Skip to main content

Rundrejse i Sydengland

-
Seværdigheder, natur og historie i verdensklasse

Sydengland med Cornwall og Lands End

I maj springer blomster og træer ud i en gigantisk palette af farver, og sammen med det milde klima er det et perfekt tidspunkt at besøge Sydengland på. Denne fantastiske rundrejse byder på malernes paradis Cornwall, Englands smukkeste by Bath og Lands End’s forrevne og barske klippeformationer. Vi besøger Devon med hedelandskaber og charmerende kystbyer og tager en afstikker til Wales. Endelig sejler vi til den historiske ø Isle of Wight, hvor Dronning Victoria byggede sin højtelskede og skønne sommerbolig.

Kort

Hoteller

 • Dag 1-3

  Mercure Bristol Grand Hotel

  Dette 4-stjernede hotel er bygget i 1869, og ligger i hjertet af Bristol. På hotellet findes der en wellnessafdeling. Hotellets råder over bar, restaurant, reception, elevator, fitnessrum, sauna, solarium, Spa- og wellnessafdeling, dampbad, indendørs pool, gratis internet og valutaveksling. Hotellet er røgfrit. Alle værelser er udstyret med bad/toilet, hårtørrer, safeboks, TV, telefon, gratis Wi-Fi samt mulighed for at lave te & kaffe. Morgenmaden er oftest den helt store buffet i bedste britiske stil, mens aftensmaden varierer mellem en 3-retters menu eller en flot buffet.

  Der tages forbehold for hotelændring

  ReceptionJa
  InternetJa
  RestaurantJa
  SwimmingpoolJa
  SaunaJa
  TvJa
  ElevatorJa
  AktivitetSpa- & wellnessafdeling
  VekselkontorJa
  SafeboksJa
  AndetHårtørrer
  SolariumJa
  BarJa
 • Dag 4-5

  Penventon Park Hotel

  The Penventon Park Hotel er placeret i hjertet af Cornwall. Hotellet ligger i en idyllisk have, omringet af smukke træer og palmer. Hotellet råder over reception, restaurant, bar, elevator, spaafdeling med sauna samt gratis Wi-Fi. Alle værelser er med bad og toilet med hårtørrer, TV, telefon, gratis Wi-FI samt mulighed for at lave kaffe og te.

  Der tages forbehold for hotelændring

  ReceptionJa
  InternetGratis Wi-Fi
  RestaurantJa
  SaunaJa
  TvJa
  ElevatorJa
  AndetHårtørrer
  BarJa
  SolterrasseJa
 • Dag 6-7

  Ibis Hotel Portsmouth

  Ibis Hotel Portsmouth er centralt beliggende i byen, med kort afstand til nogle af byens seværdigheder. Hotellet råder over reception, restaurant, bar, elevator og gratis Wi-Fi. Alle værelser er med bad og toilet, TV, telefon samt gratis Wi-Fi. Det er muligt at låne en hårtørrer i receptionen. Forplejningen er god og består af en buffet om morgenen, samt en buffet eller 3-retters menu om aftenen.

  Der tages forbehold for hotelændring

  ReceptionJa
  InternetGratis Wi-Fi
  RestaurantJa
  TvJa
  ElevatorJa
  AndetMuligt at låne hårtørrer i receptionen
  BarJa

Dagsprogram

 • Dag 1: Aalborg – Sydengland

  Udrejse fra Aalborg til London Stansted. Efter ankomst kører vi til Bristol, hvor vi indkvarteres i hjertet af byen. Vi tager på en hyggelig byrundtur, og der vil være mulighed for en sejltur på Avon-floden, som løber igennem Bristol.

  Om aftenen kan man besøge Bristols hyggelige pubber, hvor man jævnligt kan opleve live musik.

 • Dag 2: Bath

  Vi kører til Bath, der er en af Englands smukkeste byer. På en byrundtur til fods skal vi opleve de seværdigheder, der har placeret byen på UNESCO’s Verdensarvsliste, herunder de to arkitektoniske mesterværker The Royal Crescent og The Circus samt flere af byens hyggelige gader og pladser.

  Der bliver mulighed for at besøge de berømte romerske bade eller forfatteren Jane Austens hus, inden der er frokost på egen hånd.

  Bath
 • Dag 3: Wales og havebesøg

  Ingen forårsrejse til Sydengland er fuldendt uden et besøg i en af områdets flotte haver. Vi krydser Storbritanniens længste flod Severn og befinder os nu i Wales. Her besøger vi Dyffryn Garden, som rangerer blandt landets bedste haver. Vi nyder den flotte vegetation og det fantastiske Dyffryn House, som troner midt i haven.

  Vi fortsætter til Wales’ hovedstad Cardiff, som ligger ved udmundingen af floden Taff. På en byrundtur ser vi tydelige tegn på byens enorme industri med bl.a. egen kulbørs. I hjertet af byen ligger Cardiff Castle, som rummer mere end 2000 år gammel historie. Tid til frokost på egen hånd inden vi vender tilbage til Bristol.

  Wales og havebesøg
 • Dag 4: Dartmoor

  Vi tager afsked med Bristol og sætter kursen mod vest. Undervejs kører vi igennem Dartmoor National Park, som byder på en enestående natur. Dartmoor er på størrelse med Bornholm og kendetegnet ved et kuperet, vildt hedelandskab med spredte formationer af granit. Langs de smalle veje, der er omgivet af stengærder og grønne hække, ses også græssende køer og vilde ponyer. Området har på grund af sin vilde og utilgængelige natur været omgivet af mange myter og anvendt som kulisse i adskillige film.

  Vi nyder en frokost på et af områdets historiske spisesteder. Herfra går turen mod halvøen Cornwall, hvor vi indkvarteres i to nætter på et fantastisk, georgiansk hotel i Redruth.

  Dartmoor
 • Dag 5: St. Michaels Mount – Lands End – St. Ives

  I dag skal vi se det mest seværdige og typiske for området. Vi ser St. Michaels Mount, den engelske pendant til Mont St-Michel i Normandiet, som rejser sig dramatisk op af havet. Såfremt tidevandet tillader det, besøger vi øen.

  Vi fortsætter til den smukke kystby St. Ives, hvor vi får tid på egen hånd til blandt andet at opleve billedhuggeren Barbara Hepworths smukke stenskulpturer ved hendes hus og atelier.

  Herefter kører vi til de imponerende klipper ved Lands End, der er Englands vestligste punkt. Her er der tid til at gå en tur ved besøgscentret og nyde de forrevne klipper og den stærke brænding. I klart vejr kan man skimte Isles of Scilly, der ligger 40 km ude i Atlanten.

  St. Michaels Mount – Lands End – St. Ives
 • Dag 6: Eden Project – Lyme Regis

  I dag skal vi besøge det verdensberømte Eden Project. I et særpræget landskab åbnede man i 2001 verdens største indendørs klimahuse, bestående af futuristiske bobleformede drivhuse på i alt ca. 4 hektar med tusindvis af tropiske og subtropiske planter i forskellige klimazoner. I dette ”Edens Have” forsøger man at give besøgende et indblik i og forståelse for økosystemer. I den udendørs park på ca. 8 hektar kan man nyde synet af tusindvis af blomster og planter.

  Turen fortsætter gennem det smukke landskab til kystbyen Lyme Regis, der ligger ved grænsen til Devon og kaldes for ”Dorsets Perle”. Vi fortsætter til Portsmouth, hvor vi indkvarteres i to nætter på hotel i hjertet af byen.

  Eden Project – Lyme Regis
 • Dag 7: Isle of Wight – Portsmouth – Historic Dockyard

  Fra morgenstunden sejler vi til Isle of Wight. Her besøger vi Osborne House, som var Dronning Victorias foretrukne feriested. Palæet og den smukke tilhørende park ligger idyllisk ud til havet. Den autentiske bolig giver om noget et sjældent indblik i de royales private gemakker og er fyldt med kongefamiliens minder.

  Tilbage på fastlandet i Portsmouth besøger vi Historic Dockyard med bl.a. Lord Nelsons berømte flagskib, HMS Victory, og Henrik 8.s yndlingsskib, HMS Mary Rose. Royal Naval Museum beretter om den mere end 1000-årige engelske flådehistorie.

  For de som har lyst, er der shoppingmuligheder i det nærliggende Gunwharf Quays med ca. 100 butikker.

  Sejlturen koster DKK 200 og skal bestilles ved tilmelding.

  Isle of Wight – Portsmouth – Historic Dockyard
 • Dag 8: London – Aalborg

  Tidlig morgenmad og herefter hjemrejse med fly fra Stansted til Aalborg.

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Hvor meget skal jeg regne med til ekstra entréer på rejsen til Sydengland med Cornwall?

  Sejltur i Bristol ca. GBP 15. Eden Project ca. GBP 26. Dyffryn Garden ca. GBP 10,50. Beaulieu House and Gardens ca. GBP 20. Historic Dockyard ca. GBP 18. D-Day museet ca. GBP 9. Osborne House ca. GBP 15.

 • Kan jeg bruge mine elektriske apparater i England?

  Det er en god idé at medbringe adapter til 220 V.

 • Hvordan er hotelstandarden i England?

  Vi bor på gode hoteller med central beliggenhed, hvor alle værelser er med bad og toilet. Alle hoteller er endvidere udstyret med elevator, restaurant og døgnåben reception. Bemærk hotelstandarden i Storbritannien kan variere.

 • Hvordan er vejret i Sydengland?

   Bristol (gns.): juni - september 18° - 21°. London (gns.): juni - september 18° - 22°.

 • Hvordan er busstandarden i England?

  Busstandarden i Storbritannien kan forekomme lavere end ved danske busser.

 • Flytider og ændringer

  De flytider, som fremgår af din ordrebekræftelse, er baseret på foreløbig bekræftelse fra flyselskabet. Det er vigtigt, at du er forberedt på, at afgangstider og ruter kan blive ændret – det er desværre uden for NILLES Rejsers kontrol.

  Vær opmærksom på, at programmet også er vejledende og at ændringer kan forekomme.

 • Kan jeg reservere sæde på flyet?

  På nogle af vores flyrejser er det muligt at reservere siddepladser i flyet. Det vil fremgå af rejsen. Er du i en situation, hvor du behøver en speciel siddeplads, så kontakt os og vi vil gøre vores bedste for at hjælpe.

 • Er der regler for håndbagage på flyrejsen?

  På flyrejsen kan vægten af tilladt håndbagage variere fra selskab til selskab. Tilladt vægt og størrelse for håndbagagen fremgår af den praktiske information, som vi sender til dig 6-8 dage inden afrejse.

 • Bliver der serveret mad ombord på flyet?

  Det afhænger af flyselskabet og længden på rejsen. Se mere i rejsebeskrivelsen og i den praktiske information, som vi udsender 6-8 dage inden afrejse.

 • Bus på flyrejser

  På mange rejsemål med fly benytter vi lokale busfirmaer. Bussens indretning og standard kan variere og forekomme lavere end på øvrige rejsemål.

 • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

  Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud til din rejse. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med andre rabatter.

  Regneeksempel:
  Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

  Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

  Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

 • Min bagage er ikke kommet frem, hvad gør jeg?

  Hvis din bagage ikke når frem eller bliver beskadiget under flytransporten, skal dette meddeles til det aktuelle flyselskab umiddelbart efter ankomst. Vær opmærksom på at rejseforsikringen normalt ikke dækker almindelig slitage på bagage (på fly, bus eller lignende).

 • Hvad gør jeg, hvis jeg har glemt noget i lufthavnen?

  Har du glemt noget i lufthavnene eller på flyet, skal du kontakte lufthavnens «Lost and found», som findes i alle lufthavne.

 • Hvor kan jeg stige på bussen med NILLES?

  Vi tilbyder opsamling i eller ved større byer i Nord-, Øst- og Sønderjylland. Mange steder samler vi op ved motorvejen, hvilket giver dig en hurtigere rejse gennem Danmark på vej mod dit feriemål. Vi har også enkelte rejser med afrejse fra Fyn og Sjælland. Se nærmere i dagsprogrammet for rejsen.

  Se vores opsamlingsruter

 • Hvor er der påstigning og afstigning?

  Vi vil gerne samle op i så mange byer som muligt, men vi ønsker samtidig, at opsamlingen og hjemkørslen skal foregå så smidigt og kortvarigt som muligt. Til glæde for de gæster, der står på i yderpunkterne, har vi derfor valgt at placere nogle af påstignings- og afstigningsstederne ved frakørslerne på motorvejen.

  Er der for få tilmeldinger til et på- og afstigningssted, kan vi anvise et alternativt på- og afstigningssted. På- og afstigningstidsplan er vejledende og berettiger ikke til prisreduktion ved forsinkelser eller ændringer. Busskifte i forbindelse med opsamling og hjemkørsel kan forekomme og må forventes. Man bør huske på, at opsamling og hjemkørsel kun gælder busrejser.

 • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

  Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud til din rejse. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med andre rabatter.

  Regneeksempel:
  Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

  Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

  Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

 • Kan man reservere fast plads i bussen?

  Hos os kan du bestille fast plads i bussen, så du fra starten ved, hvor du skal sidde resten af rejsen.

  Prisen for pladsreservation pr. person er:

  • Bus og flodkrydstogter: DKK 15-25 pr. person/dag. Se mere her
  • Flyrejser: DKK 10-20 pr. person/dag.

  Bemærk:    Der gælder andre priser for rejserne skabt i samarbejde med Gislev Rejser. Se mere på den specifikke rejse.

  Bestiller du online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind at bestille din rejse og lave pladsreservationerne ved samme lejlighed. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen. Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

  Der er fire bustyper. Prisen på pladsreservation afhænger af valget af række.

 • Bliver der serveret mad på ud- og hjemrejser ved busrejser?

  Det er en fast tradition hos NILLES Rejser at vi så ofte, som det lader sig gøre på udrejsen og hjemrejsen, har inkluderet forplejning på rejsen i prisen. Det betyder, at du ikke skal ind at stå i kø efter maden på en rasteplads eller cafeteria, for vi har bestilt maden hjemmefra. Det kan ikke altid forventes, at der kan være special kost tilrådighed såfremt der er allegener eller andet. Her må man selv tage supplerende mad med. På spisestederne kan du naturligvis benytte toiletforholdene gratis. Se mere i rejsebeskrivelsen for den pågældende rejse.

 • Køre- og hviletidsbestemmelser

  De gældende køre- og hviletidsbestemmelser overholdes.

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu