Skip to main content

Tranedans i Sverige

-
Storslåede naturoplevelser

Tranedans i Sverige

I det vestlige Sverige mellem søerne Vänern og Vättern skal vi opleve Hornborgasøen, en af Europas vigtigste fuglesøer og vådområder. Hvert forår trækker tranerne fra Spanien op til søen for at udføre deres specielle parringsdans, inden de flyver videre til Nordsverige. Vi skal opleve den fantastiske natur og se tranerne på allernærmeste hold. Vi besøger desuden Varnhem kirke og klosterruiner, som tidligere var Sveriges største kirke.

Hotel

  • Hotel Scandic Billingen

    Hotel Scandic Billingen er Skövdes ældste hotel og ligger centralt i byen med kun 200 meter til banegården. Hotellet tilbyder reception, bar, restaurant og et mindre fitnesscenter. Værelser er alle med bad og toilet, hårtørrer, TV og gratis Wi-Fi. Der er morgenmad og aftensmad inkluderet i opholdet.

    ReceptionJa
    InternetGratis Wi-Fi
    RestaurantJa
    TvJa
    ElevatorJa
    AktivitetFitnessafdeling
    AndetHårtørrer
    BarJa

Dagsprogram

  • DAG 1: Göteborg – Skövde

    Efter opsamling, kører vi nordpå til Frederikshavn, hvor vi sejler med Stena Line til Göteborg. Undervejs nyder vi en god frokost. Fra Göteborg køres mod Hornborgasøen, der er en af Nordeuropas vigtigste fuglesøer. Vi får her den første oplevelse af den storslåede svenske natur, inden vi ankommer til vores hotel, hvor vi bliver indkvarteret og spiser aftensmad.

    Göteborg – Skövde
  • DAG 2: Tranedans ved Hornborgasjön

    Vi spiser tidlig morgenmad og sætter derefter kurs mod Hornborgasøen for at se tranerne danse. Det er netop i disse timer fuglene er mest aktive. En naturvejleder tager med os på en gåtur og fortæller om tranernes dans og om, hvordan tranerne lever.

    Ved besøgscentret er der god mulighed for at komme helt tæt på tranerne, når de spiser morgenmad og slapper af efter den lange flyvetur fra Spanien. Der vil desuden være god mulighed for at tage fine billeder af, hvordan hannerne med hoppende bevægelser og baskende vinger forsøger at gøre indtryk på hunnerne. På enkelte dage kan der være over 25.000 traner.

    Vi kører over på den anden side af søen og får mulighed for at få et godt overblik over de øvrige fuglearter, der gør stop netop her. Inden vi kører retur til Skövde og vores hotel, skal vi besøge klosterkirken i den lille idylliske by Varnhem. Kirken blev bygget af Cistercenser-munkene, som dog opgav kirken under reformationen i 1500-tallet. Kirken har siden været nedbrændt flere gange og blev senest restaureret i 1920’erne. Tempelridderne Arn fra Jan Guillous berømte bøger er født og opvokset i Varnhem, hvor han som barn var i tjeneste hos Gud på klosteret.

    Tranedans ved Hornborgasjön
  • DAG 3: Karlsborg - Danmark

    Vi besøger byen Karlsborg, som ligger ved Vättern. Byen er kendt for den berømte fæstning, som oprindeligt blev bygget til at huse de svenske kronjuveler i tilfælde af krig. Vi ser fæstningen og får lidt tid på egen hånd, inden vi kører til Göteborg, hvor vi kører en kort bytur. Der bliver også mulighed for en gåtur i Haga, den charmerende gamle bydel med traditionelle træhuse og brostensbelagte gader.

    Om aftenen sejler vi fra Göteborg retur til Frederikshavn, hvor vi spiser aftensmad ombord.

    Karlsborg - Danmark

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

  • Hvor meget skal jeg regne med til ekstra entréer på turen til Sverige?

    Varnhem klosterkirke ca. SEK 40.

  • Hvilken valuta bruger man i Sverige?

    I Sverige bruger man svenske kroner. Det er en god ide at have nogle kontanter med hjemmefra. 

  • Hvor kan jeg stige på bussen?

    Vi tilbyder opsamling i eller ved større byer i Nord-, Øst- og Sønderjylland. Mange steder samler vi op ved motorvejen, hvilket giver dig en hurtigere rejse gennem Danmark på vej mod dit feriemål.

    Se vores opsamlingsruter

  • Gratis langtidsparkering

    Der er gratis langtidsparkering ved NILLES garageanlæg i Dybvad og i Vinding ved Vejle. Desuden forefindes offentlige parkeringspladser i f.eks. Haverslev.

    Gratis langstidsparkering Dybvad:


    Gratis langstidsparkering Haverslev:

    Gratis langtidsparkering Vejle/Vinding:

  • Påstigning - afstigning

    Vi vil gerne samle op i så mange byer som muligt, men vi ønsker samtidig, at opsamlingen og hjemkørslen skal foregå så smidigt og kortvarigt som muligt. Til glæde for de gæster, der står på i yderpunkterne, har vi derfor valgt at placere nogle af påstignings- og afstigningsstederne ved frakørslerne på motorvejen.

    Er der for få tilmeldinger til et på- og afstigningssted, kan vi anvise et alternativt på- og afstigningssted. På- og afstigningstidsplan er vejledende og berettiger ikke til prisreduktion ved forsinkelser eller ændringer. Busskifte i forbindelse med opsamling og hjemkørsel kan forekomme og må forventes. Man bør huske på, at opsamling og hjemkørsel kun gælder busrejser.

  • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

    Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud til din rejse. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med andre rabatter.

    Regneeksempel:
    Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

    Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

    Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

  • Kan man reservere fast plads i bussen?

    Hos os kan du bestille fast plads i bussen, så du fra starten ved, hvor du skal sidde resten af rejsen.

    Prisen for pladsreservation pr. person er:

    • Bus og flodkrydstogter: DKK 15-25 pr. person/dag. Se mere her
    • Flyrejser: DKK 10-20 pr. person/dag.

    Bestiller du online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind at bestille din rejse og lave pladsreservationerne ved samme lejlighed. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen. Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

    Der er fire bustyper. Prisen på pladsreservation afhænger af valget af række.

  • Bliver der serveret mad på ud- og hjemrejser ved busrejser?

    Det er en fast tradition hos NILLES Rejser at vi så ofte, som det lader sig gøre på udrejsen og hjemrejsen, har inkluderet forplejning på rejsen i prisen. Det betyder, at du ikke skal ind at stå i kø efter maden på en rasteplads eller cafeteria, for vi har bestilt maden hjemmefra. Det kan ikke altid forventes, at der kan være special kost tilrådighed såfremt der er allegener eller andet. Her må man selv tage supplerende mad med. På spisestederne kan du naturligvis benytte toiletforholdene gratis. Se mere i rejsebeskrivelsen for den pågældende rejse.

  • Køre- og hviletidsbestemmelser

    De gældende køre- og hviletidsbestemmelser overholdes.

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
  • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
  • Kvalitetsrejser
    i trygge rammer
  • Altid med erfaren
    dansk rejseleder
  • Sammen om
    nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu