Skip to main content

Krydstogt i den svenske Skærgård

-
Uspoleret natur og fantastisk øliv

Krydstogt i den svenske Skærgård

Tag med på et skønt sommertogt med det historiske sejlskib Ingo i den vestlige del af den svenske skærgård, med dens fantastisk storslåede natur, uberørte bugter, små fiskerlejer, blomster og fugle, lune sommeraftener og ikke mindst den vaskeægte svenske sommeridyl. Vi sejler omkring den vestligst beliggende ø Vinga, hvor Evert Taube voksede op og ser byen Fjällbacka, som kendt fra Camilla Läckbergs mange krimier samt oplever den populære Bohuslandske kyst, som er en af de allersmukkeste kyststrækninger i verden. Glæd dig kort sagt til at opleve paradis på tætteste hold!

Skib

Ingo er et flot 3-masters skonnert bygget i fyr i 1922 i byen Sjötorp, som er beliggende i den nordvestlige del af Göta-kanalen. Skibet sejlede henholdsvis med last og som fiskekutter ved Island frem til 1979 og er det træskib i Sverige, som har sejlet længst tid med last, inden hun blev restaureret af foreningen, som har ejet skibet siden 1982. I dag fungerer Ingo fortrinsvis som henholdsvis skole – og passagerskib. Ombord på skibet er der mange steder, hvor man kan sidde og nyde solen og udsigterne. Under dækket, som tilgås via trapper, finder man salonen og to toiletter.

Hoteller

 • Dag 1-2

  Scandic Opalen

  Pænt hotel beliggende centralt i Göteborg. Fra hotellet er der ca. 15 gang til Liseberg. Værelser er velindrettede med bl.a. bad, toilet, tv og gratis wifi. Forplejningen består af morgenbuffet og 2-retters middag.

  ReceptionJa
  InternetJa
  RestaurantJa
  TvJa
  ElevatorJa
  BarJa
 • Dag 2-3

  Marstrands Kurhotell

  Historisk hotel indrettet i en bygning fra 1800-tallet centralt i Marstrand. Straks man træder ind på hotellet fornemmer man den helt specielle atmosfærer der hersker her med antikke møbler, træpaner og kunstværker på vægene. Alle værelser er flot indrettet med bl.a. bad, toilet, tv og gratis wifi. Forplejningen består af morgenbuffet og 2-retters middag.

  ReceptionJa
  InternetJa
  RestaurantJa
  TvJa
  ElevatorJa
  BarJa
 • Dag 3-4

  Stenungsbaden Yacht Club

  Flot hotel beliggende ud til skærgården og Hakerfjorden. Hotellet råder bl.a. over et soldæk, hvor man kan nyde udsigten over de smukke skærgårdslandskaber lige som også restauranten Captains Table også byder på en flot havudsigt. Alle værelser er flot indrettet med bl.a. bad, toilet, tv og gratis wifi. Forplejningen består af morgenbuffet og 2-retters middag

  ReceptionJa
  RestaurantJa
  TvJa
  BarJa
 • Dag 4-5

  Vann Spa Hotel and Conference

  Dejligt hotel indrettet i nordisk stil beliggende i naturskønne omgivelser. Hotellet råder bl.a. over et spaområde med 6 pools og saunaer. Alle værelser er flot indrettet med bl.a. bad, toilet, tv og gratis wifi. Forplejningen består af morgenbuffet og 2-retters middag.

  ReceptionJa
  RestaurantJa
  SwimmingpoolJa
  SaunaJa
  TvJa
  BarJa
 • Dag 5-6

  Scandic Laholmen

  Charmerende hotel beliggende klos op ad Koster fjorden. Fra hotellets restaurant og udendørsarealer har man en enestående skærgårdsudsigt. Alle værelser er flot indrettet med bl.a. bad, toilet, tv og gratis wifi. Forplejningen består af morgenbuffet og 2-retters middag

  ReceptionJa
  InternetJa
  RestaurantJa
  TvJa
  ElevatorJa
  BarJa

Dagsprogram

 • Dag 1: Göteborg

  Udrejse Jylland
  Bus fra Vejle (gratis langtidsparkering) med opsamling til Frederikshavn. Herfra går vi ombord på Stena Lines færge til Göteborg. Under overfarten er der frokostbuffet.

  Udrejse Fyn og Sjælland
  Med bus til Helsingør hvorfra vi sejler til Helsingborg. Frokost omkring Halmstad inden ankomst til Göteborg.

  Fremme i Göteborg kører vi en byrundtur i Skandinaviens fjerdestørste by, som er skønt beliggende på begge sider af Göta Älvens og omgivet af en smuk skærgård. Vi ser flere historiske seværdigheder og oplever også den gamle bydel Haga, som rummer et stort udvalg af butikker, gallerier og antikvitetsbutikker. Vi indkvarteres på et hotel centralt i Göteborg, hvor vi også spiser aftensmad. Om aftenen kan man spadsere til den berømte forlystelsespark Liseberg, som holder åbent til kl. 22.

  Göteborg
 • Dag 2: Evert Taubes Vinga og Marstrand

  Efter morgenmaden kører vi til havnen, hvor vores skonnert Ingo ligger fortøjet. Besætningen byder velkommen og vi stævner ud. Vi sejler først forbi nogle af de allerstørste containerskibe gennem Nordens største havn. Dernæst sejler vi omkring Vinga, den vestligste ø i Skærgården, hvor Evert Taube voksede op, da hans far var fyrbøder på øen. Frokost ombord. Sejladsen fortsætter gennem Albrektsunds-kanal, som blev bygget i 1844 og fordybet i 1904, inden vi når dagens mål øen Marstrand. Vi spadserer en tur og ser bl.a. Carlsens berømte fæstning, en af Europas stærkeste fæstninger, som Tordenskjold dog formåede at forcere, da han i 1719 angreb Marstrand by. Vi overnatter på et af Marstrands historiske og flotte kurhoteller og nyder en skøn sommeraften i det svenske.

  Evert Taubes Vinga og Marstrand
 • Dag 3: Tjörn og Hälleviksstrand

  Vi nyder den fantastiske skærgårdsnatur gennem Marstrand-fjorden, hvorefter vi når frem til den skønne ø Tjörn. Vi går i land i byen Skärhamn, hvor vi skal se den karakteristiske glade kirke. Byen har også et fint akvarelmuseum, hvor kunstnere fra hele verdenen udstiller deres værker. Vi nyder en frokost ombord på skibet, alt imens vi sejler gennem smalle passager
  og passerer små pittoreske landsbyer. Vi ankommer til hyggelig Hälleviksstrand, hvor vi ser det gamle træskibsværft, hvor 3. generation nu huserer. Vi kører dernæst med bussen gennem et smukt landskab til øen Stenungs, hvor vi overnatter på et flot beliggende hotel ud til sundet.

  Tjörn og Hälleviksstrand
 • Dag 4: Gullholmen og Lysekil

  Vi starter dagen med sejlads på Kärringø fjorden, hvorefter vi går i land på den bilfri ø Gullholmen, som er et af Sveriges tættest bebyggede områder. Vi besøger derfor øen til fods og man kan faktisk hurtigt miste orientering, da husene ligger tæt og hver en kvadratmeter er udnyttet. For de interesserede er der besøg i det kendte Skipperhus, som har stået uberørt i over 100 år og hvor man kan se, hvordan man levede under Gullholmens storhedstid. Herefter er der frokost ombord på skibet. Om eftermiddag sejler vi forbi Islandsberg med dens høje klipper og når idylliske Lysekil henunder eftermiddagen, hvor vi går i land. Lysekil er kendt for at have Sveriges bedste padlevand. Vi overnatter på et flot hotel beliggende med udsigt til Gullmar-fjorden.

  Gullholmen og Lysekil
 • Dag 5: Smögen, Fjälbacka og Strömstad

  Efter morgenmaden skal vi nyde en dejlig formiddag på havet, hvor vi når den nordlige af Bohuslän, som regnes for den smukkeste og mest fascinerende del af den svenske Skærgård – ganske enkelt balsam for sjælen! Vi når den hyggelige by Smögen, hvor der bliver lidt tid på egen hånd, inden vi returnerer til skibet hvor vi spiser frokost, alt imens skibet sejler os til Fjälbacka, som mange kender fra Camila Läckbergs mange krimier. Vi går en tur i byen, som er en sand perle med sine små krogede gader, gamle huse og den lille lystbådehavn. Med bussen kører vi til den lille by Strömstad, hvor vi indkvarteres på et skønt hotel ud til Koster fjord og Skagerrak.

  Smögen, Fjälbacka og Strömstad
 • Dag 6: Grebbestad og Vitlycke

  Turens sidste sejlads går gennem sundet forbi småøer til Grebbestad, som er en af de mest populære badesteder ved den svenske vestkyst. Vi slutter af med en tidlig frokost, inden vi siger farvel til besætningen og kører sydover. Vi gør et stop ved helleristnings-museet i Vitlycke, hvor man kan opleve mere end 600 forskellige helleristninger, inden vi i Göteborg tager afsked med hinanden.

  Hjemrejse Jylland
  Gæster fra Jylland går ombord på Stena Line og sejler til Frederikshavn med aftenbuffet ombord og efterfølgende bus til Vejle med afstigning undervejs.

  Hjemrejse Sjælland og Fyn
  Gæster til Sjælland og Fyn kører langs Sveriges vestkyst til Helsingborg, hvorfra vi sejler til Helsingør. Aftensmad omkring Halmstad

  Grebbestad og Vitlycke

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Hvilken valuta bruger man i Sverige?

  I Sverige bruger man svenske kroner. Det er en god ide at have nogle kontanter med hjemmefra. 

 • Hvor kan jeg stige på bussen?

  Vi tilbyder opsamling i eller ved større byer i Nord-, Øst- og Sønderjylland. Mange steder samler vi op ved motorvejen, hvilket giver dig en hurtigere rejse gennem Danmark på vej mod dit feriemål.

  Se vores opsamlingsruter

 • Gratis langtidsparkering

  Der er gratis langtidsparkering ved NILLES garageanlæg i Dybvad og i Vinding ved Vejle. Desuden forefindes offentlige parkeringspladser i f.eks. Haverslev.

  Gratis langstidsparkering Dybvad:


  Gratis langstidsparkering Haverslev:

  Gratis langtidsparkering Vejle/Vinding:

 • Påstigning - afstigning

  Vi vil gerne samle op i så mange byer som muligt, men vi ønsker samtidig, at opsamlingen og hjemkørslen skal foregå så smidigt og kortvarigt som muligt. Til glæde for de gæster, der står på i yderpunkterne, har vi derfor valgt at placere nogle af påstignings- og afstigningsstederne ved frakørslerne på motorvejen.

  Er der for få tilmeldinger til et på- og afstigningssted, kan vi anvise et alternativt på- og afstigningssted. På- og afstigningstidsplan er vejledende og berettiger ikke til prisreduktion ved forsinkelser eller ændringer. Busskifte i forbindelse med opsamling og hjemkørsel kan forekomme og må forventes. Man bør huske på, at opsamling og hjemkørsel kun gælder busrejser.

 • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

  Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med evt. grupperabat.

  Regneeksempel:
  Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

  Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

  Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

 • Kan man reservere fast plads i bussen?

  Hos os kan du bestille fast plads i bussen, så du fra starten ved, hvor du skal sidde resten af rejsen.

  Prisen for pladsreservation pr. person er:

  • Bus og flodkrydstogter: DKK 15-25 pr. person/dag. Se mere her
  • Flyrejser: DKK 10-20 pr. person/dag.

  Bestiller du online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind at bestille din rejse og lave pladsreservationerne ved samme lejlighed. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen. Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

  Der er fire bustyper. Prisen på pladsreservation afhænger af valget af række.

 • Bliver der serveret mad på ud- og hjemrejser ved busrejser?

  Det er en fast tradition hos NILLES Rejser at vi så ofte, som det lader sig gøre på udrejsen og hjemrejsen, har inkluderet forplejning på rejsen i prisen. Det betyder, at du ikke skal ind at stå i kø efter maden på en rasteplads eller cafeteria, for vi har bestilt maden hjemmefra. På spisestederne kan du naturligvis benytte toiletforholdene gratis. Se mere i rejsebeskrivelsen for den pågældende rejse.

 • Køre- og hviletidsbestemmelser

  De gældende køre- og hviletidsbestemmelser overholdes.

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu