Skip to main content

Sicilien - Syditalien - 8 dage

-
Et italiensk eventyr

Sicilien - Syditalien - 8 dage

Farverig, frodig, spændende og sagnomspunden. Alt dette og meget mere kan siges om Sicilien. På denne italienske middelhavsø bliver alle sanser mættet. Her er kultur og natur, som kun få steder i verden, og en historie, som både grækerne, romerne og araberne har været med til at skrive. Langs øens kyster ligger små hyggelige middelalderlige byer, som perler på en snor – alle med hver deres unikke myter og fortællinger. Tag med på dette syditalienske eventyr og lad dig fascinere, inspirere og betage af vidunderlige Sicilien.

Inkluderet i rejsens pris

 • Direkte fly Aalborg - Napoli tur/retur
 • Færgeoverfart ifølge program
 • 1 overnatning i Salerno
 • 3 overnatninger i Taormina-området
 • 1 overnatning i Piazza Armerina
 • 1 overnatning i Cefalú-området
 • 1 overnatning i indvendig kahyt
 • 6 x morgenmad på hotel
 • 1 x morgenmad på færge
 • 6 x aftensmad på hoteller
 • 1 x aftensmad på færge
 • Udflugter ekskl. entréer
 • Dansk rejseleder

Hoteller

 • Dag 1-2

  San Severino Park Hotel

  Her overnatter vi på San Severino Park Hotel, som er beliggende i Mercato San Severino beliggende 15 km. fra Salerno. Værelserne på hotellet er moderne og stilfuldt indrettet og har alle gratis Wi-Fi, minibar, safeboks, skrivebord, TV, aircondition, telefon, eget badeværelse med badekar eller bruser samt hårtørrer. Hotellet tilbyder god middelhavsinspireret mad, et wellness område med et dertilhørende fitnessrum samt en have med udendørs pool.

  BarJa
  InternetJa
  MinibarJa
  ReceptionJa
  SafeboksJa
  SwimmingpoolJa
  TvJa
 • Dag 2-5

  Sant’ Alphio Garden Hotel & Spa

  Hotel Sant’ Alphio Garden Hotel & Spa er beliggende små 9 km. fra Taomina og blot 200 meter fra den private strand Lido sant’Alphio i Giardini Naxox. Hotellet har en spa med udendørs og indendørs pool, spa og sauna. Alle værelser er udstyret med aircondition, safeboxs, skrivebord, telefon, mini-bar, TV samt eget badeværelse med hårtørrer. Hotellets restaurant tilbyder morgenbuffet samt regionale og internationale retter á la carte. Dertil er der 2 barer, udendørs pool og gratis Wi-Fi.

  Afstand til havet200 meter
  BarJa
  ReceptionJa
  RestaurantJa
  SafeboksJa
  SwimmingpoolJa
  TvJa
 • Dag 5-6

  Hotel Villa Romana

  Her bor vi på Hotel Villa Romana, som ligger centralt placeret i Piazza Armerina. Området er kendt for dets kunst og kultur, beliggende blot 5,3 km fra Villa Romana del Casale. Hotellet har dets egen restaurant, døgnåben reception samt gratis Wi-Fi. Alle værelser har klædeskab, safeboks, skrivebord, mini-køleskab, aircondition, TV og eget badeværelse med hårtørrer. Der serveres kontinental morgenmadsbuffet.

  InternetJa
  ReceptionJa
  RestaurantJa
  TvJa
 • Dag 6-7

  Hotel Santa Lucia Le Sabbie d’Oro

  På Hotel Santa Lucia Le Sabbie d’Oro bor vi med direkte adgang til en privat sandstrand, med kun 2 km til centrum af Cefalú. Hotellets restaurant serverer buffet til både morgenmad og aftensmad med inspiration fra både det italienske og internationale køkken. Dertil har hotellet også en stor swimmingpool samt en café der serverer lokale lækkerier, drinks, souvenirs mm. Alle hotellets værelser har et skrivebord med stol, et badeværelse med badekar eller bruser, TV, Wi-Fi, telefon, mini-bar, aircondition, hårtørrer samt safebox.

  BarJa
  ElevatorJa
  HavudsigtJa
  InternetJa
  MinibarJa
  ReceptionJa
  RestaurantJa
  SafeboksJa
  SolterrasseJa
  TvJa

Dagsprogram

 • Dag 1: Aalborg - Napoli

  Udrejse med Volotea direkte fra Aalborg til Napoli. Vi lander i Napoli sidst på eftermiddagen og kører til vores hotel i Salerno uden for Napoli. Her vil vi få en
  sen aftensmad serveret ved ankomst til hotellet.

  Aalborg - Napoli
 • Dag 2: Paestum og sejltur til Sicilien

  Efter morgenmaden går vi i H.C. Andersens fodspor til Paestum-templerne. Han skrev:

  ”For Alting maae De gjøre en Udflugt til Pestum, hvor De finder de 3 bedst bevarede græske Templer der existerer i Verden”.

  De imponerende templer blev bygget til ære for guder, som skulle beskytte byen. Over middag kører vi til havnen, hvor vi går ombord på skibet, som sejler mellem Salerno og Messina på Sicilien. Vi ankommer til Sicilien om aftenen, hvor vi indkvarteres på et hotel i Taormina-området, Siciliens førende turistby.

  Paestum og sejltur til Sicilien
 • Dag 3: Etna og Taormina

  Idag skal vi opleve en af Italiens største attraktioner - den aktive vulkan Etna. Med ærefrygt betragter manden enorme vulkan, som jævnligt går i udbrud. Vi standser ved Silvestri-kraterne, som kan bestiges til fods. Har man mod på mere, kan man med kabelbane komme endnu længere op på vulkanen (ca. EUR 30).

  Om eftermiddagen tager vi tilbage til Taormina, der ligger billedskønt med udsigt over det blå Middelhav og til Etnas rygende top. Vi oplever den charmerende by med de mange krogede gader, fashionable butikker og hyggelige caféer og restauranter.

  Etna og Taormina
 • Dag 4: Siracusa og Ortiga

  Vi besøger i dag Siracusa, som er en af verdens ældste byer. Under den græske kolonisation overgik Siracusa selv Athen med sin storhed. Den smukke by ligger skønt ud til havet, som en skinnende perle. Vi besøger blandt andet det spændende arkæologiske område, der vidner om byens stolte fortid. Vi ser også det store græske teater, det romerske teater samt grotten ”Dionysos’ øre”.

  Vi fortsætter til øen Ortiga, som er forbundet til Sicilien med en 2700 år gammel bro. På Ortiga besøger vi bl.a. Apollo-templet og domkirken fra det 5. århundrede f.Kr., der oprindeligt var bygget som tempel for Athene.

  Siracusa og Ortiga
 • Dag 5: Piazza Armerina

  Vi sætter kursen mod middelalderbyen Piazza Armerina, hvor vi skal besøge den velbevarede romerske kejservilla med de enestående mosaikker, som regnes for nogle af de smukkeste i verden. Vi får her også bevis for, at bikinien ikke er en opfindelse fra 1960’erne, men faktisk fandtes langt tidligere. Efter besøget indkvarteres vi på vores hotel i byen. Der vil være tid på egen hånd til at udforske den historiske by med dens imponerende katedral i barokstil og hyggelige gader. Overnatning og middag i Piazza Armerina.

  Piazza Armerina
 • Dag 6: Cefalú

  Vores rundrejse fortsætter nu op til nordsiden af øen. Vi tager til den charmerende lille havneby Cefalú, der oprindeligt var et fiskerleje, men som i løbet af middelalderen voksede til en mindre by, især efter den normanniske konge, Roger den Anden, befalede, at der skulle bygges en katedral. Denne vældige katedral fra 1100-tallet med den fine byzantinske mosaikudsmykning er i dag en af Siciliens største og smukkeste. Vi besøger naturligvis katedralen og den smukke plads Piazza Duomo på en byvandring i byens smalle gader og krogede stræder. Indkvartering og middag på hotel i byen.

  Cefalú
 • Dag 7: Monreale og Palermo

  Vi kører til Monreale, hvor vi skal opleve katedralen, som er kendt for sin fine mosaikudsmykning. Katedralen er en af de mest blændende i verden. Byen har også et fantastisk udsigtspunkt over ”den gyldne skål”, Conca D’Oro. Det er i denne smukke dal, Palermo, som vi efterfølgende kører til, ligger.

  Palermo er Siciliens største by med et spændende bybillede, der vidner om en fantastisk historie. Byens rødder går helt tilbage til det 8. århundrede, hvor Palermo var en fønikisk handelsby. Vi besøger bl.a. Palatinerkapellet i Normannerpaladset samt katedralen med de særprægede røde arabisk-inspirerede kupler, som vidner om arabernes herredømme over Sicilien.

  Om aftenen går vi ombord på skibet, som sejler os til Napoli. Indkvartering i indvendig kahyt med mulighed for tilkøb af udvendig kahyt.

  Middag ombord på skibet.

  Monreale og Palermo
 • Dag 8: Napoli - hjemrejse

  Vi ankommer til Napoli om morgenen, hvorefter vi kører en panorama-tur rundt om byen. Her skal vi bl.a. opleve synet af Napolibugten med Vesuv og Capri. Napoli er indbegrebet af sprudlende sydlandsk storby. Vasketøjet hænger i gaderne. Vespaer og biler snor sig ind og ud mellem hinanden i de myldrende gader, og det ser ud til, at færdselsreglerne kun er vejledende. Sidst på formiddagen kører vi til lufthavnen.

  Hjemrejse med Volotea direkte fra Napoli til Aalborg.

Flytider

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
Aalborg Lufthavn, Terminalen 12:45 13:40

Vi tager forbehold for ændringer og forsinkelser i afgang- og hjemkomsttider. Tider på rejsebevis er gældende.

Afrejser og bestilling

AfrejseVarighedRejsemålLedige pladserPris
10/10-20238 dageSicilien - Middelhavets perle - Direkte fly Aalborg tur/retur0Kr. 11.995Forespørg

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Flytider og ændringer

  De flytider, som fremgår af din ordrebekræftelse, er baseret på foreløbig bekræftelse fra flyselskabet. Det er vigtigt, at du er forberedt på, at afgangstider og ruter kan blive ændret – det er desværre uden for NILLES Rejsers kontrol.

  Vær opmærksom på, at programmet også er vejledende og at ændringer kan forekomme.

 • Kan jeg reservere sæde på flyet?

  På nogle af vores flyrejser er det muligt at reservere siddepladser i flyet. Det vil fremgå af rejsen. Er du i en situation, hvor du behøver en speciel siddeplads, så kontakt os og vi vil gøre vores bedste for at hjælpe.

 • Er der regler for håndbagage på flyrejsen?

  På flyrejsen kan vægten af tilladt håndbagage variere fra selskab til selskab. Tilladt vægt og størrelse for håndbagagen fremgår af den praktiske information, som vi sender til dig 6-8 dage inden afrejse.

 • Bliver der serveret mad ombord på flyet?

  Det afhænger af flyselskabet og længden på rejsen. Se mere i rejsebeskrivelsen og i den praktiske information, som vi udsender 6-8 dage inden afrejse.

 • Bus på flyrejser

  På mange rejsemål med fly benytter vi lokale busfirmaer. Bussens indretning og standard kan variere og forekomme lavere end på øvrige rejsemål.

 • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

  Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud til din rejse. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med andre rabatter.

  Regneeksempel:
  Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

  Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

  Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

 • Min bagage er ikke kommet frem, hvad gør jeg?

  Hvis din bagage ikke når frem eller bliver beskadiget under flytransporten, skal dette meddeles til det aktuelle flyselskab umiddelbart efter ankomst. Vær opmærksom på at rejseforsikringen normalt ikke dækker almindelig slitage på bagage (på fly, bus eller lignende).

 • Hvad gør jeg, hvis jeg har glemt noget i lufthavnen?

  Har du glemt noget i lufthavnene eller på flyet, skal du kontakte lufthavnens «Lost and found», som findes i alle lufthavne.

 • Hvilken valuta bruger man i Italien?

  I Italien bruger man Euro (EUR).

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu