Skip to main content

Safarirejse med fly

-
Bo i luksustelt på den ikoniske Serengeti-slette

Tanzanias vilde natur

Hvis du blev bedt om at beskrive Afrika i ét billede, så ville du formentligt ende med et motiv fra Tanzania. Det østafrikanske land er nemlig indbegrebet af det Afrika, de fleste af os kender fra naturprogrammer med David Attenborough, der taler hen over billeder af vandrende gnuer, brølende løver og solnedgange over den mytiske Serengeti-slette.

På denne rejse til Tanzania får du mulighed for at fylde både den mentale kamerarulle og mobilen op med billeder af noget af verdens smukkeste natur og mest imponerende dyreliv, når vi slår lejr og kører rundt i Tanzanias mest spektakulære nationalparker og naturområder. Med på hele rejsen har vi den erfarne safariguide Kenya Claus, der på trods af navnet kender nabolandet Tanzania bedre end sin egen baghave, og som garanterer både safarinybegyndere og Afrikakendere en rejse ud over det sædvanlige.

Vi starter vores østafrikanske eventyr i Tarangire-nationalparken, der ligger i skyggen af det mytiske Mount Kilimanjaro. Her bliver vi mødt af tusindvis af baobabtræer, elefanter i flok, træklatrende løver og utallige bøfler, der tilsammen udgør den spændende safarimenu. Herefter går turen til den sagnomspundne Serengeti-slette, hvor vi over tre dage kommer helt tæt på det fantastiske dyreliv og de betagende naturscenerier, der i århundreder har tiltrukket alt fra opdagelsesrejsende til naturfotografer og turister fra hele verden med drømmen om at komme helt tæt på Afrikas vilde dyr. Sletten har lagt navn til termen ’Den store vandring’, fordi den mineralholdige jord og de enorme græsarealer hvert år giver næring til de godt 200.000 gnukalve, der går deres første, usikre skridt under den ubarmhjertige afrikanske sol, netop som vi ankommer

Vi slutter rejsen ved det mægtige Ngorongoro-krater, der som den største selvfølge er optaget på UNESCOs Verdensnarvsliste. Krateret er 600 meter højt, måler 20 kilometer i diameter og huser sammen med den omkringliggende nationalpark af samme navn et hav af elefanter, bøfler, løver, sorte næsehorn og leoparder – vi kører med andre ord rundt lige midt i Big 5-land.

Vi skal køre rigtig mange safarikilometer på denne rejse, men de foregår alle sammen i behagelige firhjulstrækkere med plads til seks personer i hver. Vi overnatter i teltlejre midt i naturen, og selvom der hverken er hegn omkring eller lås på døren, så er du i sikre hænder fra start til slut.

Vores rejse gennem Tanzanias majestætiske natur er ikke en badeferie. Faktisk ser vi først en swimmingpool på rejsens sidste dag. Men det skænker du med garanti ikke en tanke, når du sidder på din terrasse i tusmørket med en kop kaffe eller en kold øl, mens lydene fra savannens dyr stiger op mod den sorte, afrikanske nattehimmel.

Inkluderet i rejsens pris

 • Fly Aalborg – Kilimanjaro
 • 7 overnatninger i Tanzania
 • Forplejning på fly t/r
 • 7 x morgenmad
 • 7 x frokost
 • 6 x aftensmad
 • Safariprogram jf. rejsebeskrivelse
 • Besøg kaffefarm Ngorongoro krateret
 • Kenya-Claus (også ekspert på Tanzania) møder gruppen i Kilimanjaro

  Hoteller

  • Dag 1-2

   Four Points by Sheraton Arusha

   Det er faktisk en skam, at vi kun skal bo en enkelt nat på Four Point by Sheraton, for det er et virkelig fint og smukt hotel med alle moderne fornødenheder og en god beliggenhed kun en lille times kørsel fra den internationale lufthavn i Kilimanjaro.

   Hotellets værelser er lyse og rummelige og indeholder alle gode senge, aircondition, te- og kaffefaciliteter samt eget bad og toilet. I hotellets restaurant kan du nyde en lækker og varieret morgenbuffet, og trænger du til at slappe af med en drink efter den lange flyvetyr, så kan du nyde en drink fra den velassorterede bar i de bløde loungemøbler, på den overdækkede terrasse eller ved poolen, som du selvfølgelig også er velkommen til at tage en dukkert i.

   Der er gratis Wi-Fi på hele hotellet, og trænger du til at røre dig lidt, så kan du få pulsen op i hotellets fitnessrum eller gå en tur i den grønne have.

   BarJa
   ElevatorJa
   InternetJa
   MinibarJa
   ReceptionJa
   RestaurantJa
   SafeboksJa
   SwimmingpoolJa
   TvJa
  • Dag 2-4

   Tarangire Kati Kati Camp

   Tarangire Kati Kati Camp tilbyder noget, du med næsten statsgaranti ikke har prøvet før; at sove midt på savannen kun adskilt fra den mørke, afrikanske nat af en teltdug. Campen består af 12 luksustelte, der alle indeholder gode senge, garderobestang, toilet og et "bucket shower" - altså en spand med varmet vand, der er hængt op over brusekabinen.

   Det er ikke luksus, men det er så meget andet.

   Campens altoverskyggende fordel er nemlig, at den ligger lige midt i den smukke og dyrerige Tarangire Nationalpark. Det betyder, at du i helt bogstavelig forstand har Afrikas verdensberømte natur lige uden for teltåbningen, og at du derfor både aften, nat og morgen har første paket til naturens helt egen teaterforestilling, som den udspiller sig på de flade græssletter foran campen. Du skal glæde dig til at stå op en tidlig morgen og drikke en kop kaffe på din private træterrasse, mens gnuerne går forbi foran teltet, og duften af varm kaffe fra din kop blander sig med lyden fra en elefant, der hilser godmorgen i det fjerne. Eller til at gå i seng sammen med den afrikanske nat og falde i søvn til lydene af savannens dyr og duften af baobabtræernes blade i dine næsebor.

   Det er denne følelse, man køber ind på, når bor og overnatter et sted som Tarangire Kati Kati Camp. Og gør du det, så garanterer vi, at du ikke et sekund kommer til at savne hverken swimmingpool, aircondition eller fitnessrum.

   Campen er centreret omkring det store fællestelt, som både fungerer som lounge og restaurant morgen, middag og aften. Medmindre du da vælger at indtage dine måltider på din private terrasse eller siddende ved bomaen lyttende til ildens knitren.

   Alle måltider samt te, kaffe, snacks og drikkevarer er inkluderede, når du opholder dig i campen. Og personalet et ekstremt venlige og meget hjælpsomme, uanset om du har spørgsmål til områdets dyr, savner mælk til kaffen eller har brug for en at fælges med, hvis du om natten skal hen og have en flaske vand i fællesteltet.

   RestaurantJa
   InternetJa
  • Dag 4-7

   Serengeti Ndutu Kati Kati Camp

   Velkommen til Serengeti Ndutu Kati Kati Camp, der ligger i den sydlige del af nationalparken med gnuer og zebrarer gående lige uden for teltdøren. Campen er bygget op på samme måde som Tarangire Kati Kati Camp med et fælleshus til spisning og en række simple telte med gode senge, opbevaringsplads til tøj, eget toilet samt bucket shower.

   Campen ligger helt ideelt i forhold til at komme tæt på nationalparkens mange dyr, og personalet står klar til at hjælpe med alt fra vabelplaster til informationer om den smukke natur, der omgiver campen. Måltiderne serveres i det store fællestelt, og det er naturligvios også muligt at nyde en drink eller en kop kaffe vedbålet, mens solen sænker sig over Serengeti.

   Vi bor på Serengeti Ndutu Kati Kati Camp i tre nætter, og alle måltider er inkluderet i prisen.

   InternetJa
   RestaurantJa
  • Dag 7-8

   Ngorongoro Farm House

   En kort køretur fra det mægtige Ngorongoro-krater ligger Ngorongoro Farm House, der har taget navn efter de kaffemarker, der omgiver det smukke hotel. Du skal derfor glæde dig til at runde Tanzaniarejsen af med at drikke en kop hjemmebrygget kaffe på egne bønner på din private terrasse, mens solen står op over Afrika, og turen mange indtryk så småt begynder at sætte sig.

   Hotellet er centreret omkring det store hovedhus, der indeholder restaurant, lounge, pool og en skøn terrasse, hvor du kan sidde og slappe af under lamperne, mens mørket falder på over det østlige Afrika.

   Værelserne er store, højloftede med gode senge, aircondition, værdiboks, minibar og eget bad og toilet.

   BarJa
   InternetJa
   MinibarJa
   ReceptionJa
   RestaurantJa
   SafeboksJa
   SolterrasseJa
   SwimmingpoolJa
   TvJa

  Dagsprogram

  • Dag 1: Udrejse

   Vi letter fra Danmark fra morgenstunden, og efter en mellemlanding i Amsterdam ankommer vi til Tanzania og Kilimanjaro Airport ud på aftenen. Aftensmaden nydes ombord på flyet. Ved ankomst indkvarteres vi på Point Sheraton-hotellet i den nærliggende by Arusha. Her går vi til ro og hviler os, for i morgen skal vi på safari.

  • Dag 2: Tarangire Kati Kati Camp

   Efter morgenmaden kører vi cirka to timer ind i landet til Kati Kati Camp, der ligger lige midt i den enorme og smukke Tarangire Nationalpark.

   Vores hyggelige camp ser vi dog ikke før senere på dagen, for på vejen dertil skal vi ud på en lang og spændende tur rundt i nationalparken kun afbrudt af en frokostpause midt på dagen, hvor solen er stærkest.

   Dagen byder på en grundig introduktion til nationalparken og forhåbentlig masser af muligheder for at se nogle af de mange elefanter, løver og bøfler, der lever i denne del af landet.

   Efter en veloverstået safari ankommer vi til Kati Kati Camp, hvor vi skal bo i luksustelt med seng og eget toilet, men badet foregår i bedste Karen Blixen-stil under en shower bucket, og maden indtages i spiseteltet i lyset fra og en boma (bålplads). Det er med andre ord hyggen og nærheden til naturen, der er i højsædet her, frem for klassisk hotelluksus og restauranter med blød jazz i højtalerne.


   Tarangire Kati Kati Camp
  • Dag 3: Tarangire Nationalpark

   Dagen i dag står på mere safari i Tarangire.

   Ligesom dagen før kører vi afsted fra morgenstunden og kommer kun tilbage til campen for at spise frokost og hvile øjnene lidt midt på dagen. Med på alle køreture er lokale guider, der kender området som deres egen bukselomme, og som ved præcis hvor man skal køre hen, hvis man vil have størst chance for at se så mange af de vilde dyr som muligt. Danske Kenya Claus er naturligvis også med på alle turene, og han skifter løbende køretøj, så han kan dele ud af sin enorme viden om Afrika og den afrikanske natur til alle rejsende.

   Dagen slutter hjemme i vores teltlejr, hvor vi spiser middag og vender dagens – forhåbentligt – mange fantastiske naturoplevelser, inden savannens nattelyde synger os i søvn.

   Tarangire Nationalpark
  • Dag 4 - 6: På eventyr i Serengeti

   Efter morgenmaden siger vi farvel til Kati Kati Camp og sætter kursen mod den mytiske Serengeti-slette.

   Serengeti er betegnelsen for de enorme slettearealer, der breder sig fra Victoriasøen i vest til den kenyanske grænse mod nord og Ngorongoro-krateret i syd. Sletten – hvoraf nationalparken udgør godt halvdelen - dækker et areal på størrelse med Belgien, og den er blevet udødeliggjort gennem utallige naturprogrammer, der ofte fokuserer på de enorme vandringer af gnuer, der hver år flokkes på de mineralholdige sletter for at yngle.

   Vi har timet denne rejse, så vi ankommer, lige når bestanden af gnuer i Serengeti er på sit højeste, og du kan derfor forvente at se et af verdens mest ikoniske og imponerende naturfænomener helt tæt på, når vi de næste tre dage skal køre rundt og udforske sletterne og de mange dyr, der tager ophold her.

   Alle tre dage kører vi en formiddags- og eftermiddagstur rundt i det særegne landskab, der er så fladt, at man ofte kan se mange kilometer i hver retning og på den måde fornemme den afrikanske savannes storhed. Som oftest vil vi vende tilbage til campen over frokost for at hvile ben og sind, men vi kan også vælge at tage en picnic med og spise midt i den afrikanske natur, hvis guiderne vurderer, at vi skal køre lidt længere væk fra campen for at få de mest enestående naturoplevelser.

   Vi bor tre nætter på Ndutu Kati Kati Camp, der er i lighed med campen i Tarangire byder på luksustelte med senge, eget toilet, shower buckets og et fælles spisetelt.

   På eventyr i Serengeti
  • Dag 7: Ngorongoro-krateret

   Vi forlader campen fra morgenstunden og kører mod syd gennem Serengeti til Ngorongoro-krateret, der ligger som en gigantisk stenskål midt på den grønne slette. Det 20 kilometer brede krater blev dannet på resterne af en vulkan for mere end to millioner år siden, og i dag er de store græsmarker på bunden af krateret hjem for tusindvis af zebraer, elefanter, løver, gnuer og næsehorn.

   Vi tager på en lang og spændende safaritur ned i selve krateret, hvor vi fra vores magelige sæder skal opleve de mange dyr og de høje klippesider, der hele tiden våger over os i horisonten. Der gives selvsagt ikke garantier for, at vi på turen ser alle dyrene fra The Big Five. Sådan én får man kun i Zoo. Men i Ngorongoro findes alle forudsætninger for at se dem, og med Kenya Claus og de lokale guider ved vores side, gør du i hvert fald klogt i at have strøm på mobilen og spare på dine blink, når vi kører rundt i den nærmest naturstridt smukke nationalpark.

   Vi overnatter på Ngorongoro Farm House et lille stykke væk fra selve krateret, og her kan du for første gang i en uge tage en dukkert i poolen, spise i en restaurant med tag og lukke døren til dit værelse. Lidt hotelluksus skal man jo have.

   Ngorongoro-krateret
  • Dag 8: Kaffefarm og hjemrejse

   Vi forlader Ngorongoro Farm House fra morgenstunden, og efter et lille visit på den nærliggende kaffefarm kører vi til Kilimanjaro Airport, hvor flyet hjem mod Amsterdam og Danmark afgår om aftenen.

   Kaffefarm og hjemrejse
  • Dag 9: Ankomst i Danmark

   Vi ankommer til Danmark med kufferten fuld af minder fra et naturområde, hvis lige ikke findes andre steder på jorden.

  Flytider

  Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
  Aalborg Lufthavn, Terminal 04:30 11:25

  Vi tager forbehold for ændringer og forsinkelser i afgang- og hjemkomsttider. Tider på rejsebevis er gældende.

  Afrejser og bestilling

  AfrejseVarighedRejsemålLedige pladserPris
  5/3-20259 dageTanzanias vilde natur - Fly fra AalborgMere end 8Kr. 34.995Bestil

  Praktiske oplysninger

  Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

  • Hvilken valuta bruger man i Tanzania?

   Når du rejser til Tanzania kan du betale med Tanzanisk schilling og USD. Vi anbefaler USD.

  • Er drikkepenge et krav på turen til Tanzania?

   Det anses som god kutyme at give drikkepenge. Typisk giver man ca. 15 USD pr. person. Det skal understreges, at det er frivilligt om man vil give drikkepenge.

  • Skal jeg søge visum?

   Indrejse til Tanzania kræver visum. Visum koster 50 USD (kan søges hjemmefra eller ved ankomst til Kilimanjaro lufthavn). Vi sender nærmere information inden afrejse.

  • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

   Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud til din rejse. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med andre rabatter.

   Regneeksempel:
   Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

   Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

   Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

  • Min bagage er ikke kommet frem, hvad gør jeg?

   Hvis din bagage ikke når frem eller bliver beskadiget under flytransporten, skal dette meddeles til det aktuelle flyselskab umiddelbart efter ankomst. Vær opmærksom på at rejseforsikringen normalt ikke dækker almindelig slitage på bagage (på fly, bus eller lignende).

  • Hvad gør jeg, hvis jeg har glemt noget i lufthavnen?

   Har du glemt noget i lufthavnene eller på flyet, skal du kontakte lufthavnens «Lost and found», som findes i alle lufthavne.

  • Flytider og ændringer

   De flytider, som fremgår af din ordrebekræftelse, er baseret på foreløbig bekræftelse fra flyselskabet. Det er vigtigt, at du er forberedt på, at afgangstider og ruter kan blive ændret – det er desværre uden for NILLES Rejsers kontrol.

   Vær opmærksom på, at programmet også er vejledende og at ændringer kan forekomme.

  • Kan jeg reservere sæde på flyet?

   På nogle af vores flyrejser er det muligt at reservere siddepladser i flyet. Det vil fremgå af rejsen. Er du i en situation, hvor du behøver en speciel siddeplads, så kontakt os og vi vil gøre vores bedste for at hjælpe.

  • Er der regler for håndbagage på flyrejsen?

   På flyrejsen kan vægten af tilladt håndbagage variere fra selskab til selskab. Tilladt vægt og størrelse for håndbagagen fremgår af den praktiske information, som vi sender til dig 6-8 dage inden afrejse.

  • Bliver der serveret mad ombord på flyet?

   Det afhænger af flyselskabet og længden på rejsen. Se mere i rejsebeskrivelsen og i den praktiske information, som vi udsender 6-8 dage inden afrejse.

  • Bus på flyrejser

   På mange rejsemål med fly benytter vi lokale busfirmaer. Bussens indretning og standard kan variere og forekomme lavere end på øvrige rejsemål.

  Få nyhederne først
  Få nyhederne først

  Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

  Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
  • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
  • Kvalitetsrejser
   i trygge rammer
  • Altid med erfaren
   dansk rejseleder
  • Sammen om
   nye oplevelser
  7021 6022Se åbningstider
  Luk menu