Skip to main content

Busrejse til England, Skotland og Wales

-
Fra barskt højland til billedskønne landsbyer

England – Skotland – Wales

Oplev det bedste af Storbritannien med alt fra Skotlands barske højland og de frodige engelske bakker til de snævre gyder i vikingebyen York samt Wales’ gamle borge og smukke kyster. Vi besøger Edinburgh, der kandiderer til at være en af verdens smukkeste hovedstæder, spejder efter Nessie ved den mytiske Loch Ness og kører gennem det betagende natursceneri langs Loch Lomond. Som et af rejsens absolutte højdepunkter har vi en hel dag på den fantastisk smukke ø Isle of Skye.

En treenighed af britiske højdepunkter
Rundrejsen begynder i Sydengland og fortsætter nordpå mod Isle of Skye, den største af De Indre Hebrider. Undervejs besøger vi Cambridge, York og den skotske hovedstad Edinburgh, og efter oplevelserne på den billedskønne ø går turen sydpå igen. Vi runder højdepunkter som Glencoe-dalen, Loch Lomond og Hadrians Mur, inden vi har to nætter i hyggelige Chester, hvorfra vi tager på heldagsudflugt til Wales. På rejsens sidste fulde dag besøger vi også Shakespeares fødeby, Stratford-upon-Avon.

Edinburgh Military Tattoo

Edinburgh Military Tattoo er den største årligt tilbagevendende begivenhed og finder sted på Esplanaden foran slottet. Showet indeholder storslåede opvisninger og musikalske indslag. Tattoobillet koster kr. 800,00 pr. person og skal bestilles ved tilmelding.

Inkluderet i rejsens pris

 • 4-stjernet bus
 • Færge Holland-England tur/retur
 • 8 overnatninger, heraf 2 i Edinburgh og 2 på Isle of Skye
 • 2 overnatninger på Stena Lines færge i udvendige 2-køjes kahytter
 • 10 x morgenmad
 • 10 x aftensmad
 • Udflugter ekskl. entreer
 • Dansk rejseleder

Kort

Hoteller

 • Dag 2-3

  Hampton by Hilton York

  Hampton by Hilton i York er et moderne hotel beliggende tæt på det historiske centrum. Hotellet sætter flotte rammer for dit ophold og kan tilbyde reception, restaurant og bar, fitnesscenter og gratis internet. Alle værelser er moderne indrettet med toilet og bad samt tv, hårtørrer og elkedel til at lave the eller kaffe. Morgenmaden er oftest buffet i bedste britiske stil, mens aftensmaden varierer mellem en 3-retters menu eller en buffet.

  Der tages forbehold for hotelændring

  ReceptionJa
  InternetJa
  RestaurantJa
  TvJa
  ElevatorJa
  BarJa
 • Dag 3-5

  Mercure Edinburgh Haymarket

  I hjertet af Edinburgh ligger Hotel Mercure Edinburgh Haymarket med rig mulighed for at udforske den historiske by. Der er kun 9 minutters gang fra Haymarket togstation og under 1 km til Edinburgh slot. Hotellet tilbyder rummelige hotelværelser med gratis Wi-Fi, kaffe/the faciliteter, skrivebord, strygejern samt eget badeværelse med hårtørrer og gratis toiletartikler.

  ReceptionJa
  InternetJa
  RestaurantJa
  TvJa
  ElevatorJa
  BarJa
 • Dag 5-7

  Dunollie Hotel

  The Dunollie Hotel ligger med en fantastisk udsigt over Loch Kishorn samt Applecross bjergene. Hotellet råder over restaurant, reception, bar, terrasse, samt gratis internet i fællesområderne. Hotellet er røgfrit. Alle værelser er indrettet med bad/toilet, hårtørrer, tv, telefon samt mulighed for at lave te & kaffe. Morgenmaden er oftest den helt store buffet i bedste britiske stil, mens aftensmaden varierer mellem en 3-retters menu eller en flot buffet.

  ReceptionJa
  Interneti fællesområderne
  RestaurantJa
  TvJa
  AndetHårtørrer
  BarJa
  SolterrasseJa
 • Dag 7-8

  Voco Grand Central Glasgow

  Voco Grand Central er et ikonisk hotel der ligger midt i Glasgow blandt byens butikker. Den historiske bygning er dateret helt tilbage til 1883, hvilket kan ses på den originale store trappe, den storslåede Champagne Central Bar og det hvælvede loft og marmorgulv. På hotellet ligger Tempus Restaurant & Bar der tilbyder traditionelle og sæsonprægede retter. Værelserne er udstyret med TV, gratis Wi-Fi, aircondition samt eget toilet og bad.

  ReceptionJa
  Interneti fællesområderne
  RestaurantJa
  TvJa
  AndetHårtørrer
  BarJa
  SolterrasseJa
 • Dag 8-10

  The Queen at Chester Hotel

  The Queen at Chester Hotel slog dørene op i 1860 og har fastholdt sin Victorianske charme og udsmykning. Hotellet råder over restaurant, reception, bar, terrasse, safeboks, elevator, fitnessrum & massage samt gratis internet. Hotellet er røgfrit. Alle værelser er indrettet med bad/toilet, tv, telefon og gratis Wi-Fi samt mulighed for at lave te & kaffe. Morgenmaden er oftest en buffet i bedste britiske stil, mens aftensmaden varierer mellem en 3-retters menu eller en flot buffet.

  Der tages forbehold for hotelændring

  ReceptionJa
  InternetJa
  RestaurantJa
  TvJa
  ElevatorJa
  AktivitetFitnessrum & massage
  SafeboksJa
  BarJa
  SolterrasseJa

Dagsprogram

 • Medbring gerne vandtæt beklædning samt gode sko og evt. også regnslag, da paraplyer ikke er tilladt til Tattoo.

 • Udrejse

  Tidlig opsamling og kørsel til Hoek van Holland. Vi går ombord på Stena Lines færge til Harwich, hvor vi spiser aftensmad ombord og overnatter i kahytter med eget bad og toilet.

 • Dag 2: Harwich – Cambridge – York - 390 km

  Morgenbuffet inden ankomst til Harwich. Besøg i spændende Cambridge og gåtur i den gamle bydel med den helt specielle stemning, smukke, gamle universitetsbygninger og grønne områder ved floden Cam.

  Vi kører videre til York, hvor vi bliver sendt tilbage til vikingetiden på det prisbelønnede museum Jorvik. Overnatning i York.

  Harwich – Cambridge – York - 390 km
 • Dag 3: York – Edinburgh - 340 km

  Med formiddagen til rådighed spadserer vi gennem de hyggelige gader i York og ser bl.a. Nordeuropas største kirkebygning York Minster og det smalle stræde The Shambles.

  Efter tid til frokost, fortsætter vi gennem Yorkshire mod den skotske grænse. Ophold i Goathland, som er en lille landsby i North Yorkshire og kendt som kulisse i serien Heartbeat (”Små og store synder”). Vi krydser grænsen til Skotland og ankommer til hovedstaden Edinburgh, hvor vi har to overnatninger.

  York – Edinburgh - 340 km
 • Dag 4: Edinburgh – Tattoo

  Midt på formiddagen tager vi på en oplevelsesrig rundtur i Edinburgh og ser bl.a. den gamle middelaldergade Royal Mile, Newtown med de smukke borgerhuse fra 1700-tallet og kongefamiliens residens Holyrood Palace. Turen slutter ved Edinburgh Castle, hvorefter der er mulighed for at besøge slottet eller slentre en tur i middelalderbydelen. Eftermiddag på egen hånd - rejselederen hjælper gerne med forslag til oplevelser. Efter aftensmaden skal vi opleve det imponerende og ubeskrivelige Tattoo foran det smukt oplyste Edinburgh Castle.

  Tattoo-billet koster DKK 795 pr. person og skal bestilles ved tilmelding.

  Edinburgh – Tattoo
 • Dag 5: Edinburgh – Isle of Skye - 380 km

  Nord for Edinburgh krydser vi Forth-fjorden via en imponerende hængebro, og snart er vi i det skotske højland. Undervejs besøger vi et whiskydestilleri, der naturligvis byder på en smagsprøve. Vi ser byen Pitlochry, der har vundet mange priser for sin blomsterudsmykning og er præget af traditionel skotsk byggestil.

  Vi fortsætter gennem smukke landskaber og nogle af Skotlands højeste bjerge, og kører langs den berømte sø Loch Ness, hvor vi kan spejde efter det berygtede søuhyre ”Nessie”.

  Vi bor to nætter på et hotel med en god beliggenhed lige ned til vandet.

  Edinburgh – Isle of Skye - 380 km
 • Dag 6: Isle of Skye - 160 km

  På Isle of Skye er der en dejlig, afslappet livsstil og små bygder med hvidkalkede huse spredt i det frodige landskab. Røde bjerge rejser sig mod himlen, mens Atlanterhavets bølger slår ind mod kysten. Vi har god tid til at udforske øen. På den nordøstlige halvø Trotternish finder vi nogle af de mest specielle bjergformationer i Skotland.

  Vi besøger øens lille, interessante frilandsmuseum, lægger vejen forbi slottet Dunvegan Castle, grundlagt af norske vikinger, og kan gå på opdagelse i ”hovedstaden” Portree. Sidst på eftermiddagen er vi tilbage på hotellet.

  Isle of Skye - 160 km
 • Dag 7: Fort William – Glasgow - 330 km

  Vi sætter kurs mod syd og besøger den lille by Fort Augustus, hvor “hovedgaden” er en lang række forbundne sluser. Frokostpause i Fort William, der oprindelig blev anlagt som fæstning for englænderne, men i dag er en charmerende by med en hyggelig gågade.

  Vi fortsætter gennem ”den grædende dal”, bjergkløften Glencoe, og ved den smukke og berømte sø Loch Lomond er der mulighed for en sejltur. Overnatning i Skotlands største by Glasgow.

  Fort William – Glasgow - 330 km
 • Dag 8: Glasgow – Chester - 460 km

  Gennem frodige grønne landskaber når vi grænsebyen Gretna Green og besøger den gamle smedje, hvor grovsmeden gennem århundreder har fungeret som giftefoged. Vi forlader Skotland og besøger Hadrians Mur, der strækker sig mere end 120 km fra kyst til kyst tæt på grænsen mellem England og Skotland. Muren blev opført af romerne og er i dag en af de mest populære, historiske attraktioner i det nordlige England.

  Herefter kører vi til Lake District, som er et af Englands mest naturskønne områder med dybblå søer, høje bjerge og grønne dale. Vi kører over et af områdets højeste bjergpas og når frem til den hyggelige by Bowness ved Lake Windermere. Her bliver der tid til frokost og en slentretur ved søbredden eller i de snævre gader.

  Dagens mål er Englands måske hyggeligste by Chester, hvor vi bor de næste to nætter.

  Glasgow – Chester - 460 km
 • Dag 9: Wales - 260 km

  Efter morgenmaden kører vi mod Nordwales og forbi flere kendte feriesteder ved nordkysten. Besøg i Caernarfon, hvor Wales’ største borg troner over havnen og den gamle bydel. Her blev titlen Prinsen af Wales opfundet, og det er her, kroningen af Prinsen vil finde sted. Efter god tid i Caernarfon begiver vi os gennem den barske, forrevne Snowdon National Park, forbi Wales’ højeste bjergtinder og tilbage til Chester. Herpå mulighed for spadseretur i de gamle, ganske særlige gader.

  Wales - 260 km
 • Dag 10: Stratford-upon-Avon – Coventry – Harwich - 470 km

  Vi begiver os mod Shakespeares fødeby Stratford-upon-Avon, der ligger smukt ved Avon-flodens bredder. Tid til frokost på egen hånd, inden vi går en tur i den mere end 800 år gamle by, hvor mange af husene fra Shakespeares tid stadig sætter deres historiske præg på byen.

  Først på eftermiddagen fortsætter vi til Coventry og besøger den imponerende, moderne Coventry Cathedral, som er rejst ved siden af ruinerne af den gamle katedral, der blev sønderbombet under 2. Verdenskrig. På det spændende bilmuseum oplever vi historien om Coventrys storhed og fald inden for bilindustrien.

  Om aftenen går vi ombord på Stena Lines færge i Harwich. Vi nyder en god middag og overnatter i kahytter med eget bad og toilet.

  Stratford-upon-Avon – Coventry – Harwich - 470 km
 • Dag 11: Hjemrejse

  Efter morgenmaden kører vi fra borde, og herefter går turen gennem Holland og Tyskland mod de respektive hjembyer.

Afgange- og ankomsttider

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
Dybvad Falkevej 25, NILLES Busser 03:50 00:05
Hjallerup Frakørsel 16, P-plads, Hjallerup/Dronninglund 04:10 23:45
Bouet Kvickly, P-plads 04:20 23:35
Aalborg Frakørsel 26, Universitetsboulevarden, Pendlerplads 04:30 23:25
Støvring Frakørsel 31, Støvring S, OK-tank 04:50 23:10
Haverslev Industriparken 2, Circle K 05:00 22:55
Hobro Frakørsel 35, Skivevej, P-plads, Hobro V. 05:10 22:40
Randers Viborgvej 140, ved Pendlerplads 05:30 22:00
Ødum OK Plus Ødum, Landevejen 203/Ødumvej 05:45 21:45
Århus Frakørsel 47, Tilst, Borumvej, OK-tank 06:00 21:30
Skanderborg Frakørsel 51, Circle K, Stilling/Skanderborg N. 06:25 20:45
Horsens Frakørsel 56A, Q8/Burgerking, Horsens V. 06:40 20:05
Vejle Friis Hansens Vej 12, Vinding 07:30 19:45
Bramdrupdam Scandic Hotel 07:50 19:25
Haderslev/Vojens Frakørsel 68, Lysbjergvej, OK 08:10 19:05
Aabenraa/Rødekro Frakørsel 70, Kometvej, Shell 08:25 17:35
Padborg Lejrvejen 12, OK 09:10 17:20

Vi tager forbehold for ændringer og forsinkelser i afgang- og hjemkomsttider. Tider på rejsebevis er gældende.

Afrejser og bestilling

AfrejseVarighedRejsemålLedige pladserPris
12/8-202411 dageEngland-Skotland-WalesMere end 8Kr. 16.995Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Hvor meget skal jeg regne med til ekstra entréer på rundrejsen England, Skotland og Wales?

  Entreer udgør samlet ca. GBP 120.

 • Hvordan er hotelstandarden på rundrejsen?

  Vi benytter gode og centralt beliggende hoteller. Alle værelser er med bad og toilet. Alle har deres helt egen stil fra kroens charme på Isle of Skye til storbyens moderne hoteller i Edinburgh og Glasgow. På alle hoteller er forplejningen meget god. Morgenmaden er oftest den helt store buffet i bedste britiske stil, mens aftensmaden varierer mellem 3-retters menuer og flotte buffeter.

 • Hvilke typer kahytter kan jeg vælge melllem på Harwich-færgen?

  STANDARD 2-KØJES KAHYT  
   
     
   
     
  COMFORT CLASS KAHYT  
   
     
   
 • Hvor kan jeg stige på bussen med NILLES?

  Vi tilbyder opsamling i eller ved større byer i Nord-, Øst- og Sønderjylland. Mange steder samler vi op ved motorvejen, hvilket giver dig en hurtigere rejse gennem Danmark på vej mod dit feriemål. Vi har også enkelte rejser med afrejse fra Fyn og Sjælland. Se nærmere i dagsprogrammet for rejsen.

  Se vores opsamlingsruter

 • Hvor er der påstigning og afstigning?

  Vi vil gerne samle op i så mange byer som muligt, men vi ønsker samtidig, at opsamlingen og hjemkørslen skal foregå så smidigt og kortvarigt som muligt. Til glæde for de gæster, der står på i yderpunkterne, har vi derfor valgt at placere nogle af påstignings- og afstigningsstederne ved frakørslerne på motorvejen.

  Er der for få tilmeldinger til et på- og afstigningssted, kan vi anvise et alternativt på- og afstigningssted. På- og afstigningstidsplan er vejledende og berettiger ikke til prisreduktion ved forsinkelser eller ændringer. Busskifte i forbindelse med opsamling og hjemkørsel kan forekomme og må forventes. Man bør huske på, at opsamling og hjemkørsel kun gælder busrejser.

 • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

  Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud til din rejse. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med andre rabatter.

  Regneeksempel:
  Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

  Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

  Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

 • Kan man reservere fast plads i bussen?

  Hos os kan du bestille fast plads i bussen, så du fra starten ved, hvor du skal sidde resten af rejsen.

  Prisen for pladsreservation pr. person er:

  • Bus og flodkrydstogter: DKK 15-25 pr. person/dag. Se mere her
  • Flyrejser: DKK 10-20 pr. person/dag.

  Bemærk:    Der gælder andre priser for rejserne skabt i samarbejde med Gislev Rejser. Se mere på den specifikke rejse.

  Bestiller du online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind at bestille din rejse og lave pladsreservationerne ved samme lejlighed. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen. Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

  Der er fire bustyper. Prisen på pladsreservation afhænger af valget af række.

 • Bliver der serveret mad på ud- og hjemrejser ved busrejser?

  Det er en fast tradition hos NILLES Rejser at vi så ofte, som det lader sig gøre på udrejsen og hjemrejsen, har inkluderet forplejning på rejsen i prisen. Det betyder, at du ikke skal ind at stå i kø efter maden på en rasteplads eller cafeteria, for vi har bestilt maden hjemmefra. Det kan ikke altid forventes, at der kan være special kost tilrådighed såfremt der er allegener eller andet. Her må man selv tage supplerende mad med. På spisestederne kan du naturligvis benytte toiletforholdene gratis. Se mere i rejsebeskrivelsen for den pågældende rejse.

 • Køre- og hviletidsbestemmelser

  De gældende køre- og hviletidsbestemmelser overholdes.

 • Hvilken valuta bruger man i Skotland?

  I Skotland bruger man Pund Sterling (GBP)

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu