Skip to main content

Eventyr i smukke Vestgrønland

-
Fra de små bygder til den majestætiske indlandsis

Eventyr i smukke Vestgrønland

De episke naturoplevelser står i kø, når vi udforsker de smukke fjorde, de små bygder og den gådefulde Indlandsis i området omkring byerne Kangerlussuaq og Ilulissat på den grønlandske vestkyst. Intet sted i verden findes naturen mere prægtig og skalaerne mere enorme end her. Og få steder på kloden får man som her følelsen af at være en uendelig kort bemærkning i naturens barske og milliard år gamle fortælling.

Fra syd til nord på vestkysten
Vores rejse begynder i Kangerlussuaq, hvor vi bl.a. tager på udflugt på den majestætiske Indlandsis. Herefter flyver vi nordpå til Ilulissat, hvor både natur- og kulturoplevelser står i kø. Vi besøger bl.a. Knud Rasmussens fødehjem, den enorme Eqi-gletsjer, den 4.000 år gamle, UNESCO-beskyttede boplads Sermermiut og tager på en uforglemmelig sejltur gennem isfjorden til Ilimanaq.

Rejsen slutter med en dag på egen hånd i Ilulissat, hvor de mange storslåede oplevelser får tid til at bundfælde sig.

Kort

Hoteller

 • Dag 1-3

  Hotel Kangerlussuaq

  Hotel Kangerlussuaq ligger lige ved Grønlands største internationale lufthavn og er således ideelt placeret for rejsende, der ankommer til eller rejser fra Grønland. Her bor du i første række til Grønlands enestående natur, hvor indlandsis, gletsjere, endeløse fjeldlandskaber og moskusokser alt sammen er en del af de unikke omgivelser. Hotellet er en indbydende base for gæster, der ønsker et komfortabelt ophold indimellem de store, grønlandske naturoplevelser. Det er røgfrit og rummer 70 hyggelige værelser, der alle er udstyrede med tv, telefon samt eget bad og toilet. Der er adgang til trådløst internet på de fleste af hotellets områder, og dertil findes der både en bar, et cafeteria og en café, hvor du kan lune dig på noget varmt at drikke. Hotellet har også en restaurant, hvis åbningstider kan variere hen over året.

  BarJa
  InternetJa
  ReceptionJa
  RestaurantJa
  TvJa
 • Dag 3-8

  Hotel Arctic

  Det gode, 4-stjernede Hotel Arctic ligger i udkanten af Ilulissat i det vestlige Grønland ud til den UNESCO-beskyttede isfjord. Det er et nydeligt hotel, hvor moderne æstetik går hånd i hånd med traditionel, nordisk design med referencer til den grønlandske kultur og vægpynt skabt af lokale kunstnere. Her bor du godt og bekvemt midt i naturens elementer blandt isbjerge, gletsjere og rustikke fjelde. Hotellet råder over 90 værelser, der alle er udstyrede med tv, telefon, hårtørrer samt elkedel, så du kan varme dig på noget varmt at drikke, når det passer dig. Her findes desuden to glimrende restauranter, hvor du kan spise gode, sæsonbestemte menuer lavet med lokale ingredienser. Der er gratis wi-fi på hotellet, og her finder du også en bar, et fitnesscenter, en elevator og en døgnåben reception. Hotellet er røgfrit men med et udendørs rygeområde.

  BarJa
  ElevatorJa
  InternetJa
  ReceptionJa
  RestaurantJa
  SafeboksJa
  TvJa

Dagsprogram

 • Dag 1: Ankomst til Kangerlussuaq

  Vi flyver fra Aalborg via København direkte til Kangerlussuaq, som er porten videre til resten af Grønland. Her bor vi på hotellet lige ved siden af lufthavnen.

  Efter vi er kommet på plads, vil der være mulighed for at udforske nærområdet, besøge fossilsletten, eller gå en rask tur til Køkkenfjeldet, som ligger lige bag ved lufthavnsbygningen. Alternativt kan I aflægge det lokale museum et besøg.

 • Dag 2: Fantastisk tur på Indlandsisen

  Efter morgenmad på hotellet, skal vi ud på en uforglemmelig tur til Indlandsisen, verdens næststørste iskappe, der dækker 80% af Grønlands areal. Vi kører mod punkt 660 og passerer undervejs bl.a. Kangerlussuaqs ”golfbane” samt den 400 meter høje klippe – ”Sukkertoppen”.

  Ved punkt 660 oplever vi et af de smukkeste islandskaber i Grønland, når vi mødes af den majestætiske indlandsis. Her har vi mulighed for at gå ind på den enorme iskappe og nyde synet af dette fantastiske stykke natur.

  Fantastisk tur på Indlandsisen
 • Dag 3: Ankomst Ilulissat og hyggelig byvandring

  Vi forlader Kangerlussuaq og flyver indenrigs videre til Ilulissat. Bynavnet betyder "isfjelde" på grønlandsk, og vi forstår, hvad navnet kommer af allerede ved indflyvningen.

  Omkring Ilulissat findes imponerende isfjelde overalt, hvilket danner en skøn kontrast til byen, der bl.a. er kendt for sine farvestrålende byhuse. Vi befinder os på Grønlands vestkyst, og den omkringliggende isfjord er at finde på UNESCOs Verdensarvsliste.

  Efter ankomst kører vi til vores hotel, der ligger højt i terrænet med en fantastisk udsigt til følge. Vi bliver mødt af en lokal guide fra World of Greenland, der afholder et kort informationsmøde.

  Herefter tager vi ind til byen for at deltage i en lille byvandring, hvor vi bl.a. besøger Knud Rasmussens fødehjem.

  Om aftenen spiser vi en dejlig velkomstmiddag i hotellets restaurant.

  Ankomst Ilulissat og hyggelig byvandring
 • Dag 4: Dagstur til Eqi-gletsjeren

  I dag venter en af rejsens helt store naturoplevelser, når turen går til den kælvende Eqi-gletsjer, der er blandt de mest aktive gletsjere i Grønland. Få steder i Grønland kan måle sig med den smukke Eqi-bræ, der løber ud i fjorden ca. 80 kilometer nord for Ilulissat. Fra båden, der holder sig på behørig afstand, ca. 100-200 meter fra kanten, kan I opleve de gigantiske stykker is, der brager ned i vandet, når bræen kælver. Bragene er enorme og synet af gigantiske stykker is, der vælter ud i vandet, er intet mindre end betagende. Et forunderligt dramatisk fænomen, hvis rumlen kan mærkes i kroppen.

  På vejen passerer vi både små bygder, stejle fjelde, smukke vandfald og isfjelde i forskellige former og nuancer. Og det er altså inden to gletsjere og den enorme Indlandsis kommer til syne. Holder du godt øje, er der også gode chancer for at se sæler og hvaler på veje.

  Vi holder et frokoststop foran gletsjeren inden vi sejler tilbage.

  Dagstur til Eqi-gletsjeren
 • Dag 5: Besøg ved Sermermiut-bopladsen

  Vi tager på en gåtur til den mere end 4.000 år gamle boplads, Sermermiut, som ligger halvanden kilometer syd for byen. Den UNESCO-beskyttede boplads er placeret et par kilometer uden for Ilulissat og er kendt for sin smukke natur, herunder den forrygende udsigt over Ilulissat Isfjord. Området er så fantastisk, at UNESCO optog det på deres Verdensarvliste i 2004, og det anslås at op mod 30.000 gæster besøger Sermermiut hvert år. Af samme grund er der anlagt en gangbro af træ, for at beskytte området mod slitage. Alle kan derfor gå med på denne tur. En tur til Sermermiut er et absolut must når man besøger Ilulissat! Du har med garanti aldrig set noget lignende.

  Besøg ved Sermermiut-bopladsen
 • Dag 6: Sejltur gennem isfjorden og besøg i Ilimanaq

  Efter morgenmaden skal vi ud at opleve det autentiske Grønland, når vi tager på en fantastisk dagstur til bygden Ilimanaq. Turen starter med en uforglemmelig sejltur, hvor i vil sejle i ca. 1-1,5 timer i gennem isfjorden indtil i når Ilimanaq.

  Efter ankomst til Ilimanaq, får vi en guidet bygderundvisning med en masse fortællinger om livet i en lille bygd, om fangerkulturen og historien af bygden. Vi skal bl.a. opleve de lokales dagligdag, butikken, havnen, hundene, den nedlukkede fiskefabrik, skolen og den smukke kirke.

  Sejltur gennem isfjorden og besøg i Ilimanaq
 • Dag 7: En dag på egen hånd i Ilulissat

  Denne dag er fri i Ilulissat. Fra hotellet har vi en fantastisk udsigt over Isfjorden, som hvert år producerer en stor del af de isfjelde, Grønland er kendt for. Ved fjordens munding støder disse is kæmper på grund og danner et fantastisk skue. For dem der har lyst, vil der være mulighed for at gå en tur i byen, hvor der er gode muligheder for at købe lidt souvenirs som et perfekt minde om rejsen til denne arktiske verden af sne og is.

  En dag på egen hånd i Ilulissat
 • Dag 8: Hjemrejse

  Efter morgenmaden er vi klar til at tage afsked med Ilulissat. Vi kører mod lufthavnen og flyver videre til Kangerlussuaq. Herfra siger vi farvel til Grønland og flyver til Danmark efter en oplevelsesrig rejse.

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Flytider og ændringer

  De flytider, som fremgår af din ordrebekræftelse, er baseret på foreløbig bekræftelse fra flyselskabet. Det er vigtigt, at du er forberedt på, at afgangstider og ruter kan blive ændret – det er desværre uden for NILLES Rejsers kontrol.

  Vær opmærksom på, at programmet også er vejledende og at ændringer kan forekomme.

 • Kan jeg reservere sæde på flyet?

  På nogle af vores flyrejser er det muligt at reservere siddepladser i flyet. Det vil fremgå af rejsen. Er du i en situation, hvor du behøver en speciel siddeplads, så kontakt os og vi vil gøre vores bedste for at hjælpe.

 • Er der regler for håndbagage på flyrejsen?

  På flyrejsen kan vægten af tilladt håndbagage variere fra selskab til selskab. Tilladt vægt og størrelse for håndbagagen fremgår af den praktiske information, som vi sender til dig 6-8 dage inden afrejse.

 • Bliver der serveret mad ombord på flyet?

  Det afhænger af flyselskabet og længden på rejsen. Se mere i rejsebeskrivelsen og i den praktiske information, som vi udsender 6-8 dage inden afrejse.

 • Bus på flyrejser

  På mange rejsemål med fly benytter vi lokale busfirmaer. Bussens indretning og standard kan variere og forekomme lavere end på øvrige rejsemål.

 • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

  Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud til din rejse. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med andre rabatter.

  Regneeksempel:
  Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

  Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

  Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

 • Min bagage er ikke kommet frem, hvad gør jeg?

  Hvis din bagage ikke når frem eller bliver beskadiget under flytransporten, skal dette meddeles til det aktuelle flyselskab umiddelbart efter ankomst. Vær opmærksom på at rejseforsikringen normalt ikke dækker almindelig slitage på bagage (på fly, bus eller lignende).

 • Hvad gør jeg, hvis jeg har glemt noget i lufthavnen?

  Har du glemt noget i lufthavnene eller på flyet, skal du kontakte lufthavnens «Lost and found», som findes i alle lufthavne.

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu