Skip to main content

Busrejse til Ærø og Als

-
Oplev de skønne danske øer i selskab med en lokal ekspert

Øhop til Ærø og Als

Oplev to af Danmarks skønneste øer på én og samme rejse. Vi begynder på Ærø, hvor vi skal bo i hovedbyen Marstal ikke langt fra øens skønne natur. ’Alt er vand ved siden af Ærø’, siger ærøboerne selv om deres charmerende ø, og vi oplever ærøske højdepunkter med alt fra de berømte ærøpandekager og øens hjemmedyrkede vin til historiske kirker, Voderup Klint og øens stolte søfartshistorier.

På rejsens tredjedag fortsætter vi til Als, hvor vi skal bo centralt i hovedbyen Sønderborg. På Als blæser historiens vingesus overalt omkring os, og vi dykker ned i de dramatiske fortællinger om de slesvigske krige og 1. Verdenskrig. Vi kører den korte vej til fastlandet, hvor vi oplever seværdigheder som Dybbøl Mølle og Gråsten Slot, ligesom vi får god tid til at snuse rundt i Sønderborg på egen hånd og evt. besøge det historiske Sønderborg Slot. Vi runder rejsen af med besøg på miniputøen Kalvø, det UNESCO-beskyttede Christiansfeld og et kig til det naturskønne område ved Skamlingsbanken.

Kort

Hoteller

  • Dag 1-3

    Ærø Hotel

    Ærø Hotel ligger i gåafstand til den gamle bydel i Marstal, byens unikke havnemiljø og Eriks Hale-stranden med de charmerende strandhuse. Hotellet har elevator, restaurant med god udsigt, solterrasse, bar, indendørs pool og opholdsstue. Alle værelser har bad, toilet og tv. Enkelte værelser har havudsigt.

    AndetJa
    BarJa
    InternetJa
    RestaurantJa
    SwimmingpoolJa
    TvJa
  • Dag 3-5

    Alsik Hotel

    Hotel Alsik ligger i hjertet af Sønderborg og er et af Danmarks mest spændende hoteller. Hotellet er tegnet af det danske arkitektfirma Henning Larsen Architects, som har haft stort fokus på at skabe et bæredygtigt byggeri, da hotellet er en del af Sønderborgs vision om at være CO2-neutral. Hotellet har reception, elevator, bar samt to restauranter, alle ledet af den anerkendte mesterkok Jesper Koch. Alle værelser er store og indbydende og stilfuldt indrettet i skandinavisk design. Værelserne har gulv til loft vinduer, hvorfra man kan nyde udsigten over Sønderborg og Alssund.

    AndetAircondition
    BarJa
    InternetJa
    RestaurantJa
    TvJa

Dagsprogram

  • Dag 1: Maritime Marstal og ærøpandekager

    Vi samles i bussen, hvorefter turen går mod Svendborg på Sydfyn. Her vil der være tid til at spise frokost, inden vi tager færgen til Ærøskøbing på Ærø. Fra færgen kan vi spotte nogle af de mindre øer i Det Sydfynske Øhav som Skarø, Hjortø, Birkholm og Drejø, inden vi fra Ærøskøbing kører det korte stræk til Ærøs største by, Marstal.

    Marstal emmer af maritim stemning. Engang var det landets næststørste søfartsby kun overgået af København, og den dag i dag kan vi stadig fornemme byens tilknytning til havet, når vi slentrer gennem de gamle gader eller langs havnen.

    Ved ankomst tager vi på en kørende rundtur i Marstal, inden der bliver tid til at udforske byen nærmere på egen hånd. Besøg evt. Marstal Kirke, hvis syv kirkeskibe vidner om byens tilknytning til søfarten. Efterfølgende kører vi den korte tur til vores hotel i Marstal, hvor vi efter at have fundet os til rette på vores værelser samles om en middag med efterfølgende kaffe og ærøpandekager.

    Maritime Marstal og ærøpandekager
  • Dag 2: Voderup Klint, Ærøskøbing og vinsmagning

    I dag skal vi på rundtur på skønne Ærø for at opleve flere af øens højdepunkter. Første stop er den smukke, hvide kirke i Bregninge, der blev opført i 1200-tallet. Her kan vi se de 500 år gamle kalkmalerier og den trefløjede altertavle, der er lavet af den kendte, tysk-danske billedskærer Claus Berg.

    Dagen fortsætter til en af Ærøs største naturoplevelser, den 33 meter høje Voderup Klint. Den over tre kilometer lange klint ligner oppefra gigantiske trappetrin, og den er et populært udflugtsmål for naturelskere med hang til vandring og smukke havudsigter.

    Sidst på formiddagen går turen til Ærøskøbing, der med sine brostensgader og klatreroser, der smyger sig op ad de gamle byhuse, er en af Danmarks mest romantiske byer. Deraf har byen også fået sit renommé som ’eventyrbyen’, og vi får god tid til at udforske de over hundrede år gamle gader. Tag en slentretur forbi de farverige huse, nyd den maritime atmosfære, og læg evt. vejen forbi Torvet til en frokost på en af de små caféer.

    Efter frokosten besøger vi vingården Ærø Vin, der er Ærøs eneste af slagsen. Vi får en smagsprøve på de hjemmedyrkede dråber, hører historien om produktionen og får efterfølgende mulighed for at købe nogle flasker med hjem. Hen ad eftermiddagen vender vi retur til Marstal, hvor du har tid på egen hånd, inden vi samles om aftenen om en middag på hotellet.

    Voderup Klint, Ærøskøbing og vinsmagning
  • Dag 3: Uld og Søbygård inden afrejse til Als

    Efter morgenmaden går turen til Bregninge, hvor vi besøger den 350 kvadratmeter store butik, Uldgården. Her finder du et stort udvalg af hjemmelavede uldvarer, hvor alt fra trøjer og kjoler til handsker og huer kan blive din personlige Ærø-souvenir. Ud over sine uldprodukter byder Uldgården også på et fyldigt sortiment af ø-specialiteter, kunsthåndværk og beklædningsgenstande i både silke og hør. På dagens besøg tager vi desuden et kig indenfor i de gamle stalde, mens vi på høloftet skal smage den lokale Ærø-snaps.

    Dagen byder også på et besøg ved herregården Søbygård, der med sin maleriske placering midt i en voldgrav inviterer til et spændende indblik i den ærøske historie. Gården blev opført tilbage i 1500-tallet som et jagtslot, og på vores visit fortæller vores rejseleder os historien om gården, dens fortid som del af det sønderjyske hertugdømme og om den hvide dame, der angiveligt stadig huserer på Søbygård.

    Herfra går turen videre til det nordligste Ærø ved Skjoldnæs Fyr og videre til Søby, hvor vi tager elfærgen Ellen til naboøen Als. Med på turen har vi egne sandwiches, som vi kan nyde på overfarten, mens vi nærmer os Sønderjylland.

    Vi kører i land og begiver os mod vores hotel i Sønderjyllands hovedby, Sønderborg. Byen er delt på midten, så den ene del af byen ligger på fastlandet, mens den anden del befinder sig på Als. De to bydele forbindes via den over 300 meter lange Kong Christian den X’s Bro, og ikke langt herfra indlogerer vi os på det skønne Hotel Alsik, der bl.a. er kendt for at huse Jesper Kochs restaurant samt for sin enestående udsigt over byen og sundet. Om aftenen samles vi om en middag på hotellet.

    Uld og Søbygård inden afrejse til Als
  • Dag 4: Sønderborg Slot, kongelige urter og Dybbøl Banke

    Efter morgen tager vi hul på dagens spændende oplevelser. Første punkt på dagsordenen er den ikoniske Dybbøl Mølle på toppen af Dybbøl Banke, som vi finder ikke langt fra vores hotel. Vi får fortællingen om de voldsomme kampe under de slesvigske krige i 1848 og 1864, hvor Møllen blev slemt beskadiget, men senere genopbygget til møllen, som den ser ud i dag.

    Herfra fortsætter vi til Gråsten Slot, der blev bygget i 1500-tallet som et jagtslot, og som siden 1935 har fungeret som en kongelig sommerresidens. Vi ser slottet, og efterfølgende fortsætter vi til Den Kongelige Køkkenhave, der i 2020 blev indviet af H.M. Dronningen og H.K.H. Prinsesse Benedikte. Vi får god tid til at slentre ad de små grusstier forbi blomster, urtebede, bærbuske og frugttræer, der sørger for et væld af spændende dufte. Her finder vi også en lille café og en butik, hvor du kan købe frisk frugt og grønt fra haven.

    Efter kigget til det kongelige Sønderjylland vender vi snuden hjem mod Sønderborg, hvor du har mulighed for at følge rejselederen på en rundtur i de charmerende, gamle gader. Der bliver også tid på egen hånd til at spise frokost, shoppe i nogle af de mange specialbutikker og evt. besøg Sønderborg Slot, der byder på et spændende indblik i op mod 800 års sønderjysk historie.

    Om aftenen spiser vi middag på hotellet.

    Sønderborg Slot, kongelige urter og Dybbøl Banke
  • Dag 5: Kalvø, Christiansfeld og Skamlingsbanken

    Efter morgenmaden tager vi afsked mod Hotel Alsik og sætter kursen hjemad mod Sjælland. Først venter der os dog flere spændende oplevelser i Jylland. Turen går først til miniputøen Kalvø, der er kendt for sin smukke natur, som kan opleves via stisystemet, der går hele øen rundt, samt for blot at huse omkring ti fastboende beboere.

    Vi kører videre nordpå til det UNESCO-beskyttede Christiansfeld, der er kendt for sine honningkager og fine gulstenshuse, der står skulder ved skulder langs de retvinklede gader. Efter at have set bykernen fortsætter vi til det naturskønne område ved Skamlingsbanken. Med sine 113 meter i højden er dette Sønderjyllands højeste punkt, og her venter en flot 360 graders udsigt til Lillebælt og Fyn mod øst og langt ind i Sønderjylland mod vest. Her finder vi også granitstøtten, der blev rejst i 1863 til ære for forkæmperne for den danske sag i Slesvig.

    Efter besøget ved Skamlingsbanken spiser vi frokost og kører over broerne mod øst til vores hjembyer på Sjælland.

    Kalvø, Christiansfeld og Skamlingsbanken

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

  • Tillæg

    Enkeltværelsestillæg kr. 1.898.

    Entréer er ekskl. medmindre andet er nævnt.

  • Hvor kan jeg stige på bussen med NILLES?

    Vi tilbyder opsamling i eller ved større byer i Nord-, Øst- og Sønderjylland. Mange steder samler vi op ved motorvejen, hvilket giver dig en hurtigere rejse gennem Danmark på vej mod dit feriemål. Vi har også enkelte rejser med afrejse fra Fyn og Sjælland. Se nærmere i dagsprogrammet for rejsen.

    Se vores opsamlingsruter

  • Hvor er der påstigning og afstigning?

    Vi vil gerne samle op i så mange byer som muligt, men vi ønsker samtidig, at opsamlingen og hjemkørslen skal foregå så smidigt og kortvarigt som muligt. Til glæde for de gæster, der står på i yderpunkterne, har vi derfor valgt at placere nogle af påstignings- og afstigningsstederne ved frakørslerne på motorvejen.

    Er der for få tilmeldinger til et på- og afstigningssted, kan vi anvise et alternativt på- og afstigningssted. På- og afstigningstidsplan er vejledende og berettiger ikke til prisreduktion ved forsinkelser eller ændringer. Busskifte i forbindelse med opsamling og hjemkørsel kan forekomme og må forventes. Man bør huske på, at opsamling og hjemkørsel kun gælder busrejser.

  • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

    Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud til din rejse. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med andre rabatter.

    Regneeksempel:
    Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

    Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

    Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

  • Kan man reservere fast plads i bussen?

    Hos os kan du bestille fast plads i bussen, så du fra starten ved, hvor du skal sidde resten af rejsen.

    Prisen for pladsreservation pr. person er:

    • Bus og flodkrydstogter: DKK 15-25 pr. person/dag. Se mere her
    • Flyrejser: DKK 10-20 pr. person/dag.

    Bemærk:    Der gælder andre priser for rejserne skabt i samarbejde med Gislev Rejser. Se mere på den specifikke rejse.

    Bestiller du online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind at bestille din rejse og lave pladsreservationerne ved samme lejlighed. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen. Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

    Der er fire bustyper. Prisen på pladsreservation afhænger af valget af række.

  • Bliver der serveret mad på ud- og hjemrejser ved busrejser?

    Det er en fast tradition hos NILLES Rejser at vi så ofte, som det lader sig gøre på udrejsen og hjemrejsen, har inkluderet forplejning på rejsen i prisen. Det betyder, at du ikke skal ind at stå i kø efter maden på en rasteplads eller cafeteria, for vi har bestilt maden hjemmefra. Det kan ikke altid forventes, at der kan være special kost tilrådighed såfremt der er allegener eller andet. Her må man selv tage supplerende mad med. På spisestederne kan du naturligvis benytte toiletforholdene gratis. Se mere i rejsebeskrivelsen for den pågældende rejse.

  • Køre- og hviletidsbestemmelser

    De gældende køre- og hviletidsbestemmelser overholdes.

  • Fast plads i bussen på rejser skabt i samarbejde med Gislev Rejser

    Når du bestiller din rejse hos NILLES, kan du altid købe fast plads i bussen. På vores rejser skabt i samarbejde med Gislev Rejser, som tilfældet er med denne rejse, gælder følgende priser for fast plads i bussen:

    • 0-4 dage: Kr. 80
    • 5-7 dage: Kr. 150
    • 8 eller flere dage: Kr. 230

    Fast plads gælder, fra du tager plads i den bus, der skal gennemføre rejsen.

    Bestiller du din rejse online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind og bestille din rejse og lave pladsreservationerne samtidig. Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

  • Hvor kan jeg stige på bussen på rejser skabt i samarbejde med Gislev Rejser?

    rejser skabt i samarbejde med Gislev Rejser, som tilfældet er med denne rejse, har du kun mulighed for at stige på bussen på Sjælland. På disse rejser har vi åbnet for en bred vifte af opsamlingssteder på hele Sjælland, og opsamlingsruten varierer, alt efter om rejsen går østpå mod Sverige, vestpå over Storebælt eller sydpå til destinationer rundt om i Europa. Se mere på den enkelte rejse under fanen ”Afgange- og ankomsttider”.

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
  • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
  • Kvalitetsrejser
    i trygge rammer
  • Altid med erfaren
    dansk rejseleder
  • Sammen om
    nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu