Skip to main content

Julemarked på Bornholm

-
Julestemning og stolte traditioner på solskinsøen

Julemarked på Bornholm

Dejlige Bornholm er et besøg værd året rundt, og også i julemånederne er klippeøen en oplevelse for sig. De charmerende byer pyntes op med lys og gran alt imens julehyggen breder sig i gaderne. På havnen i Nexø finder man Bornholms største julemarked, som du naturligvis besøger på denne tur. Du kan også se frem til underholdning med Bjarne Kure – den bornholmske Niels Hausgaard – og fredag aften spilles der op til dans når vi skal hygge os sammen til en vaskeægte bornholmsk julefrokost med alt inkluderet.

Vores base på Bornholm er det sublime Hotel Allinge, hvor vi nyder godt af værtsparet Ellen og Thorbjørns gæstfrihed, gode mad og fortrinlige service. Glæd dig til at opleve nye sider af Bornholm – vi garanterer du kommer i julestemning.

Hotel

 • Hotel Allinge

  Hotel Allinge er et hyggeligt hotel i typisk bornholmerstil, beliggende midt i Allinges charmerende bindingsværksidyl nær forretninger, butikker, cafeer, restauranter og røgerier, samt tæt ved havnen, fin badestrand og klippekysten. Hotellet, som er nyrenoveret, råder over restaurant, hyggelige opholdsstuer med tv og møbleret gårdhave og haveterrasse, hvor man kan nyde et godt glas. Værelserne er pæne med forskellige indretninger og størrelser, og har bl.a. bad, toilet og tv. Værelserne ligger i stueplan og på 1. sal i hovedbygningen og i annekset. Dobbeltværelser superior, som er større værelser med havudsigt kan tilkøbes. Fri internet på hotellet. På Hotel Allinge kan du se frem til en personlig service. Værtsparet Ellen og Thorbjørn er meget synlige i dagligdagen og gør en dyd ud af, at gæsterne befinder sig godt på hotellet. I køkkenet sørger kokken Pelle for god mad med både nationale og internationale retter på menuen.

  Hotel Allinge er det eneste Green Key Hotel på Nordbornholm, hvilket betyder, at hotellet sætter en ære i bæredygtighed og grøn omstilling med omtanke på miljøet. herunder prioriteres madspild, materialevalg, affaldssortering m.v.

  ALL INCLUSIVE LIGHT
  All Inclusive Light består af en flot og righoldig buffet om morgenen samt aftensbuffet med dagens suppe, forret, hovedret med tilbehør og dessert/kage med kaffe. Fri drikkevarer (Svaneke øl, husets vin, vand og kaffe/the (3 timer kl. 18:00-21:00). Fri “tag selv” kaffe/the og juice om eftermiddagen.

  ReceptionJa
  InternetGratis
  RestaurantJa
  TvJa
  SolterrasseI gården

Dagsprogram

 • Dag 1: Udrejse fra Jylland, Fyn og Sjælland

  Morgenkomplet i Hedensted, over Storebæltsbroen og Øresundsbroen med sandwich undervejs og gennem Sydsverige til Ystad. Vi sejler med Bornholmslinjen til Rønne. Ankomst i Allinge og middag med drikkevarer (øl, vin og vand) på Hotel Allinge.

 • Dag 1: Udrejse fra Sjælland

  Opsamling på Sjælland, over Øresundsbroen og gennem Sydsverige til Ystad. Vi sejler med Bornholmslinjen til Rønne, hvor vi ankommer midt på formiddagen. Morgenbakke ombord.

 • Dag 2: Sol over Gudhjem, Nexø julemarked og Bornholmsk julefrokost (fredag)

  I Rønne bliver der mulighed for at se den berømte Rønne Keramik inden vi sætter os til rette på et klassisk silderøgeri og nyder en vaskeægte Bornholmsk Sol over Gudhjem.

  Herefter fortsætter vi til Lille Krusegaard, hvor du kan købe flot hjemmelavet julepynt, lys, brugskunst og meget mere. Næste stop er på havnen i Nexø, hvor Bornholms største julemarked udfolder sig. Her kan du få en sludder med bornholmske kunsthåndværkere, der sælger deres håndlavede varer samt smage, dufte og købe lækre fødevarer, der produceres på Bornholm.

  På vej tilbage til hotellet kører vi igennem Klemensker, hvor vi ser Bornholms flotteste julepyntede hus. Huset tager en måned at få pyntet op med de mange lyskæder og figurer.
  Til aftenen byder Hotel Allinge på bornholmsk julefrokost med klassiske juleretter og lækre bornholmske egnsretter.

  Der vil efterfølgende være livemusik og dans. Drikkevarer (øl, vin og vand) er inkluderet til kl. 23.45.

 • Dag 3: Svaneke, Hammer fyr og bornholmsk trubadur-show (lørdag)

  Vi kører gennem Gudhjem – Danmarks eneste bjergby – og besøger dernæst en charmerende gårdbutik med mange spændende gaveideer, brugskunst, lammeskind, souvenirs samt en perlerække af specialiteter fra eget ø-køkken, bl.a. salateddike, salte, marmelade, sirup, snapse mv.

  I Svaneke holder vi en pause, hvor du kan nyde de velbevarede bindingsværkshuse og det hyggelige torv med det flotte juletræ. Der vil være tid til frokost på egen hånd, et besøg på Svanekes Bryghus’ restaurant på torvet kan anbefales. Der vil også være lejlighed for at besøge glaskunstner Pernille Bülow flotte galleri samt glaspusteri.

  Om eftermiddagen kan de som har lyst deltage i en spændende rundvisning ved Hammer fyr, hvor vi med olielamper og i selskab med Fyrmesteren får historier om Fyrvæsenet, krig og skibsfart på Østersøen. En anderledes og enormt spændende oplevelse i skæret fra olielamperne.

  Rundvisningen inkl. transport i minibus koster kr. 125,- og skal bestilles ved tilmelding.
  Om aftenen kan du se frem til en god middag inkl. drikkevarer i 3 timer, hvorefter trubaduren Bjarne Kure vil underholde med sit musikalske, sjove og lune show

 • Dag 4: Hjemrejse Jylland, Fyn og Sjælland

  Efter morgenmad sejler vi fra Rønne til Ystad og kører over Øresundsbroen til Danmark. Gæster på 4 dages rejse får anretning med kaffe i Hedensted (der ydes rabat ved afstigning før Hedensted).

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Hvor kan jeg stige på bussen?

  Vi tilbyder opsamling i eller ved større byer i Nord-, Øst- og Sønderjylland. Mange steder samler vi op ved motorvejen, hvilket giver dig en hurtigere rejse gennem Danmark på vej mod dit feriemål.

  Se vores opsamlingsruter

 • Gratis langtidsparkering

  Der er gratis langtidsparkering ved NILLES garageanlæg i Dybvad og i Vinding ved Vejle. Desuden forefindes offentlige parkeringspladser i f.eks. Haverslev.

  Gratis langstidsparkering Dybvad:


  Gratis langstidsparkering Haverslev:

  Gratis langtidsparkering Vejle/Vinding:

 • Påstigning - afstigning

  Vi vil gerne samle op i så mange byer som muligt, men vi ønsker samtidig, at opsamlingen og hjemkørslen skal foregå så smidigt og kortvarigt som muligt. Til glæde for de gæster, der står på i yderpunkterne, har vi derfor valgt at placere nogle af påstignings- og afstigningsstederne ved frakørslerne på motorvejen.

  Er der for få tilmeldinger til et på- og afstigningssted, kan vi anvise et alternativt på- og afstigningssted. På- og afstigningstidsplan er vejledende og berettiger ikke til prisreduktion ved forsinkelser eller ændringer. Busskifte i forbindelse med opsamling og hjemkørsel kan forekomme og må forventes. Man bør huske på, at opsamling og hjemkørsel kun gælder busrejser.

 • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

  Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud til din rejse. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med andre rabatter.

  Regneeksempel:
  Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

  Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

  Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

 • Kan man reservere fast plads i bussen?

  Hos os kan du bestille fast plads i bussen, så du fra starten ved, hvor du skal sidde resten af rejsen.

  Prisen for pladsreservation pr. person er:

  • Bus og flodkrydstogter: DKK 15-25 pr. person/dag. Se mere her
  • Flyrejser: DKK 10-20 pr. person/dag.

  Bestiller du online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind at bestille din rejse og lave pladsreservationerne ved samme lejlighed. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen. Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

  Der er fire bustyper. Prisen på pladsreservation afhænger af valget af række.

 • Bliver der serveret mad på ud- og hjemrejser ved busrejser?

  Det er en fast tradition hos NILLES Rejser at vi så ofte, som det lader sig gøre på udrejsen og hjemrejsen, har inkluderet forplejning på rejsen i prisen. Det betyder, at du ikke skal ind at stå i kø efter maden på en rasteplads eller cafeteria, for vi har bestilt maden hjemmefra. Det kan ikke altid forventes, at der kan være special kost tilrådighed såfremt der er allegener eller andet. Her må man selv tage supplerende mad med. På spisestederne kan du naturligvis benytte toiletforholdene gratis. Se mere i rejsebeskrivelsen for den pågældende rejse.

 • Køre- og hviletidsbestemmelser

  De gældende køre- og hviletidsbestemmelser overholdes.

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu