Skip to main content

Rejse til Budapest

-
Herlig historisk hovedstad ved Donau

Budapest

Donau-floden deler på smukkeste vis Budapest i to dele: Buda, der rejser sig brat fra Donaus venstre bred og Pest, der breder sig fladt ud over sletten. Ungarns hovedstad vidner med sin skønhed og storhed om dengang Østrig-Ungarn var et af Europas førende riger. Se frem til en overflod af imponerende bygningsværker, monumenter og smukke pladser i denne herlige by, som er på UNESCOs Verdensarvsliste. Vi skal nyde byens storhed og pulserende byliv men også ud af storbyen til nogle idylliske, mindre byer og til hesteopvisning på pusztaen.

Hotel

 • Hotel Benczur

  Hotellet er centralt beliggende tæt ved Helte-pladsen og Byparken. Hotellet ligger i en stille gade i byens ambassadekvarter blot 300 meter fra byens centrum, hvor man finder gode restauranter og indkøbsmuligheder. Hotellet råder over elevator, reception, kaffebar, restaurant, og terrasse. Værelserne er med badeværelse med badekar og toilet, hårtørrer, aircondition, TV, gratis Wi-Fi, safeboks, minibar og telefon.

  ReceptionJa
  InternetGratis Wi-Fi
  RestaurantJa
  TvJa
  ElevatorJa
  MinibarJa
  SafeboksJa
  AndetHårtørrer
  BarJa
  SolterrasseJa

Dagsprogram

 • Bemærk, at dagsprogrammet tilpasses udrejsedagene, og udflugterne kan derfor køres i en anden rækkefølge.

 • Dag 1: Aalborg - Budapest

  Udrejse med Norwegian fra Aalborg via København til Budapest. Der kan købes en let anretning på flyet. Transfer til hotellet. Velkomstmiddag på en nærtliggende hyggelig, typisk ungarsk restaurant.

 • Dag 2: Budapest – halvdagstur

  Efter morgenmaden kører vi en byrundtur i bus. På Buda-siden nyder vi udsigterne fra Gellert-bjerget med det pompøse befrielsesmonument Fiskerbastionen, der ligger på den charmerende borghøj, og vi besøger den fantastiske Matthias-kirke. På Pest-siden ser vi den gigantiske Helteplads og Sankt Stefan-basilikaen, vi spadserer til den jødiske synagoge og det jødiske kvarter og slutter ved det elegante operahus på den populære Andrássy-boulevard. Der bliver tid på egen hånd.

  Om aftenen er der middag på en lokal restaurant, hvor vi nyder en overdådig buffet inkl. drikkevarer ad libitum.

 • Dag 3: Pusztaen – heldagstur

  I dag går turen til pusztaen – det store flade, græsklædte slettelandskab, som oprindeligt var beboet af hyrder og fåreflokke. Vi fortsætter til Fülöpszàllás, hvor vi skal køre i hestevogn og bagefter se et spektakulært hesteshow efterfulgt af frokost med vin ad libitum. Herefter kører vi til den skønne by Kecskemét, der ligger omgivet af vinmarker og frugtplantager og desuden er kendt for sin spændende arkitektur og for abrikosbrændevin. Vi tager en spadseretur i centrum og ser det farvestrålende rådhus, storkirken i barokstil og det særprægede palads Cifra i art nouveau-stil.

 • Dag 4: Donauknæet – Szentendre – heldagstur

  Dagens udflugt går nordpå til et af Ungarns mest fantastiske områder, Donauknæet, hvor floden laver en 90 graders krumning. Fra Visegrad-borgen, der er turens første stop, har vi den flotteste udsigt over floden og de skovklædte bjerge. Derfra kører vi til den pittoreske kunstnerby Szentendre, der byder på ikke mindre end 24 museer, bl.a. Margit Kovács Museum med de yndigste, dekorerede keramikfigurer og Marcipanmuseet, der forener fantasi og marcipan. Tid til frokost på egen hånd. Om aftenen tager vi på en skøn sejltur på Donau, hvor vi beundrer det aftenbelyste Budapest fra vandsiden, mens vi nyder en overdådig buffet ombord.

 • Dag 5: Szechenyi-badene

  I dag er der mulighed for et afslappende kurbad i de smukke Széchenyi-bade, hvor varmt, helsebringende vand strømmer direkte op fra undergrunden. Resten af dagen kan man opleve Budapest på egen hånd. Der er mulighed for at besøge den berømte markedshal, den jødiske synagoge eller nyde en kop kaffe i det berømte kaffehus Café New York. Om aftenen er det muligt at følges med vores rejseleder til en af Budapests bedste restauranter Callas, hvor der under middagen vil være musikalsk underholdning (restaurantbesøg ej inkluderet).

 • Dag 6: Budapest - Aalborg

  Transfer til lufthavnen. Hjemrejse med Norwegian fra Budapest via København til Aalborg.

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Hvad er temperaturen i Budapest?

  Gennemsnitstemperatur: Maj 20° - 22°, sept. 15° - 17°.

 • Hvor meget skal jeg regne med til ekstra entréer på turen til Budapest?

  Entréer udgør: ca. HUF 8.700 svarende til ca. DKK 200.

 • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

  Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med evt. grupperabat.

  Regneeksempel:
  Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

  Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

  Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

 • Gratis langtidsparkering

  Der er gratis langtidsparkering i Aalborg Lufthavn.

 • Min bagage er ikke kommet frem, hvad gør jeg?

  Hvis din bagage ikke når frem eller bliver beskadiget under flytransporten, skal dette meddeles til det aktuelle flyselskab umiddelbart efter ankomst. Vær opmærksom på at rejseforsikringen normalt ikke dækker almindelig slitage på bagage (på fly, bus eller lignende).

 • Hvad gør jeg, hvis jeg har glemt noget i lufthavnen?

  Har du glemt noget i lufthavnene eller på flyet, skal du kontakte lufthavnens «Lost and found», som findes i alle lufthavne.

 • Flytider og ændringer

  De flytider, som fremgår af din ordrebekræftelse, er baseret på foreløbig bekræftelse fra flyselskabet. Det er vigtigt, at du er forberedt på, at afgangstider og ruter kan blive ændret – det er desværre uden for NILLES Rejsers kontrol.

  Vær opmærksom på, at programmet også er vejledende og at ændringer kan forekomme.

 • Kan jeg reservere sæde på flyet?

  På nogle af vores flyrejser er det muligt at reservere siddepladser i flyet. Det vil fremgå af rejsen. Er du i en situation, hvor du behøver en speciel siddeplads, så kontakt os og vi vil gøre vores bedste for at hjælpe.

 • Er der regler for håndbagage på flyrejsen?

  På flyrejsen kan vægten af tilladt håndbagage variere fra selskab til selskab. Tilladt vægt og størrelse for håndbagagen fremgår af den praktiske information, som vi sender til dig 6-8 dage inden afrejse.

 • Bliver der serveret mad ombord på flyet?

  Det afhænger af flyselskabet og længden på rejsen. Se mere i rejsebeskrivelsen og i den praktiske information, som vi udsender 6-8 dage inden afrejse.

 • Bus på flyrejser

  På mange rejsemål med fly benytter vi lokale busfirmaer. Bussens indretning og standard kan variere og forekomme lavere end på øvrige rejsemål.

 • Hvilken valuta bruger man i Ungarn?

  I Ungarn bruger man Ungarske Forint (HUF).

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu