Mosel-Rhinen flodkrydstogt

-
Smukke naturoplevelser, historie og afslapning
 • Tyskland, Nyheder
  Mosel-Rhinen flodkrydstogt
 • Transportform
  Bus, Skib
 • Varighed
  Nye afgange på vej
 • Pris fra
  Nye afgange på vej

Mosel-Rhinen flodkrydstogt

På dette skønne flodkrydstogt skal vi opleve de to spændende floder idylliske Mosel og romantiske Rhinen. Vi nyder livet ombord på vores flodkrydstogtskib, mens vi lader os føre forbi de idylliske middelalderbyer og fredede landskaber, der ligger langs flodernes bredder. Vi skal opleve Tysklands største domkirke i Mainz, Trier, som er en af Tysklands ældste byer, samt charmerende Cochem.

Kort

Skib

 • MS La Boheme

  MS La Boheme er et hyggeligt skib i to dæk, hoveddæk og øvredæk og med plads til 158 passagerer. På øverste dæk finder du restauranten, reception loungbar med dansegulv. på Skibets soldæk er der fitness og masser af plads til at sole sig på og nyde udsigten. Alle kahytter er udstyret med bad og toilet, tv, telefon, safebox, airconditioning, håndklæder samt wifi.

  ALL INCLUSIVE OMBORD

  Til frokost og aftensmad serveres øl, vand og skibets vine og fra baren samt kaffe, te, drinks m.m. i tidsrummet kl. 10-24.

  ReceptionJa
  InternetJa
  RestaurantJa
  TvJa
  AktivitetFitness
  SafeboksJa
  BarJa
  SolterrasseJa

Dagsprogram

 • Der tages forbehold for ændringer i sejlplanen som følge af vandstanden på Mosel/ Rhinen.

 • Dag 1

  Morgenkomplet i Hedensted, frokost i Neumünster og overnatning ved Alsfeld.

 • Dag 2: Trier

  Vi ankommer til Trier ved frokosttid. Trier er en af de ældste og mest interessante byer i Tyskland og står på UNESCOs liste over bevaringsværdig kulturarv på grund af sin historiske bykerne, som er grundlagt i romertiden. Vi skal bl.a. se Kejsertermerne, fyrsteslottet samt en af de bedst bevarede arenaer nord for alperne. I løbet af eftermiddagen går vi ombord på skibet. Matroserne hjælper med bagagen, og kabinerne fordeles. Kaptajnen er vært ved en velkomstdrink i loungen, inden der er middag i skibets restaurant.

 • Dag 3: Trier - Cochem

  Efter morgenmaden får vi mulighed for at stifte lidt mere bekendtskab med idylliske Trier. Vi kører op på Petrisbjerget, hvor vi har den flotteste udsigt ud over byen. Efterfølgende kører vi til byporten Porta Nigra, hvor man enten kan gå sammen med rejselederen til Triers domkirke eller nyde byen på egen hånd. Frokost på skibet. Om eftermiddagen sejler vi på Mosel og nyder de fantastiske udsigter fra skibet.

 • Dag 4: Cochem - Koblenz

  Vi er nu ankommet til Cochem, der er en af perlerne ved Moselfloden. Vi skal opleve den gamle bydel med de historiske bindingsværkbygninger, det maleriske gamle torv med Martins-brønden, byporten og kirken. Frokost på skibet, hvorefter vi fortsætter vores smukke krydstogt.

 • Dag 5: Koblenz - Mainz

  Vi forlader Koblenz om morgenen og sejler videre på legendariske og romantiske Rhinen. Undervejs navigeres vi rundt om den berømte Lorelei-klippe, der er opkaldt efter den skønne unge jomfru som ifølge et tysk sagn, kastede sig ud i floden fra klippen på grund af ulykkelig kærlighed. Vi ankommer til universitetsbyen Mainz, og efter frokost ombord, skal vi besøge Tysklands vindronning, som byen har fået i tilnavn. Vi skal bl.a. se domkirken, som er en af Tysklands mest betydningsfulde religiøse bygninger. Der bliver tid på egen hånd i Mainz. Vi returnerer til skibet i Worms og sejler mod Strasbourg.

 • Dag 6: Strasbourg

  I løbet af natten sejler skibet videre på Rhinen, og på vejen sydover til Strasbourg passeres de to store sluser ved Iffezheim og Gambsheim. Om morgenen anløbes Strasbourg. Matroserne assisterer med bagagen til bussen. På en kort bytur ser vi EU-parlamentet og en del af de historiske, blomsterprydede bygninger langs de gamle kanaler i bymidten. På turen mod Tyskland er der pause ved sluserne i Gambsheim, inden vi kører forbi Karlsruhe, Frankfurt og Kassel til overnatning ved Hannover.

 • Dag 7

  Forbi Hamburg, indkøbspause ved Otto Duborg og frokostbuffet i Rødekro.

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Forbehold flodkrydstogter

  Ændringer i vandstanden på floderne efter afrejse fra Danmark kan i enkelte tilfælde gøre sejlads på floderne umulig. Således kan sejlads på floderne og overnatning på skibet helt eller delvist erstattes med hhv. buskørsel til besøgssteder og seværdigheder samt overnatning på hotel. Ændring af anløbshavn kan ligeledes forekomme. Denne ændring giver ikke ret til efterfølgende kompensation.

 • Hvilken valuta bruger man i Tyskland?

  I Tyskland bruger man Euro (EUR). 

 • Hvor kan jeg stige på bussen?

  Vi tilbyder opsamling i eller ved større byer i Nord-, Øst- og Sønderjylland. Mange steder samler vi op ved motorvejen, hvilket giver dig en hurtigere rejse gennem Danmark på vej mod dit feriemål.

  Se vores opsamlingsruter

 • Gratis langtidsparkering

  Der er gratis langtidsparkering ved NILLES garageanlæg i Dybvad og i Vinding ved Vejle. Desuden forefindes offentlige parkeringspladser i f.eks. Haverslev.

  Gratis langstidsparkering Dybvad:


  Gratis langstidsparkering Haverslev:

  Gratis langtidsparkering Vejle/Vinding:

 • Påstigning - afstigning

  Vi vil gerne samle op i så mange byer som muligt, men vi ønsker samtidig, at opsamlingen og hjemkørslen skal foregå så smidigt og kortvarigt som muligt. Til glæde for de gæster, der står på i yderpunkterne, har vi derfor valgt at placere nogle af påstignings- og afstigningsstederne ved frakørslerne på motorvejen.

  Er der for få tilmeldinger til et på- og afstigningssted, kan vi anvise et alternativt på- og afstigningssted. På- og afstigningstidsplan er vejledende og berettiger ikke til prisreduktion ved forsinkelser eller ændringer. Busskifte i forbindelse med opsamling og hjemkørsel kan forekomme og må forventes. Man bør huske på, at opsamling og hjemkørsel kun gælder busrejser.

 • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

  Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med evt. grupperabat.

  Regneeksempel:
  Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

  Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

  Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

 • Kan man reservere fast plads i bussen?

  Hos os kan du bestille fast plads i bussen, så du fra starten ved, hvor du skal sidde resten af rejsen.

  Prisen for pladsreservation pr. person er:

  • Bus og flodkrydstogter: DKK 15-25 pr. person/dag. Se mere her
  • Flyrejser: DKK 10-20 pr. person/dag.

  Bestiller du online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind at bestille din rejse og lave pladsreservationerne ved samme lejlighed. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen. Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

  Der er fire bustyper. Prisen på pladsreservation afhænger af valget af række.

 • Bliver der serveret mad på ud- og hjemrejser ved busrejser?

  Det er en fast tradition hos NILLES Rejser at vi så ofte, som det lader sig gøre på udrejsen og hjemrejsen, har inkluderet forplejning på rejsen i prisen. Det betyder, at du ikke skal ind at stå i kø efter maden på en rasteplads eller cafeteria, for vi har bestilt maden hjemmefra. På spisestederne kan du naturligvis benytte toiletforholdene gratis. Se mere i rejsebeskrivelsen for den pågældende rejse.

 • Køre- og hviletidsbestemmelser

  De gældende køre- og hviletidsbestemmelser overholdes.