Krydstogt i Storebælt og Det Sydfynske øhav

-
Et hav af oplevelser i det danske sommerland

Krydstogt i Storebælt og Det Sydfynske øhav

Dejlige Danmark udfolder sig på smukkeste vis, når vi tager på krydstogt i det smukke Sydfynske Øhav og Store- og Lillebælt. Ombord på skonnerten Fulton sejler vi mellem små og store øer, nyder den maritime sommerstemning i kystbyerne og omfavnes af friske briser og åbne vidder. Vi sejler gennem en af Danmarks smukkeste fjorde, oplever unik natur og går i land på smukke øer. Som noget ganske særligt sejler vi også under Storebæltsbroen – en storslået oplevelse, hvor ord bliver små og mennesker endnu mindre.

Sejlruterne varierer efter afrejsedato. Find dagsprogrammer for alle afgange i venstre side og læs hvad vi oplever på den enkelte rejse. Vil du prøve en kortere tur? Se vores dagssejlads i Det Sydfynske Øhav her.

Skib

Den historiske 3 mastet skonnert Fulton blev bygget i Marstal i 1915 og er en af Danmarks mest berømte skibe. Ombord på skibet blev ”Skipper” Mogens Frohn Nielsen i 1970'erne og 1980'erne berømt for sin konsekvens-pædagogik overfor utilpassede drenge. Hans fremgangsmåde var kæft, trit og et kærligt knus. På skibet fik drengene ansvar og blev vist en tillid, de aldrig havde oplevet før. I dag ejer Nationalmuseet Fulton, og skibet fremstår i dag i flot stand med respekt for det oprindelige udseende. Lastrummet fungerer som salon med borde og stole, og på soldækket kan man flere steder sidde at nyde solen og udsigten. På skibet findes toiletter, som nås ad trapper. Skibet har plads til 60 personer, men på disse krydstogter vil der maksimal være 54 passagerer ombord. For de interesserede vil der være mulighed for at deltage i det praktiske arbejde med sejladsen, bl.a. kan man være med til at sætte sejl.

Hotelliste per afgang

19.06 - 23.06
Hotel Norden
Sønderborg Strand
Fåborg Fjord
Hotel Svendborg

31.07 - 04.08
Hotel Norden
Hotel Alsik
Fåborg Fjord (2 overnatninger)

09.08 - 13.08
Hotel Norden
Hotel Alsik
Ærøhus Hotel
Bagenkop kro

Hoteller

  • Bagenkop Kro

    Traditionel dansk kro beliggende tæt på marinaen i den lille havneby Bagenkop på Sydlangeland. Forplejningen består af kroens helt store specialitet; den store fiskebuffet, som inkluderer varmrøget laks, dampede muslinger, krebs, tigerrejser og meget mere samt morgenbuffet. Værelserne er pæne og enkelt indrettede med bl.a. bad, toilet og tv.

    BarJa
    ReceptionJa
    RestaurantJa
    TvJa
  • Hotel Ærøhus

    Charmerende ældre, bindingsværkshotel i hjertet af Ærøskøbing. Hotellet er ikke fyldt med moderne faciliteter, men til gengæld oplever man her den vaskeægte sydfynske gæstfrihed og idyl. Indkvartering sker i hotelværelser og i feriehuse beliggende ved lystbådehavnen – alle naturligvis med bad og toilet. Uensartede værelser og feriehuse kan forekomme. Forplejningen består af morgenbuffet og en 2-retters aftenmenu eller aftenbuffet. Måltider indtages i hovedbygningen.

    ReceptionJa
    InternetJa
    RestaurantJa
    BarJa
    SolterrasseJa
  • Hotel Alsik

    Hotel Alsik ligger i hjertet af Sønderborg og er et af Danmarks mest spændende hoteller. Hotellet er tegnet af det danske arkitektfirma Henning Larsen Architects, som har haft stort fokus på at skabe et bæredygtigt byggeri, eftersom hotellet er en del af Sønderborgs vision om at være CO2-neutral. Hotellet har reception, elevator, bar samt tre restauranter, alle ledet af den anerkendte mesterkok Jesper Koch. Alle værelser er store, indbydende og stilfuldt indrettet i skandinavisk design. Værelserne har gulv til loft-vinduer, hvorfra man kan nyde udsigten over Sønderborg og Alssund. Opholdet er inklusive morgenmad samt 1 x 2-retters aftenmenu.

    ReceptionJa
    InternetGratis Wi-Fi
    RestaurantJa
    SwimmingpoolJa
    SaunaJa
    TvJa
    ElevatorJa
    MinibarSvaleskab
    SafeboksJa
    AndetHårtørrer
    BarJa
  • Hotel Faaborg Fjord

    Hotel Faaborg Fjord ligger i udkanten af idylliske Faaborg så tæt på vandet, at du blot skal krydse vejen for at komme ned til hotellets lille, private sandstrand med egen badebro. Hotellet er netop blevet renoveret og fremstår flot og nyt overalt i de toetagers hotelbygninger omkring den 100 år gamle Villa Horseløkke.
    På Restaurant Vinoteket kan du nyde dagens måltider med udsigt over Det Sydfynske Øhav, og her er også udgang til en stor terrasse, hvor der er servering på lune sommerdage. På hotellet er der desuden souvenirshop, gratis wi-fi, fitnessrum, bordtennis, dart, pool/billard og legerum samt ny stor SPA & Wellness-afdeling.

    Alle værelser er nyrenoverede og har udgang til egen balkon eller terrasse, der er indrettet med et cafebord og stole. Værelserne har badeværelse, hårtørrer, bord med to stole, TV, radio og gratis wi-fi

    ReceptionJa
    InternetGratis Wi-Fi
    RestaurantJa
    SaunaJa
    TvJa
    AktivitetFitnessafdeling
    AndetHårtørrer
    BarJa
  • Hotel Norden

    ReceptionJa
    InternetGratis Wi-Fi
    RestaurantJa
    SaunaJa
    TvJa
    AktivitetFitnessafdeling
    AndetHårtørrer
    BarJa
  • Hotel Sønderborg Strand

    Hotel Sønderborg Strand er et charmerende, ældre hotel beliggende i rolige omgivelser med udsigt til Alssund og Flensburg fjord. Sønderborgs centrum ligger få hundrede meter fra hotellet, ligesom Sønderborg Slot også ligger i kort gåafstand. Alle værelser er med bad, toilet, kaffe/te faciliteter, TV og Wi-Fi. Opholdet inkluderer en lækker aftenmenu samt morgenbuffet.

    ReceptionJa
    InternetGratis Wi-Fi
    RestaurantJa
    SwimmingpoolJa
    TvJa
    AktivitetSpa- fitnessafdeling
    MinibarJa
    AndetHårtørrer
    SolterrasseJa

Dagsprogram 19.06

Dag 1: Lillebælt og Haderslev fjord
Efter opsamling Jylland, Fyn og Sjælland samt morgenkomplet i Hedensted (Jylland) kører vi til Middelfart, hvor skonnerten Fulton ligger fortøjet. Skibets besætning byder velkommen ombord og vi stævner ud i Lillebælt. Vi sejler først en tur under den gamle Lillebæltsbro fra 1935, som nok er Danmarks mest kendte bro og et symbol på danskhed i 1930’erne. Er vi heldige, ser vi gæster der er på Bridgewalk over Lillebælt. Vi nyder en frokost ombord, og dernæst sejler vi under den nye Lillebæltsbro, som blev taget i brug i 1970. Selvom broen ikke er så høj som Storebæltsbroen, er hovedtårnene dog 118 meter over vandoverfladen, hvilket gør at man føler sig ganske lille, når man kigger op. Vi når indsejlingen til den smukke Haderslev fjord og kan de næste 15 km nyde en skøn indsejling til byen Haderslev. Vel ankommet spadserer vi en tur i den historiske bymidte og ser bl.a. den imponerende domkirke. Vi overnatter i Haderslev og kan nyde en dejlig sommeraften i det sønderjyske.

Dag 2: Årøsund, Als Fjord og Sønderborg
Efter et solidt morgenmåltid kører vi til den lille havneby Årøsund, som er beliggende på Haderslev Næs. Vi går ombord på Fulton og sejler mod syd langs den sønderjyske østkyst. Vi når frem til indmundingen til Als fjord og sejler dernæst ind i Als sund indtil vi når frem til Sønderborg. Her forkæler vi smagsløgene med en dejlig frokost på restaurant Alsik, som er under kyndig ledelse af den kendte Masterchef-dommer og kok, Jesper Koch. Efter det velsmagende måltid går vi en spændende byrundtur i Sønderborg. Den 2. og 3. april 1864 regnede tusindvis af granater ned over Sønderborg, hvilket efterlod byen i ruiner og med beboerne flygtende ud af byen. Vi hører om og ser flere levn fra krigens tid inden vi indkvarteres på hotel, hvor vi spiser middag.

Dag 3: Fåborg
Vi nyder den smukke udsejling fra Sønderborg gennem Flensborg fjord og sætter kursen mod Fåborg. Vi sejler i roligt tempo syd om Als og ud i Lille bælt. Vi sejler ind i den smukke Fåborg fjord og når en af Danmarks ældste købstæder, Fåborg – også kaldet porten til øhavet. Fåborg er en stolt by med Klokketårnet, Horne Rundkirke og en hyggelig midte med handelsgader. Vi går en hyggelig byrundtur i den gamle by. Der vil være tid på egen hånd til at gå op opdagelse, inden vi tjekker ind på vores hotel i Fåborg. Middag på hotellet.

Dag 4: Skarø og Svendborg
Vi spiser morgenmad og stiger igen ombord på Fulton og sejler mod Skarø. På øen spiser vi en dejlig frokost på restaurant Sommersild. Herefter en lille tur ind på øen til gadekæret og forbi apotekerhaven og Skarø is. Herefter sejler vi til Svendborg havn. Vi begiver os rundt i Svendborg og udforsker byen med de hyggelige gågader og kirker. Vi indkvarteres på vores hotel. Middag på hotellet.

Dag 5: Storebælt
Krydstogtets sidste etape er også en af de allerflotteste og med en storslået finale. VI sejler ud fra Svendborg og sætter kursen mod nord langs Fyns østkyst. Undervejs nydes frokosten ombord. Vi når frem til Knudshoved og kan skimte Knudshoved Fyr, hvorefter Fulton sejler under den enorme Storebæltsbro. Broens to pyloner (tårne) rejser sig imponerende 254 meter over havets overflade og hele 19 massive piller, solidt plantet i Storebælts havbund, udgør broens fundament. En enestående oplevelse. I Nyborg tager vi afsked med Fulton og besætningen.

Dagsprogram 31.07

Dag 1: Lillebælt og Haderslev fjord
Efter opsamling Jylland, Fyn og Sjælland samt morgenkomplet i Hedensted (Jylland) kører vi til Middelfart, hvor skonnerten Fulton ligger fortøjet. Skibets besætning byder velkommen ombord og vi stævner ud i Lillebælt. Vi sejler først en tur under den gamle Lillebæltsbro fra 1935, som nok er Danmarks mest kendte bro og et symbol på danskhed i 1930’erne. Er vi heldige, ser vi gæster der er på Bridgewalk over Lillebælt. Vi nyder en frokost ombord, og dernæst sejler vi under den nye Lillebæltsbro, som blev taget i brug i 1970. Selvom broen ikke er så høj som Storebæltsbroen, er hovedtårnene dog 118 meter over vandoverfladen, hvilket gør at man føler sig ganske lille, når man kigger op. Vi når indsejlingen til den smukke Haderslev fjord og kan de næste 15 km nyde en skøn indsejling til byen Haderslev. Vel ankommet spadserer vi en tur i den historiske bymidte og ser bl.a. den imponerende domkirke. Vi overnatter i Haderslev og kan nyde en dejlig sommeraften i det sønderjyske.

Dag 2: Årøsund, Als Fjord og Sønderborg
Efter et solidt morgenmåltid kører vi til den lille havneby Årøsund, som er beliggende på Haderslev Næs. Vi går ombord på Fulton og sejler mod syd langs den sønderjyske østkyst. Vi når frem til indmundingen til Als fjord og sejler dernæst ind i Als sund indtil vi når frem til Sønderborg. Her forkæler vi smagsløgene med en dejlig frokost på restaurant Alsik, som er under kyndig ledelse af den kendte Masterchef-dommer og kok, Jesper Koch. Efter det velsmagende måltid går vi en spændende byrundtur i Sønderborg. Den 2. og 3. april 1864 regnede tusindvis af granater ned over Sønderborg, hvilket efterlod byen i ruiner og med beboerne flygtende ud af byen. Vi hører om og ser flere levn fra krigens tid inden vi indkvarteres på hotel, hvor vi spiser middag.

Dag 3: Fåborg
Vi nyder den smukke udsejling fra Sønderborg gennem Flensborg fjord og sætter kursen mod Fåborg. Vi sejler i roligt tempo syd om Als og ud i Lille bælt. Vi sejler ind i den smukke Fåborg fjord og når en af Danmarks ældste købstæder, Fåborg – også kaldet porten til øhavet. Fåborg er en stolt by med Klokketårnet, Horne Rundkirke og en hyggelig midte med handelsgader. Vi går en hyggelig byrundtur i den gamle by. Der vil være tid på egen hånd til at gå op opdagelse, inden vi tjekker ind på vores hotel i Fåborg. Middag på hotellet.

Dag 4: En dag på vandet og Svendborg
Vi spiser morgenmad og stiger igen ombord på Fulton og sejler ud i det Sydfynske øhav. Her nyder vi en dejlig sejlads i roligt tempo rundt mellem de mange smukke øer, som øhavet består af. Vi sejler forbi Bjørnø, Avarnakø og Skarnø, mens vi nyder en frokost ombord på skonnerten. Herefter sejler vi til Svendborg havn. Vi begiver os rundt i Svendborg og udforsker byen med de hyggelige gågader og kirker. Efterfølgende tager vi tilbage til Fåborg til vores hotel. Middag på hotellet.

Dag 5: Storebælt
Krydstogtets sidste etape er også en af de allerflotteste og med en storslået finale. VI sejler ud fra Svendborg og sætter kursen mod nord langs Fyns østkyst. Undervejs nydes frokosten ombord. Vi når frem til Knudshoved og kan skimte Knudshoved Fyr, hvorefter Fulton sejler under den enorme Storebæltsbro. Broens to pyloner (tårne) rejser sig imponerende 254 meter over havets overflade og hele 19 massive piller, solidt plantet i Storebælts havbund, udgør broens fundament. En enestående oplevelse. I Nyborg tager vi afsked med Fulton og besætningen.

Dagsprogram 09.08

Dag 1: Lillebælt og Haderslev fjord
Efter opsamling Jylland, Fyn og Sjælland samt morgenkomplet i Hedensted (Jylland) kører vi til Middelfart, hvor skonnerten Fulton ligger fortøjet. Skibets besætning byder velkommen ombord og vi stævner ud i Lillebælt. Vi sejler først en tur under den gamle Lillebæltsbro fra 1935, Danmarks nok mest kendte bro og et symbol på danskhed i 1930’erne. Er vi heldige, ser vi gæster på Bridgewalk over Lillebælt. Dernæst sejler vi under den nye Lillebæltsbro, som blev taget i brug i 1970. Selvom broen ikke er så høj som Storebæltsbroen, er hovedtårnene dog 118 meter over vandoverfladen, så man føler sig ganske lille, når man kigger op. Vi når indsejlingen til den smukke Haderslev Fjord og kan de næste 15 km nyde en skøn indsejling til byen Haderslev. Vel ankommet spadserer vi en tur i det historiske bymidte og ser bl.a. den imponerende domkirke. Vi overnatter i byen og nyder en dejlig sommeraften i det sønderjyske.

Dag 2: Årøsund, Als Fjord og Sønderborg
Efter et solidt morgenmåltid kører vi til den lille havneby Årøsund beliggende på Haderslev Næs. Vi går ombord på Fulton og sejler mod syd langs den sønderjyske østkyst, til vi når indmundingen til Als Fjord og dernæst Alssund til vi når frem til Sønderborg. Her forkæler vi smagsløgene med en dejlig frokost på restaurant Alsik, som er under kyndig ledelse af den kendte Masterchef-dommer og kok, Jesper Koch. Efter det velsmagende måltid går vi en spændende byrundtur i Sønderborg. Den 2. og 3. april 1864 regnede tusindvis af granater ned over Sønderborg, hvilket efterlod byen i ruiner med beboerne flygtende ud af byen. Vi hører om og ser flere levn fra krigens tid, inden vi kører tilbage til Hotel Alsik, hvor vi indkvarteres og nyder en skøn middag.

Dag 3: Ærø og Ærøskøbing
Vi nyder den smukke udsejling fra Sønderborg gennem Flensborg Fjord og sætter kursen mod Ærø, perlen i det fynske øhav. Vi går i land i Marstal og kører herefter til Ærøskøbing, en af Danmarks ældste byer, hvor vi går en tur i de krogede og snævre gader med toppede brosten og forbi små huse, der ofte er prydet med stokroser. På Ærøskøbings røgeri nyder vi en lækker frokost og fortsætter til Ærø Bryggeri. På en rundvisning hører vi om bryggeriets spændende historie og får naturligvis også et par smagsprøver. Vi overnatter i Ærøskøbing, hvor vi også spiser middag.

Dag 4: Langeland og Rudkøbing
Fra morgenstunden sejler vi mod øst forbi Strynø til Langeland og går i land i Rudkøbing, øens hovedby. På en spadseretur rundt i byen oplever vi de charmerende huse omkring Gåsetorvet, de brostensbelagte stræder og hører om de berømte bysbørn H.C. Ørsted og Mads Lange. Vi krydser Langeland med sine 11 kilometer fra vest til øst og nyder en frokost i Spodsbjerg. Det siges, at Oehlenschläger skrev ”Der er et yndigt land” på Langeland, og det forstås tydeligt. Over middag kører vi en tur i det kønne langelandske landskab med landets største koncentration af stendysser og de karakteristiske hatbakker. Vi når frem til Koldkrigsmuseet Langelandsfortet, som er udstyret med kanoner, luftværnsstillinger og underjordiske bunkers. Herfra holdt danskerne øje med Warszawa-pagtens fly- og flådeaktiviteter i Østersøen (entré ca. 100 DKK). Vi indkvarteres på den hyggelige Bagenkop Kro på Sydlangeland. Om aftenen nyder vi kroens specialitet – den store fiskebuffet med alt godt fra havet. Spiser man ikke fisk, kan alternativ tilbydes (oplys ved bestilling).

Dag 5: Storebælt
Krydstogtets sidste etape er også en af de allerflotteste og med en storslået finale. Vi sejler ud fra Rudkøbing og sætter kursen mod nord langs Fyns østkyst. Vi nyder en frokost ombord og når frem til Knudshoved med Knudshoved Fyr. Herefter sejler Fulton under den enorme Storebæltsbro, hvis to pyloner rejser sig imponerende 254 meter over havets overflade. En enestående oplevelse. I Nyborg tager vi afsked med Fulton og besætningen.

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

  • Bagage på krydstogt i Storebælt og Det Sydfynske øhav

    Vi anbefaler, at man pakker en overnatningstaske ved siden af sin kuffert, så man slipper for at flytte kufferten til og fra skibet hver dag.

  • Hvor kan jeg stige på bussen med NILLES?

    Vi tilbyder opsamling i eller ved større byer i Nord-, Øst- og Sønderjylland. Mange steder samler vi op ved motorvejen, hvilket giver dig en hurtigere rejse gennem Danmark på vej mod dit feriemål. Vi har også enkelte rejser med afrejse fra Fyn og Sjælland. Se nærmere i dagsprogrammet for rejsen.

    Se vores opsamlingsruter

  • Hvor er der påstigning og afstigning?

    Vi vil gerne samle op i så mange byer som muligt, men vi ønsker samtidig, at opsamlingen og hjemkørslen skal foregå så smidigt og kortvarigt som muligt. Til glæde for de gæster, der står på i yderpunkterne, har vi derfor valgt at placere nogle af påstignings- og afstigningsstederne ved frakørslerne på motorvejen.

    Er der for få tilmeldinger til et på- og afstigningssted, kan vi anvise et alternativt på- og afstigningssted. På- og afstigningstidsplan er vejledende og berettiger ikke til prisreduktion ved forsinkelser eller ændringer. Busskifte i forbindelse med opsamling og hjemkørsel kan forekomme og må forventes. Man bør huske på, at opsamling og hjemkørsel kun gælder busrejser.

  • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

    Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud til din rejse. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med andre rabatter.

    Regneeksempel:
    Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

    Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

    Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

  • Kan man reservere fast plads i bussen?

    Hos os kan du bestille fast plads i bussen, så du fra starten ved, hvor du skal sidde resten af rejsen.

    Prisen for pladsreservation pr. person er:

    • Bus og flodkrydstogter: DKK 15-25 pr. person/dag. Se mere her
    • Flyrejser: DKK 10-20 pr. person/dag.

    Bemærk:    Der gælder andre priser for rejserne skabt i samarbejde med Gislev Rejser. Se mere på den specifikke rejse.

    Bestiller du online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind at bestille din rejse og lave pladsreservationerne ved samme lejlighed. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen. Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

    Der er fire bustyper. Prisen på pladsreservation afhænger af valget af række.

  • Bliver der serveret mad på ud- og hjemrejser ved busrejser?

    Det er en fast tradition hos NILLES Rejser at vi så ofte, som det lader sig gøre på udrejsen og hjemrejsen, har inkluderet forplejning på rejsen i prisen. Det betyder, at du ikke skal ind at stå i kø efter maden på en rasteplads eller cafeteria, for vi har bestilt maden hjemmefra. Det kan ikke altid forventes, at der kan være special kost tilrådighed såfremt der er allegener eller andet. Her må man selv tage supplerende mad med. På spisestederne kan du naturligvis benytte toiletforholdene gratis. Se mere i rejsebeskrivelsen for den pågældende rejse.

  • Køre- og hviletidsbestemmelser

    De gældende køre- og hviletidsbestemmelser overholdes.