Skip to main content

Krydstogt i Storebælt og Det Sydfynske øhav

-
Et hav af oplevelser i det danske sommerland

Krydstogt i Storebælt og Det Sydfynske øhav

Dejlige Danmark udfolder sig på allerflotteste manér når vi tager på krydstogt i det smukke sydfynske øhav. Ombord på den berømte skonnert Fulton sejler vi mellem små og store øer, nyder den maritime sommerstemning i kystbyerne og omfavnes af friske briser og åbne vidder. Glæd dig bl.a. til at opleve Langelands betagende kystlinje, slentre i Svendborgs charmerende bymidte, stifte bekendtskab med fynsk vin og til at gå i land på den sydfynske perle Ærø. Som noget ganske særligt sejler vi også under Storebæltsbroen – en storslået oplevelse, hvor ord bliver små og vi mennesker endnu mindre.

Skib

Den historiske 3 mastet skonnert Fulton blev bygget i Marstal i 1915 og er en af Danmarks mest berømte skibe. Ombord på skibet blev ”Skipper” Mogens Frohn Nielsen i 1970'erne og 1980'erne berømt for sin konsekvens-pædagogik overfor utilpassede drenge. Hans fremgangsmåde var kæft, trit og et kærligt knus. På skibet fik drengene ansvar og blev vist en tillid, de aldrig havde oplevet før. I dag ejer Nationalmuseet Fulton, og skibet fremstår i dag i flot stand med respekt for det oprindelige udseende. Lastrummet fungerer som salon med borde og stole, og på soldækket kan man flere steder sidde at nyde solen og udsigten. På skibet findes toiletter, som nås ad trapper. Skibet har plads til 60 personer, men på disse krydstogter vil der maksimal være 54 passagerer ombord. For de interesserede vil der være mulighed for at deltage i det praktiske arbejde med sejladsen, bl.a. kan man være med til at sætte sejl.

Kort - Korsør til Middelfart

Kort - Middelfart til Korsør

Hoteller

 • Dag 1-2

  Hotel Harmonien

  Hotel Harmonien ligger i en fredet bygning i hjertet af Haderslev nær gågaden, domkirken og Damparken. Faciliteter omfatter bl.a. restaurant, bar og møbleret gårdhave. Alle værelser er med bl.a. bad, toilet, hårtørrer og telefon. Forplejningen består af 2-retters aftenmenu og morgenbuffet.

  ReceptionJa
  RestaurantJa
  TvJa
  AndetHårtørrer
  BarJa
  SolterrasseJa
 • Dag 2-3 - 20.06 og 28.06

  Hotel Alsik

  Hotel Alsik ligger i hjertet af Sønderborg og er et af Danmarks mest spændende hoteller. Hotellet er tegnet af det danske arkitektfirma Henning Larsen Architects, som har haft stort fokus på at skabe et bæredygtigt byggeri, da hotellet er en del af Sønderborgs vision om at være CO2 neutral. Hotellet har reception, elevator, bar samt 3 restauranter alle ledet af den anerkendte mesterkok Jesper Koch. Alle værelser er store og indbydende og stilfuldt indrettet i skandinavisk design. Værelserne har gulv til loft vinduer, hvorfra man kan nyde udsigten over Sønderborg og Alssund. Opholdet er inklusive morgenmad samt 1 x 2-retters aftenmenu.

  ReceptionJa
  InternetGratis Wi-Fi
  RestaurantJa
  SwimmingpoolJa
  SaunaJa
  TvJa
  ElevatorJa
  MinibarSvaleskab
  SafeboksJa
  AndetHårtørrer
  BarJa
 • Dag 2-3 - 24.06

  Hotel Faaborg Fjord

  Hotel Faaborg fjord ligger med det Sydfynske øhav i forhaven og smuk skov i baghaven. Fra hotellets dejlige terrasse har man en skøn udsigt, og fra den private badebro kan man tage sig en forfriskende dukkert i havet. Værelserne er alle med bl.a. bad, toilet, hårtørrer og telefon. Forplejningen består af 3-retters aftenmenu og morgenbuffet.

  ReceptionJa
  InternetGratis Wi-Fi
  RestaurantJa
  SaunaJa
  TvJa
  AktivitetFitnessafdeling
  AndetHårtørrer
  BarJa
 • Dag 2-3 - 16.08

  Hotel Faaborg/Hotel Faaborg Byferie/Hotel Færgegaarden

  På afgangen 16.08 bor vi på 3 nærliggende hoteller i Faaborgs gamle bydel og kun et stenkast fra havnen, hvor Fulton ligger fortøjet. Alle værelser er med bad og toilet og morgenmad finder sted på indkvarteringsstedet. Middagen nyder vi på en lokal restaurant i gåafstand fra hotellerne.

  ReceptionJa
  InternetGratis Wi-Fi
  RestaurantJa
  SaunaJa
  TvJa
  AktivitetFitnessafdeling
  AndetHårtørrer
  BarJa
 • Dag 2-3 - 12.08

  Hotel Sønderborg Strand

  Hotel Sønderborg Strand er et charmerende, ældre hotel beliggende i rolige omgivelser med udsigt til Alssund og Flensburg fjord. Sønderborgs centrum ligger få hundrede meter fra hotellet, ligesom Sønderborg Slot også ligger i kort gåafstand. Alle værelser er med bad, toilet, kaffe/te faciliteter, TV og Wi-Fi. Opholdet inkluderer en lækker 2-retters menu samt morgenbuffet.

  ReceptionJa
  InternetGratis Wi-Fi
  RestaurantJa
  SwimmingpoolJa
  TvJa
  AktivitetSpa- fitnessafdeling
  MinibarJa
  AndetHårtørrer
  SolterrasseJa
 • Dag 3-4 - 20.06, 24.06, og 28.06

  Ærø Hotel

  Hotel Ærø ligger i gåafstand til den gamle bydel i Marstal, byens unikke havnemiljø og stranden Eriks Hale med de charmerende strandhuse. Hotellet råder over elevator, restaurant med god udsigt, solterrasse, hyggelig bar, indendørs pool, bar og opholdssalon. Alle værelser er med bad og toilet samt TV. Forplejningen består af morgenmadsbuffet og buffet om aftenen.

  ReceptionJa
  InternetGratis
  RestaurantJa
  SwimmingpoolJa
  TvJa
  ElevatorJa
  BarJa
  SolterrasseJa
 • Dag 3-4 - 12.08 og 12.16

  Hotel Ærøhus

  Charmerende ældre, bindingsværkshotel i hjertet af Ærøskøbing. Hotellet er ikke fyldt med moderne faciliteter, men til gengæld oplever man her den vaskeægte sydfynske gæstfrihed og idyl. Indkvartering sker i hotelværelser og i feriehuse beliggende ved lystbådehavnen – alle naturligvis med bad og toilet. Uensartede værelser og feriehuse kan forekomme. Forplejningen består af morgenbuffet og en 2-retters aftenmenu eller aftenbuffet. Måltider indtages i hovedbygningen.

  ReceptionJa
  InternetJa
  RestaurantJa
  BarJa
  SolterrasseJa
 • Dag 4-5

  Bagenkop Kro

  Traditionel dansk kro beliggende tæt på marinaen i den lille havneby Bagenkop på Sydlangeland. Forplejningen består af kroens helt store specialitet; den store fiskebuffet, som inkluderer varmrøget laks, dampede muslinger, krebs, tigerrejser og meget mere samt morgenbuffet. Værelserne er pæne og enkelt indrettede med bl.a. bad, toilet og tv.

  BarJa
  ReceptionJa
  RestaurantJa
  TvJa

Dagsprogram

 • AFREJSE 20.06, 28.06 og 12.08: Middelfart - Korsør

 • Dag 1: Lillebælt og Haderslev fjord

  Efter opsamling Jylland, Fyn og Sjælland samt morgenkomplet i Hedensted (Jylland) kører vi til Middelbart, hvor skonnerten Fulton ligger fortøjet. Skibets besætning byder velkommen ombord og vi stævner ud i Lillebælt. Vi sejler først en tur under den gamle Lillebæltsbro fra 1935, som nok er Danmarks mest kendte bro og et symbol på danskhed i 1930’erne.

  Vi sejler dernæst under den nye Lillebæltsbro, som blev taget i brug i 1970. Selvom broen ikke er så høj som Storebæltsbroen, så er hovedtårnene dog 118 meter over vandoverfladen, hvilket gør at man føler sig ganske lille, når man kigger op. Vi når indsejlingen til den smukke Haderslev fjord. Vel ankommet spadserer vi en tur i den historiske bymidte og ser bl.a. den imponerende domkirke.

  Vi overnatter i Haderslev og kan nyde en dejlig sommeraften i det sønderjyske.

  Lillebælt og Haderslev fjord
 • Dag 2: Årøsund, Als Fjord og Sønderborg

  Efter et solidt morgenmåltid kører vi til den lille havneby Årøsund, som er beliggende på Haderslev Næs. Vi går ombord på Fulton og sejler mod syd langs den sønderjyske østkyst. Vi når frem til indmundingen til Als fjord og sejler dernæst ind i Als sund, til vi når frem til Sønderborg. Her forkæler vi smagsløgene med en dejlig frokost på restaurant Alsik, som er under kyndig ledelse af den kendte Masterchefdommer og kok, Jesper Koch. Efter det velsmagende måltid går vi en spændende byrundtur i Sønderborg.

  På afgangene 20.06 og 29.06 bor vi på et af Danmarks mest spændende hoteller – det flotte Hotel Alsik. På afgangen 12.08 bor vi på det smukt beliggende Hotel Sønderborg Strand.

  Årøsund, Als Fjord og Sønderborg
 • Dag 3: Ærø og Ærøskøbing

  Vi nyder den smukke udsejling fra Sønderborg gennem Flensborg fjord og sætter kursen mod perlen i det fynske øhav, Ærø. Vi går i land i Ærøskøbing, som er en af Danmarks ældste byer. Her går vi en byrundtur på de toppede brosten, og i de krogede og snævre gader, forbi små huse, der ofte er prydet med stokroser. På Ærøskøbings røgeri nyder vi en lækker frokost, hvorefter vi besøger Rise Bryggeri.

  På en rundvisning hører vi om bryggeriets spændene historie og vi får naturligvis også et par smagsprøver. Vi overnatter enten i Marstal eller i Ærøskøbing, hvor vi også spiser middag og kan glæde os til endnu en dejlig sommeraften i smukke omgivelser.

  Ærø og Ærøskøbing
 • Dag 4: Langeland og Rudkøbing

  Fra morgenstunden sejler vi mod øst forbi Strynø til Langeland og går i land i Rudkøbing, øens hovedby og Ørsteds fødeby. På en spadseretur rundt i byen oplever vi de charmerende huse omkring Gåsetorvet, de brostensbelagte stræder og hører om de berømte bysbørn H.C. Ørsted og Mads Lange. Frokosten nyder vi i Rudkøbing.

  Man siger, at Oehlenschläger skrev ”Der er et yndigt land” på Langeland og det forstås tydeligt når vi over middag kører en tur rundt i de kønne langelandske landskaber, der har landets største koncentration af stendysser og de karakteristiske hatbakker.

  Vi indkvarteres på den hyggelige Bagenkop Kro på Sydlangeland. Om aftenen nyder vi kroens specialitet – den store fiskebuffet med alt godt fra havet. Spiser man ikke fisk kan alternativ tilbydes (oplys ved bestilling).

  Langeland og Rudkøbing
 • Dag 5: Storebælt

  Krydstogtets sidste etape er også en af de allerflotteste og med en storslået finale. Vi sejler ud fra Bagenkop og sætter kursen mod nord langs Fyns østkyst.

  Vi når frem til Knudshoved og kan skimte Knudshoved Fyr, hvorefter Fulton sejler under den enorme Storebæltsbro. Broens to pyloner (tårne) rejser sig imponerende 254 meter over havets overflade og hele 19 massive piller, solidt plantet i Storebælts havbund, udgør broens fundament. En enestående oplevelse.

  I Korsør tager vi afsked med Fulton og besætningen, og inden hjemkomst nyder vi en god frokost.

  Storebælt
 • AFREJSE 24.06 og 16.08: Korsør- Middelfart

 • Dag 1: Storebælt og Langeland

  Efter opsamling Jylland, Fyn og Sjælland samt morgenkomplet i Hedensted (Jylland) kører vi til Korsør, hvor skonnerten Fulton ligger fortøjet. Skibets besætning byder os velkommen ombord, hvorefter vi stævner ud i Storebælt.

  Allerede nu får vi rejsens første store oplevelse, når Fulton sejler under den enorme Storebæltsbro. Broens to pyloner (tårne) rejser sig imponerende 254 meter over havets overflade og hele 19 massive piller, solidt plantet i Storebælts havbund, udgør broens fundament.

  Vi sejler dernæst langs Fyns østkyst, mens vi nyder en frokost ombord på Fulton. Sidst på eftermiddagen når vi frem til Langeland, og går i land i Rudkøbing, øen hovedby og H. C. Ørsteds fødeby. På en lille spadseretur rundt i byen oplever vi de charmerende huse omkring Gåsetorvet, de brostensbelagte stræder og hører om de berømte bysbørn H.C. Ørsted og Mads Lange.

  Vi indkvarteres på den hyggelige Bagenkop Kro på Sydlangeland. Om aftenen nyder vi kroens specialitet – den store fiskebuffet med alt godt fra havet. Spiser man ikke fisk kan alternativ tilbydes (oplys ved bestilling).

  Storebælt og Langeland
 • Dag 2: Ærø

  Fra Bagenkop sejler vi mod vest med kurs mod Ærø. Vi nyder den smukke udsejling og passerer bl.a. Strynø og andre småøer. Vi går i land i Ærøskøbing, som er en af Danmarks ældste byer. Her går vi en byrundtur på de toppede brosten i de krogede, snævre gader, forbi små huse, der ofte er prydet med stokroser.

  På Ærøskøbings røgeri nyder vi en lækker frokost, og har dernæst god tid til at nyde den hyggelige by.

  De som har lyst, kan køre med bussen til søfartsbyen Marstal, hvor vi besøger Søfartsmuseum. Her levendegøres søfartshistorie gennem bl.a. skibsmodeller, film og fotos (entré ca. 60 DKK). Vi overnatter enten i Ærøskøbing eller i Marstal og kan glæde os til endnu en dejlig sommeraften i smukke omgivelser.

  Ærø
 • Dag 3: Faaborg og vinsmagning

  Endnu en flot sejltur er på dagens program når vi krydser det sydfynske øhav. Via bl.a. Halmø og Avernkø når vi frem til Faaborg, hvor vi går i land. Vi besøger en smuk vingård, hvor man fremstiller rød- og hvidvin samt rosé.

  Vi nyder en vinsmagning og en let frokost, inden vi vender tilbage til Faaborg. Her spadserer vi en tur rundt i den gamle købstad, som er indbegrebet af sydfynsk idyl med brostensbelagte stræder, bindingsværk og stokroser.

  Vi ser bl.a. den gamle byport fra middelalderen, som er én af kun to tilbageværende middelalder-byporte i Danmark samt klokketårnet fra 1250, som også har fungeret som sømærke. Vi overnatter i Faaborg på et skønt hotel beliggende ud til Faaborg Fjord.

  Faaborg og vinsmagning
 • Dag 4: Haderslev fjord

  Fra morgenstunden sejler vi mod nord i det sydfynske øhav. På vores østside passerer vi bl.a. den smukke halvø Helnæs og senere når vi sønderjyske Årø på spidsen af Haderslev Næs.

  På det historiske Årøsund Badehotel nyder vi en dejlig frokost akkompagneret af en flot udsigt inden vi sejler videre.

  Vi når indsejlingen til den smukke Haderslev fjord og kan de næste 15 km nyde en skøn indsejling til byen Haderslev. Vel ankommet spadserer vi en tur i det historiske bymidte og ser bl.a. den imponerende domkirke, der knejser sig over Haderslevs hustage. Vi overnatter i Haderslev og kan nyde en dejlig sommeraften i det sønderjyske.

  Haderslev fjord
 • Dag 5: Lillebæltsbroen

  Efter morgenmaden kører vi til Årøsund og stævner ud i Lillebælt. Vi sejler mod nord og passerer bl.a. Bågø, ubeboede Brandsø og Danmarks største privatejede ø, Fænø inden vi når frem til Middelfart. Vi sejler først en tur under den gamle Lillebæltsbro fra 1935, som nok er Danmarks mest kendte bro og et symbol på danskhed i 1930’erne. Er vi heldige ser vi gæster, som er på Bridgewalk over Lillebælt.

  Vi sejler dernæst under den nye Lillebæltsbro, som blev taget i brug i 1970. Selvom broen ikke er så høj som Storebæltsbroen, så er Hovedtårnenes dog 118 meter over vandoverfladen, hvilket gør, at man føler sig ganske lille, når man kigger op. I Middelfart siger vi farvel til Fulton og den skønne besætning, inden vi nyder en afskedsfrokost.

  Lillebæltsbroen

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Bagage på krydstogt i Storebælt og Det Sydfynske øhav

  Vi anbefaler, at man pakker en overnatningstaske ved siden af sin kuffert, så man slipper for at flytte kufferten til og fra skibet hver dag.

 • Hvor kan jeg stige på bussen?

  Vi tilbyder opsamling i eller ved større byer i Nord-, Øst- og Sønderjylland. Mange steder samler vi op ved motorvejen, hvilket giver dig en hurtigere rejse gennem Danmark på vej mod dit feriemål.

  Se vores opsamlingsruter

 • Gratis langtidsparkering

  Der er gratis langtidsparkering ved NILLES garageanlæg i Dybvad og i Vinding ved Vejle. Desuden forefindes offentlige parkeringspladser i f.eks. Haverslev.

  Gratis langstidsparkering Dybvad:


  Gratis langstidsparkering Haverslev:

  Gratis langtidsparkering Vejle/Vinding:

 • Påstigning - afstigning

  Vi vil gerne samle op i så mange byer som muligt, men vi ønsker samtidig, at opsamlingen og hjemkørslen skal foregå så smidigt og kortvarigt som muligt. Til glæde for de gæster, der står på i yderpunkterne, har vi derfor valgt at placere nogle af påstignings- og afstigningsstederne ved frakørslerne på motorvejen.

  Er der for få tilmeldinger til et på- og afstigningssted, kan vi anvise et alternativt på- og afstigningssted. På- og afstigningstidsplan er vejledende og berettiger ikke til prisreduktion ved forsinkelser eller ændringer. Busskifte i forbindelse med opsamling og hjemkørsel kan forekomme og må forventes. Man bør huske på, at opsamling og hjemkørsel kun gælder busrejser.

 • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

  Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud til din rejse. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med andre rabatter.

  Regneeksempel:
  Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

  Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

  Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

 • Kan man reservere fast plads i bussen?

  Hos os kan du bestille fast plads i bussen, så du fra starten ved, hvor du skal sidde resten af rejsen.

  Prisen for pladsreservation pr. person er:

  • Bus og flodkrydstogter: DKK 15-25 pr. person/dag. Se mere her
  • Flyrejser: DKK 10-20 pr. person/dag.

  Bestiller du online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind at bestille din rejse og lave pladsreservationerne ved samme lejlighed. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen. Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

  Der er fire bustyper. Prisen på pladsreservation afhænger af valget af række.

 • Bliver der serveret mad på ud- og hjemrejser ved busrejser?

  Det er en fast tradition hos NILLES Rejser at vi så ofte, som det lader sig gøre på udrejsen og hjemrejsen, har inkluderet forplejning på rejsen i prisen. Det betyder, at du ikke skal ind at stå i kø efter maden på en rasteplads eller cafeteria, for vi har bestilt maden hjemmefra. Det kan ikke altid forventes, at der kan være special kost tilrådighed såfremt der er allegener eller andet. Her må man selv tage supplerende mad med. På spisestederne kan du naturligvis benytte toiletforholdene gratis. Se mere i rejsebeskrivelsen for den pågældende rejse.

 • Køre- og hviletidsbestemmelser

  De gældende køre- og hviletidsbestemmelser overholdes.

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu