Skip to main content

3-dages strikkerejse til Nordjylland

-
Garnti for en stor oplevelse

Strikkefestival i Thy

I slutningen af september forvandles den lille by Hurup til hele verdens strikkehovedstad, når tusindvis af gæster fra nær og fjern valfarter til Thy for at deltage i strikkefestivalen Wool Days Thy. Hurup Hallerne udgør festivalens epicenter, og her kan du over tre dage kaste dig ud i alt fra workshops og undervisning af lokale og internationale strikkeentusiaster til foredrag, underholdning, boder og masser af muligheder for at samle ny inspiration og møde ligesindede, der ligesom dig er bidt af en gal strikkepind.

I anledning af festivalen har NILLES strikket en spændende tre-dages rejse sammen, hvor vi ud over adgang til garnmekkaet i Hurup Hallerne også har arrangeret besøg hos Thy Lam og Mors Angora, ligesom vi skal underholdes af de lokale darlings Anders og Bent Bro, spise frokost på Café Sydvendt i Thy og nyde en dejlig fællesmiddag på vores hyggelige hotel.

Da vi befinder os i Thy, vil der også være et hav af madboder fyldt med regionens mange, lokale råvarer, og så vil der naturligvis være mulighed for at købe alskens garn, strikkeopskrifter, pinde og andet strikkemerchandise med hjem fra de mange opstillede stande.

Så pak pinde og garn i tasken og tag med på en pilgrimsrejse til maskernes højborg nord for fjorden. Vi har vores egen, strikkekyndinge rejseleder med på hele rejsen, og vi sørger for et rundstykke på udrejsen og en sandwich på hjemturen.

Inkluderet i rejsens pris

 • 4-stjernet bus
 • 2 overnatninger på hotellet
 • 2 x morgenmad
 • 1 x middag på hotellet
 • 1 x fælles middag lørdag aften
 • 1 x frokost på Café Sydvendt i Thisted
 • 1 x rundstykke i bussen på udrejsen
 • 1 x sandwich hjemrejse
 • 1 x partoutbillet til Wool Days i 3 dage
 • 1 x goodiebag fra Wool Days
 • 1 x besøg Thy Lam
 • 1 x besøg Mors Angora
 • Dansk strikke rejseleder

Hotel

 • Dag 1-3

  Hotel Limfjorden

  Hotellet ligger i udkanten af Thisted med en fantastisk udsigt over Limfjorden og Mors på den modsatte side af Thisted Bredning. Hotellet råder over en restaurant med fjordudsigt samt møbleret terrasse, hvor man kan nyde en kølig drink eller en kop kaffe, mens man betragter den altid omskiftelige fjord.

  Værelserne er simple, lyse og moderne og indeholder alle fladskræms-Tv, gratis Wi-Fi, hårtørrer, skrivebord samt eget toilet og bad.

  Forplejningen består af 2-retters aftenmenu og morgenbuffet.

  InternetJa
  TvJa
  AndetStole og bord
  Afstand til havet100 meter
  HavudsigtJa
  ReceptionJa
  RestaurantJa

Dagsprogram

 • Dag 1: Udrejse, Thy Lam og Wool Days

  Efter opsamling på Fyn og Jylland kører vi til Thy, der er kendt for sin uberørte natur, de udfordrende bølger, der trækker surfere fra hele verden til ”Cold Hawai” i Klitmøller, og bjergtagende Nationalpark Thy med sine store vidder og mangfoldige dyreliv.

  Vi nyder en lækker frokost på vejen, og herefter kører vi til opdrættet Thy Lam, hvor vi får historien om processen fra råuld til den færdige uld. Alt uld fra Thy Lam stammer fra deres egne får, og der bliver undervejs mulighed for at besøge stedets gårdbuti.

  Vi fortsætter turen til Hurup, hvor strikkefestivallen Wool Days Thy er omdrejningspunktet for tre dage fyldt med strik, garn og spændende workshops. Du har partoutbillet til Wool Days alle tre dage og kan således besøge de mange boder og deltage i de forskellige worksshops og foredrag inde i Hurup Hallerne som det passer dig i løbet af opholdet.

  Om aftenen er der Middag på hotellet.

  Udrejse, Thy Lam og Wool Days
 • Dag 2: Wool Days

  Efter morgenmaden på hotellet kører vi til Hurup Hallerne, hvor Lotte Littau Kjærgaard, der er arrangør af strikkefestivallen, tager imod os. Vi får en rundvisning blandt de mange boder og hører historien bag om arbejdet med Wool Days Thy, der oprindeligt startede på Fanø, men som i år er flyttet til nye og større rammer i det nordjyske.

  På strikefestivallen vil der være forskellige arrangementer, udstillere med alt hvad strikkehjertet kan begære og et hav af Works shops, som du kan tilmelde dig på arrangementets hjemmeside. Dagene er pakket med spændende oplevelser, og uanset om du vil lære at lave krydsende masker, strikke med trekanter eller blive klogere på plantefarvning, så kan det lade sig gøre på Wool Days Thy.

  Vi slutter dagen af med fælles middag lavet af lokale, friske råvarer samt musik og underholdning fra søn og far – Anders og Bent Bro, der går på scenen med deres show om Thyborøn, fiskeri og familieforhold tilsat passende mængder af klaver og guitar.

  Wool Days
 • Dag 3: Wool Days, Mors Angora og hjemtur

  Efter morgenmad på hotellet kører vi tilbage til Hurup Hallerne til endnu en dag med workshops og strikkeunderholdning.

  Ud på eftermiddagen siger vi farvel til Hurup, men inden vi kører hjemad, besøger vi Mors Angora, hvor de avler angorakaniner. Vi får en rundvisning og historien om angorakaninen og den danskproducerede angorauld. Der vil være mulighed for at købe håndspundet luksusgarn fra gårdens angorakaniner.

  På hjemturen holder vi ind et sted og spiser en sandwich.

  Wool Days, Mors Angora og hjemtur

Afgange- og ankomsttider

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
Middelfart Frakørsel 58, Skovsvinget, P-plads 06:30 21:30
Vejle Friis Hansens Vej 12, Vinding 07:00 21:00
Horsens Frakørsel 56A, Q8/Burgerking, Horsens V 07:25 20:35
Skanderborg Banegård, Busstop, vest for stationen 07:35 20:25
Viby P-plads ved Kirken, Grundtvigsvej 08:00 20:00
Århus Frakørsel 47, Tilst, Borumvej, OK-tank 08:20 19:40
Ødum OK Plus Ødum, Landevejen 203/Ødumvej 08:35 19:25
Randers Viborgvej 140, ved Pendlerplads 08:50 19:10
Hobro H. I. Biesgade, Busterminal 09:10 18:50
Haverslev Industriparken 2, Circle K 09:25 18:35
Støvring Frakørsel 31, Støvring S, OK-tank 09:35 18:25
Aalborg Musikkens Hus, Musikkens Pl. 1 09:50 18:10
Bouet Kvickly, P-plads 10:00 17:45

Vi tager forbehold for ændringer og forsinkelser i afgang- og hjemkomsttider. Tider på rejsebevis er gældende.

Afrejser og bestilling

AfrejseVarighedRejsemålLedige pladserPris
20/9-20243 dageStrikkefestival i Thy Mere end 8Kr. 3.695Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Hvor kan jeg stige på bussen med NILLES?

  Vi tilbyder opsamling i eller ved større byer i Nord-, Øst- og Sønderjylland. Mange steder samler vi op ved motorvejen, hvilket giver dig en hurtigere rejse gennem Danmark på vej mod dit feriemål. Vi har også enkelte rejser med afrejse fra Fyn og Sjælland. Se nærmere i dagsprogrammet for rejsen.

  Se vores opsamlingsruter

 • Hvor er der påstigning og afstigning?

  Vi vil gerne samle op i så mange byer som muligt, men vi ønsker samtidig, at opsamlingen og hjemkørslen skal foregå så smidigt og kortvarigt som muligt. Til glæde for de gæster, der står på i yderpunkterne, har vi derfor valgt at placere nogle af påstignings- og afstigningsstederne ved frakørslerne på motorvejen.

  Er der for få tilmeldinger til et på- og afstigningssted, kan vi anvise et alternativt på- og afstigningssted. På- og afstigningstidsplan er vejledende og berettiger ikke til prisreduktion ved forsinkelser eller ændringer. Busskifte i forbindelse med opsamling og hjemkørsel kan forekomme og må forventes. Man bør huske på, at opsamling og hjemkørsel kun gælder busrejser.

 • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

  Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud til din rejse. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med andre rabatter.

  Regneeksempel:
  Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

  Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

  Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

 • Kan man reservere fast plads i bussen?

  Hos os kan du bestille fast plads i bussen, så du fra starten ved, hvor du skal sidde resten af rejsen.

  Prisen for pladsreservation pr. person er:

  • Bus og flodkrydstogter: DKK 15-25 pr. person/dag. Se mere her
  • Flyrejser: DKK 10-20 pr. person/dag.

  Bemærk:    Der gælder andre priser for rejserne skabt i samarbejde med Gislev Rejser. Se mere på den specifikke rejse.

  Bestiller du online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind at bestille din rejse og lave pladsreservationerne ved samme lejlighed. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen. Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

  Der er fire bustyper. Prisen på pladsreservation afhænger af valget af række.

 • Bliver der serveret mad på ud- og hjemrejser ved busrejser?

  Det er en fast tradition hos NILLES Rejser at vi så ofte, som det lader sig gøre på udrejsen og hjemrejsen, har inkluderet forplejning på rejsen i prisen. Det betyder, at du ikke skal ind at stå i kø efter maden på en rasteplads eller cafeteria, for vi har bestilt maden hjemmefra. Det kan ikke altid forventes, at der kan være special kost tilrådighed såfremt der er allegener eller andet. Her må man selv tage supplerende mad med. På spisestederne kan du naturligvis benytte toiletforholdene gratis. Se mere i rejsebeskrivelsen for den pågældende rejse.

 • Køre- og hviletidsbestemmelser

  De gældende køre- og hviletidsbestemmelser overholdes.

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu