Skip to main content

Skøn busrejse til Nordtyskland

-
Maritim stemning, smukke køreture og masser af godt samvær

Nordtyske herligheder

Rejs med fra Sjælland på en hyggelig busrejse gennem det naturskønne Altes Land. Vi nyder udsigten fra bussen til blomstrende frugttræer og gamle bondegårde, inden vi når frem til vores hotel i Delmenhorst. Her skal vi bo på det familieejede Hotel Thomsen, som byder på middag hver aften og et skønt ophold undervejs på vores indholdsrige dage i det nordtyske.

Vi har tilrettelagt rejsen, så du får spændende og varierede sider at se af denne charmerende del af Nordtyskland. Du kan tage med til havnebyen Bremerhaven, der frister med maritim stemning og spændende museer, ligesom vi kommer på en inkluderet byrundtur blandt UNESCO-beskyttede rådhuse og ikoniske bronzestatuer i Bremens gamle bymidte. Glæd dig også til at få et fascinerende indblik i tilblivelsen af nogle af verdens største krydstogtsskibe. I Papenburg besøger vi nemlig det berømte Meyers skibsværft, og efterfølgende får du naturligvis også tid til at gå på opdagelse på egen hånd i den hyggelige kanalby.

Derudover har vi sørget for skønne oplevelser på både ud- og hjemrejsen. Vi besøger den hyggelige hansestad Stade på udrejsen, mens vi på rejsens sidste dag tager på en sejltur over Elben til Glückstadt, som vores egen Christian 4. grundlagde i sin tid.

Glæd dig til fem oplevelsesrige dage i det nære Nordtyskland.

Kort

Hotel

 • Dag 1-5

  Hotel Thomsen

  Pænt og nydeligt familieejet hotel med restaurant, bar, elevator og keglebane. Du kan slappe af i hotellets sauna eller træne i fitnesscenteret. Alle værelser er med bad, toilet, tv og wi-fi.

  AndetFitnessrum
  BarJa
  ElevatorJa
  InternetJa
  RestaurantJa
  SaunaJa
  TvJa

Dagsprogram

 • Programmet kan forekomme i en anden rækkefølge end beskrevet. Rejsen er ikke egnet for gangbesværede.

 • Dag 1: Afrejse Sjælland og smuk tur gennem Altes Land

  Efter vi alle er samlet på bussen, går turen sydpå til Rødby, hvorfra færgen sejler os til Puttgarden i Tyskland. Vi fortsætter mod Hamborg og gennem det skønne Altes Land, hvor utallige frugttræer akkompagnerer os på vejen vestpå gennem vores skønne naboland.

  Vi ankommer i den charmerende, gamle hansestad Stade, hvor vi i den gamle bydel mødes af skæve bindingsværkshuse, et hyggeligt cafémiljø og en dejlig stemning, der ikke mindst samler sig ved det gamle fiskemarked.

  Herfra fortsætter vi til vores hotel, hvor vi bydes indenfor til middag om aftenen.

  Afrejse Sjælland og smuk tur gennem Altes Land
 • Dag 2: Mulighed for udflugt til havnebyen Bremerhaven

  I dag kan du tage med på heldagsudflugt til Bremerhaven, som ligger der, hvor Weserfloden løber ud i Nordsøen. Her lægger vi ud med en orienterende byrundtur i havnebyen, der bl.a. rummer interessante muser og gode shoppingmuligheder ved den gamle havnefront.

  Efter rundturen stikker vi til søs på en havnerundfart, der tager os med på en spændende rejse gennem historien om Tysklands næststørste eksporthavn. Vi ser bl.a. Kejserhavnen, der er byens nye havn, ligesom vi kan kaste et kig på nogle af de mange fragtskibe i alle størrelser, der pålæsses alverdens varer til deres næste sørejse.

  Efterfølgende får du tid på egen hånd til at gå på opdagelse i byen. Du kan bl.a. besøge det prisbelønnede Udvandrermuseum. Med sin placering helt ud til Nordsøen var Bremerhaven det oplagte sted for at påbegynde rejsen over Atlanten til USA, og på museet får du et fascinerende indblik i udvandrernes rejse. Herfra er der heller ikke langt til søfartsmuseet eller Klimahaus, der, som navnet antyder, beskæftiger sig med bæredygtighed og klimaforandringer.

  Har du mere lyst til at shoppe, kan du også vælge at se nærmere på butikkerne i gågaden og shoppingcentret eller blot slappe af på en af byens caféer.

  Pris for heldagsudflugt inkl. billet til havnerundfart kr. 250.

  Mulighed for udflugt til havnebyen Bremerhaven
 • Dag 3: På opdagelse i Bremens flotte bymidte

  Efter en god nats søvn og morgenmad skal vi i dag ud at se nærmere på Bremen. Vi sætter os til rette i bussen og kører ind til den gamle bymidte, der bl.a. brillerer med et smukt renæssancerådhus fra 1400-tallet, der med sin overdådige facade og Rolandstatue som symbol på byens selvstændighed er optaget på UNESCOs Verdensarvsliste.

  Vi følger rejselederen på en rundtur i det hyggelige Schnoorkvarter, og undervejs bliver der også mulighed for at spadsere en tur langs Weserpromenaden samt til at se bronzestatuen af brødrene Grimms ’stadsmusikanter’ fra deres kendte folkeeventyr.

  Du får også god til udforske Bremens hyggelige bymidte på egen hånd. Spis en god frokost, kig dig om i de mange butikker, og når du får lyst til at hvile benene med en god kop kaffe, er Bremen belejligt nok en af de bedste byer at gøre det i. Bremen er nemlig en rigtig kaffe-by, og hver tredje kop, der drikkes i Tyskland, kommer herfra. Følg duften af mokka, og hør mere om kaffens betydning for byen i en af de mange kaffehuse.

  Udflugt inkluderet.

  På opdagelse i Bremens flotte bymidte
 • Dag 4: Kanaler og Meyer Werft i Papenburg

  I dag skal vi på udflugt til Papenburg, hvor vi skal besøge det berømte Meyer Werft. Skibsværftet er kendt over hele verden som et sted, hvor nogle af verdens mest luksuriøse krydstogtsskibe bliver bygget, og på dagens besøg får vi hele historien om processen fra de første stadier til slutresultatet; et vaskeægte flydende luksushotel.

  Værftet ligger ved floden Ems, og når skibene står færdige, skal der derfor altid en helt særlig manøvre til for at få guidet det enorme fartøj ad de bugtende veje ud på det åbne hav.

  Efter værftsbesøget bliver der tid på egen hånd i idylliske Papenburg. Byen ligger ikke langt fra den hollandske grænse, og med sine fine byhuse, kanaler og små broer minder byen da også om noget fra tulipanlandet mod vest.

  Udflugt og entré til Werft Meyer inkluderet.

  Kanaler og Meyer Werft i Papenburg
 • Dag 5: Sejltur over Elben og hjemkomst til Danmark

  Det er blevet tid til at sige farvel til Tyskland, men inden vi vender hjemover den danske grænse, skal vi stifte bekendtskab med endnu en af de hyggelige, nordtyske byer.

  Vi tager færgen over Elben til charmerende Glückstadt, der blev grundlagt af Christian 4. tilbage i starten af 1600-tallet. I dag er byen på tyske hænder, og vi får tid til at se nærmere på byen, inden bussen kører videre østpå mod Puttgarden. Herfra tager vi færgen retur til Danmark, og bussen fortsætter til vores respektive hjembyer på Sjælland.

  Sejltur over Elben og hjemkomst til Danmark

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Tillæg

  Enkeltværelse kr. 750.

  Heldagsudflugt til Bremerhaven inkl. billet til havnerundfart kr. 250.

 • Entréer

  Entréer er eksklusive, medmindre andet er nævnt. Deutsche Auswandermuseum beregn ca. € 14.

 • Hvilken valuta bruger man i Tyskland?

  I Tyskland bruger man Euro (EUR). 

 • Hvor kan jeg stige på bussen med NILLES?

  Vi tilbyder opsamling i eller ved større byer i Nord-, Øst- og Sønderjylland. Mange steder samler vi op ved motorvejen, hvilket giver dig en hurtigere rejse gennem Danmark på vej mod dit feriemål. Vi har også enkelte rejser med afrejse fra Fyn og Sjælland. Se nærmere i dagsprogrammet for rejsen.

  Se vores opsamlingsruter

 • Hvor er der påstigning og afstigning?

  Vi vil gerne samle op i så mange byer som muligt, men vi ønsker samtidig, at opsamlingen og hjemkørslen skal foregå så smidigt og kortvarigt som muligt. Til glæde for de gæster, der står på i yderpunkterne, har vi derfor valgt at placere nogle af påstignings- og afstigningsstederne ved frakørslerne på motorvejen.

  Er der for få tilmeldinger til et på- og afstigningssted, kan vi anvise et alternativt på- og afstigningssted. På- og afstigningstidsplan er vejledende og berettiger ikke til prisreduktion ved forsinkelser eller ændringer. Busskifte i forbindelse med opsamling og hjemkørsel kan forekomme og må forventes. Man bør huske på, at opsamling og hjemkørsel kun gælder busrejser.

 • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

  Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud til din rejse. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med andre rabatter.

  Regneeksempel:
  Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

  Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

  Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

 • Kan man reservere fast plads i bussen?

  Hos os kan du bestille fast plads i bussen, så du fra starten ved, hvor du skal sidde resten af rejsen.

  Prisen for pladsreservation pr. person er:

  • Bus og flodkrydstogter: DKK 15-25 pr. person/dag. Se mere her
  • Flyrejser: DKK 10-20 pr. person/dag.

  Bemærk:    Der gælder andre priser for rejserne skabt i samarbejde med Gislev Rejser. Se mere på den specifikke rejse.

  Bestiller du online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind at bestille din rejse og lave pladsreservationerne ved samme lejlighed. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen. Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

  Der er fire bustyper. Prisen på pladsreservation afhænger af valget af række.

 • Bliver der serveret mad på ud- og hjemrejser ved busrejser?

  Det er en fast tradition hos NILLES Rejser at vi så ofte, som det lader sig gøre på udrejsen og hjemrejsen, har inkluderet forplejning på rejsen i prisen. Det betyder, at du ikke skal ind at stå i kø efter maden på en rasteplads eller cafeteria, for vi har bestilt maden hjemmefra. Det kan ikke altid forventes, at der kan være special kost tilrådighed såfremt der er allegener eller andet. Her må man selv tage supplerende mad med. På spisestederne kan du naturligvis benytte toiletforholdene gratis. Se mere i rejsebeskrivelsen for den pågældende rejse.

 • Køre- og hviletidsbestemmelser

  De gældende køre- og hviletidsbestemmelser overholdes.

 • Fast plads i bussen på rejser skabt i samarbejde med Gislev Rejser

  Når du bestiller din rejse hos NILLES, kan du altid købe fast plads i bussen. På vores rejser skabt i samarbejde med Gislev Rejser, som tilfældet er med denne rejse, gælder følgende priser for fast plads i bussen:

  • 0-4 dage: Kr. 80
  • 5-7 dage: Kr. 150
  • 8 eller flere dage: Kr. 230

  Fast plads gælder, fra du tager plads i den bus, der skal gennemføre rejsen.

  Bestiller du din rejse online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind og bestille din rejse og lave pladsreservationerne samtidig. Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

 • Hvor kan jeg stige på bussen på rejser skabt i samarbejde med Gislev Rejser?

  rejser skabt i samarbejde med Gislev Rejser, som tilfældet er med denne rejse, har du kun mulighed for at stige på bussen på Sjælland. På disse rejser har vi åbnet for en bred vifte af opsamlingssteder på hele Sjælland, og opsamlingsruten varierer, alt efter om rejsen går østpå mod Sverige, vestpå over Storebælt eller sydpå til destinationer rundt om i Europa. Se mere på den enkelte rejse under fanen ”Afgange- og ankomsttider”.

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu