Skip to main content

Spændende specialtur til Berlin

-
Oplev årsdagen for Murens fald i Berlins historiske gader

Berlin – 35-års jubilæum for Murens fald

Den 9. november 1989 blev en mærkedag i Europas historie. Berlinmuren faldt, den kolde krig blev erklæret afsluttet, og Tyskland og resten af Europa så frem imod en fredeligere fremtid.

35 år senere er verden fortsat ikke sluppet for opdelingen i øst og vest, og i det lys skal vi på denne specialtur opleve den tyske hovedstad, når Berlin og resten af Tyskland ser både frem og tilbage på årsdagen for den skelsættende begivenhed. Vi er med til fejringen af fred, frihed og demokrati, der hyldes med gadepynt, events og arrangementer rundt omkring i byen, ligesom vi kommer på en tidsrejse til fortidens opdelte Berlin. På byrundture med rejselederen runder vi ikoniske grænseovergange, banegårde og lufthavne, ligesom vi kommer ud i afkroge af byen, vi normalt ikke ser – herunder slottet, hvor beslutningen om opførelsen af Muren i sin tid blev taget.

Vi bor centralt i Berlin nær Alexanderplatz med et væld af gode restauranter og byens mest berømte seværdigheder inden for rækkevidde. Kom med på en gribende rejse, hvor vi skal fejre nutidens Berlin, mindes fortiden og blive meget klogere på livet i den opdelte by. Alt sammen i selskab med vores erfarne rejseleder og Tyskland-ekspert, Søren Wormslev.

Obs: Det endelige program for selve fejringen af 35-års jubilæet sammensættes, når de præcise planer for byens arrangementer er lagt.

Inkluderet i rejsens pris

 • 4-stjernet bus
 • 3 overnatninger i Berlin
 • 3 x morgenmad
 • 1 x morgenkomplet (udrejse)
 • 2 x frokost (dag 1 og 4 )
 • Udflugter ekskl. entréer
 • Søren Wormslev som rejseleder

Hotel

 • Dag 1-4

  H4 Hotel Berlin Alexanderplatz

  H4 Hotel Berlin Alexanderplatz ligger centralt, tæt på Alexanderplatz og midt i det historiske Berlin med Unter den Linden, tv-tårnet og Berliner Dom inden for 15-20 minutters gang. Hotellet tilbyder restaurant, wi-fi, sauna, fitnessområde og komfortable værelser, der alle har eget bad og toilet, safeboks, aircondition samt fladskærms-tv med satellitkanaler.

  BarJa
  ElevatorJa
  InternetJa
  ReceptionJa
  RestaurantJa
  TvJa

Dagsprogram

 • Dag 1: Udrejse til Berlin

  Morgenkomplet i Hedensted og frokost i Neumünster inden ankomst til Berlin, hvor vi indlogerer os på vores hotel tæt på den store Alexanderplatz. Middag på egen hånd – der er masser af gode spisemuligheder i nærheden af hotellet.

  Udrejse til Berlin
 • Dag 2: Byrundtur med fokus på muren

  Efter morgenmaden tager vi i selskab med rejselederen på en spændende byrundtur, hvor vi i tråd med rejsens fokus på Murens fald har særligt fokus på det 45 kilometer lange betonmonument, der frem til 1989 delte byen i to.

  Turen går bl.a. til Checkpoint Charlie, der var stedet for en af de bedst kendte grænseovergange mellem det gamle Vest- og Østberlin og i dag huser en kopi af det lille, hvide kontrolhus, man skulle forbi for at komme over grænsen. Et lignende indblik i fortidens delte Berlin venter os på banegården ved Friedrichstrasse, der i starten af 60’erne blev grænsestation mellem øst og vest. Afskedshallen går også under navnet ’Tränenpalast’, Tårernes Palads, grundet de mange østberlinere, der her tog afsked med deres kære uden at vide, om de ville ses igen. I dag er det et museum om datidens splittede Tyskland.

  Vi runder også Tempelhof-lufthavnen, der åbnede i 1932, blev brugt som amerikansk militærlufthavn efter 2. Verdenskrig og endeligt lukkede i 2008. I dag fungerer den som et offentligt område med rekreative muligheder og kulturelle arrangementer. Vi fortsætter til det 1.3 km lange udendørs East Side Gallery, hvor vi ser de mange farverige og gribende murmalerier som symbol på fred og som påmindelse om byens tragiske fortid. I løbet af rundturen kommer vi også forbi Bernauer Strasse, hvor vi ser intakte dele af den gamle mur samt hører nogle af de dramatiske historier, der fandt sted netop her.

  Der bliver i løbet af dagen tid på egen hånd til frokost.

  Byrundtur med fokus på muren
 • Dag 3: Flere seværdigheder og 35-års jubilæum

  Vi starter dagen med en dejlig morgenmad på hotellet, hvorefter vi tager hul på endnu en spændende dag i Berlin. Først stop er den historiske grænseovergang ved Bornholmer Strasse, som var det første sted, østberlinerne for 35 år siden kunne strømme ind i Vestberlin og dermed markere begyndelsen på en ny æra for byen.

  Turen fortsætter til barokslottet Schönhausen, der var hjem for det gamle Østtysklands første og eneste præsident og samtidig stedet, hvor man tog beslutningen om at opføre Muren. Der bliver mulighed for en rundvisning på slottet, inden vi tilbringer resten af eftermiddagen i centrum, hvor vi kan opleve byens markering af 35-årsdagen for Murens fald med plakater, ceremonier og andre arrangementer til minde om den vigtige begivenhed for verdensfreden.

  Flere seværdigheder og 35-års jubilæum
 • Dag 4: Hjemrejse

  Vi forlader Berlin og får på vejen mod Danmark en rundvisning i Waldsiedlung Wandlitz-området, hvor topfolkene i DDR boede frem til Murens fald. Frokost i Neumunster.

Afgange- og ankomsttider

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
Frederikshavn Busterminal, Kragholmen ved Rema 1000 06:00 22:30
Hjørring A-Z, A. F. Heidemanns Vej, P-plads 06:05 22:25
Dybvad Falkevej 25, NILLES Busser 06:20 22:05
Brønderslev Banegård 06:30 22:00
Hjallerup Frakørsel 16, P-plads, Hjallerup/Dronninglund 06:40 21:45
Bouet Kvickly, P-plads 06:55 21:35
Aalborg Musikkens Hus, Musikkens Pl. 1 07:10 21:25
Støvring Frakørsel 31, Støvring S, OK-tank 07:25 21:10
Haverslev Industriparken 2, Circle K 07:35 20:55
Hobro H. I. Biesgade, Busterminal 07:50 20:40
Randers Viborgvej 141, ved ny Pendlerplads 08:10 20:00
Ødum OK Plus Ødum, Landevejen 203/Ødumvej 08:25 19:45
Århus Frakørsel 47, Tilst, Borumvej, OK-tank 08:40 19:30
Viby P-plads ved Kirken, Grundtvigsvej 09:00 19:10
Skanderborg Banegård, Busstop, vest for stationen 09:25 18:45
Horsens Frakørsel 56A, Q8/Burgerking, Horsens V 09:40 18:05
Vejle Friis Hansens Vej 12, Vinding 10:50 17:45
Kolding P-plads overfor Godset, Nordkajen 11:15 17:25
Haderslev/Vojens Frakørsel 68, Lysbjergvej, OK-tank 11:30 17:05
Rødekro/Aabenraa Frakørsel 70, Kometvej, Shell/7-Eleven 11:45 15:35
Padborg Lejrvejen 12, OK-tank 12:10 15:20

Vi tager forbehold for ændringer og forsinkelser i afgang- og hjemkomsttider. Tider på rejsebevis er gældende.

Afrejser og bestilling

AfrejseVarighedRejsemålLedige pladserPris
7/11-20244 dageBerlin - Murens faldMere end 8Kr. 3.995Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Hvilken valuta bruger man i Tyskland?

  I Tyskland bruger man Euro (EUR). 

 • Hvor kan jeg stige på bussen med NILLES?

  Vi tilbyder opsamling i eller ved større byer i Nord-, Øst- og Sønderjylland. Mange steder samler vi op ved motorvejen, hvilket giver dig en hurtigere rejse gennem Danmark på vej mod dit feriemål. Vi har også enkelte rejser med afrejse fra Fyn og Sjælland. Se nærmere i dagsprogrammet for rejsen.

  Se vores opsamlingsruter

 • Hvor er der påstigning og afstigning?

  Vi vil gerne samle op i så mange byer som muligt, men vi ønsker samtidig, at opsamlingen og hjemkørslen skal foregå så smidigt og kortvarigt som muligt. Til glæde for de gæster, der står på i yderpunkterne, har vi derfor valgt at placere nogle af påstignings- og afstigningsstederne ved frakørslerne på motorvejen.

  Er der for få tilmeldinger til et på- og afstigningssted, kan vi anvise et alternativt på- og afstigningssted. På- og afstigningstidsplan er vejledende og berettiger ikke til prisreduktion ved forsinkelser eller ændringer. Busskifte i forbindelse med opsamling og hjemkørsel kan forekomme og må forventes. Man bør huske på, at opsamling og hjemkørsel kun gælder busrejser.

 • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

  Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud til din rejse. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med andre rabatter.

  Regneeksempel:
  Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

  Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

  Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

 • Kan man reservere fast plads i bussen?

  Hos os kan du bestille fast plads i bussen, så du fra starten ved, hvor du skal sidde resten af rejsen.

  Prisen for pladsreservation pr. person er:

  • Bus og flodkrydstogter: DKK 15-25 pr. person/dag. Se mere her
  • Flyrejser: DKK 10-20 pr. person/dag.

  Bemærk:    Der gælder andre priser for rejserne skabt i samarbejde med Gislev Rejser. Se mere på den specifikke rejse.

  Bestiller du online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind at bestille din rejse og lave pladsreservationerne ved samme lejlighed. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen. Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

  Der er fire bustyper. Prisen på pladsreservation afhænger af valget af række.

 • Bliver der serveret mad på ud- og hjemrejser ved busrejser?

  Det er en fast tradition hos NILLES Rejser at vi så ofte, som det lader sig gøre på udrejsen og hjemrejsen, har inkluderet forplejning på rejsen i prisen. Det betyder, at du ikke skal ind at stå i kø efter maden på en rasteplads eller cafeteria, for vi har bestilt maden hjemmefra. Det kan ikke altid forventes, at der kan være special kost tilrådighed såfremt der er allegener eller andet. Her må man selv tage supplerende mad med. På spisestederne kan du naturligvis benytte toiletforholdene gratis. Se mere i rejsebeskrivelsen for den pågældende rejse.

 • Køre- og hviletidsbestemmelser

  De gældende køre- og hviletidsbestemmelser overholdes.

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu