Skip to main content

Bustur til Berlin med Peter Ingemann

Peter Ingemanns Berlin

Den populære tv-vært Peter Ingemann er forelsket i Berlin! Faktisk så forelsket, at han i bogstavelig forstand har minder fra byens interessante og omtumlede historie printet ind i huden. NILLES Rejser er stolte over at kunne præsentere endnu en specialtur til Berlin med Peter som rejseleder. På rejsen viser og fortæller Ingemann om sine yndlingssteder i Berlin, hvilket både omfatter de kendte seværdigheder, men også de mere utraditionelle sider af den historiske by.


Vi bor tæt på Alexanderplatz, der er Berlins svar på Rådhuspladsen i København. Her er alle muligheder ganske enkelt lige uden for døren.

Inkluderet i rejsens pris

 • 4-stjernet bus
 • 3 overnatninger i Berlin
 • 3 x morgenmad
 • 1 x velkomstmiddag på hotellet i Berlin
 • 1 x fælles middag
 • 1 x morgenkomplet (udrejse)
 • 2 x frokost (dag 1 og 4 )
 • Udflugter ekskl. entréer
 • Peter Ingemann som rejseleder
 • Bogen “Elsk afgrunden” ( 1 stk pr værelse )

Hotel

 • H4 Hotel Berlin Alexanderplatz

  H4 Hotel Berlin Alexanderplatz ligger centralt tæt på Alexanderplatz og midt i det historiske Berlin med Unter den Linden, tv-tårnet og Berliner Dom inden for 15-20 minutters gang. Hotellet tilbyder restaurant, wi-fi, sauna og fitnessområde. Alle værelser har eget bad og toilet, safeboks, aircondition samt fladskærms-tv med satellitkanaler. Første og sidste aften er der middag i hotellets restaurant.

  BarJa
  ElevatorJa
  InternetJa
  ReceptionJa
  RestaurantJa
  TvJa

Dagsprogram

 • Peter Ingemann møder jer i Neumünster på dag 1. og tager afsked på dag 3 om aftenen i Berlin.

  Turen er ikke egnet for gangbesværede da flere udflugter foregår til fods.

 • DAG 1: Udrejse

  Morgenkomplet i Hedensted og frokost i Neumünster. Peter Ingemann møder gruppen i Neumünster og vil på vejen fortælle om den tyske historie og hvorfor Berlin er så vigtig en by.

  Ankomst til Berlin først på aftenen. Velkomstmiddag på hotellet.

  Udrejse
 • Peter Ingemanns Berlin - del 1

  Efter morgenmaden følger vi Peter Ingemann på byrundtur i det historiske Berlin. Via den store boulevard Unter Den Linden når vi frem til Bebelplatz, som er omkranset af universitetet og det kongelige bibliotek. Her ser vi et meget specielt monument, der skal minde os om, hvad der kan ske, når politikere går i gang med at afbrænde bøger, vælte statuer og ødelægge kunstværker. Mere specifikt skal vi se stedet, der var skueplads for nazisternes bogafbrændinger i 1933. Vi fortsætter forbi den russiske ambassade, der med sit smukke ydre er et nøk mere iøjnefaldende med den aktuelle konflikt in mente.

  Vi fortsætter til Pariser Platz med den berømte Brandenburger Tor, hvor vi skal høre flere spændende og overraskende historier om pladsen, der har spillet en rolle i verdenshistorien ad flere omgange. Herfra er der ikke langt til Holocaust-monumentet, hvis knugende arkitektur vi begiver os igennem, inden vi når frem til det nøjagtige sted, hvor Adolf Hitler begik selvmord og efterfølgende blev brændt. Bunkeren er for længst ødelagt, og stedet er i dag en grim parkeringsplads, men det bærer stadig på flere rystende og meget interessante fortællinger.

  Vi fortsætter til Peter Ingemanns absolutte yndlingssted i Berlin; Treptower Park med et af verdens mest opsigtsvækkende mindesmærker. På en spadseretur fortæller Ingemann om, hvorfor netop det sted har gjort så stort et indtryk, og hvad vi kan bruge det til i nutiden.

  Frokost samt eftermiddagen og aftenen er på egen hånd.

 • Peter Ingemanns Berlin – del 2

  I dag retter vi fokus mod Vestberlin. På vejen dertil kører vi forbi et helt særligt og – for mange – ukendt monument. Det er rejst til ære for en mand, der kunne havde reddet 70 millioner menneskeliv, men som de færreste aner, hvem var. Vi kører også forbi Siegessäule og kæmpekvinden “Guld-Else”, som stadig håner blandt andre Danmark for vores ydmygende nederlag i 1864. Vi hører også om den tyske modstandsbevægelse under 2. Verdenskrig og om Oberst Stauffenberg, der blev henrettet efter sit mislykkede attentat mod Hitler.

  Vi fortsætter til Det Olympiske Stadion, der med dets overvældende dimensioner ifølge Peter Ingemann er verdens absolut flotteste stadion. Det blev bygget af nazisterne med formålet at lave det største, flotteste og mest imponerende OL. Det lykkedes.

  Bemærk: Da stadionet ofte bruges til koncerter og fodboldkampe, kan vi ikke være sikre på at komme ind på det. Men at stå foran det og høre historien er også meget imponerende og nærmest frygtindgydende, idét man pludselig kan komme til at føle sig meget lille.

  Vi kører herefter ud til et af de smukkeste områder, Berlin har at byde på. Stedet var under den kolde krig og på Berlinmurens tid et af de eneste steder, som vestberlinerne kunne tage på udflugt til. På dette billedskønne sted mødtes i 1942 nogle af Nazitysklands øverste embedsmænd, som iskoldt planlagde mordet på 11 millioner mennesker, hvorefter de afsluttede deres umenneskelige møde med en fin middag. Tilbage i Vestberlin hører vi om en af historiens mest berømte shoppinggader, der var et af de første steder, som østberlinerne løb over til, da muren væltede i 1989. Området dannede også ramme om massebryllupper, orgier og rene ’dødsfester’ i de sidste dage af 2. Verdenskrig. Det er også her, at en helt ung pige og hendes historie skræmte en hel generation fra at tage stoffer – endnu en af de spændende historier, du kan glæde dig til at høre i dag.

  På Kurfürstendamm ser vi Wilhelm-Gedächtniskirche og den verdensberømte og helt unikke tegning, der er kendt som Stalingrad-madonnaen.

  Frokost og eftermiddagen er på egen hånd.

  Om aftenen er der inkluderet en fælles middag på hotellet, hvor Peter Ingemann afslutter turen med et sidste oplæg og i øvrigt være til stede under hele middagen til at samtale med dem, der har lyst, og svare på spørgsmål.

  En hyggelig afslutning på en helt særlig rejse. Ved middagen får du en af Peter Ingemanns bøger (også inkluderet i rejsen), og du kan få den signeret, hvis du ønsker det. Vi tager afsted med Peter efter den afsluttende middag på hotellet.

 • DAG 4: Hjemrejse

  Det er blevet tid til at tage afsted med Berlin. På vejen hjem bliver der indkøbspause ved Otto Duborg og efterfølgende nyder vi en skøn frokostbuffet i Hellevad.

Afgange- og ankomsttider

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
Frederikshavn Busterminal, Kragholmen ved Rema 1000 06:00 22:30
Hjørring A-Z, A. F. Heidemanns Vej, P-plads 06:05 22:25
Dybvad Falkevej 25, NILLES Busser 06:20 22:05
Brønderslev Banegård 06:30 22:00
Hjallerup Frakørsel 16, P-plads, Hjallerup/Dronninglund 06:40 21:45
Bouet Kvickly, P-plads 06:55 21:35
Aalborg Musikkens Hus, Musikkens Pl. 1 07:10 21:25
Støvring Frakørsel 31, Støvring S, OK-tank 07:25 21:10
Haverslev Industriparken 2, Circle K 07:35 20:55
Hobro H. I. Biesgade, Busterminal 07:50 20:40
Randers Pendlerplads, Viborgvej 140 08:10 20:00
Ødum OK Plus Ødum, Landevejen 203/Ødumvej 08:25 19:45
Århus Frakørsel 47, Tilst, Borumvej, OK-tank 08:40 19:30
Viby P-plads ved Kirken, Grundtvigsvej 09:00 19:10
Skanderborg Banegård, Busstop, vest for stationen 09:25 18:45
Horsens Frakørsel 56A, Q8/Burgerking, Horsens V 09:40 18:05
Vejle Friis Hansens Vej 12, Vinding 10:50 17:45
Kolding P-plads ved Godset, Jens Holms Vej 11:15 17:25
Haderslev/Vojens Frakørsel 68, Lysbjergvej, OK-tank 11:30 17:05
Rødekro/Aabenraa Frakørsel 70, Kometvej, Shell/7-Eleven 11:45 15:35
Padborg Lejrvejen 12, OK-tank 12:10 15:20

Vi tager forbehold for ændringer og forsinkelser i afgang- og hjemkomsttider. Tider på rejsebevis er gældende.

Afrejser og bestilling

AfrejseVarighedRejsemålLedige pladserPris
16/7-20244 dagePeter Ingemanns Berlin - UDSOLGT!0Kr. 6.395Forespørg

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Hvilken valuta bruger man i Tyskland?

  I Tyskland bruger man Euro (EUR). 

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu