Skip to main content

Sicilien og Campanien

-
syditalienske hemmeligheder

Sicilien og Campanien

Farverigt, frodigt, spændende og sagnomspundent. Alt dette og meget mere kan siges om Campania og Sicilien. I denne del af Italien bliver alle sanser mættet. Her er kultur og natur, som kun få steder i verden, og en historie, som både grækerne, romerne og araberne har været med til at skrive. Langs Siciliens kyster ligger små hyggelige middelalderlige byer som perler på en snor – alle med hver deres unikke myter og fortællinger. Tag med på dette syditalienske eventyr, og lad dig fascinere, inspirere og betage af vidunderlige Campania og Sicilien.

Inkluderet i rejsens pris

 • Direkte fly Aalborg - Napoli tur/retur
 • 1 overnatning i Napoli området
 • 4 overnatninger på Sicilien
 • 2 Færgeoverfarter ifølge program – overnatning i indvendig kahyt
 • 5 x morgenmad på hotel
 • 2 x morgenmad på færge
 • 5 x aftensmad på hoteller
 • 2 x aftensmad på færge
 • Udflugter ekskl. entréer
 • Dansk rejseleder

Hoteller

 • Dag 1-2

  Holiday Inn Nola

  eller andet hotel af samme standard

 • Dag 2-3

  MF Raffaele Rubattino

  MF Raffaele Rubattino er bygget på Ferrari skibsværftet i La Spezia i 2001 og er et moderne passagerskib med plads til 1471 passagerer. Ombord finder man gode faciliteter som restaurant, cafeteria, bar og kahytter til 998 gæster. Der er desuden et åbent dæk, hvor man kan nyde udsigten under den smukke sejlads til og fra Sicilien.

  Der overnattes på MF Raffaele Rubattino på DAG 2 og DAG 7 under udrejse til og hjemrejse fra Sicilien. - På begge overfarter nyder vi en god middag i restauranten og spiser morgenmad ombord.

 • Dag 3-4

  Hotel Santa Lucia Le Sabbie d’Oro

  På Hotel Santa Lucia Le Sabbie d’Oro bor vi med direkte adgang til en privat sandstrand, med kun 2 km til centrum af Cefalú. Hotellets restaurant serverer buffet til både morgenmad og aftensmad med inspiration fra både det italienske og internationale køkken. Dertil har hotellet også en stor swimmingpool samt en café der serverer lokale lækkerier, drinks, souvenirs mm. Alle hotellets værelser har et skrivebord med stol, et badeværelse med badekar eller bruser, TV, Wi-Fi, telefon, mini-bar, aircondition, hårtørrer samt safebox.

 • Dag 4-5

  Hotel Villa Romana

  Her bor vi på Hotel Villa Romana, som ligger centralt placeret i Piazza Armerina. Området er kendt for dets kunst og kultur, beliggende blot 5,3 km fra Villa Romana del Casale. Hotellet har dets egen restaurant, døgnåben reception samt gratis Wi-Fi. Alle værelser har klædeskab, safeboks, skrivebord, mini-køleskab, aircondition, TV og eget badeværelse med hårtørrer. Der serveres kontinental morgenmadsbuffet.

 • Dag 5-6 - (på afgangen 10/9)

  Hotel Villa Esperia

  Hotel Villa Esperia ligger smukt ved havet i Mazzarino bugten og med kort afstand til Taorminas centrum. Det stilrenen og hyggelige hotel tilbyder pæne og enkle værelser med eget bad/toilet, hårtørrer, aircondition, TV, minibar og safeboks. Fra det lækre poolområde, der har pool med havvand, er der en imponerende udsigt over bugten og de nærliggende bjerge.

 • Dag 5-6 - (på afgangen 15/10)

  Sant’ Alphio Garden Hotel & Spa

  Hotel Sant’ Alphio Garden Hotel & Spa er beliggende små 9 km. fra Taomina og blot 200 meter fra den private strand Lido sant’Alphio i Giardini Naxox. Hotellet har en spa med udendørs og indendørs pool, spa og sauna. Alle værelser er udstyret med aircondition, safeboxs, skrivebord, telefon, mini-bar, TV samt eget badeværelse med hårtørrer. Hotellets restaurant tilbyder morgenbuffet samt regionale og internationale retter á la carte. Dertil er der 2 barer, udendørs pool og gratis Wi-Fi.

 • Dag 7-8

  MF Raffaele Rubattino

  MF Raffaele Rubattino er bygget på Ferrari skibsværftet i La Spezia i 2001 og er et moderne passagerskib med plads til 1471 passagerer. Ombord finder man gode faciliteter som restaurant, cafeteria, bar og kahytter til 998 gæster. Der er desuden et åbent dæk, hvor man kan nyde udsigten under den smukke sejlads til og fra Sicilien.

  Der overnattes på MF Raffaele Rubattino på DAG 2 og DAG 7 under udrejse til og hjemrejse fra Sicilien. - På begge overfarter nyder vi en god middag i restauranten og spiser morgenmad ombord.

Dagsprogram

 • Dag 1: Aalborg - Napoli

  Udrejse med Volotea direkte fra Aalborg til Napoli. Vi lander i Napoli sidst på eftermiddagen og kører til vores hotel i Napoli-området. Vi spiser aftensmad på hotellet.

  Aalborg - Napoli
 • Dag 2: Sorrento - Pompeii og sejltur til Palermo

  Efter morgenmaden skal vi besøge verdensberømte og smukke Sorrento, hvor vi på en spadseretur i centrum bl. a. oplever den centrale plads Piazza Tasso og de hyggelige indkøbsgader, som byder på alt fra lokale specialiteter til souvenirboder og kendte mærkevarebutikker. Sorrento blev brugt som kulisse til Susanne Biers mesterværk ”Den Skaldede Frisør”, og det er ikke svært at forstå, hvorfor Susanne Bier forelskede sig i den smukke by.
  Efter vores besøg i Sorrento kører vi til Pompeii og skal opleve den historiske by, der blev begravet under aske fra Vesuvs udbrud i 79. e. kr. Intet andet sted i verden kan man som her leve sig ind i fortiden og få et indblik i, hvordan dagligdagen i den antikke romerske verden udspillede sig. Teatre, badeanlæg, udskænkningssteder, butikker og rigmandsvillaer står stadig, som de gjorde for 2000 år siden.
  Sidst på eftermiddagen kører vi mod havnen i Napoli, hvor natfærgen til Palermo venter. Der serveres en lækker middag og morgenmad ombord

  Sorrento - Pompeii og sejltur til Palermo
 • Dag 3: Monreale og Palermo

  Efter ankomst til Palermo kører vi til Monreale, hvor vi skal opleve katedralen, der er kendt for sin fine udsmykning med mere end 6.000 m2 mosaikker.
  Katedralen er en af de mest blændende i verden. Efterfølgende kører til Palermo, der er Siciliens største by med et spændende bybillede, der vidner om en fantastisk historie. Byens rødder går helt tilbage til det 8. århundrede, hvor Palermo var en fønikisk handelsby. Vi besøger bl.a. Palatinerkapellet i Normannerpaladset samt katedralen med de særprægede røde arabisk-inspirerede kupler, som vidner om arabernes herredømme over Sicilien.

  Monreale og Palermo
 • Dag 4: Agrigento og Piazza Armerina

  I dag skal vi opleve både den græske og den romerske civilisation, når vi besøger to byer der begge er på UNESCOS verdensarvsliste. Først sætter vi kursen mod en af Siciliens ældste byer Agrigento, hvor vi i Templernes Dal skal opleve nogle af de bedst bevarede græske templer i Middelhavsområdet – bygget mellem 510 og 430 før Kristi fødsel.
  Herefter kører vi til middelalderbyen, Piazza Armerina, hvor vi skal besøge den velbevarede romerske kejservilla med de enestående mosaikker, som regnes for nogle af de smukkeste i verden. Vi får her bl. a. bevis for, at bikinien ikke er en opfindelse fra 1960’erne, men faktisk fandtes langt tidligere

  Agrigento og Piazza Armerina
 • Dag 5: Siracusa og Ortiga

  Vi besøger i dag Siracusa, som er en af verdens ældste byer. Under den græske kolonisation overgik Siracusa selv Athen med sin storhed. Den smukke by ligger skønt ud til havet, som en skinnende perle. Vi besøger blandt andet det spændende arkæologiske område, der vidner om byens stolte fortid. Vi ser det store græske teater, det romerske teater samt grotten ”Dionysos’ øre”. Vi fortsætter til øen Ortiga, som er forbundet til Sicilien med en 2700 år gammel bro. På Ortiga besøger vi bl.a. Apollo-templet og domkirken fra det 5. århundrede f.Kr., der oprindeligt var bygget som tempel for Athene

  Siracusa og Ortiga
 • Dag 6: Etna og Taormina

  I dag skal vi opleve en af Italiens største attraktioner - den aktive vulkan Etna. Med ærefrygt betragter man den enorme vulkan, som jævnligt går i udbrud. Vi standser ved Silvestri-kraterne, som kan bestiges til fods. Har man mod på mere, kan man med kabelbane komme endnu længere op på vulkanen (50 EUR). Om eftermiddagen tager vi tilbage til Taormina, der ligger billedskønt med udsigt over det blå Middelhav og til Etnas rygende top. Vi oplever den charmerende by med de mange krogede gader, fashionable butikker og hyggelige caféer og restauranter, og der vil være mulighed for at besøge det berømte antikke græske teater

  Etna og Taormina
 • Dag 7: Cefalú

  Vores rundrejse fortsætter nu op til nordsiden af øen. Vi tager til den charmerende lille havneby Cefalú, der oprindeligt var et fiskerleje, men som i løbet af middelalderen voksede til en mindre by, især efter den normanniske konge, Roger den Anden, befalede, at der skulle bygges en katedral. Denne vældige katedral fra 1100-tallet med den fine byzantinske mosaikudsmykning er i dag en af Siciliens største og smukkeste. Vi besøger naturligvis katedralen og den smukke plads Piazza Duomo på en byvandring i byens smalle gader og krogede stræder.
  På vej til Cefalú besøger vi byen San Stefano de Camastra, der er kendt for sin produktion af håndmalet keramik.
  Efter besøget i Cefalú kører vi til havnen i Palermo, hvor vi går ombord på natfærgen til Napoli. Middag ombord

  Cefalú
 • Dag 8: Napoli - Aalborg

  Vi ankommer til Napoli om morgenen og kører den korte tur til lufthavnen. - Vi flyver med Volotea direkte fra Napoli til Aalborg

Flytider

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
Aalborg Lufthavn, Terminal 13:20 14:10

Vi tager forbehold for ændringer og forsinkelser i afgang- og hjemkomsttider. Tider på rejsebevis er gældende.

Afrejser og bestilling

AfrejseVarighedRejsemålLedige pladserPris
10/9-20248 dageSicilien og CampaniaMere end 8Kr. 12.495Bestil
15/10-20248 dageSicilien og CampaniaMere end 8Kr. 12.495Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Flytider og ændringer

  De flytider, som fremgår af din ordrebekræftelse, er baseret på foreløbig bekræftelse fra flyselskabet. Det er vigtigt, at du er forberedt på, at afgangstider og ruter kan blive ændret – det er desværre uden for NILLES Rejsers kontrol.

  Vær opmærksom på, at programmet også er vejledende og at ændringer kan forekomme.

 • Kan jeg reservere sæde på flyet?

  På nogle af vores flyrejser er det muligt at reservere siddepladser i flyet. Det vil fremgå af rejsen. Er du i en situation, hvor du behøver en speciel siddeplads, så kontakt os og vi vil gøre vores bedste for at hjælpe.

 • Er der regler for håndbagage på flyrejsen?

  På flyrejsen kan vægten af tilladt håndbagage variere fra selskab til selskab. Tilladt vægt og størrelse for håndbagagen fremgår af den praktiske information, som vi sender til dig 6-8 dage inden afrejse.

 • Bliver der serveret mad ombord på flyet?

  Det afhænger af flyselskabet og længden på rejsen. Se mere i rejsebeskrivelsen og i den praktiske information, som vi udsender 6-8 dage inden afrejse.

 • Bus på flyrejser

  På mange rejsemål med fly benytter vi lokale busfirmaer. Bussens indretning og standard kan variere og forekomme lavere end på øvrige rejsemål.

 • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

  Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud til din rejse. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med andre rabatter.

  Regneeksempel:
  Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

  Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

  Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

 • Min bagage er ikke kommet frem, hvad gør jeg?

  Hvis din bagage ikke når frem eller bliver beskadiget under flytransporten, skal dette meddeles til det aktuelle flyselskab umiddelbart efter ankomst. Vær opmærksom på at rejseforsikringen normalt ikke dækker almindelig slitage på bagage (på fly, bus eller lignende).

 • Hvad gør jeg, hvis jeg har glemt noget i lufthavnen?

  Har du glemt noget i lufthavnene eller på flyet, skal du kontakte lufthavnens «Lost and found», som findes i alle lufthavne.

 • Hvilken valuta bruger man i Italien?

  I Italien bruger man Euro (EUR).

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu