Skip to main content

Færøerne

-
Kom hele vejen rundt om nogle af verdens mest uspolerede øer

Færøerne

Tag med på en rejse til Færøerne, hvor de skelsættende naturoplevelser krydres med spændende møder med den lokale befolkning, fascinerende historie, besøg i hyggelige bygder og et nært indblik i livet som øboer midt i det enorme hav. Dette er turen for dig, der ønsker den fulde Færøerne-pakke og drømmer om at opleve så meget som muligt på rejsen til de betagende, nordatlantiske øer. Med base på det gode Hotel Hafnia midt i Tórshavn tager vi på mange, spændende busture rundt på de grønne øer, hvor vejret ofte er omskifteligt, men hvor de spændende oplevelser og de storslåede naturscenarier altid er til at regne med. Rejsen er tætpakket med spændende oplevelser, men der bliver naturligvis tid til både uldshopping, fordybelse, god mad og et godt glas vin undervejs.

Inkluderet i rejsens pris

 • Fly Aalborg - Vagar t/r
 • 7 overnatninger i Tórshavn
 • 7 x morgenmad
 • 6 x aftensmad
 • 1 x let frokost Runavik, dag 2
 • 1 x frokost på Bøur, dag 5
 • 1 x let frokost på i Elduvik, dag 6
 • Udflugter ekskl. entréer og sejltur
 • Dansk lokalkendt rejseleder

Kort

Hotel

 • Dag 1-7

  Hotel Hafnia

  Hotel Hafnia er et ældre, meget veldrevet familiehotel, specielt kendt for sin gæstfrihed. Hotellet er beliggende i centrum af Tórshavn tæt ved havnen og gågaden. Hotel Hafnia råder over restaurant, lounge og café, selskabslokaler og elevator. Værelserne er renoverede i smagfuld stil og har bad, toilet, telefon, TV, hårtørrer og minibar. Hotel Hafnia byder på en god og righoldig forplejning. Om morgenen er der stor buffet, og om aftenen er der skiftevis buffet eller en 2-retters menu efterfulgt af en kop kaffe.

  ReceptionJa
  InternetJa
  RestaurantJa
  TvJa
  ElevatorJa
  MinibarJa
  AndetHårtørrer
  BarJa

Dagsprogram

 • Vejret på Færøerne kan variere meget. Medbring derfor fornuftigt fod- og overtøj (vind-/regnsæt) samt solbriller. Der tages forbehold for ændringer i rejse- og udflugtsplanen som følge af vejrforholdene på Færøerne.

  ØVRIGT! Man bør være godt gående for at få det optimale ud af rejsen. Medbring gerne praktisk beklædning samt gode sko da flere seværdigheder opleves til fods.

  BEMÆRK! Der kan forekomme variationer i rækkefølgen for afvikling af programsatte udflugtsdage.

 • Udrejse: Aalborg – Vágar – Tórshavn

  Udrejse med Atlantic Airways fra Aalborg til Vágar på Færøerne. Under indflyvningen får vi i klart vejr de første glimt af den storslåede natur. Turen til Tórshavn går langs fjordene gennem små, farverige bygder, grønne dale og over fjelde, og man fornemmer de imponerende naturoplevelser, der venter.

  Efter ca. 1 times kørsel når vi Tórshavn og indkvarteres på hotellet, hvorefter vi tager en introduktionstur til fods i nærområdet. Vi kommer gennem Tinganes med de smalle gyder og både farvestrålende og sorttjærede færøhuse. Ude på den yderste spids har verdens ældste parlament holdt samling i mere end 1000 år, og i dag er Tinganes sæde for den færøske regering.

  Vi spier middag på hotellet.

  Aalborg – Vágar – Tórshavn
 • Dag 2: Saksun – besøg hos fårebonde og Nordens Hus

  Dagen byder på en rundtur på Streymoy, den sydlige del af Eysturoy samt den enestående indfjord Saksun. Gennem den smukke Saksun-dal kommer vi frem til et af Færøernes mest specielle naturfænomener; den kegleformede Saksun-indfjord med den tilsandede åbning ud mod havet. Her gør vi holdt ved en lille kirke, der viser kårene på Færøerne i en ikke så fjern fortid. Herefter fortsætter vi over broen til Eysturoy, hvor vi nær byen Runavík besøger en lokal fårebonde, som fortæller om driften, uldens historie, den nye produktionsform og de produkter, der laves af den færøske uld. Der kan købes garn m.m. til specialpris.

  På vejen tilbage kører vi gennem Færøernes nyeste, 11 km. lange tunnel. Let frokost er inkluderet. Inden middagen er hotellet vært for et glas vin. Middag på hotellet.

  Saksun – besøg hos fårebonde og Nordens Hus
 • Dag 3: Sejltur til Vestmanna-forbjergene

  Sejltur til Vestmanna-forbjergene
  Denne formiddag oplever vi en af Færøernes helt store attraktioner, når vi fra den smukt beliggende bygd Vestmanna tager på sejltur langs Vestmanna-forbjergene. På et kort ser Færøerne ikke ud af meget, men på denne sejltur langs de næsten 700 meter høje forbjerge og fuglefjelde får vi et helt unikt indtryk af landets storslåede natur.

  Sejlturen koster DKK 425 pr. person og er afhængig af vejret.

  Om eftermiddagen er der mulighed for at besøge et kunstmuseum inkl. en lille rundvisning med rejselederen. Her kan vi opleve flere færøske kunstnere, som tydeligvis har fundet inspiration i Jylland. Inden middagen på hotellet serveres et glas vin.

  Sejltur til Vestmanna-forbjergene
 • Dag 4: Kirkjubøur

  Vi tager på en formiddagstur til Færøernes gamle, historiske og kulturelle centrum i Kirkjubøur. Her ser vi den ufuldendte Magnus-katedral, den lille Olavskirke fra middelalderen og den maleriske, 1000 år gamle kongsgård beboet af 17. generation af familien Patursson. Kongsbonden eller fruen vil være til stede for at hilse på gæsterne. Kirkjubøur er et spændende sted at besøge og utroligt smukt beliggende med udsyn til øerne Hestur, Koltur og Sandoy. Eftermiddagen er fri til at tage en tur på havnen, besøge en café, gå en strøgtur eller købe lidt lokale varer. Middag på hotellet.

  Kirkjubøur
 • Dag 5: Vágar – Gásadalur – Bøur

  Vi kører til øen Vágar, hvor den lille bygd Gásadalur ligger på den yderste kyst mod vest. Her bor ganske få indbyggere, som frem til tunnellens åbning i 2006 var afsondret fra resten af Færøerne. Posten, som vandrede over fjeldet nogle gange om ugen, var bindeleddet til verden udenfor. På en lille spadseretur nyder vi den betagende udsigt mod Mykines og Tindhólmur, der er kendt for sine fem nåleformede tinder, og undervejs passerer vi også et smukt beliggende vandfald. Efter besøget i Gásadalur skal vi tilbage til ”civilisationen” i den idylliske bygd Bøur, hvor en lokal færing venter med mad og historier om sit helt specielle hus. Vi er tilbage midt på eftermiddagen, hvor resten af dagen og aftenen er til fri disposition.

  Vágar – Gásadalur – Bøur
 • Dag 6: Højt til himlen med skiftende lys

  Søndagens program står på bygdeliv og stor natur. Bygdelivet leves ganske anderledes end livet i Tórshavn. Børnene leger frit ude i naturen, bygger sæbekassebiler, sejler i olietønder – et rigtig børneliv. På turen til den høje del af Færøerne ser vi øernes højeste fjeld, Slættaratindur på 882 meter, og Fossa-vandfaldet på 140 m.

  Ved Eidi åbenbares en udsigt næsten til Nordpolen kun afbrudt af de berømte sten ”Kæmpen & Kællingen” ude i det frådende hav. Bussen ruller videre gennem en smuk dal til bygden Gjógv, hvor naturhavnen imponerer.
  Gåturen på toppen af Eysturoy byder på store indtryk med frokost hos en lokal bondekone og en smuk vandretur på en fåresti langs fjeldkanten.

  Vi er tilbage i Tórshavn midt på eftermiddagen, hvor vi nyder et glas vin, inden vi spiser middag.

  Højt til himlen med skiftende lys
 • Dag 7: Nordøerne – Klaksvik – Kunoy

  I dag tager vi på en spændende heldagstur til Nordøerne. Via gode veje, broer, dæmninger og tunneller kan man i dag køre fra Tórshavn til øerne Bordoy og Kunoy. På Bordoy ligger Færøernes næststørste by og største fiskerihavn Klaksvik. Et spændende besøg i byen venter med skibe og både, fisk og fiskere, uld og aktive kvinder og et besøg i landets største kirke, Christianskirken. Der bliver også tid til at besøge Kunoy, der med sine fem toppe over 800 meter omtales som Færøernes højeste. En dæmning og en tunnel gjorde meget for byen, og nu er indbyggertallet steget, hvilket bestemt ikke er hverdagskost på de små øer.

  Sidst på eftermiddagen er vi tilbage i Tórshavn. Middag på hotellet.

  Nordøerne – Klaksvik – Kunoy
 • Dag 8: Tórshavn – Aalborg

  Det er tid til at nyde hotellets gode morgenbuffet en sidste gang, inden bagagen pakkes i bussen og hjemrejsen påbegyndes. Hjemrejse med Atlantic Airways til Aalborg.

  Tórshavn – Aalborg

Flytider

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
Aalborg Lufthavn, Terminalen 15:45 16:30

Vi tager forbehold for ændringer og forsinkelser i afgang- og hjemkomsttider. Tider på rejsebevis er gældende.

Afrejser og bestilling

AfrejseVarighedRejsemålLedige pladserPris
9/7-20248 dageFærøerne0Kr. 16.995Forespørg
6/8-20248 dageFærøerne6Kr. 16.995Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Hvor meget skal jeg regne med til ekstra entréer på turen til Færøerne?

  Entréer udgør: Sejlturen til Vestmanna DKK 425. Kunstmuseet DKK 90.

 • Indrejseregler til Færøerne

  Pas eller kørekort skal medbringes som legitimation. For ikke-nordiske statsborgere gælder andre regler.

 • hvordan er vejret på Færøerne?

  Vejret på Færøerne kan variere meget. Medbring derfor fornuftigt fod- og overtøj (vind-/regnsæt) samt solbriller. Varmt og vindtæt tøj anbefales. Der tages forbehold for ændringer i rejse- og udflugtsplanen som følge af vejrforholdene på Færøerne.

 • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

  Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud til din rejse. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med andre rabatter.

  Regneeksempel:
  Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

  Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

  Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

 • Min bagage er ikke kommet frem, hvad gør jeg?

  Hvis din bagage ikke når frem eller bliver beskadiget under flytransporten, skal dette meddeles til det aktuelle flyselskab umiddelbart efter ankomst. Vær opmærksom på at rejseforsikringen normalt ikke dækker almindelig slitage på bagage (på fly, bus eller lignende).

 • Hvad gør jeg, hvis jeg har glemt noget i lufthavnen?

  Har du glemt noget i lufthavnene eller på flyet, skal du kontakte lufthavnens «Lost and found», som findes i alle lufthavne.

 • Flytider og ændringer

  De flytider, som fremgår af din ordrebekræftelse, er baseret på foreløbig bekræftelse fra flyselskabet. Det er vigtigt, at du er forberedt på, at afgangstider og ruter kan blive ændret – det er desværre uden for NILLES Rejsers kontrol.

  Vær opmærksom på, at programmet også er vejledende og at ændringer kan forekomme.

 • Kan jeg reservere sæde på flyet?

  På nogle af vores flyrejser er det muligt at reservere siddepladser i flyet. Det vil fremgå af rejsen. Er du i en situation, hvor du behøver en speciel siddeplads, så kontakt os og vi vil gøre vores bedste for at hjælpe.

 • Er der regler for håndbagage på flyrejsen?

  På flyrejsen kan vægten af tilladt håndbagage variere fra selskab til selskab. Tilladt vægt og størrelse for håndbagagen fremgår af den praktiske information, som vi sender til dig 6-8 dage inden afrejse.

 • Bliver der serveret mad ombord på flyet?

  Det afhænger af flyselskabet og længden på rejsen. Se mere i rejsebeskrivelsen og i den praktiske information, som vi udsender 6-8 dage inden afrejse.

 • Bus på flyrejser

  På mange rejsemål med fly benytter vi lokale busfirmaer. Bussens indretning og standard kan variere og forekomme lavere end på øvrige rejsemål.

 • Hvilken valuta bruger man på Færøerne?

  Danske mønter og pengesedler er gangbare betalingsmidler på Færøerne.

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu