Skip to main content

Busrejse til Skagen

-
Oplev toppen af Danmark med afgang fra Sjælland

Smagen af Skagen

Skagen har igennem århundreder været et yndet udflugtsmål for kunstnere, kendisser, kurbadere og millionvis af andre besøgende, som er blevet draget af lyset, historierne, solnedgangene og drømmen om at holde ferie på et af de mest unikke steder i Danmark. På denne 3-dages busrejse fra Sjælland nyder vi Danmarks nordligste by i ro og mag, før og efter bølgen af turister rammer Skagen i sommermånederne.

Undervejs på rejsen skal vi gå rundt mellem de karakteristiske, gulkalkede huse, mærke vinden i kinderne på de brede strande og suge til os af den stemning, der kun findes lige netop her. Og så skal vi have nogle skønne, kulinariske oplevelser.

Skagen for alle smagsløg

Denne tur står nemlig i høj grad i gastronomiens tegn. Skagen er blevet et epicenter for gode råvarer, lækre restauranter og spændende smagsoplevelser, og vi skal derfor besøge både lakseopdrættet Skagen Salmon, spise frokost med lokale råvarer og tilhørende vinsmagning på Vincentralen, samle tang og smage på den ved Kongevillaen samt høre om vindyrkning på den økologiske Guldbæk Vingård (kun på afgangen den 30/5), inden turen igen går tilbage mod Sjælland.

Godt hotel og tid på egen hånd

Under hele opholdet bor vi på det dejlige og nyrenoverede Hotel Plesner, der med sine lyse farver, høje paneler, store vinduer og bløde senge emmer af den badehotelstemning, Skagen er så berømt for. Hotellet ligger i gåafstand til Skagens Museum, Slagter Munch og havnen med de ikoniske, rødmalede træhuse, som du får god tid til at udforske på egen hånd mellem de indlagte gruppearrangementer.

Dagsprogram

 • Dag 1: Udrejse

  Opsamling fra Sjælland og morgenmad på Vissenbjerg Storkro.
  Herfra kører vi mod Nordjylland, hvor vi holder endnu et stop i Aalborg. Her er der mulighed for at spise frokost på egen hånd og bruge et par timer i den nordjyske storby. Herefter fortsætter vi til Plesner Hotel i Skagen, hvor der venter os en lækker 2-retters menu.

  Udrejse
 • Dag 2: Skagen

  Vi starter formiddagen med et besøg på Skagen Salmon, der er et af verdens mest moderne, landbaserede opdrætsanlæg for laks. Her venter rundvisning og foredrag med udsigt til klitterne.

  Herefter fortsætter vi mod Kongevillaen i Skagen, der i dag går under navnet Klitgaarden. Den smukke bygning blev opført af kong Christian 10 i 1914 og var i flere år sommerresidens for den kongelige familie. I dag fungerer bygningen som refugium for forfattere og andre kunstnere, men vi skal hverken male eller skrive under vores besøg. Vi skal i stedet samle tang på stranden foran villaen og høre om tangens mange egenskaber. Der er selvfølgelig også tid til smagsprøver.

  Efter tangsmagning er det tid til frokost i lokalerne hos Vincentralen. Frokosten består af lokale råvarer som laks fra Skagen Salmon, Sild fra Pelagic samt lokalt kød og oste. Der vil til frokosten være en let vinsmagning.

  Når det sidste stykke laks er sat til livs, skal vi sammen med vores rejseleder på byrundtur i Skagen. Efterfølgende kan du bruge resten af dagen på Skagen Museum eller på en af byens mange restauranter eller caféer.

  Skagen
 • Dag 3: Hjemrejse

  Efter en lækker morgenmad siger vi farvel til Skagen og kører sydpå. Ved Aalborg besøger vi den familieejede og økologiske Guldbæk Vingård, hvor vi skal høre om vindyrkning i Danmark og Nordjylland, ligesom vi naturligvis skal smage på vinen. Efterfølgende venter en let frokost, inden vi sætter kursen mod Sjælland.

  OBS. Vi besøger kun Guldbæk Vingård på afgangen den 30/5. På afgangen den 20/9 stopper vi i stedet på Aalborg Kunstmuseum, hvor vi både skal se udstillingerne på det smukke museum designet af Alvar Aalto samt spise en god frokost.

  Hjemrejse

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Tillæg

  Opgradering til Dobbeltværelse Deluxe: kr. 250

  Tillæg for enkeltværelse på afgangen 30/5: kr. 950
  Tillæg for dobbeltværelse til enkeltperson på afgangen 30/5: kr. 1.150

  Tillæg for enkeltværelse på afgangen 20/9: kr. 1.150
  Tillæg for dobbeltværelse til enkeltperson på afgangen 20/9: kr. 1.300

 • Entréer

  Skagen Museum: kr. 125

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu