Skip to main content

Mosel-Rhinen flodkrydstogt

-
Smukke naturoplevelser, historie og afslapning

Mosel-Rhinen flodkrydstogt

Tag med på et mindeværdigt flodkrydstogt på to af Europas mest spændende floder. Omgivelserne er både romantiske og idylliske, når vi sejler på Rhinen og Mosel og oplever en skøn kombination af afslapning til søs og kulturindtryk til lands. Vi nyder livet ombord på flodkrydstogtskibet og lader os føre forbi charmerende middelalderbyer og fredede landskaber langs flodbredderne. Vi besøger Tysklands største domkirke i Mainz, den populære vinby Rüdesheim og charmerende Cochem.

Kort

Skib

 • MS Monet

  MS Monet er et hyggeligt skib i to dæk, hoveddæk og øvredæk og med plads til 158 passagerer. På øverste dæk finder du restauranten, reception loungbar med dansegulv. på Skibets soldæk er der fitness og masser af plads til at sole sig på og nyde udsigten. Alle kahytter er udstyret med bad og toilet, tv, telefon, safebox, airconditioning, håndklæder samt wifi.

  ALL INCLUSIVE OMBORD

  Til frokost og aftensmad serveres øl, vand og skibets vine og fra baren samt kaffe, te, drinks m.m. i tidsrummet kl. 11-24.

  BarJa
  HavudsigtJa
  InternetJa
  ReceptionJa
  RestaurantJa
  SafeboksJa
  SolterrasseJa
  TvJa

Dagsprogram

 • Der tages forbehold for ændringer i sejlplanen som følge af vandstanden på Mosel/ Rhinen.

 • Dag 1: Udrejse

  Morgenkomplet i Hedensted, frokost i Neumünster og overnatning ved Göttingen.

 • Dag 2: Strasbourg

  Vi kører forbi Frankfurt og Karlsruhe og spiser frokost ved Baden-Baden. Pause ved det store sluseanlæg i Gambsheim.

  Vi tager på en kort byrundtur i Strasbourg og ser EU-parlamentet og en del af de historiske, blomsterprydede bygninger langs de gamle kanaler i den charmerende og velbevarede bymidte.

  Sidst på eftermiddagen går vi ombord på vores flodkrydstogtskib, hvor matroserne hjælper med bagagen, og kabinerne fordeles. Kaptajnen byder på en velkomstdrink i loungen, inden der er middag i skibets restaurant. I løbet af natten krydser vi grænsen til Tyskland og sejler mod Mainz.

  Strasbourg
 • Dag 3: Mainz - Rüdesheim - Boppard

  Tidligt om morgenen ankommer vi til universitetsbyen Mainz, hvor vi bl.a. skal se domkirken, som er en af Tysklands mest betydningsfulde religiøse bygninger. Den er mere end 1.000 år gammel, og på nærmest symbolsk vis blev den forskånet for de helt store ødelæggelser under 2. Verdenskrig. Der bliver tid til at udforske byen på egen hånd, inden vi returnerer til skibet og sejler videre mod Rüdesheim.

  Med bussen kører vi til Niederwald Denkmal-monumentet, der blev rejst tilbage i slutningen af 1800-tallet på toppen af en større trappekonstruktion. Her kan vi prøve at fornemme monumentets historiske betydning for Tyskland, mens vi nyder den fantastiske udsigt over Rüdesheim, Rhinen og områdets mange vinmarker.

  Sidst på eftermiddagen fortætter vi sejladsen på Rhinen forbi idylliske vinbyer, middelalderborge, skråninger dekoreret med vinstokke og den næsten 200 meter høje, sagnopspundne Lorelei-klippe, inden vi når den gamle romerske by Boppard.

  I løbet af aftenen spadserer vi en tur i byens charmerende bykerne, hvor vi blandt andet runder den flotte, hvide kirke, St. Severus.

  Mainz - Rüdesheim - Boppard
 • Dag 4: Boppard - Koblenz - Alken

  Vi sejler fra Boppard tidligt om morgenen forbi Braubach, der især bemærker sig med den imponerende fæstning Marksburg, der i over 900 år har vogtet over området fra toppen af en bakke.

  Vi ankommer til Koblenz med landtangen Deutsches Eck, hvor Rhinen og Mosel løber sammen. Vi tager på byrundtur i Koblenz og ser blandt andet St. Kastor-domkirken.

  Vi spiser frokost ombord på skibet, imens vi fortsætter sejladsen til den lille by Alken, hvor vi ankommer først på eftermiddagen. Højt hævet over byen ligger borgen Thurant, der er en af de ældste i området. Herfra er der en pragtfuld udsigt over det kuperede Mosel-landskab.

  Boppard - Koblenz - Alken
 • Dag 5: Alken - Cochem

  Om morgenen sejler vi fra Alken videre på Mosel, der bugter sig gennem den idylliske natur i retning mod Cochem.

  Om eftermiddagen går vi en byrundtur i Cochem, som er en af Moselflodens sande perler. Vi skal opleve den gamle bydel med de historiske bindingsværkbygninger og det maleriske gamle torv med Martins-brønden, byporten og kirken.

  Der bliver også tid til på egen hånd at slentre gennem Cochems gader og få en fornemmelse for byens aura, inden vi skal nyde en gallamiddag ombord på flodkrydstogtskibet

  Alken - Cochem
 • Dag 6: Cochem

  Efter morgenmaden assisterer matroserne med at få bagagen ombord på bussen. Vi begynder hjemrejsen fra Cochem forbi Bonn og Köln.

  Middag ved Lüneburger Heide syd for Hamburg.

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Forbehold flodkrydstogter

  Ændringer i vandstanden på floderne efter afrejse fra Danmark kan i enkelte tilfælde gøre sejlads på floderne umulig. Således kan sejlads på floderne og overnatning på skibet helt eller delvist erstattes med hhv. buskørsel til besøgssteder og seværdigheder samt overnatning på hotel. Ændring af anløbshavn kan ligeledes forekomme. Denne ændring giver ikke ret til efterfølgende kompensation.

 • Hvordan forholder det sig med drikkepenge?

  For flodkrydstogter og krydstogter er drikkepenge ikke inkluderet i rejsens pris. Drikkepenge er ikke obligatorisk, men det anbefales at betale cirka € 10 pr. person/pr. dag til fordeling blandt skibets personale.

 • Hvilken valuta bruger man i Tyskland?

  I Tyskland bruger man Euro (EUR). 

 • Hvor kan jeg stige på bussen?

  Vi tilbyder opsamling i eller ved større byer i Nord-, Øst- og Sønderjylland. Mange steder samler vi op ved motorvejen, hvilket giver dig en hurtigere rejse gennem Danmark på vej mod dit feriemål.

  Se vores opsamlingsruter

 • Gratis langtidsparkering

  Der er gratis langtidsparkering ved NILLES garageanlæg i Dybvad og i Vinding ved Vejle. Desuden forefindes offentlige parkeringspladser i f.eks. Haverslev.

  Gratis langstidsparkering Dybvad:


  Gratis langstidsparkering Haverslev:

  Gratis langtidsparkering Vejle/Vinding:

 • hvor er der påstigning og afstigning?

  Vi vil gerne samle op i så mange byer som muligt, men vi ønsker samtidig, at opsamlingen og hjemkørslen skal foregå så smidigt og kortvarigt som muligt. Til glæde for de gæster, der står på i yderpunkterne, har vi derfor valgt at placere nogle af påstignings- og afstigningsstederne ved frakørslerne på motorvejen.

  Er der for få tilmeldinger til et på- og afstigningssted, kan vi anvise et alternativt på- og afstigningssted. På- og afstigningstidsplan er vejledende og berettiger ikke til prisreduktion ved forsinkelser eller ændringer. Busskifte i forbindelse med opsamling og hjemkørsel kan forekomme og må forventes. Man bør huske på, at opsamling og hjemkørsel kun gælder busrejser.

 • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

  Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud til din rejse. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med andre rabatter.

  Regneeksempel:
  Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

  Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

  Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

 • Kan man reservere fast plads i bussen?

  Hos os kan du bestille fast plads i bussen, så du fra starten ved, hvor du skal sidde resten af rejsen.

  Prisen for pladsreservation pr. person er:

  • Bus og flodkrydstogter: DKK 15-25 pr. person/dag. Se mere her
  • Flyrejser: DKK 10-20 pr. person/dag.

  Bestiller du online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind at bestille din rejse og lave pladsreservationerne ved samme lejlighed. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen. Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

  Der er fire bustyper. Prisen på pladsreservation afhænger af valget af række.

 • Bliver der serveret mad på ud- og hjemrejser ved busrejser?

  Det er en fast tradition hos NILLES Rejser at vi så ofte, som det lader sig gøre på udrejsen og hjemrejsen, har inkluderet forplejning på rejsen i prisen. Det betyder, at du ikke skal ind at stå i kø efter maden på en rasteplads eller cafeteria, for vi har bestilt maden hjemmefra. Det kan ikke altid forventes, at der kan være special kost tilrådighed såfremt der er allegener eller andet. Her må man selv tage supplerende mad med. På spisestederne kan du naturligvis benytte toiletforholdene gratis. Se mere i rejsebeskrivelsen for den pågældende rejse.

 • Køre- og hviletidsbestemmelser

  De gældende køre- og hviletidsbestemmelser overholdes.

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu