilken valuta bruger man i Norge?

  I Norge bruger man norske kroner

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu