Skip to main content

Bustur til Berlin med Peter Ingemann

Peter Ingemanns Berlin

Den populære tv-vært Peter Ingemann er forelsket i Berlin! Faktisk så forelsket, at han - i bogstavelig forstand - har minder fra byens interessante og omtumlede historie printet ind i huden! NILLES Rejser er stolte over at kunne præsentere endnu specialtur til Berlin med Peter Ingemann som rejseleder. På rejsen viser og fortæller Ingemann om sine yndlingssteder i Berlin, som både omfatter de kendte seværdigheder, men også de mere utraditionelle sider af den historiske by.

Vi bor tæt på Alexanderplatz, der er Berlins svar på Rådhuspladsen i København - her er ganske enkelt alle muligheder lige uden for døren. Undervejs på rejsen afholder Peter Ingemann desuden foredraget ”STØRST”.

Dagsprogram

 • Peter Ingemann møder jer i Neumünster på dag 1. og tager afsked på dag 4 i Berlin.

  Turen er ikke egnet for gangbesværede da flere udflugter foregår til fods.

 • DAG 1: Udrejse

  Morgenkomplet i Hedensted (Jylland) og frokost i Neumünster. Ankomst til Berlin først på aftenen. Velkomstmiddag på hotellet.

 • Peter Ingemanns Berlin - del 1: Heldagsudflugt inkl. frokost

  Via den storslåede boulevard Unter Den Linden når vi frem til Bebelplatz, som ligger omkranset af universitetet og det kongelige bibliotek. Her oplever vi et meget utraditionelt monument, som har til formål at minde om nazisternes afbrænding af bøger, der ikke passede ind i den nazistiske ideologi.

  Vi fortsætter forbi den russiske ambassade, som på én gang er både smuk og truende, og Pariser Platz med berømte Brandenburger Tor. Vi besøger Holocaust monumentet med dets knugende arkitektur, inden vi når frem til Hitlers “führerbunker”. Bunkeren er for længst ødelagt og er i dag omdannet til parkeringsplads, men stedet bærer stadig på en meget interessant historie.

  Vi fortsætter til et af Peter Ingemanns absolutte yndlingssted i Berlin; Treptower Park med det sovjetiske krigsmindemærke. På en spadseretur vil Ingemann fortælle om, hvorfor netop denne park har gjort så stort indtryk. Dagen sluttes af med frokost på en typisk tysk restaurant. Her bliver der virkelig tale om en mættende oplevelse med noget af det mest “tyske” man kan forestille sig.

  Heldagsudflugt inkl. frokost
 • Peter Ingemanns Berlin – del 2: Udflugt og foredraget “Størst”

  Vi retter i dag fokus mod Vestberlin. Vi kører forbi Siegessäule, sejerssøjlen som bl.a. minder om sejren over Danmark i 1864, Die Gedenkstätte Deutscher Widerstand - et mindested for den tyske modstandsbevægelse under 2. verdenskrig, og Bendlerblock, hvor Stauffenberg blev henrettet efter sit mislykkedes attentat mod Hitler.

  Vi fortsætter til det Olympiske Stadion med de overvældende dimensioner. Stadionet blev bygget af nazisterne med det formål at udøve propaganda til sommerolympiaden i 1936. Hvis der ikke er et arrangement bliver der mulighed for at besøge stadionet ellers Klokketårnet ved stadionet (entré EUR 7,00). I bydelen Wannsee ser vi villaen, hvor den vanvittige Wannsee-konference om jødeudryddelsen blev afholdt. På Kurfürstendamm ser vi Wilhelm-Gedächtniskirche og tegningen, der er blevet kendt som Stalingrad-Madonnaen.

  Om aftenen når vi frem til endnu et af rejsens højdepunkter. Peter Ingemann afholder, kun for NILLES gæster, sit anmelderroste foredrag ”STØRST” om tv-programmet af samme navn. STØRST er et af tv-historiens mest populære programmer og kører nu på 4. sæson med nogle af de højeste seerantal nogensinde. Vi kan se frem til spændende fortællinger, kiksede fraklip og sjove beretninger tilsat Ingemanns lune humor.

   Udflugt og foredraget “Størst”
 • DAG 4: Hjemrejse

  Vi tager afsked med Berlin. Indkøbspause ved Otto Duborg og frokostbuffet i Rødekro.

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu