Skip to main content

Krydstogt i Storebælt og Det Sydfynske øhav

Krydstogt i Storebælt og Det Sydfynske øhav

Dejlige Danmark udfolder sig på allerflotteste manér når vi tager på krydstogt i det smukke sydfynske øhav. Ombord på den berømte skonnert Fulton sejler vi mellem små og store øer, nyder den maritime sommerstemning i kystbyerne og omfavnes af friske briser og åbne vidder. Glæd dig bl.a. til at opleve Langelands betagende kystlinje, slentre i Svendborgs charmerende bymidte, stifte bekendtskab med fynsk vin og til at gå i land på den sydfynske perle Ærø. Som noget ganske særligt sejler vi også under Storebæltsbroen – en storslået oplevelse, hvor ord bliver små og vi mennesker endnu mindre.

Inkluderet i rejsens pris

 • 4-stjernet bus
 • 4 overnatninger på hoteller
 • 4 x morgenmad
 • 4 x aftensmad
 • 4 x frokost
 • 1 x morgenkomplet (udrejse)
 • 1 x frokost (hjemrejse)
 • Sejlads med Fulton jf. program
 • Udflugter ekskl. entréer
 • Vinsmagning
 • Dansk rejseleder

Skib

Den historiske skonnert Fulton blev bygget i Marstal i 1915 og er en af Danmarks mest berømte skibe. Ombord på skibet blev ”Skipper” Mogens Frohn Nielsen i 1970'erne og 1980'erne berømt for sin konsekvens-pædagogik overfor utilpassede drenge. Hans fremgangsmåde var kæft, trit og et kærligt knus. På skibet fik drengene ansvar og blev vist en tillid, de aldrig havde oplevet før. I dag ejer Nationalmuseet Fulton, og skibet fremstår i dag i flot stand med respekt for det oprindelige udseende. Lastrummet fungerer som salon med borde og stole, og på soldækket kan man flere steder sidde at nyde solen og udsigten. På skibet findes toiletter, som nås ad trapper. Skibet har plads til 60 personer, men på disse krydstogter vil der maksimal være 54 passagerer ombord. For de interesserede vil der være mulighed for at deltage i det praktiske arbejde med sejladsen.

Kort

Hoteller

 • Dag 1-2

  Hotel Troense

  Hotel Troense ligger smukt i skipperbyen Troense på Tåsinge med det blå og blinkende Svendborgsund på den ene side og hyggelige stræder med små bindingsværkshuse på den anden. Fra hotellets restaurant og terrasse har man en enestående udsigt over sundet, og i hotellets baghave kan man søge skygge under de mange store bøgetræer. Værelserne er alle med bl.a. bad, toilet, TV og gratis Wi-Fi. Forplejningen består af morgenbuffet og en 2-retters aftenmenu eller aftenbuffet.

  ReceptionJa
  InternetJa
  RestaurantJa
  TvJa
 • Dag 2-3

  Hotel Rudkøbing Skudehavn

  Rigtig dejligt hotel med en unik beliggenhed helt ned til vandet ved Rudkøbing Lystbådehavn på Langeland. Indkvartering sker i hotelværelser og evt. i lejligheder. Både værelser og lejligheder er udstyret med bad, toilet, TV, kaffe-/thefaciliteter og gratis Wi-Fi. Forplejningen består af morgenbuffet og en 2-retters aftenmenu eller aftenbuffet.

  ReceptionJa
  InternetJa
  RestaurantJa
  TvJa
 • Dag 3-4

  Hotel Ærøhus

  Charmerende ældre, bindingsværkshotel i hjertet af Ærøskøbing. Hotellet er ikke fyldt med moderne faciliteter, men til gengæld oplever man her den vaskeægte sydfynske gæstfrihed og idyl. Indkvartering sker i hotelværelser og i feriehuse beliggende ved lystbådehavnen – alle naturligvis med bad og toilet. Uensartede værelser og feriehuse kan forekomme. Forplejningen består af morgenbuffet og en 2-retters aftenmenu eller aftenbuffet. Måltider indtages i hovedbygningen.

  ReceptionJa
  InternetJa
  RestaurantJa
  BarJa
  SolterrasseJa
 • Dag 4-5

  Hotel Faaborg Fjord

  Hotel Faaborg fjord ligger med det Sydfynske øhav i forhaven og smuk skov i baghaven. Fra hotellets dejlige terrasse har man en skøn udsigt, og fra den private badebro kan man tage sig en forfriskende dukkert i havet. Værelserne er alle med bl.a. bad, toilet, hårtørrer og telefon. Forplejningen består af 3-retters aftenmenu og morgenbuffet.

  ReceptionJa
  InternetGratis Wi-Fi
  RestaurantJa
  SaunaJa
  TvJa
  AktivitetFitnessafdeling
  AndetHårtørrer
  BarJa

Dagsprogram

 • Dag 1: Storebælt, Svendborg og Tåsinge

  Efter opsamling Jylland, Fyn og Sjælland samt morgenkomplet i Hedensted kører vi til Korsør, hvor skonnerten Fulton ligger fortøjet. Skibets besætning byder os velkommen ombord, hvorefter vi stævner ud i Storebælt. Allerede nu får vi rejsens første store oplevelse, når Fulton sejler under den enorme Storebæltsbro. Broens to pyloner (tårne) rejser sig imponerende 254 meter over havets overflade og hele 19 massive piller, solidt plantet i Storebælts havbund, udgør broens fundament. Vi sejler dernæst langs Fyns østkyst, mens vi nyder en frokost ombord på Fulton. Sidst på eftermiddagen når vi frem til Sydfyns hovedstad, Svendborg. Her spadserer vi en lille tur rundt i byens charmerende bykerne inden vi krydser Svendborgsund-broen til Troense på Tåsinge, hvor vi indkvarteres på et dejligt, familiedrevet hotel. Om aftenen kan man slentre en tur på lystbådehavnen og langs sundet.

 • Dag 2: Langeland og Rudkøbing

  Fra morgenstunden sejler vi ud i Svendborg sund. I roligt tempo sejler vi vest om Tåsinge og kan nyde synet af de skovbeklædte kyster og grønne marker på land. Vi når frem til Langeland og går i land i Rudkøbing, øen hovedby og H. C. Ørsteds fødeby. På en spadseretur rundt i byen oplever vi de charmerende huse omkring Gåsetorvet, de brostensbelagte stræder og hører om de berømte bysbørn H.C. Ørsted og Mads Lange. Frokosten nyder vi i Rudkøbing. Man siger at Oehlenschläger skrev ”Det er et yndigt land” på Langeland og det forstås tydeligt når vi over middag kører en tur rundt i de kønne langelandske landskaber, der har landets største koncentration af stendysser og de karakteristiske hatbakker. Vi når frem til Koldkrigsmuseet Langelandsfortet, som er udstyret med kanoner, luftværnsstillinger og underjordiske bunkers. Herfra holdt danskerne øje med Warszawa-pagtens fly- og flådeaktiviteter i Østersøen (entré ca. 100 DKK). Vi indkvarteres på et hyggeligt hotel på havnen i Rudkøbing.

 • Dag 3: Ærø og Ærøskøbing

  Vi nyder den smukke udsejling fra Rudkøbing og sætter kursen mod perlen i det fynske øhav, Ærø. Undervejs passerer vi øerne Strynø, Birkholm og Egholm samt et par andre småøer. Vi går i land i Ærøskøbing, som er en af Danmarks ældste byer. Her går vi en byrundtur på de toppede brosten i de krogede, snævre gader, forbi de små huse, der ofte er prydet med stokroser. På Ærøskøbings røgeri nyder vi en lækker frokost, og har dernæst god tid til at nyde den hyggelige by. De som har lyst, kan køre med bussen til søfartsbyen Marstal, hvor vi besøger Søfartsmuseum. Her levendegøres søfartshistorie gennem bl.a. skibsmodeller, film og fotos (entré ca. 60 DKK). Vi overnatter på et charmerende hotel centralt i Ærøskøbing og kan glæde os til endnu en dejlig sommeraften i smukke omgivelser.

 • Dag 4: Faaborg og vinsmagning

  Endnu en flot sejltur er på dagens program. Via Fyns sydvestkyst sejler vi mod Faaborg og passerer bl.a. Avernakø og Bjørnø. Efter ankomst i Faaborg besøger vi en smuk vingård, hvor man fremstiller rød- og hvidvin samt rosé. Vi nyder en vinsmagning og en let frokost, inden vi vender tilbage til Faaborg. Her spadserer vi en tur rundt i den gamle købstad, som er indbegrebet af sydfynsk idyl med brostensbelagte stræder, bindingsværk og stokroser. Vi ser bl.a. den gamle byport fra middelalderen, som er én af kun to tilbageværende middelalder-byporte i Danmark samt klokketårnet fra 1250, som også har fungeret som sømærke. Vi overnatter i Faaborg på et skønt hotel beliggende ud til Faaborg Fjord.

 • Dag 5: Lillebælt og Haderslev fjord

  Krydstogtets sidste etape er også en af de allerflotteste. Vi stævner ud fra Faaborg og sejler nordpå i Lillebælt. Vi når indsejlingen til den smukke Haderslev fjord og kan de næste 15 km nyde en skøn indsejling til byen Haderslev. Her tager vi afsked med Fulton og skibets personale og sætter kursen hjemad. Inden hjemkomst nyder vi en frokost i Sønderjylland.

Afgange- og ankomsttider

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
Dybvad Falkevej 25 05:20 20:30
Hjallerup Frakørsel 16, P-plads, Hjallerup/Dronninglund 05:40 20:10
Bouet Kvickly, P-plads 05:55 19:55
Aalborg Thomas Boss Gade, v/Sauers Plads 06:10 19:40
Støvring Hobrovej, Shell 06:25 19:25
Haverslev Industriparken 2, Circle K 06:35 19:15
Hobro H. I. Biesgade, Busterminal 06:50 19:00
Randers Juventusvej, bag ved Bauhaus 07:10 18:40
Ødum OK Plus Ødum, Landevejen 203/Ødumvej 07:25 18:25
Århus Frakørsel 47, Tilst, Borumvej, OK-tank 07:40 18:10
Viby P-plads ved Kirken, Grundtvigsvej 07:50 18:00
Skanderborg Banegård 08:15 17:35
Horsens Frakørsel 56A, Q8/Burgerking, Horsens V 08:30 17:25
Hedensted Sognegaard, Bytorvet 18 08:40 14:00
Vejle/Hornstrup Frakørsel 59, DTC, The Diner Fifty Nine, Busholdeplads 09:30 14:10
Vejle Friis Hansens Vej 12, Vinding, Vejle (gratis langtidsparkering) 09:40 14:20
København Banegårdspladsen v/hovedindgangen 09:50 17:50
Fredericia Frakørsel 59, Snoghøj, Bødkervej, OK-tank 10:10 14:50
Middelfart Frakørsel 58, Skovsvinget, P-plads 10:20 15:00
Nørre Aaby Frakørsel 57, Assensvej 9, Pendlerplads 10:25 15:05
Ølby Ølby Station, Ølbycenter 10:30 17:10
Odense Frakørsel 53, Middelfartvej, P-plads 400 m mod Blommenslyst 10:45 15:25
Ringsted Frakørsel 35, Østre Ringvej, Pendler P-plads 10:50 16:50
Nyborg Rutebilstation 11:05 15:45
Slagelse Frakørsel 39, Trafikcenter Alle, Cirkel K 11:10 16:30
Korsør Lystbådehavnen, Sylowsvej 11:30 15:10

Vi tager forbehold for ændringer og forsinkelser i afgang- og hjemkomsttider. Tider på rejsebevis er gældende.

Afrejser og bestilling

AfrejseVarighedRejsemålLedige pladserPris
9/8-20215 dageKrydstogt i Storebælt og Det Sydfynske ø-havMere end 8Kr. 7.995Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Bagage på krydstogt i Storebælt og Det Sydfynske øhav

  Vi anbefaler, at man pakker en overnatningstaske ved siden af sin kuffert, så man slipper for at flytte kufferten til og fra skibet hver dag.

 • Hvor kan jeg stige på bussen?

  Vi tilbyder opsamling i eller ved større byer i Nord-, Øst- og Sønderjylland. Mange steder samler vi op ved motorvejen, hvilket giver dig en hurtigere rejse gennem Danmark på vej mod dit feriemål.

  Se vores opsamlingsruter

 • Gratis langtidsparkering

  Der er gratis langtidsparkering ved NILLES garageanlæg i Dybvad og i Vinding ved Vejle. Desuden forefindes offentlige parkeringspladser i f.eks. Haverslev.

  Gratis langstidsparkering Dybvad:


  Gratis langstidsparkering Haverslev:

  Gratis langtidsparkering Vejle/Vinding:

 • Påstigning - afstigning

  Vi vil gerne samle op i så mange byer som muligt, men vi ønsker samtidig, at opsamlingen og hjemkørslen skal foregå så smidigt og kortvarigt som muligt. Til glæde for de gæster, der står på i yderpunkterne, har vi derfor valgt at placere nogle af påstignings- og afstigningsstederne ved frakørslerne på motorvejen.

  Er der for få tilmeldinger til et på- og afstigningssted, kan vi anvise et alternativt på- og afstigningssted. På- og afstigningstidsplan er vejledende og berettiger ikke til prisreduktion ved forsinkelser eller ændringer. Busskifte i forbindelse med opsamling og hjemkørsel kan forekomme og må forventes. Man bør huske på, at opsamling og hjemkørsel kun gælder busrejser.

 • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

  Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med evt. grupperabat.

  Regneeksempel:
  Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

  Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

  Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

 • Kan man reservere fast plads i bussen?

  Hos os kan du bestille fast plads i bussen, så du fra starten ved, hvor du skal sidde resten af rejsen.

  Prisen for pladsreservation pr. person er:

  • Bus og flodkrydstogter: DKK 15-25 pr. person/dag. Se mere her
  • Flyrejser: DKK 10-20 pr. person/dag.

  Bestiller du online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind at bestille din rejse og lave pladsreservationerne ved samme lejlighed. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen. Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

  Der er fire bustyper. Prisen på pladsreservation afhænger af valget af række.

 • Bliver der serveret mad på ud- og hjemrejser ved busrejser?

  Det er en fast tradition hos NILLES Rejser at vi så ofte, som det lader sig gøre på udrejsen og hjemrejsen, har inkluderet forplejning på rejsen i prisen. Det betyder, at du ikke skal ind at stå i kø efter maden på en rasteplads eller cafeteria, for vi har bestilt maden hjemmefra. På spisestederne kan du naturligvis benytte toiletforholdene gratis. Se mere i rejsebeskrivelsen for den pågældende rejse.

 • Køre- og hviletidsbestemmelser

  De gældende køre- og hviletidsbestemmelser overholdes.

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu