Skip to main content

Magisk midsommer i Sydsverige

-
Fejr den svenske midsommar og tag på krydstogt i Blekinges skærgård

Magisk midsommer i Sydsverige

I Sverige markeres årets længste dag hverken med bål eller hekse. På den anden side af sundet samles unge som gamle på årets største festdag om den løvpyntede majstang, mens de synger viser, danser og spiser sild med nye kartofler og masser af dild. Det er en helt særlig oplevelse at overvære svenskernes hyldest til lyset, de lange nætter og Johannes Døberens fødselsdag, og på denne rejse kan du tage del i festlighederne, når vi kører den korte tur fra Sjælland over Øresundsbroen og nyder Skåne i dagene omkring midsommerfesten.


Fire dage med fuldt program
Turens højdepunkt er naturligvis midsommerfesten, som vi oplever i den lille by Ronneby. Her skal vi danse om majstangen og synge med på de svenske viser, inden en klassisk midsommerbuffet venter os på vores dejlige hotel i Karlskrona. Men turen byder også på andre skånske højdepunkter. Vi skal bl.a. besøge det traditionsrige Løvmarked i Karlskrona, på byrundtur i universitetsbyen Lund og på et to-timers krydstogt i den smukke skærgård omkring Karlskrona.

Hotel

 • Clarion Collection Hotel Karlskrona

  Clarion Collection Hotel Karlskrona ligger helt ned til vandet og tæt påhovedbanegården i Karlskrona. Hotellet har reception, fitness og hotelbar samt restaurant. På hele hotellet er der gratis Wi-Fi. Værelserne er alle udstyret med eget badeværelse med bruser samt TV. Nogle af dem har desuden minibar og elkedel.Hotellets populære morgenbuffet omfatter økologiske valgmuligheder. Der er også gratis te og kaffe til gæsterne hele dagen.

  BarJa
  InternetJa
  ReceptionJa
  RestaurantJa
  TvJa

Dagsprogram

 • Dag 1: Opsamling på Sjælland, Løvmarked og rundtur i Karlskrona

  Efter opsamling på Sjælland, kører vi til Karlskrona, hvor vi indkvarteres på vores hyggelige hotel flot placeret tæt ved vandet. Vi skal på en rundtur til fods i byen og opleve byens hovedtorv, vi går forbi Blekinge-museet og ned til havneområdet Stumholmen.

  Om aftenen nyder vi hotellets spændende buffet, hvorefter vi skal opleve den svenske sommerstemning på det traditionsfyldte Løvmarked, som er fyldt med boder, hvor man kan købe svenske delikatesser.

  Opsamling på Sjælland, Løvmarked og rundtur i Karlskrona
 • Dag 2: Midsommerfest i Ronneby

  Efter morgenmaden kører vi med bus til Ronnebybrunnsparken i byen Ronneby, hvor vi skal opleve den ægte svenske midsommerfest. Vi skal danse om majstangen (midsommerstangen), nyde de lokale traditioner og være en del af det svenske midsommerfællesskab.

  Om aftenen kører vi retur til hotellet, hvor vi skal smage på en ægte svensk midsommerbuffet.

  Midsommerfest i Ronneby
 • Dag 3: Krydstogt i den smukke skærgård

  Vi skal på et 2-timers krydstogt og nyde den maritime stemning i den smukke skærgård omkring Karlskrona. Eftermiddagen på egen hånd til at nyde den svenske sommerstemning i byen.

  Krydstogt i den smukke skærgård
 • Dag 4: Hjemrejse med besøg i Lund på vejen

  Vi forlader Karlskrona efter morgenmaden og gør et stop i den smukke universitetsby Lund, som er en blanding af moderne bygninger og traditionelle gamle gader med bindingsværkshuse. Vi ser blandet andet domkirken, som anses for at være Nordens fornemmeste katedral i romersk stil. Tid på egen hånd til frokost og egne oplevelser, inden vi kører retur til Danmark.

  Hjemrejse med besøg i Lund på vejen

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Hvor meget skal jeg regne med til ekstra entréer på rejsen til Sydsverige?

  Entréer udgør ca. 150 SEK på rejsen. 

  Det anbefales at medbringe kreditkort og lader kontanter bliver hjemme, da de kan være svære at komme af med i Sverige

 • Hvilken valuta bruger man i Sverige?

  I Sverige bruger man svenske kroner.

 • Hvor kan jeg stige på bussen med NILLES?

  Vi tilbyder opsamling i eller ved større byer i Nord-, Øst- og Sønderjylland. Mange steder samler vi op ved motorvejen, hvilket giver dig en hurtigere rejse gennem Danmark på vej mod dit feriemål. Vi har også enkelte rejser med afrejse fra Fyn og Sjælland. Se nærmere i dagsprogrammet for rejsen.

  Se vores opsamlingsruter

 • Hvor er der påstigning og afstigning?

  Vi vil gerne samle op i så mange byer som muligt, men vi ønsker samtidig, at opsamlingen og hjemkørslen skal foregå så smidigt og kortvarigt som muligt. Til glæde for de gæster, der står på i yderpunkterne, har vi derfor valgt at placere nogle af påstignings- og afstigningsstederne ved frakørslerne på motorvejen.

  Er der for få tilmeldinger til et på- og afstigningssted, kan vi anvise et alternativt på- og afstigningssted. På- og afstigningstidsplan er vejledende og berettiger ikke til prisreduktion ved forsinkelser eller ændringer. Busskifte i forbindelse med opsamling og hjemkørsel kan forekomme og må forventes. Man bør huske på, at opsamling og hjemkørsel kun gælder busrejser.

 • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

  Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud til din rejse. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med andre rabatter.

  Regneeksempel:
  Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

  Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

  Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

 • Kan man reservere fast plads i bussen?

  Hos os kan du bestille fast plads i bussen, så du fra starten ved, hvor du skal sidde resten af rejsen.

  Prisen for pladsreservation pr. person er:

  • Bus og flodkrydstogter: DKK 15-25 pr. person/dag. Se mere her
  • Flyrejser: DKK 10-20 pr. person/dag.

  Bemærk:    Der gælder andre priser for rejserne skabt i samarbejde med Gislev Rejser. Se mere på den specifikke rejse.

  Bestiller du online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind at bestille din rejse og lave pladsreservationerne ved samme lejlighed. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen. Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

  Der er fire bustyper. Prisen på pladsreservation afhænger af valget af række.

 • Bliver der serveret mad på ud- og hjemrejser ved busrejser?

  Det er en fast tradition hos NILLES Rejser at vi så ofte, som det lader sig gøre på udrejsen og hjemrejsen, har inkluderet forplejning på rejsen i prisen. Det betyder, at du ikke skal ind at stå i kø efter maden på en rasteplads eller cafeteria, for vi har bestilt maden hjemmefra. Det kan ikke altid forventes, at der kan være special kost tilrådighed såfremt der er allegener eller andet. Her må man selv tage supplerende mad med. På spisestederne kan du naturligvis benytte toiletforholdene gratis. Se mere i rejsebeskrivelsen for den pågældende rejse.

 • Køre- og hviletidsbestemmelser

  De gældende køre- og hviletidsbestemmelser overholdes.

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu