Skip to main content

Rejse til Færøerne

-
Færøerne er en oplevelse af de helt store

Færøerne

Færøernes 18 små øer ude midt i Nordatlanten byder på en enestående smuk natur, spændende historie, en rig kulturarv og ikke mindst en imødekommende befolkning. Det blå hav, de små farverige bygder og de storslåede fjelde med unikke grønne nuancer gør det helt uvirkeligt.

Naturen er så betagende og storslået, at ord bliver små og vi mennesker endnu mindre, og man vil forundres over, at et sådant sted stadig findes i verden. Du glemmer aldrig et besøg på Færøerne.

Kort

Hotel

  • Dag 1-7

    Hotel Hafnia

    Hotel Hafnia er et ældre, meget veldrevet familiehotel, specielt kendt for sin gæstfrihed. Hotellet er beliggende i centrum af Tórshavn tæt ved havnen og gågaden. Hotel Hafnia råder over restaurant, lounge og café, selskabslokaler og elevator. Værelserne er renoverede i smagfuld stil og har bad, toilet, telefon, TV, hårtørrer og minibar. Hotel Hafnia byder på en god og righoldig forplejning. Om morgenen er der stor buffet, og om aftenen er der skiftevis buffet eller en 2-retters menu efterfulgt af en kop kaffe.

    ReceptionJa
    InternetJa
    RestaurantJa
    TvJa
    ElevatorJa
    MinibarJa
    AndetHårtørrer
    BarJa

Dagsprogram

  • Vejret på Færøerne kan variere meget. Medbring derfor fornuftigt fod- og overtøj (vind-/regnsæt) samt solbriller. Der tages forbehold for ændringer i rejse- og udflugtsplanen som følge af vejrforholdene på Færøerne.

    ØVRIGT! Man bør være godt gående for at få det optimale ud af rejsen. Medbring gerne praktisk beklædning samt gode sko da flere seværdigheder opleves til fods.

    BEMÆRK! Der kan forekomme variationer i rækkefølgen for afvikling af programsatte udflugtsdage

  • Udrejse: Aalborg – Vágar – Tórshavn

    Udrejse med Atlantic Airways fra Aalborg til Vágar på Færøerne. Under indflyvningen får man i klart vejr de første glimt af den storslåede natur. Turen til Tórshavn går langs fjordene gennem små, farverige bygder, grønne dale og over fjelde, og man fornemmer hvilke imponerende naturoplevelser, der venter.

    Efter ca. 1 times kørsel når vi Tórshavn og indkvarteres på hotellet, hvorefter vi tager på en introduktionstur til fods omkring hotellet. Vi kommer gennem Tinganes med de smalle gyder, smukke brunmalede og sorttjærede færøhuse. Ude på den yderste spids har verdens ældste parlament holdt samling i mere end 1000 år. I dag er Tinganes sæde for Landsstyret, den færøske regering. Middag på hotellet.

    Aalborg – Vágar – Tórshavn
  • Dag 2: Saksun – besøg hos fårebonde og Nordens Hus

    Dagen byder på en rundtur på Streymoy og den sydlige del af Eysturoy samt til den enestående indfjord Saksun. Gennem den 10 km lange Saksundal kommer vi frem til dette naturfænomen: en kedelformet indfjord med tilsandet åbning ud mod havet.

    Vi gør holdt ved den lille kirke, der på en fin måde fortæller, hvordan kårene var på Færøerne i en ikke fjern fortid.

    Herefter fortsætter vi over broen til Eysturoy, hvor vi nær Runavík besøger en lokal fårebonde, som fortæller om driften, uldens historie, den nye produktionsform og ser de produkter, der laves af den færøske uld. Der bliver mulighed for indkøb af garn, uldtrøjer, mm. til specialpris.

    På vej tilbage til Tórshavn kører vi gennem Færøernes nyeste tunnel på 11 km. Let frokost er inkluderet. Middag på hotellet.

    Saksun – besøg hos fårebonde og Nordens Hus
  • Dag 3: Sejltur til Vestmanna-forbjergene

    Denne formiddag skal vi opleve en af Færøernes helt store attraktioner. Vi kører over fjeldet til den smukt beliggende bygd Vestmanna, hvorfra vi tager på sejltur langs Vestmanna-forbjergene.

    På et kort ser Færøerne ikke ud af meget, men når man sejler langs de næsten 700 meter høje forbjerge og fuglefjelde, får man et helt unikt indtryk af landets storslåede natur.

    Sejlturen koster DKK 375 pr. person og er afhængig af vejret og betales til rejselederen på turen.

    Om eftermiddagen vil der være mulighed for besøg på et Kunstmuseum (entré ej inkluderet), hvor der er en lille rundvisning med rejselederen. Her kan man se flere færøske kunstnere, som tydeligvis har fundet inspiration i Jylland. Middag på hotellet.

    Sejltur til Vestmanna-forbjergene
  • Dag 4: Vágar – Gásadalur – Bøur

    Vi kører til øen Vágar. På den yderste kyst mod vest ligger den lille bygd Gásadalur. Her bor ganske få indbyggere. Frem til tunnellens åbning i 2006 var de afsondret fra resten af Færøerne. Posten, som vandrede over fjeldet nogle gange om ugen, var bindeleddet til verden udenfor. Naturen her er STOR.

    På en lille spadseretur (ca. 45 min.) kan vi nyde en betagende udsigt mod Mykines og Tindhólmur kendt for sine 5 nåleformede tinder. Undervejs passeres et smukt beliggende vandfald, der indbyder til et foto.Efter besøget i Gásadalur skal vi tilbage til ”nutiden”.

    Næste stop bliver i den idylliske bygd Bøur for frokost. En lokal dame venter med mad og historie om hendes helt specielle hus.

    Tilbage midt på eftermiddagen, hvor resten af dagen og aftenen er til fri disposition.

    Vágar – Gásadalur – Bøur
  • Dag 5: Kirkjubøur

    Vi tager på en formiddagstur i Kirkjubøur, der er Færøernes gamle, historiske og kulturelle centrum. Her ser vi den ufuldendte Magnus-katedral, den lille Olavskirke fra Middelalderen og højdepunktet - den maleriske 1000-årige kongsgård beboet af kongsbonden, der er 17. generation af familien Patursson. Kongsbonden eller fruen vil selv være til stede og hilse på gæsterne. Kirkjubøur er et spændende sted at besøge og utroligt smukt beliggende med udsyn til øerne Hestur, Koltur og Sandoy.

    Eftermiddagen er til fri disposition.

    Tag en tur på havnen, besøg en af de små caféer, gå en strøgtur eller gør lidt indkøb af lokale varer. Middag på hotellet.

    Kirkjubøur
  • Dag 6: Eysturoy – Eidi – Gjógv

    Vi tager på rundtur på Eysturoys nordligste del, hvor vi finder en række typiske færøbygder og en formidabel natur. På turen langs sundet får vi et glimt af Færøernes højeste vandfald, Fossa på 110 m. inden vi når Eidi og begynder den lange opstigning mod passet for foden af Slættaratindur, der er øernes højeste bjerg på 882 meter. Undervejs opleves det høje forbjerg Eidiskollur og de to sagnomspundne ”drangar”, ”Kæmpen og Kællingen”, der stolte står i havet.

    Vi når frem til den betagende bygd Gjógv med sin unikke naturhavn. Det er en ganske særlig fornemmelse at gå ned af trappen ved siden af bådslisken til naturhavnen. Omkring frokosttid når vi Elduvík til en let frokost i et privat hjem.

    Mulighed for at tage en vandretur på vores værts fåresti. (fjeldturen er vejrafhængig). Retur i Tórshavn midt på eftermiddagen. Middag på hotellet.

    Eysturoy – Eidi – Gjógv
  • Dag 7: Nordøerne – Klaksvik – Kunoy

    I dag tager vi på en spændende heldagstur til Nordøerne. Ved hjælp af broer, dæmninger og tunneller er det i dag muligt at køre fra Tórshavn til øerne Bordoy og Kunoy.

    På Bordoy ligger Færøernes næststørste by og største fiskerihavn Klaksvik. Et spændende besøg i byen venter med skibe og både, fisk og fiskere, uld og aktive kvinder og et besøg i landets største kirke, Christianskirken. Der bliver også tid til at besøge Kunoy, hvor indbyggertallet er steget, hvilket ikke er hverdagskost på de små øer! Sidst på eftermiddagen er vi tilbage i Tórshavn.

    Middag på hotellet.

    Nordøerne – Klaksvik – Kunoy
  • Dag 8: Tórshavn – Aalborg

    Tidlig hjemrejse med Atlantic Airways til Aalborg

    Tórshavn – Aalborg

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

  • Hvor meget skal jeg regne med til ekstra entréer på turen til Færøerne?

    Entréer udgør: Sejlturen til Vestmanna DKK 375. Kunstmuseet DKK 75.

  • Indrejseregler til Færøerne

    Pas eller kørekort skal medbringes som legitimation. For ikke-nordiske statsborgere gælder andre regler.

  • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

    Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud til din rejse. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med andre rabatter.

    Regneeksempel:
    Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

    Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

    Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

  • Min bagage er ikke kommet frem, hvad gør jeg?

    Hvis din bagage ikke når frem eller bliver beskadiget under flytransporten, skal dette meddeles til det aktuelle flyselskab umiddelbart efter ankomst. Vær opmærksom på at rejseforsikringen normalt ikke dækker almindelig slitage på bagage (på fly, bus eller lignende).

  • Hvad gør jeg, hvis jeg har glemt noget i lufthavnen?

    Har du glemt noget i lufthavnene eller på flyet, skal du kontakte lufthavnens «Lost and found», som findes i alle lufthavne.

  • Flytider og ændringer

    De flytider, som fremgår af din ordrebekræftelse, er baseret på foreløbig bekræftelse fra flyselskabet. Det er vigtigt, at du er forberedt på, at afgangstider og ruter kan blive ændret – det er desværre uden for NILLES Rejsers kontrol.

    Vær opmærksom på, at programmet også er vejledende og at ændringer kan forekomme.

  • Kan jeg reservere sæde på flyet?

    På nogle af vores flyrejser er det muligt at reservere siddepladser i flyet. Det vil fremgå af rejsen. Er du i en situation, hvor du behøver en speciel siddeplads, så kontakt os og vi vil gøre vores bedste for at hjælpe.

  • Er der regler for håndbagage på flyrejsen?

    På flyrejsen kan vægten af tilladt håndbagage variere fra selskab til selskab. Tilladt vægt og størrelse for håndbagagen fremgår af den praktiske information, som vi sender til dig 6-8 dage inden afrejse.

  • Bliver der serveret mad ombord på flyet?

    Det afhænger af flyselskabet og længden på rejsen. Se mere i rejsebeskrivelsen og i den praktiske information, som vi udsender 6-8 dage inden afrejse.

  • Bus på flyrejser

    På mange rejsemål med fly benytter vi lokale busfirmaer. Bussens indretning og standard kan variere og forekomme lavere end på øvrige rejsemål.

  • Hvilken valuta bruger man på Færøerne?

    Danske mønter og pengesedler er gangbare betalingsmidler på Færøerne.

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
  • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
  • Kvalitetsrejser
    i trygge rammer
  • Altid med erfaren
    dansk rejseleder
  • Sammen om
    nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu