Skip to main content

Krydstogt i den svenske Skærgård

-
Uspoleret natur og fantastisk øliv

Krydstogt i den svenske Skærgård

Tag med på et skønt sommertogt i den vestlige del af den svenske skærgård, med dens fantastisk storslåede natur, uberørte bugter, små fiskerlejer, blomster og fugle, lune sommeraftener og ikke mindst den vaskeægte svenske sommeridyl. Vi sejler omkring den vestligst beliggende ø Vinga, hvor Evert Taube voksede op og ser byen Fjällbacka, som er kendt fra Camilla Läckbergs mange krimier samt oplever den populære Bohuslandske kyst, som er en af de allersmukkeste kyststrækninger i verden.

Skib

Ingo er en flot 3-masters skonnert bygget i fyr i 1922 i byen Sjötorp, som er beliggende i den nordvestlige del af Göta-kanalen. Skibet sejlede henholdsvis med last og som fiskekutter ved Island frem til 1979 og er det træskib i Sverige, som har sejlet længst tid med last, inden hun blev restaureret af foreningen, som har ejet skibet siden 1982. I dag fungerer Ingo fortrinsvis som henholdsvis skole – og passagerskib. Ombord på skibet er der mange steder, hvor man kan sidde og nyde solen og udsigterne. Under dækket, som tilgås via trapper, finder man salonen og to toiletter.

Kort

Hoteller

 • Grand Hotel Lysekil

  Hotel Lysekil befinder sig midt i Lysekil og er et af de ældste hoteller i det vestlige Sverige. Alle værelser er forskellige og med sin egen lille historie men fælles for dem er, at de er indrettet i et miks af gammeldags møbler og nyt design, hvor fortiden møder nutiden. Hotellets historie er fyldt med finurlige og interessante anekdoter. Blandt andet siges det, at Kong Oscar boede på hotellet, når han besøgte Lysekil. Hotellet råder over desuden over en hyggelig restaurant samt en vinbar, der åben om sommeren. Unikt for dette hotel er den tilknyttede vingård, hvor gæster har mulighed for at smage på de lokale vine. Værelserne er indrettet med bad og toilet, TV samt gratis WI-FI.

  BarJa
  ElevatorJa
  InternetJa
  ReceptionJa
  RestaurantJa
  TvJa
 • Marstrands Kurhotell

  Historisk hotel indrettet i en bygning fra 1800-tallet centralt i Marstrand. Straks man træder ind på hotellet fornemmer man den helt specielle atmosfærer der hersker her med antikke møbler, træpaner og kunstværker på vægene. Alle værelser er flot indrettet med bl.a. bad, toilet, tv og gratis wifi. Forplejningen består af morgenbuffet og 2-retters middag.

  ReceptionJa
  InternetJa
  RestaurantJa
  TvJa
  ElevatorJa
  BarJa
 • Anvendes to nætter på afrejse den 20/7 istedet for Marstrand Kurhotell

  Stenungsbaden Yacht Club

  Flot hotel beliggende ud til skærgården og Hakerfjorden. Hotellet råder bl.a. over et soldæk, hvor man kan nyde udsigten over de smukke skærgårdslandskaber lige som også restauranten Captains Table også byder på en flot havudsigt. Alle værelser er flot indrettet med bl.a. bad, toilet, tv og gratis wifi. Forplejningen består af morgenbuffet og 2-retters middag

  ReceptionJa
  RestaurantJa
  TvJa
  BarJa
 • Tanum Strand

  TanumStrand byder på en fantastisk udsigt over Skagerrak og Skærgården, og gæster kommer her netop for at opleve de smukke omgivelser. Hotellet har tilknyttet egen lystbådehavn, som skaber en hyggelig stemning. Herudover råder hotellet over et fitnesscenter, stort indendørs wellnessområde med pool og spa. Der tilbydes et væld af muligheder for forskellige aktiviteter både på havet og ved kysten I restauranten kan man nyde lokalfanget fisk og retter inspireret af det nordiske køkken samt en lækker morgenmadsbuffet. Værelserne er indrettet med bad og toilet, gratis Wi-Fi og TV.

  AndetWellness
  BarJa
  ElevatorJa
  InternetJa
  ReceptionJa
  RestaurantJa
  SwimmingpoolJa
  TvJa

Dagsprogram

 • Afgangen d. 20. juli sejles i omvendt rækkefølge.

  Alle i almindelig fysisk form kan deltage. Dog anbefaler vi ikke rollatorbrugere
  og bevægelseshæmmede at deltage i rejsen.

  Vi sørger hver morgen for, at din bagage flyttes fra hotel til hotel. Vi anbefaler, at du medbringer en lille taske/rygsæk til de ting, du har brug for på skibet.

 • Dag 1: Evert Taubes Vinga - Marstrand

  Bus fra Vejle med opsamling til Frederikshavn. Overfart med Stena Lines færge til Göteborg. Under overfarten er der morgenbuffet.

  Afrejse fra Fyn og Sjælland med bus til Helsingør, hvorfra vi sejler til Helsingborg. Brunch omkring Halmstad inden ankomst til Göteborg, hvor vi kører til havnen, hvor vores skonnert Ingo ligger fortøjet.

  Besætningen byder velkommen og vi stævner ud. Vi sejler forbi nogle af de allerstørste containerskibe gennem Nordens største havn. Dernæst sejler vi omkring Vinga, den vestligste ø i Skærgården, hvor Evert Taube voksede op, da hans far var fyrbøder på øen. Sejladsen fortsætter gennem Albrektsunds-kanal, som blev bygget i 1844 og fordybet i 1904, inden vi når dagens mål øen Marstrand.

  Vi spadserer en tur og ser bl.a. Carlsens berømte fæstning, en af Europas stærkeste fæstninger, som Tordenskjold dog formåede at forcere, da han i 1719 angreb Marstrand by. Vi overnatter på et af Marstrands historiske og flotte kurhoteller og nyder en skøn sommeraften i det svenske.

  Evert Taubes Vinga - Marstrand
 • Dag 2: Tjörn - Hälleviksstrand

  Vi nyder den fantastiske skærgårdsnatur gennem Marstrands-fjorden, hvorefter vi når frem til den skønne ø Tjörn. Vi går i land i byen Skärhamn, hvor vi skal se den karakteristiske glade kirke. Byen har også et fint akvarelmuseum, hvor kunstnere fra hele verdenen udstiller deres værker.

  Vi nyder en frokost ombord på skibet, alt imens vi sejler gennem smalle passager og passerer små pittoreske landsbyer.

  Vi ankommer til hyggelig Hälleviksstrand, hvor vi ser det gamle træskibsværft, hvor 3. generation nu huserer. Vi kører hernæst med bussen gennem et smukt landskab til øen Stenungs, hvor vi overnatter på et flot hotel beliggende ud til sundet.

  Tjörn - Hälleviksstrand
 • Dag 3: Gullholmen og Lysekil

  Vi starter dagen med sejlads på Kärringø fjorden, hvorefter vi går i land på den bilfri ø Gullholmen, som er et af Sveriges tættest bebygget områder. Vi besøger derfor øen til fods og man kan faktisk hurtigt miste orientering, da husene ligger tæt og hver en kvadratmeter er udnyttet. For de interesserede er der besøg i det kendte Skipperhus, som har stået uberørt i over 100 år og hvor man kan se, hvordan man levede under Gullholmens storhedstid.

  Herefter er der frokost ombord på skibet. Om eftermiddag sejler vi forbi Islandsberg med dens høje klipper og når idylliske Lysekil henunder eftermiddagen, hvor vi går i land. Lysekil er kendt for at have Sveriges bedste padlevand.

  Vi overnatter på et skønt hotel i Lysekil, som har egen vingård, hvor vi skal nyde en fantastisk middag.

  Gullholmen og Lysekil
 • Dag 4: Smögen - Fjälbacka - Tanumstrand

  Efter morgenmaden skal vi nyde en dejlig formiddag på havet, hvor vi når den nordlige af Bohuslän, som regnes for den smukkeste og mest fascinerende del af den svenske Skærgård – ganske enkelt balsam for sjælen! Vi når den hyggelige by Smögen, hvor der bliver lidt tid på egen hånd, inden vi returnerer til skibet hvor vi spiser frokost, alt imens skibet sejler os til Fjälbacka, som mange kender fra Camila Läckbergs mange krimier.

  Vi går en tur i byen, som er en sand perle med sine små krogede gader, gamle huse og den lille lystbådehavn, hvorefter vi sejler direkte til Tanumstrand hotel med sin egen lille lystbådekaj. Indkvartering samt middag på hotellet.

  Smögen - Fjälbacka - Tanumstrand
 • Dag 5: Grebbestad og Vitlycke

  Rejsens sidste sejlads går gennem sundet forbi småøer til Grebbestad, som er en af de mest populære badesteder ved den svenske vestkyst. Vi slutter af med en tidlig frokost, inden vi siger farvel til besætningen og kører sydover.

  Vi gør et stop ved helleristnings-museet i Vitlycke, hvor man kan opleve mere end 600 forskellige helleristninger, inden vi i Göteborg tager afsked med hinanden.

  Gæster fra Jylland går ombord på Stena Line og sejler til Frederikshavn med aftenbuffet ombord og gæster til Sjælland og Fyn kører langs Sveriges vestkyst til Helsingborg, hvorfra vi sejler til Helsingør. Aftensmad omkring Halmstad.

  Grebbestad og Vitlycke

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Hvilken valuta bruger man i Sverige?

  I Sverige bruger man svenske kroner. Det er en god ide at have nogle kontanter med hjemmefra. 

 • Hvor kan jeg stige på bussen?

  Vi tilbyder opsamling i eller ved større byer i Nord-, Øst- og Sønderjylland. Mange steder samler vi op ved motorvejen, hvilket giver dig en hurtigere rejse gennem Danmark på vej mod dit feriemål.

  Se vores opsamlingsruter

 • Gratis langtidsparkering

  Der er gratis langtidsparkering ved NILLES garageanlæg i Dybvad og i Vinding ved Vejle. Desuden forefindes offentlige parkeringspladser i f.eks. Haverslev.

  Gratis langstidsparkering Dybvad:


  Gratis langstidsparkering Haverslev:

  Gratis langtidsparkering Vejle/Vinding:

 • Påstigning - afstigning

  Vi vil gerne samle op i så mange byer som muligt, men vi ønsker samtidig, at opsamlingen og hjemkørslen skal foregå så smidigt og kortvarigt som muligt. Til glæde for de gæster, der står på i yderpunkterne, har vi derfor valgt at placere nogle af påstignings- og afstigningsstederne ved frakørslerne på motorvejen.

  Er der for få tilmeldinger til et på- og afstigningssted, kan vi anvise et alternativt på- og afstigningssted. På- og afstigningstidsplan er vejledende og berettiger ikke til prisreduktion ved forsinkelser eller ændringer. Busskifte i forbindelse med opsamling og hjemkørsel kan forekomme og må forventes. Man bør huske på, at opsamling og hjemkørsel kun gælder busrejser.

 • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

  Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud til din rejse. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med andre rabatter.

  Regneeksempel:
  Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

  Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

  Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

 • Kan man reservere fast plads i bussen?

  Hos os kan du bestille fast plads i bussen, så du fra starten ved, hvor du skal sidde resten af rejsen.

  Prisen for pladsreservation pr. person er:

  • Bus og flodkrydstogter: DKK 15-25 pr. person/dag. Se mere her
  • Flyrejser: DKK 10-20 pr. person/dag.

  Bestiller du online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind at bestille din rejse og lave pladsreservationerne ved samme lejlighed. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen. Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

  Der er fire bustyper. Prisen på pladsreservation afhænger af valget af række.

 • Bliver der serveret mad på ud- og hjemrejser ved busrejser?

  Det er en fast tradition hos NILLES Rejser at vi så ofte, som det lader sig gøre på udrejsen og hjemrejsen, har inkluderet forplejning på rejsen i prisen. Det betyder, at du ikke skal ind at stå i kø efter maden på en rasteplads eller cafeteria, for vi har bestilt maden hjemmefra. Det kan ikke altid forventes, at der kan være special kost tilrådighed såfremt der er allegener eller andet. Her må man selv tage supplerende mad med. På spisestederne kan du naturligvis benytte toiletforholdene gratis. Se mere i rejsebeskrivelsen for den pågældende rejse.

 • Køre- og hviletidsbestemmelser

  De gældende køre- og hviletidsbestemmelser overholdes.

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu