Skip to main content

Det sydfynske øhav og 1864

Det sydfynske øhav og 1864

Opdag nogle af de spændende sydfynske hemmeligheder på denne rejse, når vi udforsker søfartsbyen Svendborg, som er et historisk knudepunkt for handel og søfart. Tåsinge byder som altid på flotte naturoplevelser og Langeland med den stolte slotsby Tranekær, hvor vi spiser i adelige omgivelser.

Med veterantog fra Korinth til Faaborg oplever vi de fynske landskaber i 1950’er-vogne, inden vi skal endnu længere tilbage i tiden til de dramatiske dage under krigen i 1864 ved Dybbøl Banke. Vi bor ned til vandet i Svendborg.

Hotel

 • Christiansminde Hotel

  Hotel Christiansminde har en unik beliggenhed lige ud til vandet, i grønne fredfyldte omgivelser og med en hyggelig strand foran. Hotellet ligger ca. 2 km. fra Svendborg bycentrum. På hotellet er der reception, restaurant og bar og udendørs er der masser af aktiviteter at fornøje sig med. Hotellets værelser er alle udstyret med bad og toilet samt hårtørrer. Der er desuden telefon, trådløst internet og TV. Alle værelser er udstyret med balkon/terrasse. Der er ikke elevator på hotellet. Morgenmaden er buffet, og aftensmaden består af 2-retters menu med kaffe/the.

  ReceptionJa
  InternetJa
  RestaurantJa
  TvJa
  AndetHårtørrer
  BarJa

Dagsprogram

 • Der tages forbehold for programafvikling – afhængig af lokale arrangementer og forhold.

 • Dag 1: Egeskov Slot – Svendborg

  Efter morgenkomplet i Hedensted kører vi til Egeskov Slot, som er et af de mest velbevarede slotte i Europa. Vi lever os ind i slottets mere end 450 år gamle historie og udforsker de prisvindende haver, der omgiver slottet. Der vil blive tid på egen hånd til at gå på opdagelse. Entré på ca. 199 kr. er ikke inkluderet.

  Efter frokost kører vi til Svendborg, hvor vi skal på en lille byrundtur i de hyggelige gader. Vi spiser middag på hotellet.

 • Dag 2: Tåsinge – Langeland

  Vi kører sydpå til Tåsinge, hvor vi skal udforske den smukke skipperby Troense og dens talrige fredede bindingsværkshuse fra 1700-tallet til fods. Herefter kører vi mod Tåsinges højeste punkt og videre til Tåsinge Museum. Lige over for museet finder vi Bregninge Kirke, som er en af de mest velbesøgte kirker i Danmark. Herfra er der en flot udsigt over det sydfynske øhav og Svendborg.

  Få kilometer herfra ved Landet Kirke finder vi et lille stykke af en af Danmarkshistoriens største kærlighedshistorier. Her blev cirkusprinsessen Elvira Madigan og løjtnanten Sixten Sparre begravet efter de få dage forinden, i slutningen af juli 1889, blev fundet døde i den nærliggende Nørreskov. På vejen fra Troense til Tåsinge Museum kører vi forbi Nørreskoven og gør et kort stop ved en fredet kæmpe-eg, som er ca. 400 år gammel og måler hele 7,5 meter i omkreds.

  Vi kører videre til Langeland, hvor vi nyder en frokost på Restaurant Generalen ved Tranekær Slot. På vejen ser vi de gamle huse, som er opkaldt efter kunstnere, håndværkere og funktionærer i 1800-tallet. Efter frokost besøger vi medicinhaverne, som er Nordeuropas største medicinplanteanlæg. Her går vi en tur i parken og ser de fem forskellige haver, som er inddelt efter hvilken medicinsk virkning, de har. Entre til Tåsinge Museum ca. 40 kr. og medicinhaverne ca. 40 kr. er ikke inkluderet.

 • Dag 3: Den Syd Fyenske Veteranjernbane – Dybbøl Banke

  Efter morgenmaden forlader vi hotellet og kører til Korinth, hvorfra vi skal med den Syd Fyenske Veteranjernbane til Faaborg og får en fornemmelse af, hvordan det var at rejse med tog i 1950’erne. Toget kører gennem smukke landskaber, og flere steder er der kig ud over det sydfynske øhav.

  Efter ankomst til Faaborg kører vi med bussen til Bøjden, hvorfra vi sejler til Als og fortsætter til Dybbøl Banke. Her har vi arrangeret en spændende rundvisning, hvor vi træder direkte ind i de dramatiske dage under krigen i 1864. Med lyden af buldrende kanoner og skrig fra de sårede soldater bevæger vi os rundt på slagmarken. Vi ser alt fra den historisk korrekte skanse til et kig ind i barakkerne i soldaterbyen bag fronten, hvor trætte unge mænd hvilede ud mellem de blodige kampe.

  Guidet rundvisning ved Dybbøl Banke koster DKK 95 pr. person og skal bestilles ved tilmelding. Sen frokost i Hedensted.

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Hvor meget skal jeg regne med til ekstra entréer på turen til Sydfyn?

  Entréer udgør: Egeskov Slot ca. DKK 199. Tåsinge Museum ca. DKK 40. Medicinhaverne ca. DKK 40.

 • Hvor kan jeg stige på bussen?

  Vi tilbyder opsamling i eller ved større byer i Nord-, Øst- og Sønderjylland. Mange steder samler vi op ved motorvejen, hvilket giver dig en hurtigere rejse gennem Danmark på vej mod dit feriemål.

  Se vores opsamlingsruter

 • Gratis langtidsparkering

  Der er gratis langtidsparkering ved NILLES garageanlæg i Dybvad og i Vinding ved Vejle. Desuden forefindes offentlige parkeringspladser i f.eks. Haverslev.

  Gratis langstidsparkering Dybvad:


  Gratis langstidsparkering Haverslev:

  Gratis langtidsparkering Vejle/Vinding:

 • Påstigning - afstigning

  Vi vil gerne samle op i så mange byer som muligt, men vi ønsker samtidig, at opsamlingen og hjemkørslen skal foregå så smidigt og kortvarigt som muligt. Til glæde for de gæster, der står på i yderpunkterne, har vi derfor valgt at placere nogle af påstignings- og afstigningsstederne ved frakørslerne på motorvejen.

  Er der for få tilmeldinger til et på- og afstigningssted, kan vi anvise et alternativt på- og afstigningssted. På- og afstigningstidsplan er vejledende og berettiger ikke til prisreduktion ved forsinkelser eller ændringer. Busskifte i forbindelse med opsamling og hjemkørsel kan forekomme og må forventes. Man bør huske på, at opsamling og hjemkørsel kun gælder busrejser.

 • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

  Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med evt. grupperabat.

  Regneeksempel:
  Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

  Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

  Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

 • Kan man reservere fast plads i bussen?

  Hos os kan du bestille fast plads i bussen, så du fra starten ved, hvor du skal sidde resten af rejsen.

  Prisen for pladsreservation pr. person er:

  • Bus og flodkrydstogter: 15,- kr./dag dog max 150,- for hele turen.
  • Flyrejser: 10,- kr./dag dog max 120,- for hele turen.

  Bestiller du online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind at bestille din rejse og lave pladsreservationerne ved samme lejlighed. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen. Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

  Der er 4 forskellige bustyper - se ovenfor.

   

 • Bliver der serveret mad på ud- og hjemrejser ved busrejser?

  Det er en fast tradition hos NILLES Rejser at vi så ofte, som det lader sig gøre på udrejsen og hjemrejsen, har inkluderet forplejning på rejsen i prisen. Det betyder, at du ikke skal ind at stå i kø efter maden på en rasteplads eller cafeteria, for vi har bestilt maden hjemmefra. På spisestederne kan du naturligvis benytte toiletforholdene gratis. Se mere i rejsebeskrivelsen for den pågældende rejse.

 • Køre- og hviletidsbestemmelser

  De gældende køre- og hviletidsbestemmelser overholdes.

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu