Skip to main content

Rejse til Ditmarsken

-
Natur og kultur i skønne Nordtyskland

Rejse til Ditmarsken

Oplev Ditmarskens dramatiske historie og besøg de charmerende byer. Marsklandskabet præger den vestlige del af området ud mod Nordsøen, og her bor vi i hovedbyen Heide med den livlige gågade Friedrichstraße, den enorme markedsplads og det ikoniske vandtårn.

Som rejsens højdepunkt besøger vi marskøen Pellworn, der ligger omkring 1 meter under havniveau og er omgivet af 8 meter høje diger. Vi ser også Eidersperrwerkdæmningen og tager os tid til en hyggelig sejltur på kanalerne i Friedrichsstadt.

Inkluderet i rejsens pris

 • 4-stjernet bus
 • 3 overnatninger i Heide
 • 3 x morgenmad
 • 3 x aftensmad
 • 1 x morgenkomplet (udrejse)
 • 1 x frokost (hjemrejse)
 • 1 x sejltur t/r til Pellworm inkl. frokost
 • Udflugter ekskl. entréer
 • Dansk rejseleder

Hotel

 • Hotel Nordica Berlin Heide

  Nordica Hotel Berlin er et 4-stjernet hotel, som ligger i Heide i den smukke Ditmarsken-region, 20 kilometer fra kysten langs Vesterhavet. Der er gratis Wi-Fi tilgængeligt overalt på Nordica Hotel Berlin. Alle værelserne er rummelige og eget bad og toilet. I restauranten på Hotel Berlin serveres egnsretter fra Slesvig- Holsten såvel som internationale retter. Restauranten har udestue med opholdsområde. Nordica Hotel Berlin ligger 20 minutters kørsel fra kystbyen Büsum.

  BarJa
  InternetJa
  ReceptionJa
  RestaurantJa
  TvJa

Dagsprogram

 • Dag 1: Heide

  Morgenkomplet i Hedensted. Vi gør holdt i Slesvig, hvor vi blandt andet skal opleve den smukke domkirke fra år 1030, og vi får også lidt tid på egen hånd til at finde en god frokost.

  Herefter går turen til Heide, hvor vi oplever den hyggelige markedsplads, der er Tysklands største og emmer af historie og gamle traditioner. Her har man i flere hundreder år kunnet gå fra bod til bod i jagten på en god handel, og her får vi således et dejligt indblik i byens lokalliv. Byen er også kendt for det smukke, gamle vandtårn fra starten af 1900-tallet, der ikke længere er i funktion men til gengæld er et populært sted at blive gift.

  Indkvartering og middag på hotellet.

 • Dag 2: Husum - Pellworm

  Efter morgenmaden sætter vi kursen mod Husum, der bemærker sig med den hyggelige havn og butiksgaden Grossstrasse med de mange gamle købmands- og gavlhuse. Nogle af dem er flere hundrede år gamle men er stadig i fin stand.

  Efter et kort stop kører vi mod vest til halvøen Nordstrand, hvorfra vi tager en 40 min. sejltur til marskøen Pellworm. Øen ligger omkring en meter under vandets overflade, og omkring øen har man bygget kilometervis af otte meter høje diger som beskyttelse. Øen er rig på skøn natur og spændende historier om et særpræget ø-liv og kraftige stormfloder. Vi stopper bl.a. ved Rungholtmuseet, der fortæller den dramatiske historie om byen Rungholt, der forsvandt i havet som følge af en stormflod i 1300-tallet. Vi ser også den gamle St. Salvator-kirke, hvis 26 meter høje tårn er ruinerne fra et 55 meter højt tårn, der styrtede sammen for omkring 400 år siden.

  Vi har bussen med og kan derfor opleve det mest af øen og samtidig have tid til at spise en god frokost. Med på turen har vi en lokalguide, der deler ud af sin viden om øens på én gang spændende og dramatiske historie. Vores egen danske NILLESguide er naturligvis behjælpelig med oversættelse, så vi får alle facetter med fra den unikke marskø.

  Middag på hotellet.

 • Dag 3: Friedrichstadt og Eidersperrwerk

  Efter morgenmaden skal vi ud på nye opdagelser, og her er dagens første stop ved det imponerende sluseanlæg, Eidersperrwerk, som er marsklandets beskyttelse mod stormflod. Det næsten fem kilometer lange anlæg er det største tyske kystsikringsbyggeri. Det blev indviet tilbage i 1973, efter en stormflod i 1960’erne havde medført store skader.

  Vi fortsætter til et kort stop i havnebyen Tønning, inden vi når Friedrichstadt længere inde i landet. Her får vi mulighed for at udforske den hyggelige by, der også er kendt som “Lille Amsterdam”. Der bliver tid til at nyde en sejltur på kanalerne med en af kanalbådene og til at gå en tur i byen, der emmer af hollandsk byggestil.

  Vi får tid til frokost og oplevelser på egen hånd. Middag på hotellet.

 • Dag 4: Hjemrejse

  Efter morgenmaden kører vi til Gottorp Slot, der ligger på en ø i Sliens inderste krumning. Det er et slot i højbarokstil, og i dag huser det to museer, hvor man kan lære mere om 120.000 år af menneskets historie. Samlingerne i Landesmuseum für Kunst og Kulturgeschichte spænder fra middelalderen til moderne kunst. Det arkæologiske museum udstiller fund fra neandertalerne til middelalderen, herunder ”Nydambåden” fra jernalderen og de berømte moselig.

  Indkøbspause ved grænsen og frokostbuffet i Hellevad.

Afgange- og ankomsttider

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
Frederikshavn Busterminal, Kragholmen ved Rema 1000 06:00 21:30
Hjørring A-Z, A. F. Heidemanns Vej, P-plads 06:05 21:25
Dybvad Falkevej 25, NILLES 06:20 21:05
Brønderslev Banegård 06:30 21:00
Hjallerup Frakørsel 16, P-plads, Hjallerup/Dronninglund 06:40 20:45
Bouet Kvickly, P-plads 06:55 20:35
Aalborg Thomas Boss Gade, v/Sauers Plads 07:10 20:25
Støvring Frakørsel 31, Støvring S, OK-tank 07:25 20:10
Haverslev Industriparken 2, Circle K 07:35 19:55
Hobro H. I. Biesgade, Busterminal 07:50 19:40
Randers Viborgvej 140, ved Pendlerplads 08:10 19:00
Ødum OK Plus Ødum, Landevejen 203/Ødumvej 08:25 18:45
Århus Frakørsel 47, Tilst, Borumvej, OK-tank 08:40 18:30
Viby P-plads ved Kirken, Grundtvigsvej 09:00 18:10
Skanderborg Banegård 09:25 17:45
Horsens Frakørsel 56A, Q8/Burgerking, Horsens V 09:40 17:05
Vejle Friis Hansens Vej 12, Vinding 10:50 16:45
Kolding P-plads overfor Godset, Jens Holms Vej 11:15 16:25
Haderslev/Vojens Frakørsel 68, Lysbjergvej, OK-tank 11:30 16:05
Rødekro/Aabenraa Frakørsel 70, Kometvej, Shell/7-Eleven 11:45 14:35
Padborg Lejrvejen 12, OK-tank 12:10 14:20

Vi tager forbehold for ændringer og forsinkelser i afgang- og hjemkomsttider. Tider på rejsebevis er gældende.

Afrejser og bestilling

AfrejseVarighedRejsemålLedige pladserPris
29/6-20234 dageDitmarsken0Kr. 4.495Forespørg
7/8-20234 dageDitmarskenMere end 8Kr. 4.595Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Hvilke entreer er der på rejsen til Ditmarsken

  Sejltur Friedrichsstadt ca. EUR 15, Gottorp Slot ca. EUR 12

 • Hvilken valuta bruger man i Tyskland?

  I Tyskland bruger man Euro (EUR). 

 • Hvor kan jeg stige på bussen?

  Vi tilbyder opsamling i eller ved større byer i Nord-, Øst- og Sønderjylland. Mange steder samler vi op ved motorvejen, hvilket giver dig en hurtigere rejse gennem Danmark på vej mod dit feriemål.

  Se vores opsamlingsruter

 • Gratis langtidsparkering

  Der er gratis langtidsparkering ved NILLES garageanlæg i Dybvad og i Vinding ved Vejle. Desuden forefindes offentlige parkeringspladser i f.eks. Haverslev.

  Gratis langstidsparkering Dybvad:


  Gratis langstidsparkering Haverslev:

  Gratis langtidsparkering Vejle/Vinding:

 • Påstigning - afstigning

  Vi vil gerne samle op i så mange byer som muligt, men vi ønsker samtidig, at opsamlingen og hjemkørslen skal foregå så smidigt og kortvarigt som muligt. Til glæde for de gæster, der står på i yderpunkterne, har vi derfor valgt at placere nogle af påstignings- og afstigningsstederne ved frakørslerne på motorvejen.

  Er der for få tilmeldinger til et på- og afstigningssted, kan vi anvise et alternativt på- og afstigningssted. På- og afstigningstidsplan er vejledende og berettiger ikke til prisreduktion ved forsinkelser eller ændringer. Busskifte i forbindelse med opsamling og hjemkørsel kan forekomme og må forventes. Man bør huske på, at opsamling og hjemkørsel kun gælder busrejser.

 • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

  Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud til din rejse. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med andre rabatter.

  Regneeksempel:
  Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

  Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

  Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

 • Kan man reservere fast plads i bussen?

  Hos os kan du bestille fast plads i bussen, så du fra starten ved, hvor du skal sidde resten af rejsen.

  Prisen for pladsreservation pr. person er:

  • Bus og flodkrydstogter: DKK 15-25 pr. person/dag. Se mere her
  • Flyrejser: DKK 10-20 pr. person/dag.

  Bestiller du online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind at bestille din rejse og lave pladsreservationerne ved samme lejlighed. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen. Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

  Der er fire bustyper. Prisen på pladsreservation afhænger af valget af række.

 • Bliver der serveret mad på ud- og hjemrejser ved busrejser?

  Det er en fast tradition hos NILLES Rejser at vi så ofte, som det lader sig gøre på udrejsen og hjemrejsen, har inkluderet forplejning på rejsen i prisen. Det betyder, at du ikke skal ind at stå i kø efter maden på en rasteplads eller cafeteria, for vi har bestilt maden hjemmefra. Det kan ikke altid forventes, at der kan være special kost tilrådighed såfremt der er allegener eller andet. Her må man selv tage supplerende mad med. På spisestederne kan du naturligvis benytte toiletforholdene gratis. Se mere i rejsebeskrivelsen for den pågældende rejse.

 • Køre- og hviletidsbestemmelser

  De gældende køre- og hviletidsbestemmelser overholdes.

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu