Skip to main content

Busrejse til Spreewald og Cottbus

-
Naturparadiset Spreewald – Europas største indlandsdelta

Spreewald - Cottbus

Spreewald, sydøst for Berlin, er noget ganske særligt. Det UNESCO-listede biosfærereservat, som kaldes ”Europas landlige Venedig”, har 1500 km vandveje og et utroligt rigt dyre- og planteliv – bl.a. yngler både storken og den sjældne isfugl her. Vi indkvarterer os i den charmerende by Cottbus, der har gamle bymure og hyggelige stræder – og som ligger direkte ned til floden Spree. I området bor også sorberne, et af Tysklands anerkendte mindretal, som holder fast i eget sprog og gamle traditioner.

Hotel

 • SORAT Hotel Cottbus

  SORAT Hotel Cottbus er perfekt beliggende i den historiske Cottbus Altstadt, hvor der er hyggelig atmosfære, masser af gadeliv, caféer og gode shoppingmuligheder. Floden Spree og mange seværdigheder ligger i gåafstand derfra. Hotellet har lobbybar,
  sommerterrasse med udsigt til Schlosskirche og elevator. Alle hotellets 98 værelser er med bad, toilet, hårtørrer, aircondition, TV, telefon og gratis Wi-Fi.

  ReceptionJa
  InternetGratis
  RestaurantJa
  TvJa
  ElevatorJa
  AndetHårtørrer
  BarJa
  SolterrasseJa

Dagsprogram og udflugter

 • Udrejse

  Morgenkomplet i Hedensted og frokost i Neumünster, inden vi først på aftenen ankommer til Cottbus.
  Indkvartering og middag på hotellet.

 • Cottbus og Raddusch: Heldagsudflugt

  Vi går en byrundtur i Cottbus gamle bydel, hvor seværdigheder og historiske mindesmærker præger bybilledet. Vi kommer forbi slotskirken og ser den middelalderlige bymur samt det 31 meter høje Spremberger Turm, som er byens vartegn. På handelspladsen Altmarkt er der tid til shopping og evt. besøg i Apotekermuseets lille urtebutik eller en pause på en af pladsens mange caféer.

  Om eftermiddagen kører vi til slaverborgen Raddusch, som stammer fra 900-tallet. I det tilhørende museum hører vi om arkæologiske fund fra slavernes historie på stedet gennem 12.000 år. Om aftenen nyder vi en middag på en lokal restaurant.

 • Lübbenau Spreewald: Heldagsudflugt

  Fra hotellet kører vi ud af Cottbus forbi den rekonstruerede slaverborg Raddusch. Herfra videre til Lübbenau, som også går under navnet ”Spreewalds hemmelige hovedstad”, og som ligger i det berømte biosfærereservat. Her er der mulighed for en sejltur på kanalerne. Undervejs holder vi frokostpause i den lille eventyrlige by Lehde, hvor de mange øer kun er forbundet med gangbroer. Her kan man besøge frilandsmuseet og se, hvordan Spreewaldbeboerne levede tidligere.

  Turen går herefter tilbage til Lübbenau. Vi kommer forbi St. Nikolai Kirke og besøger Sagenbrunnen, hvor de fabelagtige væsener fra Spreewalds gamle sagnomspundne fortællinger fascinerer. Vi afslutter i de hyggelige stræder i Lübbenau Altstadt. Ankomst til hotellet sidst på eftermiddagen. Om aftenen nyder vi en middag på en lokal restaurant.

 • Lutherstadt Wittenberg og Jessen: Heldagsudflugt

  Vi besøger den smukke, gamle by og ser også Lutherhuset og Sct. Maria Kirken, inden vi forsætter til vinbyen Jessen. Her besøger vi en lokal vinbonde, hører om vinfremstilling og smager på den lokale vin. Her vil vi også spise en let frokost. Om aftenen nyder vi en middag på en af de lokale restauranter.

 • Hjemrejse

  Hjemrejse med buffet i Rødekro.

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Hvad er temperaturen i Cottbus?

  Gennemsnitstemperatur: Maj-aug. 12°-24°.

 • Hvor meget skal jeg regne med til ekstra entréer på turen til Spreewald?

  Entréer udgør: Besøg hos vinbonde ca. EUR 15, kanalrundfart ca. EUR 15, Slaverborg EUR 7.

 • Hvilken valuta bruger man i Tyskland?

  I Tyskland bruger man Euro (EUR). 

 • Hvor kan jeg stige på bussen med NILLES?

  Vi tilbyder opsamling i eller ved større byer i Nord-, Øst- og Sønderjylland. Mange steder samler vi op ved motorvejen, hvilket giver dig en hurtigere rejse gennem Danmark på vej mod dit feriemål. Vi har også enkelte rejser med afrejse fra Fyn og Sjælland. Se nærmere i dagsprogrammet for rejsen.

  Se vores opsamlingsruter

 • Hvor er der påstigning og afstigning?

  Vi vil gerne samle op i så mange byer som muligt, men vi ønsker samtidig, at opsamlingen og hjemkørslen skal foregå så smidigt og kortvarigt som muligt. Til glæde for de gæster, der står på i yderpunkterne, har vi derfor valgt at placere nogle af påstignings- og afstigningsstederne ved frakørslerne på motorvejen.

  Er der for få tilmeldinger til et på- og afstigningssted, kan vi anvise et alternativt på- og afstigningssted. På- og afstigningstidsplan er vejledende og berettiger ikke til prisreduktion ved forsinkelser eller ændringer. Busskifte i forbindelse med opsamling og hjemkørsel kan forekomme og må forventes. Man bør huske på, at opsamling og hjemkørsel kun gælder busrejser.

 • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

  Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud til din rejse. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med andre rabatter.

  Regneeksempel:
  Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

  Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

  Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

 • Kan man reservere fast plads i bussen?

  Hos os kan du bestille fast plads i bussen, så du fra starten ved, hvor du skal sidde resten af rejsen.

  Prisen for pladsreservation pr. person er:

  • Bus og flodkrydstogter: DKK 15-25 pr. person/dag. Se mere her
  • Flyrejser: DKK 10-20 pr. person/dag.

  Bemærk:    Der gælder andre priser for rejserne skabt i samarbejde med Gislev Rejser. Se mere på den specifikke rejse.

  Bestiller du online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind at bestille din rejse og lave pladsreservationerne ved samme lejlighed. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen. Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

  Der er fire bustyper. Prisen på pladsreservation afhænger af valget af række.

 • Bliver der serveret mad på ud- og hjemrejser ved busrejser?

  Det er en fast tradition hos NILLES Rejser at vi så ofte, som det lader sig gøre på udrejsen og hjemrejsen, har inkluderet forplejning på rejsen i prisen. Det betyder, at du ikke skal ind at stå i kø efter maden på en rasteplads eller cafeteria, for vi har bestilt maden hjemmefra. Det kan ikke altid forventes, at der kan være special kost tilrådighed såfremt der er allegener eller andet. Her må man selv tage supplerende mad med. På spisestederne kan du naturligvis benytte toiletforholdene gratis. Se mere i rejsebeskrivelsen for den pågældende rejse.

 • Køre- og hviletidsbestemmelser

  De gældende køre- og hviletidsbestemmelser overholdes.

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu